Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 73

Tema: Suastika

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Te gjitheve atyre qe nuk kuptojne kete teme : Ben sens nese e lexoni se prapthi... pra nga fjala e fundit e postimit te fundit e lart.
    Atehere behet e qarte si drita e diellit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Pikepamjet e Xh.Gashit jane interesante dhe unike ne llojin e vet,
    edhe pse jo ēdo gje eshte e qarte ja vlen te mundohesh ta kuptosh,
    ne mos per saktesine e tyre per faktin qe te pakten po sjell diēka te re dhe jo te njejtat diskutime qe sillen verdalle pa mbarim.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Ja dhe identifikimi i kuptimit te pjesrishem te diskut te faistit.Une jam i bindur dhe mendoj se tek disku i faistit leht mund te identifikojm simbolin pellasg te kamadianit - svastikikes
    Ne vizatimin me lart edhe pse nuk i kam paraqitur i pikat ndarese ne saktes per formen e simbolit eshte e rendsis se veqant qe keto pika me ngjyre te zeze perputhen me teoremen e pitagores si dhe qasjen figurative qe une kam ba me pare per simbolin pellasg te Kamadianit-svastikes.
    1+2+3+4+5+6+7+8+9=45 simbolet e diskut kujto renditjen e planeteve ne figurat vizatimet e mia te meparshme.Keto gjera nuk jane te rastit dhe verrtet ketu e them apo e veqoj si kundershtim dhe njeherit shfrytzoj rastin te kundershtoj per origjinen e numrave qe thon se numrat jan arab . Numrat nuk jane aspak arab ata kane ekzistue shume me heret se njeriu e lere me etnia . Numrat simbolizohen me sistemin tone diellor ,prej 1 deri 9 kemi planetet ,10 eshte dielli ndersa numri hanave te planetev te sistemit diellor nese nuk gaboj jane 52 pra edhe ky numer simbolizon javet e vitit .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 18-06-2010 mė 16:30

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Mundet te jete dhe vrapimi i njeriut.....................
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Me siguri nuk eshte vrapim ne rreth vicioz..........

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Postova foton e ksaj rrote te kerrit dhe postova edhe foton nga vazoja te tema tjeter prita se ndokush po skjaron dicka me shume , apo ndoshta identifikon me mire simboliken edhe te teksti por siq shifet me duhet vete ta ceku se pikerisht kjo rrote nese krahasohet me ate nga vizatimi i amfores eshte nje rrot tipike Trojane e cila ne shume foto paraqitet edhe rrota e kerrit te Apollonit te cilen e terhjekin kater kuaj, jo rastesisht tek Ylliret kemi nje simbol te kamadianit-suastikes me kater koka kuajsh ky artifakt zbukuron njenin prej muzeumeve te Amerikes.Aisberg ky vizatimi juaj eshte vetem nje deshmi me shum per identifikimin e verrtet te emrit te ketij simboli .
    Po te njejten figur qe keni vizatuar mendoj te njeriut e kemi tek disku i faistit gjithashtu tek disku hasim ne disa elemente te cilat identifikojn te njejtin kuptim te nje fotoje ku simbolin autori e vendos tek trekandshi karakteristik i nje femre trojane te e cila kam cek kuptimin e disa pikave pra medomos duhet seku se gjuha jone eshte nje gjuhe e lasht .
    Posht keni figuren e cila ka ngjajshmeri edhe me figuren e Hyjneshes ne fron pra shiqo spiralen dhe perkujto numrin e vizave tek stomaku te cilat i kam nenvizue ,ju le vete te analizoni sepse keto jane gjana qe mund te analizohen ne shume drejtime.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 22-06-2010 mė 13:55

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin

Postova foton e ksaj rrote te kerrit dhe postova edhe foton nga vazoja te tema tjeter prita se ndokush po skjaron dicka me shume , apo ndoshta identifikon me mire simboliken edhe te teksti por siq shifet me duhet vete ta ceku se pikerisht kjo rrote nese krahasohet me ate nga vizatimi i amfores eshte nje rrot tipike Trojane e cila ne shume foto paraqitet edhe rrota e kerrit te Apollonit te cilen e terhjekin kater kuaj, jo rastesisht tek Ylliret kemi nje simbol te kamadianit-suastikes me kater koka kuajsh ky artifakt zbukuron njenin prej muzeumeve te Amerikes.Aisberg ky vizatimi juaj eshte vetem nje deshmi me shum per identifikimin e verrtet te emrit te ketij simboli .
    Po te njejten figur qe keni vizatuar mendoj te njeriut e kemi tek disku i faistit gjithashtu tek disku hasim ne disa elemente te cilat identifikojn te njejtin kuptim te nje fotoje ku simbolin autori e vendos tek trekandshi karakteristik i nje femre trojane te e cila kam cek kuptimin e disa pikave pra medomos duhet seku se gjuha jone eshte nje gjuhe e lasht .
    Posht keni figuren e cila ka ngjajshmeri edhe me figuren e Hyjneshes ne fron pra shiqo spiralen dhe perkujto numrin e vizave tek stomaku te cilat i kam nenvizue ,ju le vete te analizoni sepse keto jane gjana qe mund te analizohen ne shume drejtime.
    XHEMA,mundohu njehere ti dallosh dhe ti vesh nga nje emer te gjithe figurave te diskut ,emrat te jene gjthperfshires,gege dhe tosk.......

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ketu ke disa figura te diskut ,tani veru emer atyre..........

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje

Aizberg gjdo figur tek disku ka kuptimin e vet edhe pse ngjajn ndonjena mes vete ato kan kuptime te ndryshme pra une nuk mendoj ti emertoj me metoden te cilen e preferojn te tjeret.
    Disku i faistit per mendimin tim aty ku eshte zbuluar nuk eshte punuar ,ose eshte bart nga dikund tjeter ose eshte mare i gatshem nga nje vend tjeter e ky vend eshte Troja.
    Sot kam postua nje foto ku kjart dallohet ngjajshmeria e keti disku me ate vizatim i cili edhe emron qytetin e trojes .
    Dhe mos te lam anash diskun e Maglianos ,melqin e piaqenzes,dhe shume disqe bronzi qe kan te njejten metod dhe stil te punimit tek Etruret.
    Ka mundesi qe disku i faistit te jete disku i gaermit-kadmit, sido te jete eshte e rendsishme qe ky disk eshte nje mrekulli e rralle vetem dy apo tri artifakte ne bote kan disa veti te ngjajshme peraferta te themi disku i denderas dhe ai i majasve dhe vete ston henqi .

Pra menyra dhe metodologjia e deshifrimit te cilen e aplikoj une bien ne kundershtim me historin dhe arkeologjin ndoshta false , sepse me shume kan elemente te ngjajshme me diskun e faistit disa postime qe ke postue vete ne kete forum se sa vendi ku eshte zbuluar ai .Analizoj punimet e Gezim Uruqit .

Por sido te jete le te jete mos te hy ne nje tem krejtsisht tjeter te vazhdojm me deshifrimin e germave pellasge tek disku i faistit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 27-06-2010 mė 16:27

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Aizberg tani si ta emertoj kte foto te nxjerr nga disku i faistit eshte gjarpri identik me ate ne vazon e Gaermit-kadmit si dhe nje figur etrure ku kjarte gjarpri ruan nje sfer te cilen e kam postuer me par ne kete forum por sme kujtohet se ku me sakktsisht.
    Numro hieroglifet ne rrethin te cilin ruan gjarpri vetem nga nje her besoj se jan 26 disa nga ato perseriten.Ne figuren e poshtme kam shkruar disa germa formalisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 29-06-2010 mė 15:18

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •