A ka ardhur raca jonė nga ndonjė vend tjetėr nė kohėt e bronzta apo jemi vendas qė nga qindra mijėra vite?
A ka ardhur raca jonė nga ndonjė vend tjetėr nė kohėt e bronzta apo jemi vendas qė nga qindra mijėra vite?
Pershendetje i nderuar,
Perderisa e beja maturen, e mbaj mend me pat thene profesori i historise se si Iliret ashtu edhe Greket e vjeter vijne nga teritori i sotem i Rusise. Une sigurisht se s“u pajtova, por ai pastaj i tha disa "argumente" qe s“i mbaj n“mend dot.
Si i qaset ekspertet keso pyetjeve? Nga ana arkeologjike? Gjenetike? Apo si tjeter? E lehte do te ishte sikur diku ne teritorin shqiptar te ishte gjetur ndonje fosil njerezor nga kohet e lashta, dhe te krahasohet se a ka ndonje afersi antropologjike me neve sot. Por besoj se per keso gjetjesh teritori shqiptar s“jep shprese. Mundesia tjeter ndoshta eshte teknologjia gjenetike. Ndoshta ne sot kemi gjene, te cilat mund te hulumtohen dhe pastaj te definohet perafersisht lashtesia dhe vendbanimi i te pareve te gjeneve tona.
Sė pari sa i pėrket gjeneve nuk kam dėshirė tė bazohem shumė nė ato studime. Sepse nėse ti ka njohuri dhe din se si t'i shikosh me mikroskop, ti mund tė mė gėnjesh si tė duash dhe unė nuk mund tė them jo.
Kurse nė antropologjinė fizike ndryshon puna. Sepse edhe vetė mund tė shoh kafkat tė mas gjatėsi gjerėsi etj.
Kėtu fjala mė shumė ėshtė pėr racėn, e cila tregon prejardhjen.
Njė prani tė racės dinarike e kemi nė mileniumin e III ku raca ilire (dinarike) invadon Europėn perėndimore. Por nuk pėrmendet prej nga erdhėn. Gimbuta njė pro-sllave e zjarrtė, beson qė kėta erdhėn nga zonat e kulturės sė kurganit (Ukrainė), e qė kjo e lidh me proto-sllavėt.
Ndėrkohė shekuj mė vonė dikund rreth viteve 1000 raca dinarike na paraqitet si banuese masive e Ballkanit sipas Karlton Kunit.
Drejtimi i temės: Tė gjejmė fakte qė ne ishim kėtu edhe para mileniumit 3.
I vetmi popull i lashte qe ka ardhur ne drejtim te ballkanit eshte populli Skithė i cili ka jetuar per rrethe detit te Zi, kjo eshte e vertete.
Studiusit mbeshteten ne burime te shumta si gjetjet e vazave, stolive te arta qe vetem Skithet kishin kete teknike te perpunimit te ketij metali qe pastaj edeh Thrakaset e vazhduan kete metode te persosur.
Pra ka diēka te ngjare, kjo eshte diku 3000 vite para krishti e sa per qindra mija vite me pare asnje studius nuke mund te diej se nga ardhm dhe ku ishim ne ne kete kohe...
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
trakasit jane ne ballkan ketu e 6000 vjet
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Personalisht kam lexuar goxha material, dhe nje pjese e shkencetarve moderne i pershkruajne shqiptaret si autoktone te indo-evropianizuar... Tiparet indo-evropiane jane vijne nga popullsite anatolike (Rrace e bardhe dhe jo rrace ujgure sic metojne sllavet) rreth 3000 vite p.e.s.
Sa i perket Dinarikut, nuk di te them me shume se perftim i proto-evropoidid me rrace ariane.
Gjithsesi, te gjith teorite qe jepen mbi antropologjite jane me shume spekullime dhe shpesh te pasakta (Abuzime) dhe bejme mire te jemi me te rezervuar karshi tyre.
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
A mund tė mė japėsh ndonjė referencė pėr kėtė sepse ėshtė shumė gjė me rėndėsi pėr ne.trakasit jane ne ballkan ketu e 6000 vjet
Mendoj qė kjo teori ka tė bėjė mė shumė me mentalitetin White-racisto-komunist, ku kėta nordikėt mburren se ishin arianė qė arianizuan popujt tjerė. Ndėrkohė shkenca na bėn me dije qė ishin ilirėt ata qė arianizuan Indinė dhe Persinė por edhe popujt tjerė.Postuar mė parė nga Scion
Shih kėtė temė:
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=93186
Kur thua indoeuropian, e ke parasysh vetėm njė grup gjuhėsh tė ngjashme me njėra tjetrėn, se racė indoeuropiane nuk ka.Tiparet indo-evropiane jane vijne nga popullsite anatolike (Rrace e bardhe dhe jo rrace ujgure sic metojne sllavet) rreth 3000 vite p.e.s.
Disa here e kam perseritur se nuke duhet te ngatrrojmi shqipen si gjuhe me nje deg qe rrjedh nga Indo-europianishtja e ne anen tjeter te thuhet se se Shqiptaret si komb jane me ORIGJINĖ indo-europiane !
Pra kete ngatrres aqe te mbrapshte e hasim kudo ne internet e besa edhe nga disa autor te zgjuar por edhe ne kete forum !
Ky eshte GABIMI KATASTROFAL !
Ka disa fjale ne shqipe qe ngjajne me ate indo por jo e tera prandaj nuke thuhet se populli shqiptar eshte me origjine indo por thuht; gjuha shqipe ka nje deg te vogel te gjuheve indo europiane...e si popull eshte autokton me shume pellazgjike se sa ilire e thrakas, e indo as 5% nuke eshtė....
Pra kujdes, mos i ngatrroni gjerat edhe ju ketu ne forum...
Krijoni Kontakt