Diciture e shkruajtur ne menyre shume "profesionale". Ca karagjozash jane dhe keta Greket, si te babzitur, per cdo gje duan tia lene meriten vetes.
Diciture e shkruajtur ne menyre shume "profesionale". Ca karagjozash jane dhe keta Greket, si te babzitur, per cdo gje duan tia lene meriten vetes.
Eh, qysh ende nuke arritem te bejmi se paku nje film holivudian me keto veshje te luftetarve ilire deri me sot, me hidhet te leshoj nje klithje;
Oj nena Teut, o ju te shtrenjta perendi,
a s'mi shifni lotet ?
Zgjohuni nga gjumi dhe degjoni zerin tim,
si kendon nje Shqipetar i lirė !
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
A ka dijeni dikush se si eshte dukur nje ushtare ilir apo nje kalores ? Ne qofte se ka dikushndonje foto le ta postoje, shume do i isha mirenjohes ? ( vetem jo keto qe mund te gjesh neper google ) , dicka me origjinale me te vertetuar ?
FLM
Kur filluan te beheshin gjetjet e para te kesaj helmete, ato te gjitha u gjeten me shumice ne Iliri.
Pastaj befas filluan te gjenden dhe ne... Peloponez ku kishin banuar Lakonet ose Dorianet. Dhe menjehere u mendua qe ato ishin vecse greke, por rastesisht gjendeshin me shumice dhe ne Iliri.
Askujt si ra ne mend se Lakonet(Dorianet) jane e njejta race me Iliret. Kujt do i bjere ne mend fundja.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 22-09-2008 mė 19:26
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
Ei, Longaros, edhe ti po nget si zagari i Langarit, pardon, i Langarosit....ah, qe kisha bere nje film me kete personazh te famshem, po me duket qe po e shoh duke vrapuar ne pyeje Longarin pas qenve te tij te gjuetis e, ky, duke qendruar gati me shigjete e qellon gjahun e tij mu ne gjoks, ia kishte nxene priten, si longarosi me...
Nejse, pakez me serioze; nese jeton ne Tirane apo ke diek atje, kerkoje stripin e nje romani te vizatuar per mrekulli pergatitur nga Ramadan Zaplluzha me titullin "Artani' ku sa per fillim do ju mjaftonin keto vizatime....ne vetem 10 % te keti romani t vizatuar t'ia arrinim te benim nje film, do ishte mrekulli !
hajt, shendet
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Jo me larg se disa muaj me pare u gjenden dy te tilla afer fshatit Sofraēan.
Njera kaloi peripecite e vjedhjes si shumica e simotrave te saj qe gjenden tani muzeve te Greqise dhe pretendohen si greke.
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
besoj te kujtohet kjo???Per dashamiret e historis do ishte mire te gjirohej nje film mbi piraterine ilire ne krye me Teuten, pse jo nese keni lekė une jam gati, ta bej skenarin per 20 ditė !
hahahahahaha.....duke qendruar gati me shigjete e qellon gjahun e tij mu ne gjoks, ia kishte nxene priten, si longarosi me...
Po pres edhe pak se mos po e poston ndonjeri nga ju nje foto nga ai strip , pasi qe une jetoj ne Prishtine.
shenet paq
FLM
Metropolitan museum of art -NY
Museum of Fine Arts-Ukraine
http://lh4.ggpht.com/remix07.ukraine...s/IMG_1791.JPG
Pergamon museum, Berlin
Dy perkrenare ilire, majtas
http://lh6.ggpht.com/dermo35/R-GfWD9...s/DSCF1762.JPG
Krijoni Kontakt