Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e spirobeg
    Anėtarėsuar
    22-04-2008
    Postime
    84

Via Egnatia a ka kaluar neper Dardani apo jo ?

kam rene neper nje medyshje te veshtir. puna qendron keshtu une jom nga kosova saktesisht nga Shtimja ( Vend afer Ferizajit) dhe sipas nje libre te nje autori shtimjan shkruan qe rruga iliro-romake Via egnatia kalon neper kosove dhe neper vendin tim Shtime gjithashtu egzistojne edhe gojedhenat qe thone po te njejten gje. me mahniti shume ky fakt dhe hulumtova ne internet aty shkruan qe rruga nuk kalon fare neper Dardani.

Tash dini ju diqka me shume rreth kesaj.. ose nga ka kaluar rruga Via Egnatia.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Pershendetje,

Vija Egnjatia apo Rruga e gjatė lidhte Romen me Bizancen(konstantinopojen) permes Durresit, kurse rruget tjera ishin te rangut te dytė por edhe keto ishin te mirembajtuna.
    Saktesishte njera lidhte Durresin me Prizerenin deri ne Lipjan ku aty u kryqezoheshin, njera qonte drejt Nishit e tjetra ne jug kah Selaniku....

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 01-09-2008 mė 08:28
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Ketu shifet ne pergjithesi ballkani me rruget e kohes romake qe kalojne kosoven.

nxjerrur nga nje liber; Gida romake

Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    La Via Egnatia (o Via Ignazia) č l'intervento infrastrutturale con cui i Romani definiscono ed organizzano a partire dalla seconda metą del II secolo a.C. una millenaria direttrice di comunicazione E-O tra il basso Adriatico e l'Egeo settentrionale. La strada fu costruita nel 146 a.C. su ordine di Gaio Ignazio, Proconsole di Macedonia, da cui prende il nome.

nuk kalonte ne dardani

ps.o kreksi,nuk na the gje me ato harta ti mer lal
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Via Egnatia nuk ka kalu nėpėr Dardani, por njė rrugė tjetėr qė lidhte Naisin me Therandėn, Gabuleum dhe shkonte gjer nė Epidamni.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Via Egnatia nuk ka kalu nėpėr Dardani, por njė rrugė tjetėr qė lidhte Naisin me Therandėn, Gabuleum dhe shkonte gjer nė Epidamni.
    Qe ku e ke aty siper ne nje imazh, vijat e zeza tregojne rrjetin e rrugeve romake...
    Sa per sqarim; kam gabuar aty se Prizerenin(Therranda) lidhej me Shkodren e jo Durresin siē e kam shkruar gabim....
    Neper Dardani kalonin edhe andej pra rruget por nuke quhej Vija egnatija, ato ishin rruge lokale qe lidhnin tere ilirine e greqine e maqedonin me romen, gati si Autostradat e sotme...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Neper Dardani kalonin edhe andej pra rruget por nuke quhej Vija egnatija, ato ishin rruge lokale qe lidhnin tere ilirine e greqine e maqedonin me romen, gati si Autostradat e sotme...
    Rruga qė kalonte nėpėr Dardani nuk mund tė nėnvlerėsohet. E vetmja pėrparėsi qė kishte Via Egnatia, kjo ēonte pėr nė kryeqytetin e atėhershėm tė Lindjes Konstantinopolis.

Tema tė Ngjashme

1. Krimet komuniste nė Shqiperi
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 375
    Postimi i Fundit: 03-01-2024, 15:54
  2. Rreth Pėrhapjes Sė Islamit Ndėr Shqiptarėt
    Nga cobra nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  3. Epir + Dardani + Iliri = Shqipėri
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  4. Kina ne gare per t'ia kaluar SHBA si fuqi ekonomike ne Azi
    Nga Eni nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 18-06-2004, 05:42
  5. Portat e Arta (Golden Gate) tė Via Egnatias nė Ballkan
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 15:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •