I nderuar Aizberg te jam borxhli per te shpjeguar per secilen figur veq e veq ashtu si une i deshifroj , megjithse jan shume do te provoj te saktesoj per ato te cilat mendoj se jam
Kuptohet une me shume i kam dhene rendesi tek disku i faistit deshifrimit te simbolit pellasg te Kamadianit svastikes si dhe identifikimit te germave pellasge dhe jo perkatsise se ketij disku te cilen as qe mendoj ta diskutoj sepse ,ky disk eshte nje veper e shkelqyer origjinal Pellasge …………… siq e pohojn shume analist .
Ka shume analist dhe deshifrueste profesioneve te ndryshme , linguist ,arkeolog, astrolog,gjeolog, matematicien etj qe kan dhene mund ne zberthimin e shenjave te kesaj vepre por gjithnji deshifrimi i tij eshte i pamjaftueshem nuk permban teresin e kuptimit.
Pra ne nisje te diskutmit po cek se eshte e rendesis se veqant se kush e analizon nga cili kand veshtrohet artifakti sepse ky disk ka elemente te shume lamive ,ti hyme ne menyren sa me te thjesht analizes se diskut .
Kemi dy ane te diskut forma e diskut eshte sferike edhe pse eshte forma sferike ka fillim dhe mbarim dua te them kuptimi e ka nisjen dhe mbarimin .
Periudha kur eshte punuar disku ka rendesi te veqant supozohet se vjetersia e ketij artifakti eshte perafersisht 3,7 deri 4 mij vjeqare,disku ka dy ane.
Ne te dy anet kemi figura te ndryshme por nje figur ne form piramide ne njeren ane eshte shenj e cila skjaron pozicionin botes - tokes ndaj diellit pra shif figuren si ne vizatim posht.Kjo shenj saktson kete supozim timin si ne vizatim gjithashtu ne nje postim me pare kam deshifrue numrin e figurave te cilat jane 26 me kete figur te cilat pa kete figur te kesaj piramide i kam definuar identifikuar germat e mundshme te alfabetit pellasg si dhe 1/4 e dites te vitit te ndrrimit pra njeherit kjo maje piramide na definon kuptimin e disa gjanave qe mendja e njeriut te thjesht veshtire ti kuptoj sepse fundi kesaj piramide siq e kam kufizue sidomos pjesa horizontale jep te dhena te cilat identifikojn dhe afrojn dy vende te ndryshme te cilat jan te njoftuna njeni ka lidhje drejtperdrejt me piramidat nese nuk gaboj eshte TEOTIHUAKAN dhe tjetri eshte MECA apo me sakt qabja .
Aizberg eshte e rendesis se veqant te shiqojm figuren e njeriut pellasg i cili paraqitet ne mes te vijes horizontale i cili per mendimin tim eshte M’aresi pra shiqo pas figures se maresit kemi gruan e cila mendoj se eshte toka apo Dhemetra .
Pra shiqo dhe analizo sepse asgje rastesisht nuk kam vizatuar tek forma e Kamadianit –svastikes PELLASGE siq eshte ne figuren e meposhtme.
Gjithashtu tek disku faistit dita e precizitetit apo viti ndrrimit eshte pikrisht fundi i bishtit te gjarprit ne figuren me lart ku ne kete maje bishti kemi dy figura njena figur jane brinjt e kaut apo me mire te themi figuren e gjarprit ne dru simbolit te eskulapit dhe tjetra eshte nje bime te cilen e hasim ne shume poqeri amfora vazo si dhe te populli hopi ne nje figure me heret e kam rrumbullaksue tek biga e kerrit .
Pra sikur te hapet me gjer ky diskutim nder profesionista te ndryshem te forumit kte artifakt besoj se shume shpejt do te definohen shume pakjartsi .
Ne vizatime ka mundesi te kete edhe gabime pra kerkoj falje nuk jam profesionist .
Jepnu rendesi ngjyrave te kuqes apo te hintes apo tjetres sepse ato saktsojn germat
Merkuri eshte njishi vrapuesi qe e kam postue me pare te tema tjeter ndersa ketu kemi m'a-resin . Vazhdojm tjera here.
.
Krijoni Kontakt