Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 73 prej 73

Tema: Suastika

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Ja dhe nje vazo-amfor pellasge qe simbolizon kama'di'anin svastiken .
    Nuk di kam probleme me postimin e fotove por ska rendesi,ne vizatim tek vazoja -kemi kater figura te kafshve te tipit te njejt jane te ngjajshme me ate ne perkrenaren e Skenderbeut ,nen nivelin horizontal ku ato formojn katershen kemi nje nderpremje form platoje dhe me posht kemi tete rrath te cilet jan te kufizuar dhe paraqiten vetem ne pjesen e siperme te formes se portes ku pjeset vertikale te kesaj porte jan boshe dhe kufizimi mbrendshem i kesaj porte na jep formen e nje porte me te vogel te cilen kemi te vizatuar 11 rrathe gjasht rrathe apo dy treshe vertikale te cilat simbolizojn dy dyer apo te themi me sakt numrin gjasht.

4=4 vite

8
    4+3+4
    3+3
    8+11+6=25
    Shuma simbolike e emrit te shkolles se Pitagores shendritja.3 4 5=3-a 4 -b dhe 5=c ose shendritja 5x5= 25.
    Keni nje vizatim te tema tjeter, ne nje vizatim ku kam percaktuar vendin nen nr 13 i pozicioni me real i mundshem ne renditje alfabetore i germes pellazge fi nje rreth me nje kryq perbrenda dhe e kam caktuar germen e mesit te alfabetit pellasg ce e kam renditur nen numrin trembdhjet ky numer ka nje rendsi te veqant te renditja tabelore e alfabetit pellazg edhe ashtu simbolizon amaldhin- dhemetren- nanen toke.Mos te them gjarprin qe mundohet ta haj bishtin e vet uroborusin i cili ne fakt eshte simbolizim i vitit dhe asgje tjeter por bishti tij eshte pikrisht pjesa e 1/4 e dites .
    212011101
    221912 9 2
    231813 8 3
    241714 7 4
    251615 6 5
    Perkrenarja e Gjergj Kastriot Skenderbeut kemi numrin 13 icili paraqet rendesi te veqant si dhe numri 4 Rendesin dhe kuptimin e ketyre numrave jam munduar ta analizoj ne detale ,habit fakti sepse skenderbeu ne baze te numrave ne perkrenare mendoj se ai posedonte nje pjese te dijes se lasht apo me sakt e kishte trashegim ne gen .
    Nuk kam ndermend ta lavdroj apo te zotoj ne hyjni sepse hyjnia eshte 1 vetem ai eshte kreatori i gjithe universit, ti kuptojm keta numra ne perkrenaren e trimit si nje lloj mesazhi per ne, te jene keta simbole numra nje simbolizim i posedimit te dijes se lasht qe kishte
    Gjergj Kastrioti Skenderbeu .

Me ne fund doli dhe fotoja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 27-07-2010 mė 16:13

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Mendova se ndonjeni do te pershkruan ndonje ngjajshmeri me gjersisht te perkrenarja e Skenderbeut me kte tabelen numerike me lart qe kam shkruar megjithate me duhet vete te shtoj dicka ne lidhje me numrin simbolik njezet e pese
    te simboli yne kombtar dhe perputhjen numerike te Gjergj Kastriot Skenderbeut.
    Siq e ceka me lart ne gjithe kete simbolik kemi numrin 25 i cili tregon teresin dhe i ben te kuptueshme simbolet dhe ngjarjet .

Nese deshirojm te shofim ne te kaluaren e lasht duhet patjeter te ndalem tek simbolika e
    tashme kombtare nese kam pohuar se alfabeti i te parve tan kishte 25 germa jam ne gjendje ato nje nga nje ti deshifroj me ndihmen tuaj shume me leht se sa e mendoj.

Nuk jan simbole te humbura siq kemi rastin e frimasonve ato edhe sot e kesaj dite i perdorim ne menyra te ndryshme ne form traditash numrash germash e ne veqanti me ane te gjuhes.
    Pra jo rastesisht Shqiponja dy krershe valon ne flamurin tone Kombtar ajo jo rastesisht
    permban ne vete numrin e germave te alfabetit pellasg 25 .
    Shqiponja ne nje tjeter punim jo rastesisht mban ne kthetra nje simbol te KAMADIANIT
    i cili argumenton ,simbolizon njohurit pellasge besimin pellasg edhe ne detalin me te vogel ,
    Nese me lejohet te bej nje perqasje me numrin e germave pellasge te simboli yne ,une numrin e germave e identifikoj pikrisht tek pendlat te cilat bejn kte shpend te fluturoj .
    Krahu i djathte 7+2
    Krahu i majte 7+2
    Bishti 7
    7+2+7+2+7=25
    Keni figuren e shqiponjes vizatim nga une ne temen tjeter e cila ne fakt ne vete paraqet simbolin e Davudit a. s. e ne fakt paraqet numrin shtate shiqur ne kendin gjeometrik trekendshi siperm me maje lart marsin ndersa trekendshi me maje posht athenen-aferditen jeten dhe vdekjen pra thjesht shqiponja simbolizon gershetimin e jetes dhe vdekjes njeherit koufizon planetin e tokes apo kohen e planetit ne formen e kamadianit .
    Dy kokat paraqesin M'aresin-HORUSIN dhe Athenen HATORIN ndersa kamadiani apo svastika ne kthetra eshte disku i denderas apo vete planeti yne nga ku vrojtojm Yjsin e pafund .
    Le te jete nje pend e shqipes sone dy krershe nje germ e alfabetit pellasg .
    Posht keni nje analizim te Kamadianit sumer , e kam simbolizuar kuptimin e figures ne form gjeometrike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 31-07-2010 mė 15:15

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Habit numri i germave ne kete Kamadian,gjithsej jane 24.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 06-12-2010 mė 12:12

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •