Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

"Problemi" i quajtur gjum.

Pershendetje anetare te nderuar.

Si nje nder gjerat me kryesore te jetes se njeriut eshte edhe te pushosh ose te flesh, pra te besh gjum. Te gjithe ne e dim kete edhe pse nuk eshte ndonje problem por e theksova ate fjale meqe me interesojne edhe mendimet tua reth kesaj ceshtje.

"Problemi" i ashtuquajtur gjum, vjen prejt kohes qe po bejme gjuhe, te gjith e dim se gjumi i tepruar reflektohet negativisht ne shendetin tone, poashtu edhe mungesa e gjumit reflektohet negativisht tek shendeti yne.

Para ca ditesh ndegjova edhe nje sqarim te shkurt ne nje webfaqe reth gjumit, aty shkruante dicka qe me ra ne sy, "Nuk eshte problemi sa, por prej kur deri kur", dmth nuk qendron problemi se sa ore gjume bejme, por se prej kur deri kur i bejme ato ore pushim, pra ne mengjes eshte me veshtire te zgjohesh dhe te prishesh rehatllekun e gjumit, pa marrur parasysh se kur kemi rene ne gjum, ndersa te biesh ne oren 6 te mengjesit dhe te cohesh ne oren 12, e ke me pak problem, pse ndodh kjo, pajtoheni ju me kete se nuk eshte problemi sa ore por prej kur deri kur i bejme ato ore gjume?

Parashtrohen pyetjet per ju anetare te nderuar dhe mendimet tuaja jane mese te mirepritura.

Sa ore gjum ne dite beni?
    Dhe a pajtoheni me mendimin e lartepermendur reth ceshtjes se gjumit?

Ju flm.
    Sui generis

Pese ore gjum Nate, jo dite se diten eshte mire nje ore gjum pas dite.

Une fle ne oren 12-1 dhe zgjohem ne 12-1 ne dreke..
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Dua te jap dhe une mendimin tim rreth kesaj ceshtje, "problemin" e quajtur gjum. Por do te shkruaj me gjeresisht nje here tjeter. Tani doja te dija, nga eshte humbur Prato?!
    • The rest is silence.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Dua te jap dhe une mendimin tim rreth kesaj ceshtje, "problemin" e quajtur gjum. Por do te shkruaj me gjeresisht nje here tjeter. Tani doja te dija, nga eshte humbur Prato?!
    ahahahah

e modhe je!
    Life's too short to remove USB safely.

Rap....hala qut je a?! Ik flej se te ben dem pagjumsia
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

USAlbania
    Anėtarėsuar
    27-05-2008
    Vendndodhja
    With money you can buy a bed, but not sleep.
    Postime
    524
    Une kam probleme me mushkonjat perndryshe s'do kisha pasur problem me gjumin fare ( supozim )

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Gjumi i nates nuk krahasohet me gjumin e dites, pastaj mvaret pak edhe te lodhja, nese gjat dites lodhesh atehere mund te flejsh me gjate por akoma te flihet dhe e kunderta ka mundesi te flejsh pak ore dhe te zgjohesh i ngopur me gjum, pa gjumesia reflekton negativisht sepse prish shendetin ajo kuptohet por edhe oret e shumta me gjum reflektojne negativisht te njeriu (psh. mua me dhemb koka kur flej shum ) . Mendimi im
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    une flej shume gjume naj 13 ore ne dite po....po nuk bashkohem me ate qe esht shkruajtur me siper se une dhe ne drek kur flej mezi cohem pastaj si ne darke si ne drek njisoj esht per mua ke te dyja mezi cohem e kam te veshtir...
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    une per vete fle mesatarisht 7-8 ore gjume, e bej te rehatshem dhe me raste te rralla mund te fle dhe ne dreke. deri tani nuk kam pasur probleme nga pagjumesia, jam mesuar me nje regjim te tipit ushtarak pasi dhe profesioni ma kerkon qe te mbaje regjim. jam tete ore mbi koken e njerezve duke i treguar se si te punojne me veglat dhe hartoje programin per te pakten 40 veta dite per dite. jam i detyruar qe te fle rregullisht dhe te jem i kthjellet ne mengjes kur nisem per ne pune. nuk e di cili nga ju eshte mare me sport ose ka studiuar ne shkolle, kam mbaruar institutin e fiskuluter ose institutin per fizioterapi sepse ne itali nuk ekziston me emrin institut fiskulture. dhe gjeja e pare qe mesonim ishte regjimi dhe nje fjetje e rehatshme.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dardani apo Kosovė
    Nga Statovci nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Ankthi i quajtur ateizėm
    Nga intel inside nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 23:49
  3. Ankthi i quajtur ateizem
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 01:49
  4. Aleksandėr Moisiu, pėrēapjet pėr t’u quajtur shqiptar
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Postimi i Fundit: 30-08-2005, 17:25
  5. Sulm i sėmundjes sė rėndė tė quajtur albanofobi!?
    Nga StormAngel nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-10-2004, 22:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •