Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 73

Tema: Suastika

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    I nderuar Aizberg te jam borxhli per te shpjeguar per secilen figur veq e veq ashtu si une i deshifroj , megjithse jan shume do te provoj te saktesoj per ato te cilat mendoj se jam

Kuptohet une me shume i kam dhene rendesi tek disku i faistit deshifrimit te simbolit pellasg te Kamadianit svastikes si dhe identifikimit te germave pellasge dhe jo perkatsise se ketij disku te cilen as qe mendoj ta diskutoj sepse ,ky disk eshte nje veper e shkelqyer origjinal Pellasge …………… siq e pohojn shume analist .
    Ka shume analist dhe deshifrueste profesioneve te ndryshme , linguist ,arkeolog, astrolog,gjeolog, matematicien etj qe kan dhene mund ne zberthimin e shenjave te kesaj vepre por gjithnji deshifrimi i tij eshte i pamjaftueshem nuk permban teresin e kuptimit.
    Pra ne nisje te diskutmit po cek se eshte e rendesis se veqant se kush e analizon nga cili kand veshtrohet artifakti sepse ky disk ka elemente te shume lamive ,ti hyme ne menyren sa me te thjesht analizes se diskut .
    Kemi dy ane te diskut forma e diskut eshte sferike edhe pse eshte forma sferike ka fillim dhe mbarim dua te them kuptimi e ka nisjen dhe mbarimin .
    Periudha kur eshte punuar disku ka rendesi te veqant supozohet se vjetersia e ketij artifakti eshte perafersisht 3,7 deri 4 mij vjeqare,disku ka dy ane.
    Ne te dy anet kemi figura te ndryshme por nje figur ne form piramide ne njeren ane eshte shenj e cila skjaron pozicionin botes - tokes ndaj diellit pra shif figuren si ne vizatim posht.Kjo shenj saktson kete supozim timin si ne vizatim gjithashtu ne nje postim me pare kam deshifrue numrin e figurave te cilat jane 26 me kete figur te cilat pa kete figur te kesaj piramide i kam definuar identifikuar germat e mundshme te alfabetit pellasg si dhe 1/4 e dites te vitit te ndrrimit pra njeherit kjo maje piramide na definon kuptimin e disa gjanave qe mendja e njeriut te thjesht veshtire ti kuptoj sepse fundi kesaj piramide siq e kam kufizue sidomos pjesa horizontale jep te dhena te cilat identifikojn dhe afrojn dy vende te ndryshme te cilat jan te njoftuna njeni ka lidhje drejtperdrejt me piramidat nese nuk gaboj eshte TEOTIHUAKAN dhe tjetri eshte MECA apo me sakt qabja .
    Aizberg eshte e rendesis se veqant te shiqojm figuren e njeriut pellasg i cili paraqitet ne mes te vijes horizontale i cili per mendimin tim eshte M’aresi pra shiqo pas figures se maresit kemi gruan e cila mendoj se eshte toka apo Dhemetra .
    Pra shiqo dhe analizo sepse asgje rastesisht nuk kam vizatuar tek forma e Kamadianit –svastikes PELLASGE siq eshte ne figuren e meposhtme.
    Gjithashtu tek disku faistit dita e precizitetit apo viti ndrrimit eshte pikrisht fundi i bishtit te gjarprit ne figuren me lart ku ne kete maje bishti kemi dy figura njena figur jane brinjt e kaut apo me mire te themi figuren e gjarprit ne dru simbolit te eskulapit dhe tjetra eshte nje bime te cilen e hasim ne shume poqeri amfora vazo si dhe te populli hopi ne nje figure me heret e kam rrumbullaksue tek biga e kerrit .
    Pra sikur te hapet me gjer ky diskutim nder profesionista te ndryshem te forumit kte artifakt besoj se shume shpejt do te definohen shume pakjartsi .

Ne vizatime ka mundesi te kete edhe gabime pra kerkoj falje nuk jam profesionist .
    Jepnu rendesi ngjyrave te kuqes apo te hintes apo tjetres sepse ato saktsojn germat
    Merkuri eshte njishi vrapuesi qe e kam postue me pare te tema tjeter ndersa ketu kemi m'a-resin . Vazhdojm tjera here.

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 08-07-2010 mė 15:01

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Aizberg ketu ke disa shenja qe jane shume te ngjajshme me shenjat e shpelles se Maliqit nga muzeu qe e vizituam bashke.
    Por me e rendsishmja eshte kjo shenja e lules ce e shkoqit ky burri e cila eshte identike me shenjen e bimes qe e ceka me lart tek bishti gjarprit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 08-07-2010 mė 17:07

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2002
    Vendndodhja
    ZVICER
    Postime
    27
    lulja qe permende me lart z. Gashi sipas mendimit tim duhet te jete lule LEJLEKU gje qe lidhet edhe me fisin e lelek te pellazgve .......
    .....DHE ANIJA MBET PA DET POR DHE DETI PA TE MBET.......

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje
    Ka mundesi edhe pse tek vazoja kjo lule shkoqitet nga luleja me lart e cila nuk eshte shpend edhe pse figura e shpendit eshte mbi koken e ketij burri me fustanell dhe me frizuren simbolike pellasge e cila per mendimimin tim paraqet te njejtin person sikurse te disku faistit.

Eshte interesante perputhshmeria e elementeve nga kjo vazo me ato te diskut kemi kater simbole te vegjla te Kamadianit-svastikes me behet sikur se jane te ndara nga dy per secilen lule ,pra ka shume cka te analizohet per kete perputhshmeri elementesh .
    Shif figuren posht ku kam nenvizuar ngjajshmerit.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 09-07-2010 mė 15:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2002
    Vendndodhja
    ZVICER
    Postime
    27
    lules se lejlekve (nuk di emrin botanik ) nga ana jone rendsi te vecant i kushtohet ne fillim te vitit pra diten e sh. gjergjit (njeri nga shenjtoret me te medhej ....)
    .....DHE ANIJA MBET PA DET POR DHE DETI PA TE MBET.......

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Pershendetje Xhema,une do te diskutoja pak per vazon qe ke sjelle ti dhe lidhjen qe ben me diskun e famshem.
    Kam pershtypjen qe nuk eshte e njejta kulture e prodhimit te diskut dhe te vazos,per diskun une mendoj se duhet te deshifrohen figurat ne to ,pastaj duhet menduar se perse jane perseritur disa here si ne nje film etj.Ka shume ide per diskun,. .Xhuzepe Katapano ke Thoti flet shqip ka spjeguar se hireoglifet egjyptjane te cilat jane piktograma ,jane pikturuar qe shkronjen ta paraqitin me shkronjen fillestare te objektit.Keshtu kur kane dashur te thone grema D eshte paraqitur nje dore,ndersa kur kane dashur te thone germa L kane vizatuar luanin e keshtu me radhe per te gjithe alfabetin e tyre.
    Tani, eshte i vlefshem ky lloj arsyetimi dhe per figurat e diskut ?A mundet te krijohet nje fjale apo fjali me germat e para te objekteve te gdhendura ne te ?
    Mua me duket shume abstarkte dhe nuk mund ta kuptoj plotesisht ate qe don te thuash ti.
    Persa i perket vazos ,une dalloj shenjen e swastikes,por nuk e identifikoj te njejte koken e figures ne te me ate te diskut[une e kam diskun ne masen reale ne shtepi]
    Aq me shume objekti [ju e keni vizatuar si shpend]pra mua me duket qe eshte mjet fluturimi ,pastaj cfare eshte ajo shigjete vertikale qe ngrihet nga lulja ne mes ,mos perpiqet te pllenoje lulet ky njeri apo thjesht po i mer ere asaj qe ka shkeputur nga gonxhja tjeter.
    Edhe nje dicka tjeter ,une lulen ne mes e identifikoj si trendafil ,ky ka qene i shenjte per sumeret ,babilonasit dhe asirjanet pasi identifikonte yjesite.
    Do flasim prape....
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje Aizberg, disku i faistit eshte analizuar nga shum kushe ,kam cekur me lart se eshte nje mrekulli sepse gjejm elementin baze te ciles do lami .
    Une skam pas rastin ta shof as orgjinalin perveq ne internet dhe ne libra por ska rendesi , eshte e rendsishme ti definojm deshifrojm hieroglifet nga ky artifakt e jona eshte qe ato ti bejm te flasin nuk eshte e thene te flasin shqip apo ne ndonje gjuhe tjeter sepse figurat, hireglifet ,shenjat e ketij artifakti i perkasin unikalitetit apo gjithe njerzimit.
    Tek vazot , poqeria duhet skjaruar dicka .
    Gjdo vizatim ne nje amfor ka elementin dallues nuk eshte e rendesishme ky vizatimi nga lart te jet i se njejtes periudhe kohore me ate te diskut apo ti takoj te njejtes hapsir vetem vazoja apo amfora pa kurfar vizatimi simbolizon gjinin femrore por nese ka nje veg menjeher ndryshon kuptimi po nese ka dy analiza behet nga dy ane pra tek poqerit qe kemi vizatime ne nivele te ndara 2.3.4.kemi te bajm thjesht me elementin unikal -te pergjithshem te te gjithe njerzimit me shenjimin e ngjarjeve te ndara ne etapa gjegjsisht kohe.
    Shenjat e poqeris jane tik taket e kohes se kaluar , tani te analizosh kuptimin e vetem nje tik taku sekonde te tille te se shkuares duhet patjeter te posedosh nje pjes si trashigimni te asaj te shkuare perndryshe do krijojm falsitete te cilat na largojn nga posedimi i trashegimnis origjinale te asaj sekonde qe e kemi ne gjak .
    Per kete pik s'pari duhet ti identifikojm elementet globale te artifaktit e pastaj te thellohemi tek origjina e tij tek shenjat simbolet te cilat e identifikojn dhe e emrojn se kushe e ka punuar cila kultur dhe ciles kohe i takon .
    Aizberg psh nese do te ndodhte nje permbytje nga ato te mdhat ,dhe te shpeton nje numer i vogel i njerzimit dhe nese pasardhesit e atij numri te vogel do te fillonin prap nga e para te cilet me kohen do te zhvilloheshin der sa nje nga ata te studionte ,gjurmonte sa do te arrinte ti deshifronte artifaktet gjurmonte te kaluaren ne orgjinal si mendoni ju sa do te kishte sukses.Per shembull te studiohen artifaktet e gjetura pas nje permbytjeje ne France Angli dhe vendet e tjera te cilat kan mbush perplot muzet e tyre me artifakte te shteteve tjera besoj se do te kemi nje gjurmues arkeolog ne prag te q'menduris .Pra keto jan falsifikime te tipit te legalizuar e njejta gja ndodh me artifaktet e Trojanve te cilat zbukurojn muzet e ndryshme neper bote .
    Do te percaktohej se pari Orgjina tyre , s'pari do ti perkiste vendit ku eshte zbuluar luvrit , londres ,athines,herakles etj si rasti i maskes se Agamemnonit .Por arkeologu i sinqert dhe real me deshifrimin e simboleve cakton vendin dhe perkatsin e artifaktit .A do te jete kjo nje koklavitje e verrtet per gjurmuesin e verrtet si nje nyje e pazgjidhur ,nje problem i tille sa do te zgjas aq sa shitet falsi rrena .
    Pra duhet kemi shume kujdes te kuptimi i simboleve dhe jo vetem tja fusim paushall nga shikimi pare nga deshira ,sepse do te pjellin moskuptime, kemi shembull termin greqishte e vjeter greqishte e re njena tjetren as qe e kuptojn sepse e dyta eshte orgjinale gjuhe kishtare ndersa e para eshte falsifikatori i termit greqishte e lasht, dhe doemos kur nuk kan elementet e njejta nuk i takojn brumit te njejt nuk mund ta quash nga deshira greqishte e vjeter ,sepse mes tyre na duhet doemos nje perkthyes greqishte e re ,,greqishte e lasht '' dhe kush mund te jete perkthyes mes ketyre dy gjuheve perpos asaj gjuhe e cila permban ne vete elementin baze te se folmes ne lashtsi e kjo eshte Albanologjia e lashte dhe e re .
    Do te hyme ti zberthejm simbolet shenjat e diskut te faistit bashk nje nga nje edhe pse ato kryesoret tani vetem se i kam deshifrue.
    Forma e diskut eshte nje shenj ne vete e cila simbolizon rrethin globin, rrethi mund te ket kuptimin e nje dite nje jave nje muaji nje viti dhe nje Kamadiani-svastike dhe pak me tutje komplet yjsive.Globi ka pozicionimin e vet kundrejt diellit ka polet dhe vendet e shenjuara nga njerzit e pare te themi ,diten dhe naten pra sa kishin aftesi ata te studionin errsiren kur ne sot per drit spo jemi te aft ti definojm gjanat qe shifen.
    Nga disku simbolet ne tabelen te cilen keni postuar me pare prej 1 deri 45
    1.M Mercuri
    Pra vrapuesi te disku i faistit paraqet njishin , njeriun , apo merkurin qe ka per obligim te pershkoj kete rreth duke vrapuar nese don te mbijetoj perndryshe nje rrotullim i tij rreth diellit do te zgjas ma pak se 1e 2 ta e dites se tij .Per ti emrue germ identifikuese vetem mund te supozojm se i takon germa M-arshues dhe N-is'metari ,edhe pse mund te percaktojm edhe germen g ose h per kete figure te diskut i faistit .

4. M'Aresi... dhe jo nen numrin rendor 2-te si ne tabel .Nen numrin rendor 2 duhet te jete femra me koke te rruar e cila simbolizon planetin e veneres dhe shenja e ve/gshit apo enes per uje te cilat i hasim vetem dy here ne njeren ane te diskut kemi dy her femren me koke te rruar dhe ne tjetren kemi dy her vegshin i cili e zevendson kete shenj .
    Vazhdojm tjera here me deshifrim ,por renditjen e shenjave te diskut duhet ta bejm doemos prej nji deri ne dhjet duke i ndryshuar numrat nga tabela qe ke postuar me pare sepse na ngatrrohen kabllot na bahet lidhje e shkurt dhe ne fund nuk arrijm asgja te identifikojm sakt. Ndoshta jam gabim por keshtu e mendoj se eshte me sakt
    3//???...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 12-07-2010 mė 07:56

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Aizberg shiqo keto vazo ku kam nenvizuar elementet te cilat ato i bejn te ngjajshme sikur ti kishte punuar i njejti poqar edhe pse kane dallime shume te ndryshueshme , si per kohen e prodhimit si dhe perkatsis se popujve qe u takojn ,ato i perkasin kulturave te ndryshme nje eshte fenike tjetra eshte dardane nje hopi, etrure e keshtu me radh te gjitha keto punime kan elementin e perbashket dhe te gjitha ato mund te zevendsojn simbolin e Kamadianit-suastikes.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 12-07-2010 mė 13:50

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Aizberg shiqo keto vazo ku kam nenvizuar elementet te cilat ato i bejn te ngjajshme sikur ti kishte punuar i njejti poqar edhe pse kane dallime shume te ndryshueshme , si per kohen e prodhimit si dhe perkatsis se popujve qe u takojn ,ato i perkasin kulturave te ndryshme nje eshte fenike tjetra eshte dardane nje hopi, etrure e keshtu me radh te gjitha keto punime kan elementin e perbashket dhe te gjitha ato mund te zevendsojn simbolin e Kamadianit-suastikes.

Jam dakort ,madje kam pare dhe si formohet nje poce apo qyp,pra nje cope balte qe pamjen e pare e ka po themi si te diskut ,pastaj nepermjet nje mekanizmi rrotullues ,pocari i jep forme baltes nga poshte lart ,keshtu spiralja qe del nga duart e pocarit eshte nganjehere e pranishme dhe mbas pjekjes se enes,une u mundova qe diskun e phaistos ta ndertoj ashtu sic diskutuam bashke ne formen
    3d sikurse balta mer formen e qypit ....................
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ja dhe nje vazo-amfor pellasge qe simbolizon kama'di'anin svastiken yllin e davidit(HERMESIT) dijen e lasht .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 27-07-2010 mė 10:02

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •