Close
Faqja 12 prej 37 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 368
    Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

PD ndihmon nxėnėsit e Krushės sė Vogėl

Vizioni Rinor i Partisė sė Drejtėsisė nė Prizren edhe si vjet ka organizuar aksion humanitar pėr tė pėrkrahur nxėnėsit e Krushės sė Vogėl.

"1 fletore 10 cent, 10 cent 1 buzėqeshje" ishte motoja e aksionit humanitar tė zhvilluar nga Vizioni Rinoir i PD sė nė Prizren, ku tre ditė rradhazi nga 1 deri mė 3 shtator, u hap tenda nė Sheshin Shatėrvan ku qytetarėt kontribian me mjete financiare pėr tė pėrkrahur kėtė aksion human.

"Qellimi kryesor i Vizionit Rinor tė Partisė sė Drejtėsisė ka qenė qė tė bėj ringjalljen e ndijenjave humane tė qytetarėve tė Prizrenit. Pėrkrahja e qytetarėve nė kėtė aktivitet ka qenė mjaft i madh dhe e pėlqyeshme, ku shfrytėzojme rastin qė tė falenderojm tė gjithė qytetaret qė kontribuan nė kėtė aktivitet tradicional" u shpreh Kryetai i Vizionit Rinor nė Prizren Beni Kizolli.

Gjatė aktivitetit janė tubuar afro 400 €, mejete tė cilėt do tė konkretizohen pėr nevojat shkollore tė nxėnėsve tė Krshės sė Vogėl, fshat ky nė tė cilėn regjimi millosheviqian gati nuk la asnjė mashkull tė gjallė. /mesazhi/
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Ekspozitė pėr Islamin nė Greqi

Njė muze ne Athinė ka hapur ekspozitėn ku do tė promovoj kuptimin e Islamit dhe tė botės Arabe.

Ekspozita e quajtur, "Bota moderne Arabe", do tė bėj edukimin e popullit Grek pėr ketė regjion qė keqkuptohet shumė nga Evropianet. Edhe pse e kufizuar me Turqinė, Greqia mbetet e ashpėr ndaj Islamit dhe Arabėve. Nė ditėt e sotme 12 % tė forcės punėtore nė rrugėt e Athinės ėshtė jo-Greke, andaj edhe prezenca e muslimanėve ėshtė e madhe.
    Athina si qendėr fetare e madhe nė Evropė mbetet kryeqyteti i fundit qė nuk ka xhami funksionale, ndėrsa kjo ekspozitė do tė ofron koleksionet me tė mira nga arti Islam.
    Kjo ekspozitė do tė shfaq pėrmbi 8000 punime qė zbulojnė zhvillimin e artit Islam pėr mė se 12 shekuj, pėrfshirė kėtu qeramikėn, punimet e metalta, ato nga ari, druri, xhami si dhe tekstili.
    Kjo ekspozitė do tė luan njė rol kyē qė te edukoj popullin Grek si dhe gjeneratat e reja larg nga Islamofobia. Prej se ėshtė hapur ekspozita, muzeu ėshtė stėrmbushur me vizitorė tė huaj qė ēuditen pėr ketė koleksion kaq tė sofistikuar punimesh nė Greqinė krishtere-ortodokse. / www.newsweek.com
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Paragjykimet daneze ndaj muslimanėve si temė e komistėve

Kopenhagė - Komedia e re me titull "Celula terroriste" ka tėrhequr vėmendjen e publikut danez, pėr shkak tė faktit se nė mėnyrė spirituoze i pėrshkruan paragjykimet qė disa nga qytetarėt ushqejnė ndaj muslimanėve.

Realizimi filmik i komistit tė njohur Omar Marzuk, premiera e tė cilit do tė shfaqet nė televizionin danez gjatė vitit tė ardhshėm, ėshtė tregim pėr njė grup tė dėshtakėve tė cilėt rrethina ku jetojnė i konsiderojnė si terroristė. Personazhet kryesore, tė rinjtė me emrat Abdulah dhe Osama, tipa qė ngatėrrojnė gjithėqka qė prekin, nė thelb janė shitės cikėrimash qė shesin maica, kaqketa dhe lapsa kimikė me mbishkrime tė grupeve terroriste.

Pėr shkak tė aktiviteteve tė kėtilla nxisin dyshimet e policisė lokale, dhe ata fshihen nė njė banesė nė qendėr tė Kopenhagės. E kanė zgjedhur kėtė vend, duke ditur se fqinja, njė grua e shtyrė nė moshė, nuk do ti lajmėrojė, sepse ajo kujton se Lufta e Dytė Botėrore ende nuk ka pėrfunduar dhe kėta janė duke u fshehur prej nacistėve.

Stafi i Kanalit Pesė, TV Stacioni nė tė cilin do tė emitohet "Celula terroriste", spikasin se kanė vendosur qė ta emitojnė sepse mendojnė se komedia nuk ėshtė manifest politik.
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Iftari tradicional nė Tiranė

Nė iftarin e shtruar nga Komuniteti Musliman i Shqipėrisė kanė qenė tė ftuar personalitetet mė tė larta tė vendit.
    Komuniteti Mysliman i Shqipėrisė ka organizuar mbrėmė me 1 Shtator 2008, iftarin tradicional tė natės sė parė tė Ramazanit, ku kanė qenė tė ftuar personalitetet mė tė larta tė vendit, si Presidenti i Republikės z. Bamir Topi, kryetarja e Kuvendit znj. Topalli, ambasadori i SHBA-sė nė Tiranė Xhon L. Uidhers, krerė tė komuniteteve fetare nė Shqipėri, si kreu i Kishės Ortodokse Janullatos, kreu i Kishės Katolike Mon. Rrok Mirdita, ai i Kryegjyshatės Bektashiane Dede Reshat Bardhi, zv/ministri i Arsimit Halit Shamata, Prefekti i Tiranės z. Ruzhdi Keēi, zv/kryetari i Bashkisė z. Shalsi, ambasadorė tė trupit diplomatik tė akredituar nė Tiranė, personalitetet dhe intelektualė tė shumtė.

Kreu i Komunitetit Mysliman tė Shqipėrisė Haxhi Selim Muēa pasi i uroi mirėseardhjen tė ftuarve, gjatė darkės sė iftarit pati biseda tė ngrohta me krerėt e shtetit dhe tė ftuar tė tjerė, me tė cilėt ndau gėzimin e Muajit tė Madhėrueshėm tė Ramazanit.
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

“Muslim Hands” shpėrndan ndihma edhe nė Francė

Gjėrsa muslimanet Francez filluan Ramazanin, shoqata humanitare Muslim Hands ėshtė pėrgatitur tė ushqej me mijėra tė varfėr dhe jetimė nė ketė vend gjatė kėtij muaji.
    "Ne shpresojmė se kjo fushatė do tė jetė nisja e vėrtetė e kėtij viti pėr Muslim Hands nė Francė," thotė pėr IOL kryetari i thesarit tė organizatės Kemal El-Zejn.
    E formuar nė vitin 1993 nė Britani, Muslim Hands ėshtė njė organizatė jo-qeveritare qė ofron ndihma pėr tė varfrit tė prekur nga fatkeqėsitė natyrore apo konfliktet nė terė botėn.
    Me zyre te saja nė 40 vende tė botės si dhe me partneritet me organizatat tjera humanitare nė botė kjo organizatė po pėrgatitet pėr fillimin ndihmės sė saj edhe nė Francė.
    "Muaji Ramazan do tė jetė nisma e vėrtetė humanitare nw Francė pėr ketė organizatė.
    Kjo organizatė ėshtė duke planifikuar tė ofroj paketa ushqimi pėr njerėzit e prekur nga rritja e madhe e ēmimeve.
    "Ramazanin e kaluar kjo organizatė ka ndihmuar 500,000 njerėz nė terė botėn"
    Kjo organizatė shpreson ti bėj njerėzit tė pavarur financiarisht – thotė El-Zejn.
    "Kjo ėshtė pse ne mirėmbajmė afėr 290 shkolla nė terė botėn, sepse edukimi ėshtė dera pėr nė tregun e punės dhe jetesėn e mirė."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eldonel : 05-09-2008 mė 18:10
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Skandal nė Itali: Muslimanja e mbuluar ėshtė detyruar tė largohet nga muzeu

Drejtori i muzeut prestigjioz nė Veneci ka kėrkuar falje publike sepse njėri nga rojet e muzeut kishte kėrkuar qė muslimanja e mbuluar ta lėshoj ndėrtesėn. Ky skandal ndodhi nė muzeun venecian Ca'Rezzonico.
    Nė mediat italiane kjo ngjarje menjėherė ėshtė karakterizuar si konflikt mes tė majtės dhe tė djathtės nė partitė nė pushtet.

"Mė vjen shumė keq pėr kėtė ngjarje. Nėse e njėjta grua shpreh dėshirėn qė pėrsėri ta vizitoj muzeun tonė, do tė jetė mė shumė se e mirėseardhur", publikisht kėrkoj falje Filippo Pedrocco, drejtor i muzeut, nė njė telefonat pėr 'Reuters'.

Gruaja nė muze ishte bashkė me bashkėshortin dhe fėmijėt kur i ishte afruar njėri prej rojeve duke kėrkuar ta heq nikabin, mbulesė e cila mbulon tėrė trupin pos syve, apo tė largohet nga muzeu.
    KOSOVA E MADHE

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    E di se jam nė rrugė tė drejtė
    Konvertime December 25th, 2007

“Njeriu. Nocion i vjetėr sa Toka, i njohur pėr secilin prej nesh. Nocion i cili ‘fsheh’ fatin tim, sekretet tuaja, personalitetet e tyre… Njerėzit, ata jemi ne… Po, tė gjithė prej nesh… Asnjėri prej nesh nuk ėshtė pyetur pėr ardhjen e tij nė kėtė botė, sidoqoftė ne jemi tashmė kėtu. Secili mund ta pyes veten: Pse jam tash dhe kėtu nė kėtė vend? Pėrse kam lindur me tė vėrtetė? Pėrse? Cili ėshtė misioni im?”Kam lindur mė 27 shkurt 1989 nė njė fshat tė vogėl nė Sllovakinė qendrore ku secili e njihte secilin dhe ku tė jesh ndryshe ėshtė problem… Nėna dhe babai im janė tė krishterė. Nė fakt, ēfarė zgjidhje tjetėr mund tė kishin ata pasi prindėrit r tyre ‘kishin urdhėruar’ zgjidhjen e tyre pėr ta?! Unė jam pagėzuar gjithashtu sikur secili qė jeton kėtu.
    Nė vitin e parė tė shkollės fillore prindėrit e mi mė regjistruan nė kursin e edukatės fetare. Kam ditur shumė pak pėr Zotin atėherė. Mė kujtohet shumė mirė takimi qė kisha ato ditė me njėrėn prej tezeve tė mia. Ajo nuk kishte fėmijė kėshtu qė mė trajtonte mua sikur vajzėn e saj. Ajo kalonte shumė kohė me mua. Ajo mė dėrgonte nė kishė dhe nė predikimin e ēdo tė dieleje gjatė pesė viteve. Por unė isha fėmijė dhe prioritetet e mia pėrqėndroheshin vetėm nė lojėra… Aq shumė e doja atė saqė mundohesha ta kėnaqja sa mė shumė qė mundja. Koha kalonte e unė filloja tė shkoja mė shpesh nė kishė. Nuk kam pasur kujtime tė mira lidhur me ceremoninė kishtare ‘birmation’ sepse dy ditė mė parė e kisha thyer dorėn. Ndoshta ky ishte mėkat… Nuk e di… Vėrtet, ndoshta kurrė nuk mund ta di…
    Sidoqoftė, jam kėnaqur gjatė tėrė ngjarjes. Ta them tė vėrtetėn, mė pėlqente ta luaja rolin e princeshės… tė vishja rroba tė bukura dhe t’i tregoja ato… nė fakt jo ndonjė gjė e mirė… E di…. Nuk kam asgjė pėr ta kujtuar atė ditė. Fotografitė kishin humbur nuk e di se ku. Kam ndjekur shėrbimet e kishės rregullisht deri nė klasėn e shtatė tė shkollės fillore. Mė shumė ose mė pak nga fuqia e zakonit sesa nga nevoja. Nuk mė pėlqente predikimi, plakat pėrgojonin secilin qė mundeshin, djemtė pinin duhan dhe nxitonin pėr nė pijetore. Nuk kishte asgjė qė mund tė bėja. Unė vetėm e konsideroja atė si njė pjesė tė hipokrizisė ditore. Kur u rrita, gjeta interesime tė tjera. Dėshiroja t’i provoja pemėt e ndaluara, gjithashtu.
    Marrėdhėnia me babain tim ishte larg prej ideales. Kurrė nuk ka qenė. Nė fakt nuk do tė jetė kurrė. Ne grindeshim shumė shpesh. Nuk mund tė jetė ndryshe edhe nėse provoj mė tė mirėn. Kėto ditėt e lotėve tė paarsyeshėm dhe momentet e zhgėnjimeve tė hidhura kanė lėnė gjurmė nė personalitetin tim. Dėshiroja tė hakmirresha. I dhashė atij arsye tė mė bėrtiste. Nė fund e dija arsyen: ai kishte tė drejtė (tė mė shante-bėrtiste) dhe kjo nuk mė lėndonte mė… Rrija natėn deri vonė me njerėz qė kurrė nuk kishin gjetur perspektivė nė jetėn e tyre. Drogė, alkool, cigare… Tani kjo e tėra qėndron prapa meje, por kėto ditė ndihesha e humbur nė mėkate, nė duart e djallit.
    Motra ime gjashtė vjet mė e vjetėr u mundua tė mė ndihmonte. Por ajo u shpėrngul nė qytetin e Bratisllavės ku gjeti punė dhe unė mbeta vetėm. Dhe, natyrisht, ju mund tė mendoni se nėna ime ishte ende aty pėr mua, por siē ndodh shpesh kėtu, nėna kaloi nė anėn e babait. Kėshtu, kur erdhi koha pėr ta zgjedhur shkollėn e mesme kisha vendosur: dėshiroja tė shkoja nė shkollėn me konvikt, larg nga problemet e shtėpisė. Ndoshta, frika tė shpėton prej problemeve, por ato ditė e pashė atė si zgjidhjen e vetme dhe korrekte. Nuk dėshiroja tė vuaja mė pėr marrėdhėniet e mia me babain.
    Dhe kėtu, fillon rruga ime e re …
    Shkolla ishte nė qytetin Nitra. Isha larguar nga njerėzit qė i njihja. U ndjeva mė e qetė, e kėnaqur dhe e ekuilibruar. Isha e frikėsuar prej fund-javėve, mendoja…Ideja se duhet t’i kaloja dy ditė nė shtėpi, mė tmerronte. Shikoja pėrpara dhe ende kėrkoja ditėn kur do tė isha ‘e rritur’ dhe t’i leja tė gjitha kėto…
    Njė fundjavė tė janarit tė vitit 2005, shkova ta vizitoj motrėn time nė Bratisllavė. Ne shkuam nė njė restorant afėr ku njė shok i saj -musliman- na u bashkua. Ai fitoi vėmendjen time me bisedėn e tij rreth Islamit. Ai kishte pėrgjigje pėr ēdo pyetje qė i bėja. Nuk kam mundur tė flej atė natė. Dėshiroja tė dija mė tepėr. Musliman? Nė ēka beson ai? Pse ai ishte i ndryshėm nga unė? Pse ėshtė kėshtu? Ēdoherė kur kanalet televizive informonin pėr ‘ta’ dėgjoja vėrejtje tė cilat babai im i pėrdorte nė adresė tė tyre. I injorova kėto vėrejtje se dėshiroja tė kisha mendimin tim pėr njerėzit duke u bazuar nė eksperiencėn time me ta. Babai im nuk njihte asnjė kėshtu qė ai nuk mund tė kuptonte. Ose mė mirė tė them ai e njihte dikė tashmė por nuk ishte realizuar… Ėshtė ironike. Edhepse jam munduar ta zvogėloj atė zbrazėti tė madhe ne mes nesh nuk kam pasur sukses aq shumė.
    Ditėn tjetėr e takova shokun e motrės pėrsėri dhe tema e bisedės sonė ishte e qartė! Mėsova gjėra tė reja dhe interesante. Ai m’i huazoi librat tė cilat i lexova branda javės nė konvikt. Thellė brenda vetes ndjeva shqetėsim, nuk dija se si tė reagoja, tė gėzohesha apo tė qaja. E tėra qė kisha besuar deri atėherė papritmas u bė e pashpjegueshme nė sytė e mi. Mendime tė ndryshme e zunė mendjen time. Njerėzit janė kureshtarė dhe unė s’e kisha pasur ende atė ndjenjė. E pyeta atė pėr pėrkthimin sllovak tė Kur’anit. I jam falėnderuese atij pėr gatishmėrinė dhe durimin.
    Ishte 27 janari i vitit 2005, kur e mbaja Kur’anin pėr herė tė parė. E hapa atė dhe i pėrqėndrova sytė nė fjalinė qė nuk do ta harroj kurrė:
    “Pra mė lė Mua dhe ata qė e mohojnė kėtė Kur’an. Ne do t’i afrojmė ata dalėngadalė te dėnimi prej nga nuk presin.” (68: 44)
    Isha e tronditur.
    Isha e frikėsuar mė shumė se kurrė mė parė. U ndjeva ndryshe. I takoja diēkaje. Mė vinte keq vetėm se nuk kisha askė me tė cilin do t’i ndaja ndjenjat. Dėshiroja ta fshija nga mendja ime gjithė atė qė e kisha besuar mė parė. Nuk ishte e lehtė. Disa ende e besojnė atė por unė nuk e besoj mė. E dija se nuk ishte mė e nevojshme. Ajo ēka besoj tash, ėshtė nė zemrėn time, jo nė mendjen time… E di se kjo ėshtė pikėrisht ajo qė e kam kėrkuar gjatė gjithė jetės sime.
    Gjatė kėsaj kohe tė shkurtėr tė jetės sime kam bėrė shumė marrėzira dhe nuk kam mundur t’u bėj ballė veseve tė kėsaj bote. Por askush s’ėshtė i pėrsosur dhe unė nuk jam pėrjashtim. Mė e rėndėsishmja ėshtė tė pranosh mėkatet e tua, dėshtimet dhe t’i rregullosh ato… Unė sinqerisht pendohem pėr tė gjitha veprat e mia tė kėqija. Nuk mendoj pėr tė kaluarėn time dhe shpresoj pėr njė tė ardhme mė tė mirė. Thellė nė zemrėn time, gjithmonė kam besuar se gjithherė ka diēka mė tė rėndėsishme. E gjeta atė gjėnė e rėndėsishme. Kam filluar tė besoj nė Njė dhe tė Vetmin Zot! Ēdo mbrėmje e pėrsėris tė njėjtėn fjali: ESH-HEDU EN LA I LAHE IL-LALL-LLAHVE ESH-HEDU ENNE MUHAMEDEN ABDUHU VE RESULUHU(Dėshmoj se nuk ka asnjė tė adhuruar me tė drejtė, pėrveē ALLAHUT dhe dėshmoj se MUHAMMEDI ėshtė rob dhe i Dėrguar i Tij.)
    Ėshtė mirė t’i shohėsh ngjyrat e vėrteta tė jetės.
    Pushimet verore i kalova nė Bratisllavė. Kam takuar njė muslimane e cila mė dha shumė. Ne i kaluam tri ditė nė Republikėn Ēeke nė konferencėn verore tė muslimanėve. Ajo ishte eksperiencė e paharrueshme. Eksperiencė e cila ndikoi dhe mė ndryshoi mua. Pėr tė mirė… Ajo grua ishte dhe ende ėshtė drita ime e shndritshme. Ajo nuk ishte e vetmja qė qėndronte me mua nė momentet mė tė rėndėsishme tė jetės sime. Me plot bindje rreth korrektėsisė sė vendimit tim e pranova Islamin si fe timen. Mė nė fund!
    Pas tetė muajsh tė rrugės pėrpjetė, e deklarova Shehadetin (deklaratėn e besimit) plot kėnaqėsi, qetėsi dhe kuptim. Ajo ndjenjė e rilindjes… befasuese…i lėvizi krahėt e kėsaj fluture tė mrekullueshme dhe deri tani tė lėkundur nė zemrėn time qė pėrfundimisht ka liri. Njė rast pėr tė jetuar njė jetė mė tė mirė dhe kuptimplotė!
    Ia dėshiroj kėtė secilit. Ndihem njėsoj saherė qė falem, pėrsėri dhe pėrsėri kur e lus Zotin pėr mėshirė…
    Janė vetėm disa njerėz qė dinė pėr vendimin tim dhe kjo ėshtė mė mirė. Prindėrit e mi nuk mund ta kuptojnė kėtė. Ka patur konflikte… Ata m’a morėn Kur’anin, m’i larguan librat rreth Islamit, mobilin… Ndihesha e zbrazėt. Nė kėtė mėnyrė besimi im vetėm sa u bė edhe mė i fortė…
    Motra ime nuk beson nė Zot. Inshallah ajo do ta gjejė tė vėrtetėn gjithashtu, sikur unė. Lutem pėr tė, ajo e meriton kėtė.
    Kam jetuar me kėtė ndjenjė tė mrekullueshme dhe e di se unė jam nė rrugė tė drejtė edhe nėse mendoj se shpesh ėshtė e ndėrlikuar, me plot barriera dhe shumė keqkuptime.
    Cili ėshtė misioni im atėherė? E di pėrgjigjen: tė jem njeri i mirė, shoqe e mirė, mė vonė grua e mirė… Tė jem e dashur prej Zotit! Kjo ėshtė e vetmja gjė qė ndodh. Unė jam e lumtur dhe falenderuese. Pėr ēdo gjė.
    “Tė All-llahut janė edhe (anėt nga) lindja edhe nga perėndimi, dhe kahdo qė tė ktheheni, aty ėshtė anė e All-llahut. Vėrtetė, All-llahu ėshtė i gjerė (nė bujari) e i dijshėm.” (2: 115)
    Motra juaj Andy, Republika Sllovake, 2006
    Pėrktheu: Fexhrie Kaēiu
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Edukata mė e lartė
    Konvertime December 25th, 2007

Disa njerėz tmerrohen nga ideja e tė shkuarit nė shkollė, por shkolla mua gjithmonė mė ka sjellur kėnaqėsi nė jetėn time. Ende, kurrė nuk mund ta imagjinoj se eksperienca nė kolegj do ta ndryshonte jetėn time dhe besimin tim pėrgjithmonė. Vij nga njė familje qė kishim disa fe. Babai im ėshtė Hindu, nėna ime ėshtė Mormon, gjyshėrit e mi ishin protestantė, daja im ėshtė Sikh dhe kur fillova studimet nė Universitetin e Utahut unė isha njė katolike e devotshme. E di, religjion i mbingarkuar. Falenderoj Zotin, tani jam muslimane dhe ky ėshtė rrėfimi im.
    Gjatė semestrit tim tė parė nė Universitet, unė morra orė tė shkrimit ku isha pėrcaktuar pėr njė seminar qė mund ta punoja nė ndonjė temė tė zgjedhur. Gjithmonė kam qenė e magjepsur nga religjionet e tjera dhe vėrtet kėnaqesha duke lexuar pėr to.
    Kisha dėgjuar pėr Islamin por nuk kisha ide rreth sistemit tė besimit tė muslimanėve dhe isha kureshtare pėr famėn e shtypjes ndaj grave. Nė kėtė mėnyrė, mė dukej e zakonshme ta mbushi punimin tim me rolin e gruas nė Islam.
    Kisha dyshime tė mėdha rreth besimit tė pėrhapur se gratė ishin tė shtypura me mbėshtetjen e mėsimeve tė pėrgjithshme islame dhe isha e vendosur pėr ta zbuluar tė vėrtetėn pėr vete.
    Isha nė detyrė, detyrė pėr tė gjetur diēka dhe gjithēka qė do tė mė ndihmonte pėr t’iu pėrgjigjur pyetjeve tė mia.
    Zbulova njė bollėk artikujsh dhe librash, disa tė mirė, por disa tė diskutueshėm si besime tė pėrhapura. Kisha njė dilemė tė vėrtetė nė duart e mia; mė duhej njė musliman, njė muslimane pėr tė biseduar me tė personalisht. Por ku mund ta gjeja njė nė Salt Lake Sity?
    Arrita tė mėsoj se vajza qė mė ndodhej pranė pothuaj ēdo ditė derisa studioja ishte muslimane dhe ajo nuk dilte e veshur me perēe tė zezė siē mendoja pėr shumicėn e grave muslimane. Ajo ishte, sidoqoftė, e veshur nė mėnyrė modeste dhe kishte njė edukatė sikur ēdokush tjetėr.
    Ajo iu pėrgjigj shumė pyetjeve pėr mua dhe unė e mbusha punimin me kėnaqėsi duke kuptuar se Islami ishte fe e paqes, e drejtėsisė dhe e barabartė pėr burrat dhe gratė. Fara u mboll dhe unė dėshiroja tė dija mė tepėr.
    Kaluan disa vite dhe dyshimet rriteshin nė mendjen time ēdo ditė. Kisha ndėrprerė ndjekjen e meshės sė tė dielės dhe fillova tė dyshoja nė parimet e besimit tim tė krishterė.
    A ishte Jezusi djalė i Zotit? A bartej mėkati i parė te ēdo foshnje e lindur? A ishte prishur Bibla nga njeriu gjatė viteve?
    Askush nuk m’i kishte shpjeguar kėto gjėra mė parė; megjithatė isha e pavendosur. Vetėm njė gjė ishte e padyshimtė nė atė ēėshtje, se ishte vetėm njė Zot.
    Njė shoqe mė morri nė namazin e xhumasė (tė premtes) dhe kurrė nuk i harroj ndjenjat qė i kisha herėn e parė. Isha e frikėsuar se Islami mund t’i kishte tė gjitha pėrgjigjet e pyetjeve tė mia dhe u u ndjeva e qetė dhe e shpėtuar kur e ndjeva thirrjen (ezanin) pėr namaz.
    E lashė atė ditė me njė kopje tė kuptimeve tė Kur’anit tė Shenjtė dhe fillova ta lexoj atė ēdo mbrėmje, duke mos mundur ta lėshoja. Zemra ime ngritej dhe mendja mė lehtėsohej.
    Kishte vend pėr Islamin nė jetėn time dhe jetė pėr mua nė Islam. Mėsova tė falem dhe disa muaj mė vonė, mė 29 shtator 2001, e thashė Shehadetin, deklaratėn e besimit.
    Jeta ime kishte ndryshuar, e udhėzuar nė Islam pėrmes Mirėsisė dhe Mėshirės sė Allahut. Sot, shikoj prapa jetėn time dhe mund tė them me tėrė atė qė jam, se Allahu na jep diturinė neve kur ne jemi tė gatshėm ta pranojmė atė. Ne duhet tė pėrpiqemi secili dhe ēdo ditė ta marrim atė.
    Pėrktheu: Fexhrie Kaēiu
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Emri ALLAH ne Harten e Kosoves

http://www.super-8.oxrace.de/0/video...dkBomwQHY.html

Nuk e di a eshte montazh apo jo vetem po e sjelli si kryezitet ...
    Selam (PAQ)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    Emri ALLAH ne Harten e Kosoves

http://www.super-8.oxrace.de/0/video...dkBomwQHY.html

Nuk e di a eshte montazh apo jo vetem po e sjelli si kryezitet ...
    Selam (PAQ)
    Per ta vertetuar kete, un e kom mar programin GoogleEarth per ta vertetuar vet, dhe ishte e sakt.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Faqja 12 prej 37 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Genocidi serb nė Kosovė
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-02-2005, 09:14
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •