Close
Faqja 14 prej 37 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 368
    Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Ėndrra ime u realizua
    Konvertime December 25th, 2007

Ja tregimi i konvertimit tė saj.
    Qėkur isha vajzė e vogėl, gjithnjė kam pasur besim tė madh nė Zot. Edhe pse u rrita si katolike, bėra gjithēka pėr tė qenė e fokusuar te Zoti dhe tė mos hutohesha nga mėsimet konfuze tė kishės, pasi edhe pėr njė fėmijė si unė ato dukeshin sikur shkonin kundėr parimeve. Gjatė kohės sė gjimnazit, unė mora njė vendim tė vetėdijshėm pėr t’iu dedikuar mė shumė fesė sime. Shkoja nė meshė dy herė nė ditė, shkoja tė rrėfehesha tė paktėn njė herė nė javė dhe bėja tė gjitha praktikat fetare qė prifti mė thoshte tė bėja; tė gjitha me qėllim tė afrimit pranė Zotit. Por kisha nuk arriti t’u jepte pėrgjigje pyetjeve tė mia mė tė nevojshme: Kush jam unė, kush dhe ēfarė ėshtė Zoti, pėrse jam kėtu dhe cili duhet tė jetė raporti im me kėtė qenie superiore qė ka krijuar universin? Si duhet ta jetoj jetėn time? Cili ėshtė shembulli qė duhet tė ndjek dhe si duhet ta ndjek? Pėrse Zoti ka nevojė tė ketė bir kur Ai ishte i vetėm nė krijimin e Vet dhe nuk kishte nevojė pėr partner ose ndėrmjetėsues mė parė?
    Prifti im nuk qe nė gjendje tė m’i jepte pėrgjigjet, por vetėm theksonte se duhet tė kisha besim dhe se nuk ishte e nevojshme qė gjithēka tė kishte kuptim pėr aq kohė sa besimi im ishte i fortė. Kjo nuk mė kėnaqi dhe pasi mbarova gjimnazin, e lashė kishėn dhe i hyra njė kėrkimi pėr tė gjetur rrugėn, besimin dhe fenė e drejtė.
    Lexova kėshtu pėr disa besime fetare, nė mėnyra qė tė shpėtoja pėrgjithmonė nga boshllėku shpirtėror. Praktikova Hinduizmin, Taoizmin, Budizmin dhe disa vite mė vonė edhe Magjinė e Bardhė. Tani, shumė njerėz mund ta konsiderojnė kėtė gjė si diēka tė marrė, por duhet tė kuptoni se unė isha duke kėrkuar nė kuptimin e vėrtetė tė fjalės, e megjithatė ky kėrkim nuk la veēse njė zbrazėti qė nuk po arrinte tė mbushej. Por njė ditė motra ime erdhi tė mė vizitonte dhe ajo qė pashė mė zuri nė befasi. Ajo hyri nė shtėpi e veshur me njė fustan tė gjatė dhe ishte e mbuluar nga koka te kėmbėt. Flokėt i kishte mbuluar me njė shami tė errėt e tė padepėrtueshme, e cila i shkonte poshtė deri nė bel. Pasi e pyeta pėrse ishte veshur ashtu nė mes tė verės, kur temperatura jashtė ishte gati 30 gradė celsius, ajo mė shpjegoi se ishte muslimane. Edhe pse kisha lexuar pėr shumė fe, nuk e kisha llogaritur fare Islamin, kryesisht sepse nuk kishte edhe aq shumė informacion tė gjetshėm dhe sepse isha e ndikuar nga stereotipat mbi Islamin.
    U largova nga familja dhe u vendosa nė Kaliforni, ende pa njė fe dhe pa njė raport tė qėndrueshėm me Zotin. Nė fillim, stereotipat mbi Islamin mė bėnė t‘i rrija larg kėsaj feje dhe madje pėr pak kohė e braktisa kėrkimin tim dhe vendosa ta lija rrjedhėn e jetės tė mė ēonte atje ku donte ajo. Veprova kėshtu pėr dy vite dhe megjithėse gjeta dashurinė dhe u fejova me njė koleg timin, ende diēka mė mungonte. Nė brendėsi tė mendjes sime gjendej gjithnjė ai zė ngacmues qė nuk reshte sė mė thėni se jeta ime ishte e ērregullt. Por unė bėra ēmos ta injoroja atė zė, deri nė atė mbrėmje fatale. Pak pėrpara se tė largohesha nga Kalifornia dhe tė kthehesha sė bashku me tė fejuarin tim nė shtetin ku kisha lindur, qė tė ndėrtonim jetėt tona sė bashku, pashė ėndrrėn mė tė frikshme tė jetės sime.
    Nė kėtė ėndėrr, dy burra shumė tė gjatė tė veshur me tė bardha po qėndronin nė fund tė shtratit tim. Teksa i shikoja, mendoja se ose ishin jashtėtokėsorė, ose engjėj, nuk isha e sigurt se ēfarė ishin, por isha shumė e frikėsuar dhe po pėrpiqesha me ēdo kusht qė tė largohesha prej tyre. Por sa mė shumė pėrpiqesha t’u largohesha, aq mė shumė iu afrohesha. Nė fund, u gjendėm nė majė tė njė mali tepėr tė lartė dhe poshtė nesh shtrihej njė det i kuq si gjaku dhe i nxehtė si llava. Dy burrat mė thanė tė shija detin. Ajo qė pashė do tė qėndrojė me mua derisa tė vdes. Deti ishte plot me njerėz lakuriq, tė cilėt rrotulloheshin si tė ishin duke u pjekur nė hell dhe bėrtisnin: “Na ndihmo, na ndihmo!” Nuk ka shumė nevojė tė them se ndjeva sikur po shihja njė pamje tė ferrit dhe u tmerrova. I tregova tė fejuarit tim pėr ėndrrėn, por ai vetėm sa qeshi dhe tha se unė kisha njė imagjinatė tepėr kreative. Nė fakt, unė nuk mund ta hiqja nga mendja aq lehtė.
    Kur u ktheva nė Miēigan, mėsova se edhe motra tjetėr e imja dhe njė kushėri i imi kishin pranuar Islamin gjatė mungesės sime. Kjo mė bėri kureshtare, prandaj i kėrkova motrės sime tė mė jepte disa libra dhe njė nga tė parėt qė lexova ishte libri Pėrshkrimi i xhehenemit. Gjithēka qė kisha parė nė ėndėrr gjendej nė kėtė libėr. Mbeta pa fjalė. Pastaj nisa tė lexoja e tė lexoja, tė ndiqja ligjėrata dhe tė bėja pyetje dhe sa mė shumė mėsoja pėr Islamin, aq mė shumė mendja dhe zemra mė thoshin se kjo ishte ajo qė kisha kėrkuar prej kohėsh. Vendosa tė pranoja Islamin, por kisha njė problem tė vogėl- tė fejuarin tim. Ai ishte i palėkundur qė tė mos e pranonte Islamin dhe kėshtu m’u desh tė zgjidhja mes burrit qė dashuroja dhe asaj qė unė e ndieja nė zemėr se ishte gjėja e drejtė pėr t’u vepruar.
    Allahu i Madhėrishėm thotė se nėse beson sinqerisht tek Ai dhe pason tė
    Dėrguarin e Tij alejhi selam, Ai do tė tė sprovojė. E kjo ishte sprova ime. Me gjithė dhimbjen e madhe qė mė shkaktoi zgjedhja ime nė atė kohė, unė zgjodha Islamin mbi tė fejuarin tim. Kjo ka ndodhur para mė shumė se gjashtė vitesh dhe qė atėherė Allahu mė ka bekuar me njė bashkėshort tė mrekullueshėm dhe me njė djalė shumė tė bukur. Allahu na thotė se Ai do t’i nxjerrė nga errėsira nė dritė ata qė duan tė udhėzohen dhe kjo ėshtė pikėrisht ajo qė Ai bėri pėr mua.
    Pėrktheu: Eglantina Muēa
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Faqe Islame Ne Gjuhen Shqipe
    Feja-Islame.Com
    • Ballina
    • Burimi i Temave

Angel, ish krishtere, SHBA
    Konvertime December 25th, 2007

E pranoi Islamin pėr shkak tė sjelljeve tė mira tė muslimanėvePrej familjes dhe shoqėrisė sė shkatėrruar, gruaja gjeti pėrkrahje prej disa shokėve muslimanė.Ēdo musliman ka njė histori pėr udhėtimin e tij nė Islam. Secili ėshtė i interesuar dhe kurreshtar pėr mua. Zoti me tė vėrtetė udhėzon vetėm atė qė Ai dėshiron. Unė ndihem shumė e lumtur qė jam njėra prej tė zgjedhurve. Ja historia ime.
    Unė gjithmonė kam besuar nė njė Zot. Gjithė jetėn time gjatė vuajtjeve, e kam lutur Zotin pėr ndihmė, madje edhe si fėmijė. Mė kujtohet kur qaja nė kuzhinė e ulur nė gjunjė. Religjioni, nė anėn tjetėr, kurrė nuk linte pėrshtypje. Njerėzit mendonin se ata ishin ndėrmjetėsues nė mes teje dhe Zotit.
    Kėshtu ndihesha edhe pėr Jezusin, Zoti e mėshiroftė. Si mundet qė ky njeri tė na ruajė tė gjithė neve prej gabimeve tona? E refuzova biblėn nė tė gjitha versionet, duke besuar se pėrshkrimi dhe pėrkthimi disa herė i saj nuk mund tė jenė fjalėt e vėrteta tė Zotit. Rreth viteve tė pesėmbėdhjeta mė lindi ideja ta gjeja Zotin.
    Familja ime ishte familje mesatare amerikane. Babai ishte punėtor i dhėnė pas alkoolit. Me kalimin e kohės kushtet e tij keqėsoheshin, dhe ai ēoroditej. Abuzimet fizike dhe frika u ngulitėn nė fėmijėrinė time dhe u reflektuan pastaj nė jetėn time. Ai shkoi kur isha nė klasėn e gjashtė. Prindėrit e mi u ndanė. Isha mė e vogla prej tetė fėmijėve. Nėna ime shkonte nė punė tė na mbajė neve, dhe unė qėndroja vetėm nė shtėpi pėr shumė kohė.
    Ja ku isha, njėri prej kėtyre fėmijėve tė tėrhequr tė shoqėrisė. Fillova tė vesh rroba tė zeza dhe tė vė grim tė zi. Dėgjoja muzikė mesjetare dhe fanatazoja rreth vdekjes. Vdekja dukej tė ishte frikė mė e vogėl dhe zgjidhje mė e mirė e problemeve tė mėdha. Ndihesha e vetmuar gjatė gjithė kohės, madje edhe pėrreth shokėve. U mundova ta mbushi boshllėkun me cigare, pastaj alkool, drogė dhe pastaj me ēdo gjė qė mund tė mė largonte prej mendimeve tė mia. Jam munduar ta mbys veten sė paku pesėmbėdhjetė herė. Pa marrė parasysh se ēka kam provuar dhimbja brenda meje kurrė nuk dukej se po qetėsohej.
    Isha nė kolegj kur mbeta shtatzėnė me djalin tim dhe kisha frikė pėr shėndetin e tij. Nuk mund tė paramendoja ta largoja atė. Kam punuar shumė pėr t’u kujdesur pėr birin tim. Duke e shtrėnguar gjithė dhimbjen dhe zemėrimin tim, e ndryshova pak jetėn time. Gjatė kėsaj kohe nuk i kam besuar askujt. Pas tri vitesh, unė fillova tė dal pėrsėri. U fejova. Vėrtet, dėshiroja tė kisha diēka mė tepėr. Me tė gjitha pėrjetimet e kaluara, fjalėt e mia ranė. Isha 25 vjeē dhe shtatzėnė me vajzėn time kur ndėrpreva lidhjen me tė fejuarin pasi ai vazhdimisht mė mashtronte dhe mė torturonte psiqikisht.
    Gjatė kėsaj kohe, isha duke punuar pėr njė djalė nga Pakistani i cili ishte musliman. Unė nuk i pėrcillja kurrė lajmet e as nuk interesohesha se ē’po ndodhte. Tė jesh musliman pėr mua nuk ishte mė ndryshe se sa tė kishe religjion tjetėr. Me kalimin e kohės unė u shoqėrova edhe me disa muslimanė tė tjerė. Fillova tė vėrej ndryshime drastike. Ata kishin moral tė padyshimtė. Devotshmėria e tyre ndaj Zotit vėrehej nė mėnyrėn qė ata i faleshin pesė herė nė ditė. Ta lėmė faktin se ata nuk pinin alkool as drogė. Pėr brezin tim kjo ishte moral i vjetėr i shkollės, ndoshta gjyshėrit tuaj e kanė pėrcjellur.
    Kur lindi vajza ime, nuk mund ta paramendoni befasinė time kur njėri prej kėtyre djemve erdhi dhe mė solli dhurata. Isha tepėr e befasuar kur ai e mbajti dhe i foli asaj. Kurrė nuk kisha parė burrat tė silleshin kėshtu pas njė foshnjeje. Mirėsia vetėm sa u shtua brenda katėr muajve. Nuk mund ta pėrshkruaj dashurinė qė u tregua ndaj nesh. Dalėngadalė, u rritėn interesimet e mia pėr fenė e tyre. Isha kurreshtare se cila fe mund tė rrėnjos kėto lloje tė vlerave brenda njerėzve.
    Jetoja nė njė shtėpi me shtatė njerėz dhe njė natė vendosa t’ia huazoj njė shoqes sė dhomės kompjuterin. Frikėsohesha se mos po i ofendoj shokėt e mi duke u bėrė pyetje, kėshtu qė iu drejtova kompjuterit. Faqja e parė qė e hapa ishte http://www.islam-brief-guide.org. Mbeta tėrėsisht e shtangur. Sikur rrobat e mia tė zeza mė ishin ngjitur pėr trupi dhe ju betohem se kurrė nuk jam ndier mė afėr Zotit. Brenda njėzet e katėr orėve, e thashė shehadetin.
    Prej asaj dite shumicėn e kohės sime e kaloj nė studim. Pėr herė tė parė nė jetėn time diēka e ndali zemėrimin dhe dhimbjen time. Unė vėrtet e ndjeva dashurinė dhe frikėn ndaj Zotit. Zoti e zėvendėsoi dhimbjen brenda meje me dritėn e tij dhe besimin nė Tė. Prej pranimit tė Islamit, Zoti vėrtet mė ka bekuar mua. Zoti mė dha fuqi ta ndaloj tėrėsisht duhanin, pirjen e alkoolit dhe drogės qe gati dy vite. Jam martuar me njė musliman tė mrekullueshėm. Ai i ka marrė fėmijėt e mi dhe i kemi bėrė tanėt. Tani kam diēka qė gjithmonė e kam dėshiruar – familjen.
    Gjithė falėnderimi i takon Zotit.
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Mijra hispanik po kalojn ne Islam

Shqiperi eshte edhe Cameria

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Titia, cdo te thote "msikivisht" mer burre se me bere kurioze?

Nga Mitrovica c'behet? Do e mbajme a do e leme? Ne xhep duhet ta kemi me siguri, se ti, si nga Mitrovica qe je, ke hapur nje dynja me tema ne forum, por nje per Mitrovicen s'e ke hapur. Punet andej do jene vaj besoj ...

Nejse, "copy-paste" te mbare, e ne te tilla gezime u mbledhshim prape ...

i/e regjistruar Maska e Shmeki
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    175
    Nė aspektin kombtar-teritorial apo social-fetar...?
    Shkenca na e premton tė vertetėn...por ajo kurrė nuk na e premton as paqen as fatin!

i/e regjistruar Maska e kleos
    Anėtarėsuar
    28-04-2006
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    426
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Titia, cdo te thote "msikivisht" mer burre se me bere kurioze?

Nga Mitrovica c'behet? Do e mbajme a do e leme? Ne xhep duhet ta kemi me siguri, se ti, si nga Mitrovica qe je, ke hapur nje dynja me tema ne forum, por nje per Mitrovicen s'e ke hapur. Punet andej do jene vaj besoj ...

Nejse, "copy-paste" te mbare, e ne te tilla gezime u mbledhshim prape ...
    Per momentin ka marre persiper te merret me gjera te medha si puna e konvertimit te 14 vjecareve ne USA , me vone do te merret me 'vogelsirat' .

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Xhamitė u ofrojnė ngushėllim irakianėve nė Ramazan

Gjatė muajit Ramazan, xhamitė mundohen t'ju nxjerrin buzėqeshjen nga fytyrat e shumė familjeve tė varfra irakiane, duke u ofruar edhe racione me ushqim. "Kurrė nė Irak nuk kishte kaq shumė familje nevojtare, detyrė jona ėshtė t'i ndihmojmė vėllezėrit tanė, e sidomos gjatė muajit i cili ėshtė sinonim i mirėsisė dhe i dashurisė", thotė shejh Othoman Ahmed, lider fetar nė distriktin e Bagdadit Mansor, pėr islamonline.

Njė numėr i madh i xhamive janė pėrgatitur t'ju ofrojnė ushqim dhe tė holla pėr iftar, tė cilėt duhet tė organizohen sė paku dy herė nė javė. "Ne kemi pėrgatitur mjaft ushqim pėr t'ju shpėrndarė nevojtarėve gjatė kohės sė Ramazanit. Por, nevojitet edhe shumė mė tepėr ushqim", thotė Ahmedi. "Ftoj tė gjithė t'i ndihmojnė kėto familje, sepse shumica prej tyre nuk do tė kenė ushqim tė mjaftueshėm t'i ushqejnė fėmijėt e tyre gjatė kohės sė iftarit".

Sunitėt irakian agjėrimin e filluan mė 1. shtator, ndėrsa shiitėt njė dit mė vonė. "Ēmimet e perimeve dhe drithėrave nė Irak janė rritur, andaj ne mezi gjejmė mėnyrėn pėr t'u ushqyer", ankohet 41 vjeēari Abdallah Abdul Qader.

"Ne ende mundohemi tė shpėrndajmė dhe tė ndihmojmė, por me njė intezitet shumė mė tė vogėl se viteve tė mėparshme. Para disa vitesh ne kishim mundėsi tė shpėrndajmė sasi tė konsiderueshme tė ushqimit tė cilat i merrnim, por sot mund tė ndihmojmė vetėm pėr tre ditė", thotė ai.

"Ramazani do tė thotė mirėsi, por si mund tė ndihmosh kur edhe ti je shumė afėr tė bėhesh sikur ata?"

Xhamitė nė Adhami dhe Kadimi, dy pjesė kryesore synite dhe shiite tė Bagdadit, do tė organizojnė iftare brenda hapėsirave tė tyre. "Ne do tė organizojmė iftar pas akshamit brenda xhamisė", thotė Ibraheem Youssef, njė i punėsuar nė xhaminė "Ebu Hanife".

"Hurmat dhe jogurtėt do tė shpėrndahen para namazit. Natyrisht, dėshira jonė ėshtė qė iftaret t'i organizojmė jashtė xhamive, por aty jashtė ekziston rrezik i madh, paralajmėron Jusufi. "Kėtė vit jemi mė tė lumtur sepse dhuna ėshtė zvogėluar, por nuk mund tė mbėshtetemi nė kėtė, andaj mė mirė ėshtė tė garantojmė pėr sigurinė e vėllezėrve tanė musliman".

Organizatat lokale humanitare kanė frikė tė bashkėpunojnė me xhamitė. "Jeta jonė do ishte shumė mė e lehtė po tė kishim mundėsi t'i shpėrndajmė ndihmat humanitare nė xhamia", thotė Mayada Zuhair, punėtore humanitare nga Bagdadi. "Por, nėse kėtė e bėjmė, mund t'i ekspozohemi njė rrezikut shumė tė madh. Nėse i ndihmojmė xhamitė synite mund tė sulmohemi nga militantėt shiit dhe anasjelltas", shtoi ajo. "Pėr shkak tė situatės sė tillė, aktivitetet tona dukshėm janė zvogėluar dhe shpeshherė kemi ndihmėn pėr shpėrndarje tė ushqimit por, pėr fat tė keq, nuk mund tė shkojmė deri te vendet kritike pėr shkak tė sigurisė, duke lėnė njerėzit nė vuajtje".

IOL

Ēfarė Ramazani ėshtė nė Irak?

Mė parė Sarah Muhamed ishte shumė e zėnė ditėve tė para tė Ramazanit, duke pėrgatitur ushqime tė llojllojshme pėr familjen e saj e cila mblidhej nė kohėn e iftarit.

Kėtė vit, sofra e vendosur pėr iftar ėshtė gjysmė e zbrazėt.

"Pas vdekjes sė tyre, nuk kemi entuziazėm tė festojmė, thotė nėna e dy fėmijėve, tė cilės i janė vrarė bashkėshorti dhe djali para katėr muajsh, pėr islamOnline.net

Pėr kėtė grua 43 vjeēare, ajo qė ka mbetur nga gėzimi i ramazanit janė kujtimet e hidhura nė mbledhitė e ngrohta familjare.

"Nuk ėshtė mė bashkėshorti im i cili do tė falej tėrė ditėn gjatė ramazanit, apo djali im i cili do tė mė ndihmonte rreth pėrgatitjes sė ushqimit", thotė ajo.

"Ramazani pėr ne gjithmonė ka qenė periudhė e dashurisė dhe fuqisė. Gjatė kėtij muaji gjithmonė ishim sė bashku", kujton Halid al-Hashimi, baba i tre fėmijėve.

"Por sot, ajo do tė thotė vuajtje dhe dhimbje", vazhdon ky burrė 46 vjeēar, farmacist nga Bagdadi djali i tė cilit ėshtė vrarė para dy muajve afėr shtėpisė sė tyre.

"Ai e bėnte qė Ramazani tė jetė simbol i haresė dhe mėshirės", thotė ky baba.

"Sot, nė jetėn tonė ekziston njė zbrazėti e madhe. Ramazani i sivjetėm do tė jetė periudha mė e rėndė pėr ne qė nga vdekja e tij".

IOL
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    KOSOVA E MADHE

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Xhumaja e parė e ramazanit kėtė vit nė xhaminė Al-Aksa

Tė premten policia izraelite rreshtoi 3.000 polic nė Jerusalem pėr shkak tė lutjes nė kodrėn e xhamisė nė xhumanė e parė tė muajit ramazan, bėnė tė ditur njė zyrtar.

Policia priste qė gjatė lutjeve nė xhaminė Al-Aksa tė marrin pjesė mė shumė se dhjetė mijė besimtarė.

Izraeli u ndalon palestinezėve tė Bregut Perėndimor nga Rripi i Gazės pjesėmarrjen. Por, disa kategorive tė palestinezėve nga Bregu Perėndimor u lejohet tė vijnė nė xhami gjatė kohės sė ramazanit.

Ministria e mbrojtjes ka vendosur qė ramazanit palestinezėt mbi 45 deri mė 50 vjeē qė janė tė martuar mund tė marrin pjesė nė lutjet e sė premtes nė xhaminė Al-Aksa.

Kėto masa zbatohen edhe ndaj palestinezėve nga Bregu Perėndimor nga mosha 30 deri nė moshėn 45 vjeēare tė cilėt kanė marrė leje speciale nga autoritetet ushtarake.

Meshkujt mbi moshėn 50 vjeē dhe gratė mbi moshėn 45 vjeē janė tė lirė tė hyjnė nė kėtė xhami.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Xhami tė ndara pėr femra?

Shkruar nga Muslim News
    Indi – Bordi pėr ligj personal pėr tė gjitha femrat muslimane nė Indi (BLPFMI) kohėve tė fundit ka kėrkuar themelimin e xhamive tė ndara pėr femra.
    “Ulematė dhe njerėzit me ndikim nė shoqėri duhet tė kontribuojnė nė ēfarėdo forme tė mundshme pėr themelimin e xhamive tė ndara pėr gra, nė mėnyrė qė edhe ato tė mund tė kryejnė namazin nė xhami, e cila ėshtė nė pėrputhje me parimet Islame,” ka thėnė kryetarja e BLPFMI, Shaista Amber. Duke cituar Kur’anin se Islami nuk ėshtė kundėr kryesimit tė faljes sė namazit nga femrat nė xhami, ajo ka thėnė se hazretja Bibi Hafsa, njėra nga gratė e tė dėrguarit Muhammedit a.s. ka vepruar si imame nė kryerjen e namazit nė xhami.

Amber poashtu ka pėrmendur shembullin e njė xhamie nė rajonin e Rail Bazar tė Kanpurit, ku namazi kryhet nga burra dhe gra sė bashku pesė herė nė ditė. Ajo ka thėnė se nė Tamil Nadu, njė pėrkrahėse tjetėr e Bordit tė saj, Sharifa Khanum, tanimė ka hapur xhami pėr gra.

Nė mungesė tė grave mualime, ajo ka thėnė se para dy viteve, 11 deri 13 vajza kanė diplomuar pėr mualime nė medresėn e Meerutit.
    Amber thotė se se ajo kryeson namazin nė xhaminė nė rrugėn Rae Bareli qė nga viti 1999 dhe thekson se tė gjitha mualimet dhe dijetarėt eminent janė nė dijeni pėr kėtė.
    Sido qė tė jetė, ajo druan se xhamia e ndėrtuar nė tokėn e saj mund tė rrėnohet nga qeveria pėr ndėrtimin e rrugės pėr nė Kanshi Ram Yojna.

Nė ndėrkohė, nė reagimin kundrejt deklaratės sė BLPFMI-sė pėr kryesimin e femrave tė namazit nė xhami tė veēuara pėr femra, klerikėt e shkollės islamike nė Darul Ulum, reaguan ashpėr dhe theksuan se gratė veprojnė si imame nė xhami.

wwwislamonline.net

PERKTHEU-MYRVETE MUSTAFA

Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Ndėrtimi i sinagogės afėr Mesxhidul Aksasė shton agresivitetin dhe rrezikun

Shkruar nga Administrator
    Sekretari i pėrgjithshėm i Konferencės Islamike, Ekmeludin Ihsanoglu, tėrheq vėrejtjen dhe shpreh rrezikun qė shfaqet nga masat e ndėrmarra nga grupet ēifute ekstreme pėr tė ndėrtuar njė sinagogė afėr xhamisė sė Aksasė, me ē'rast ndėrtimi i kėsaj sinagoge ėshtė paraparė nė tokėn e Mesxhidul Aksasė.
    Kėtė hap Ekmeludin Ihsanoglu e konsideron si tė rrezikshėm dhe armiqėsor nga ana e Izraelit, pėr arsye se direkt ėshtė duke i prekur vendet e shenjta islame, dhe njėkohėsisht edhe ndjenjat e muslimanėve nė mbarė botėn, duke ngjall kėshtu nervozė dhe armiqėsi tė madhe.

Ai apelon deri te Kombet e Bashkuara qė tė kenė pėrgjegjėsi dhe tė shtojnė presion mbi Izraelin qė tė tėrhiqet nga ky hap i ndėrmarrė dhe t'i respektojė ligjet ndėrkombėtare, tė cilat nuk lejojnė qė okupatorėt tė ndryshojnė objektet dhe vendet fetare ose historike.

Faqja 14 prej 37 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Genocidi serb nė Kosovė
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-02-2005, 09:14
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •