Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    lerini mer të konvertohen nja katër a pesë herë të shkrefen fare, dhe pastaj i thonë fesë ku të kam pa.
    Nuk e di pse, po kam përshtypjen se robt më të shumtë ateistë janë ata që në ambjentin e tyre familjar kanë njerëz me fe të ndryshme.

Aty e shofin dhe njofin se ça mt janë të gjitha fetë dhe u thonë ik prdhu!
    Ezekiel 25-17.

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    un për vete di që der në nivel stërgjyshësh nuk më shkoshin as në xhami as në kishë. biles njoni prej stërgjyshëve i kishte mor inot gjithë ata që shkoshin në xhami se simas tij ishin shtresa më e ndytë e robve, me pak fjalë më qelbsirat ishin dhe më besimtarët. kurse gruja e vet, me ça mtregote gjyshja e shifte të shkumen në xhami si "social event" ku plaste thashethemja sheshit dhe nuk ngelte njeri pa u mor në gojë. në përgjithësi ka diçka shumë të ndyt në fe

kshu që ku mund të na çojn konvertimet. në hale

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Tamam ashtu.

Këtu në lagjen time njani i kishte vra dy vetë, për punë kufijsh, e pasi lau nja 5 vite burg, (e lëshuan shkijet për me vra shqiptarë), po ky ia nisi me shkue në xhami.

Ai tjetri shkonte në xhami 5 herë në dite, e shiste drogë 5 herë në natën.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga pryll Lexo Postimin
    ... me pak fjalë më qelbsirat ishin dhe më besimtarët....

... në përgjithësi ka diçka shumë të ndyt në fe

Falemderit ne "kompliment", un jam njeri nga njerezit siç e thua ti "në fe", pra un njeri nga ata qe i besoj Zotit. Me kete nuk dua te them se un jam nje njeri i mirë apo i keq.

Kjo qe thua ti se ka njerez te keqi nga ata qe besojnë, un nuk them se nuk eshte ashtu, ka! Ka edhe asi qe Zoti i eshte shendrruar ne ni zot vrastar, dhunues etj etj. Ruajna Zot nga ata. Por Ka edhe te mirë e bile shumë të mirë. Ndersa njeriun qe nuk beson në Zot fare un e kam frikë edhe pse ne dukeje te jashtme eshte krejt si njeri.

Mos harro se Nëna Tereze ishte ni fetare, por vertetë fetare ne veper dhe dashuri per njeriun pa dallime, por feja e sajë ishte ashtu siç na meson Hyji i Vertet në Krishtin. E pra ata qe ti i quan njerez "në fe" thuaju hipokrit dhe shtiracakë e jo fetar.

Ja se sa e ngritë njeriun besimi i vertetë ne Zot.

Veprimtaria e saj e pashoqe bëri që Nëna Tereza të shpërblehet me dhuratat dhe çmimet më të larta botërore sa që është vështirë të numërohen.

Në prill të vitit 1962, kryetari i shtetit të Indisë, dr. Rajendra Prasali i dorëzon dhuratën "Shir Medal".

Në gusht 1962 Qeveria e Filipineve i dha shpërblimin "Ramon Magsaja".

Më 6 janar 1971, në Vatikan, Papa Pali VI i dorëzoi dhuratën "Gjoni i 13- Për Paqen.

Në vitin 1971 në Nju-Jork e nderojnë me dhuratën ndërkombëtare " Xhon Kenedi".

Në tetor 1971 u bë doktore nderi e Universitetit të Uashingtonit.

Më 1972 u nderua në Indi me mirënjohjen "Nehru".

Më 1973, princi i Edinburgut, Filipi, në praninë e mbretëreshës së Anglisë, Elizabetës së Dytë, i dha mirënjohjen "Tempelton".

Më 1978 mori çmimin "Balsam" nga qeveria italiane për humanitet, paqe dhe vëllazërim në mes popujve.

Më 1979, u shpërblye me Çmimin Nobel për paqe.

Më 1980 mori çmimin më të lartë të Indisë.

Më 1983 u shpërblye me Rendin e Meritorëve nga Mbretëreshës së Britanisë, Elizabeta.

Më 1985 i jepet dhurata "Medalja e Lirisë", që njihet si shpërblimi më i lartë civil në SHBA, me qëllim të caktuar, për themelimin e 557 shtëpive në 126 shtetet e botës, për të moshuarit, të sëmurët, të pastrehë e të uritur. Në Shqipëri janë ndërtuar 8 shtëpi të tilla, kurse në Kosovë 2.

Më 1986 i jepet shpërblimi më i lartë i Rusisë, "Medalja e Paqes".
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    13
    sikur te krishteret e vertete ( qe njohin dhjaten e vjeter dhe te ren; mir do te kuptonin se mes Krijuesit dhe krijueses ekziston dualizem, gje qe vertetohet vetem ne Kuran, per dallim nga dy religjionet e me parshme te cilet u ndryshuan nga dora e Palit ( ky i fundit me i besuar tek te krishteret se Jezusi ) qe e ben te pafuqishem Zotin, dhe Zotin e paraqesin si krijese qe ha, qe pi, qe ka mardhenie intime ( gjithe dhjata flet per dobesine e Zoti dhe profeteve ) gje qe nuk eshte ne Kuran, ...

te flasesh kundruall apsolutes, eshte argument se realitiviteti eshte i dobet....

kjo ishte per besimin, a sa per politiken dhe interesin pse shqipetaret apo dikush tjere ndron fene, as krisherimit as islamit nuk i duhen njerez qe Zot kane interesin,....

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Pranuam Gonxhe Bojaxhiun alias Nëna Terezë, si bamirëse dhe humanitare,
    Gjithsesi...më bëri përshtypje kjo....

Ça mllefi i fshehur! A thua se nënë Tereza është agjente sekrete dhe i thonë alias.

Në fakt ju myslot, në vend që të "pranoni" - se fjalë e madhe kjo, pranimi. Do të bënit mirë të nxirrnit ndonjë figurë të hajrit që të luftojë e punojë për atdhe, që do na bëjë të gjithëve krenarë si shqiptarë, në vend të "pranoni".

Ça të pranoni ju mer? Me çfarë autoriteti?
    Pranuam thotë më tej Skënderbeun... ju keni shkit e po shkoni skiç, ça ju ka bërë Skënderbeu që e pranuat? Apo se u bë qafir, feja juaj do e dënonte me vdekje.

Pikë e zezë këta jetokan në tjetër univers....
    Ezekiel 25-17.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga Traboini Lexo Postimin
    Po ata qe beheshin musliman a e studionin Kuranin?
    Posi. Ne ate kohe bile u mbajt nje referendum per kete ceshtje. Perendoria Otomute ishte shume demokrate, bile me demokrate se Serbia. Shqiptaret ne ate kohe ishin te shkolluar dhe te gjithe dinin te lexonin. TV TRT ne ate kohe sqaronte gjerat per fene dhe sa perparimta eshe islami. Me cudit ti Traboini qe nuk i njeh kete gjera !!!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    Pergjigjja eshte e thjeshte.Ate qe beri Perandoria Osmane qe i ktheu ne Islamizem shqiptaret(duke perdorur te gjitha menyrat) ate po ben sot edhe "Perandoria" Europiane qe po i kthen shqiptaret ne Krishterim.
    Po pas Perandorise Evropiane, kush do vije? Do na kthehet Perandoria Kineze e do na beje te gjitheve budiste?!

OK - e dini ku na cojne konvertimet?

Ne momentin qe Shqiptaret do konvertohen ne fene e te pareve (sipas disave), ata do behen te gjithe te pasur. Nuk do kene nevoje te prekin pune me dore. Nuk do kene nevoje te lodhen, sepse te gjitha gjerat do i kene pa pagese. Mercedes Benz dhe ca kompani tjera te medha ofrojne makina gratis per gjithe shqiptaret qe do konvertohen. Lepurushet e PlayBoyt jane te disponueshme per t'i sherbyer si me mire gjithe shqiptareve qe do konvertohen.

Nxitoni - konvertohuni, sepse jetja juaj do jete me e lehte.

Dhe pastaj xrrrrrrrrrrrrrrrrrr - zilja alarmit.
    Zgjohu shqiptar e dil ne rruge te gjesh ndonje pune, shko ne shitore per te zgjatur listen e bukes qe merr, per ta paguar nje tjeter dite, zgjohu shqiptar...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar Maska e Windmelody
    Anëtarësuar
    09-08-2008
    Postime
    33
    Citim Postuar më parë nga Conquistador Lexo Postimin
    Sipas ketij mendimit tend, Shqiptaret jane te lire te kthehen vetem ne islamike. Kur behet fjale, per zgjedhjen e ketyre njerezve qe u rikthyen ne te krishtere, ata qenkan te shitur tek te krishteret, ndersa ne kohen e Turqise ata u kthyen ne menyre vullnetare, por te detyruar nga taksat turke. Zot i madh, a ma shpjegon njeri kete menyre zgjedhjeje te lire??

Ti nuk e ke kuptuar ate qe doja te thoja une.Po ta kishe kuptuar nuk do beje aludime te tilla.Une ve ne pikepyetje emancipimin tone,qe nderrimin e fese nuk e shohim si nje te drejte por si nje menyre perfitimi.Kjo menyre e te menduarit pastaj sjell dhe ato perballjet e forta nderfetare qe vihen re shpesh ne kete forum.Nqs do e shihnim zgjedhjen e fese si dicka tejet personale dhe si nje te drejten tone askush nuk do te bente propaganda pro njeres fe dhe kunder tjetres.

Citim Postuar më parë nga Windmelody Lexo Postimin
    Nqs do e shihnim zgjedhjen e fese si dicka tejet personale dhe si nje te drejten tone askush nuk do te bente propaganda pro njeres fe dhe kunder tjetres.
    Ke shume te drejte. Feja eshte diçka personale. Dhe turp per ata qe kane nderruar dhe vazhdojne te nderrojne fene ne kembim te te mirave materiale.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •