Close

Rezultati i Sondazhit: Kush mendoni se do fitoje zgjedhjet ne US?

Votues
122. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PR: McCain/Palin

60 49.18%
  • PD: Obama/Biden

62 50.82%
Faqja 7 prej 41 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 409
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Cfare thua edhe ti. Po dhe mos te ishte guvernatore, por nene ne shtepi, si kontrollohet femija 24 ore?! Cfare kujton ti, se ajo i ka thene vajzes: te keqen mami, bieri me top pa merak, dil e bredh e bej c'te duash?!
    Te tilla gjera fatkeqesisht ndodhin.
    Sipas kesaj i bie qe gjithe femrat ne karriere tu ngelen vajzat me barre ne mosha te reja. Ah po, thjesht qellon ndonjehere si ne kete rast, jo perhere ndodh . Vetem se nje prind i mire di te gjej kohen per karrieren dhe familjen. Sic duket, ndonjehere karriera u beka me e rendesishme se familja e cuditerisht kjo ndodhka me njerezit qe "marrin persiper te zgjidhin hallet e popullit".
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Leader Maska e Ribery
    Anėtarėsuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    830
    kam shume deshire te fitoj Mc Cain , me duket me i denje per president te SHBA-ve
    Obama disi nuk me mbush sy, eshte me i dobet ne cdo aspekt

Be the change you want to see in the world!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Shihni pak kete pamje, mu duk teper interesante dhe domethenese.

Sondazhet: McCain/Palin 47%, Obama/Biden 45%

Kandidati Republikan John McCain, bėri surprizėn e sė premtes, vetėm 16 orė pasi u tha se demokratėt bėnė "histori", kur emėruan zyrtarisht senatorin Barak Obama si kandidatin e tyre pėr president.

72 vjeēari John McCain, i njohur nė SHBA-sė, si Hero i Luftės, zgjodhi "kollaren blu" ose kandidate pėr zėvendės presidente, governatoren e Alaskės Sarah Palin. Me kėtė zgjedhje, tė McCain, vetėm dy ditėt e fundit tė muajit gusht 30 dhe 31 , nė sondazhin mė prestigjozė nė SHBA- Zogby rezultatet tregojnė sė gjithēka ka ndryshuar.

Sondazhi Zogby, mė i fundit nė tė gjithė territorin e SHBA-sė, i zhvilluar pas ditės sė premte kur McCain, deklaroi se zgjodhi pėr nėn presidente Palin, nė tė ashtuquajturėn tiketė - biletė, rezultatet e sonadazhit Zogby, treguan se : McCain/Palin tani ka 47 pėrqind tė votave, tė amerikanėve, sakaq 45 pėrqind e tė anketuarve, thanė se do tė votojnė pėr tiketen - biletėn Obama/Biden.

Ky rezultat erdhi si befasues pasi vetėm tre ditė mė parė Obama- Biden kryesonin po tė njėjtin sondazh me 8 pėr qind mė shumė votues se John McCain.

Mė njė fjalė sondazhet janė nė linja tė "nxehta". Sondazhi i Zogby kėsaj rradhe u zhvillua nėpėrmjet internetit - online, dhe tregojė se tė dy kandidatėt pėr president si ai i partisė republikane dhe ai i partisė demokrate Obama dhe McCain, kanė mbėshtetjen maksimale brenda partive tė tyre - Obama ka gjetur mbėshtetjen e 86 pėrqind tė Demokratve, brenda rradhve tė partisė, ndėrsa rivali i tij republikan McCain, ka gjetur pėrkrahjen solide brenda partisė, ku 89 pėrqind e Republikanve, i bėsojnė kandidatit republikan John McCain, me zgjedhjen qė ai bėri me nėn presidenten Sara Palin.

Interesant paraqitet fakti, se "neck to neck " -"qafė mė qafė", nė mbėshtetjen e tyre brenda pėrkrahjes partiake janė edhe dy kandidaturat pė nėn president, si ajo me Biden dhe ajo me Palin nė tiketen - biletėn, e tyre.

Kėshtu qė kandidati Demokrat, Barak Obama ka mbėshtetjen e 86 pėrqind tė votave, sakaq John McCain, ka pėrsėri njė mbėshtetje maksimale, kur 92 pėrqind e republikanėve amerikan votojnė vetėm pėr zgjedhjen qė bėri McCain.

Politikanėt, gazetarėt dhe analistėt e kėtyre ēėshtjeve, janė tė mendimit se prej kur, McCain , suprizoi amerikanėt me shpalljen tė premten pėr "Veep" tė 44 vjeēares, governatoren e Alaskės, Sara Palin, gjėrat do ndryshojnė.

Ajo shihet tek pothuajse tė gjithė republikanėt si "Gruaja e Hekurt", njė grua qė gėzon tashmė edhe mbėshtetjen e fuqishme republikane, pėr tė marrė edhe votėn e plotė, nė Konventėn e Partisė Republikane, e cila fillon , sot dhe mbaron mė datėn 4 shtator.

(B.Sina/INA)
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Sui generis

Kapaciteti i saj? Nga e di ti apo une kapacitetin e saj. Vetem pse eshte grua republikane, detyrimisht eshte pa kapacitet?
    Me fal po kush e tha kete te fundit se une nuk e di ta kem shprehur?! Me duket se perseri nuk e paske lexuar mire ca kam shkruar sepse nqs ti ben komente te bazuara mbi faktin qe je Republikane ne bindjet e tua, ajo eshte tjeter gje. Une nuk jam as Republikane dhe as Demokrate, sepse si Obama ta marri, si McCain, mua as nuk me marrin gje dhe as me japin gje. Kete gje ka te mire Amerika qe njeriu ketu e zgjedh vete fatin dhe si e udheheq jeten dhe sa e lejon qeverine te ndikoje ne jeten e dikujt. Une ketu po shikoj te dy kandidatet dhe te zgjedhurit e tyre dhe ka gjera qe me pelqejne dhe nuk me pelqejne te te dy palet. Per sa i perket kapacitetit te saj, shyqyr zoti per televizione, gazeta, etj..etj... dhe me aq sa kam pare e degjuar nga ajo apo rreth saj, mendoj se amerika ka femra apo meshkuj shume here me te kualifikuar se ajo per kete pune.

Citim Postuar mė parė nga Lioness
    Per pergjigjet, me fal por, do kemi lexuar pergjigje te ndryshme une e ti. E para e punes, lere Speech 101, keto jane pergjigje tipike te politikaneve. Quhet "political nuance." Asnje politikan (i/e sukseshem) nuk jep pergjigje troc, po apo jo per nje ceshtje.
    Une lexova pergjigjet qe ti solle ne kete teme dhe sa per "political nuance" te garantoj se e di shume mire se cfare eshte. Keto pergjigje te kesaj tregojne mospergatitje nga ana e saj, apo frike se do thoj ndonje gje qe mund te perdoret kunder saj, dhe aspak nje strategji qe ajo po perdor per te mbajtur informacionet per kohen e duhur. Nje politikane e pergatitur te ben te besosh shume gjera thjesht edhe nga oratoria, apo si i pergjigjet nje pyetjeje. Besoj se ajo nuk do fitoj cmimin Cicero kete vit. Nuk po i kerkon njeri nje pergjigje troc, por po i kerkon te dije sa di kjo dhe per cfare, por edhe aq nuk po mund ta nxjerrin dot prej kesaj.

Keto lloj argumentesh jane "DOA" (dead on arrival.)
    Me vjen keq qe u lodhe per te me shpjeguar se cfare eshte DOA sepse e di shume mire dhe e kam mesuar kur ka te bej dhe me jete njerezish.
    Kur te kesh kohe me informo per TOA te ndonje gjeje me rendesi qe do te vij nga kampi Republikan rreth politikes po pati mundesi dhe jo rreth sa lepura ka vrare Palin weekendin e shkuar.

Te analizojme pak resumen e Obames, qe nje here nuk nisi nje pune qe ta mbaroje deri ne fund.
    Si psh?

P.S. Me duket se isha shume e qarte ne postimin tim te meparshem kur shkruajta:

Citim Postuar mė parė nga ~LiLy~
    Besoj duhet te presim dhe te shohim se c'do behet keto jave. Ndoshta mund te kete supriza, nuk e di, por deri tani une te Palin kam pare vetem thjesht nje femer si te gjitha te tjerat qe po hante akullore dhe dukej sikur bente cmos t'i largohej kamerave apo pyetjeve qe i benin. Me duket se publiciteti po e ben shume per vete Palin , por ta imagjinoj ate si grua shteti qe te bej nje dhome te mbushur me burra t'u dridhen kembet,hmmmmm veshtire deri tani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INFINITY© : 01-09-2008 mė 21:11

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Me fal pak, por c'rendesi ka ne kete rast nene apo babe? Apo meqe eshte nene qe synon per karriere, 10-fish mekati?

Duke vazhduar llogjiken e xhuxhit lol, nena e Obames ishte 18 vjec kur e lindi. Turp per te qe s'e dinte qe djali i saj do behej kandidat per president ...
    Ka rendesi , biles shum ka rendesi!
    Zonja Palin nuk ishte ne gjendje te ruaj vajzen e saj nga rruget e keqija, e jo me 300 milion amerikan ne rast se vdes McCaine!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Lily, nuk kam kohe te te pergjigjem gjate, por dy gjera shpejt e shpejt. E para, nuk jam republikane. Gjate primaries (tek tema tjeter mund te gjesh postime) isha me Hillary Clinton. Jo vetem aq, por kam dhene leke (dollare ne fakt lol) dhe kam marre ne telefon votuesit (vullnetarisht qe nga Super Tuesday. Sidomos ne Penn dhe Ohio ma njohin mire zerin ) Sara Palin po e mbroj jo si PUMA, apo se jam kunder Obames/Biden, por si femer.
    Sqarimet e tjera qe i jap ne postim, nuk i jap per ty, dukesh qe je political junkie si une apo te tjere ne teme . Por tema lexohet nga shume anetare te tjere, qe edhe nese jane anglofone, ndoshta nuk jane ne dijeni te termave, apo te gjuhes se politikes ne Amerike.

Guske, analogji te tilla si ato qe u hodhen per Hillarin (duke filluar qe nga Michelle Obama, dhe te tjere me radhe) : "She can't take care of her own husband/house, let alone the country" nuk pine uje me mua.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Ata 5 femije (njera me barre dhe me i vogli i semure mendor) kane nevoje per nene ne shtepi te kujdeset. Nese femijet do ishin te rritur (Hillary psh) eshte tjeter gje, por no wonder qe i ngeli e bija me barre, se e jema e gdhin zyrave dhe ka mendje vetem t'i beje, se pastaj se kush kujdeset per ta, eshte tjeter gje.

i/e regjistruar Maska e HoLd*Em
    Anėtarėsuar
    13-05-2008
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ka rendesi , biles shum ka rendesi!
    Zonja Palin nuk ishte ne gjendje te ruaj vajzen e saj nga rruget e keqija, e jo me 300 milion amerikan ne rast se vdes McCaine!!!

GV_USA
    Ok sipas teje cfare masash duhet te marre Sarah Palin qe vajza e saje mos te kryeje marrdhenie me te dashurin ? Tja mbylli me kyc ? Pastaj clidhje ka jeta seksuale e vajzes me aftesite e Palin per te udhehequr Alasken apo edhe Ameriken.

E gjithe kjo mesele me teper se gjithshka e humanizon Palin dhe e sjell poshte me njerzit e zakonshem te cilet kane halle te tilla dita dites. Ky eshte nje test shume i fuqishem mbi moralet e saj dhe ajo tregoi qe pikerisht keto morale qendrojne me te forta se gjithmone. Po flas per poziten e saj mbi abortin.

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Palin njehere do fitoje mbeshtetjen e grave patjeter me kete punen e goces...se sa e sa gra ne Amerike po heqin te zezat e ullirit me keto xhadat moderniste qe po i dalin jashte duarsh!

Si te mos kemi ne simpati per nenen Palin e cila megjithe peripecite dhe problemet familjare, ka 88% suport si presidente e nje shteti.....qe s'eshte pare e s'eshte degjuar ndonjehere nje shifer aq e larte!

Biles shume bukur do ishte sikur Palin te ishte ne gare per presidente dhe McCain per zv. president.

Do thoni ju, cfare ka Obama me shume se Palin? Asnje gje! Pervec nje qerre me pallavra. I duket vetja se eshte duke folur neper kishat e Chicagos atij me duket.
    As qe du me dit!

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin

shiko pak se une nuk jam i forte ne politike, jam shume injorant nga kjo fushe, por megjithekete nuk mund te mos ndikohem nga simpatite personale dhe ndjenjat rraciste(qofshin te gabuara por qe nuk mund ti ndryshoj) qe me karakterizojne.
    Pastaj ku e ke rimen mes Bush dhe atyre te tjereve, ndersa "Osama Bin Laden" me "Obama Joe Biden" jo vetem qe rimojne ne menyre perfekte si tek emri dhe tek mbiemri por kane te njejten numer germash, me pak diferenca.

Gjithesesi, ka per ta fituar Obama, sepse keshtu eshte vendosur. Obama, Hillari, MekKein, etj etj, i sherbejne idealeve dhe personave te njejte. Gara elektorale eshte tashme thjesht nje iluzion per te genjyer popullin se me te vertete ata kane pushtetin te zgjedhin presidentin, nderkohe qe jane thjesht te manipuluar deri ne detaj.
    Te jap te drejte plotesisht...
    As qe du me dit!

Faqja 7 prej 41 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fatos Nano: PS ka per ti humbur zgjedhjet e qershorit
    Nga juanito02 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 21-06-2009, 07:02
  2. Godo: Zgjedhjet, pėrgjegjėsi e Berishės
    Nga Albmaster nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-11-2008, 15:55
  3. Kėrcėnime me armė nė qėndrat e votimit nė zgjedhjet e 1921
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 20:27
  4. Vetėm shqiptarėt mund t'i fitojnė zgjedhjet
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-06-2005, 01:24
  5. Strategjia e opozitės nė zgjedhjet lokale
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 11:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •