Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 75
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589

Je i/e sigurtë që nuk po ëndërron?

Ne kete moment qe un kam shkruar kete postim, ti po e lexon shume mire, por sa i vetdijshem je qe nuk po enderron? Dmth, ku e ke sigurine qe ti nuk po e enderron kte moment, pra si mund te ndahet realiteti nga fantazia/endrrat?

There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Asnji se paska kap kte temen.. cudi!! Me dukeshit koka te zgjuara.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Asnji se paska kap kte temen.. cudi!! Me dukeshit koka te zgjuara.
    mbase po enderronim te gjithe
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    maryp, sa e vetdijshme je qe tani ky moment, nuk eshte realiteti, por thjesht imagjinata jote? Ose sa e sigurte je, qe ky eshte realiteti? Edhe ato qe ne quajm endrra, te jene imagjinate? Si mund ta dallojme realen nga imagjinarja? Per kte e kam fjalen :P

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    maryp, sa e vetdijshme je qe tani ky moment, nuk eshte realiteti, por thjesht imagjinata jote? Ose sa e sigurte je, qe ky eshte realiteti? Edhe ato qe ne quajm endrra, te jene imagjinate? Si mund ta dallojme realen nga imagjinarja? Per kte e kam fjalen :P
    e kuptova per cfare e ke fjalen,jam e sigurte sepse ate qe une bej ne kete moment une do ta kujtoj dhe neser dhe pas nje muaji dhe pas nje viti,kurse ate qe ne enderrojme e kujtojme per nje moment te shkurter...
    megjithate kjo qe thua ti eshte interesante, me duket pak si ai filmi ''matrix''

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Nuk ke ndonje "enderr" te keqe ti maryp qe e kujton gjate gjith jetes?
    Un e kam nje enderr qe me ka torturuar kur isha femije.. ishte nje qen qe me ndiqte nga pas gjith kohes, deri sa un bija ne gremine, edhe aty me dilte gjumi.. dmth u ktheja ne "realitet"
    Po nga mund ta di un qe nuk kam rene ne ate gremine? Edhe tani si padashje po jetoj nje jete qe eshte forumuar ne trurin tim!?

Ti ndoshta nuk e ke nickun as maryp, kushedi si e ke, vetem se un e lexoj ne kte menyre, ndoshta dikush tjeter e lexon ndryshe..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mendoj se jetojme shume jete paralele, ne sejcilen prej tyre ajo jete duket realja, kurse te tjerat endrra.
    Nuk ka asnje siguri qe kjo qe po jetojme eshte realiteti, edhe pse realiteti eshte diçka shume relative.

Tifoz Maska e JuVeNtus_Fan
    Anëtarësuar
    28-09-2007
    Vendndodhja
    As vete se di!
    Postime
    34
    Nuk ke ndonje "enderr" te keqe ti maryp qe e kujton gjate gjith jetes?
    Un e kam nje enderr qe me ka torturuar kur isha femije.. ishte nje qen qe me ndiqte nga pas gjith kohes, deri sa un bija ne gremine, edhe aty me dilte gjumi.. dmth u ktheja ne "realitet"
    Po nga mund ta di un qe nuk kam rene ne ate gremine? Edhe tani si padashje po jetoj nje jete qe eshte forumuar ne trurin tim!?

Ti ndoshta nuk e ke nickun as maryp, kushedi si e ke, vetem se un e lexoj ne kte menyre, ndoshta dikush tjeter e lexon ndryshe..
    Ti shoku duhet te heqesh dora nga alkoli e te gjitha te tjerat subtancat qe te cojne ne kete gjendje .
    Sa per temen do thoja qe kur e shikoj dicka te pabesueshme qe te me duket sikur jam ne enderr i fus i tek telefonate te 141 edhe kur degjoj ate gocen qe me thote, "Krediti juaj ka hyre ne borxh" direkte e kuptoj qe jam ne realitet .
    Ishte shaka kjo re piplla.
    Nese Jeta s'te jep nje loje qe ja vlen ta luash, krijoje vete nje te tille!

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    po kam nje enderr qe me ndjek gjithmone,por ajo eshte vetem nje enderr. dhe e di nga kuptohet kjo? kuptohet nga fakti sepse endrra si ajo e jotja ashtu dhe kjo e imja kane gjithmone te njejtin fund me nje fjale mbarojne gjithmone ne te njejten menyre..ti qe bie ne gremine dhe une tek endrra ime qe nuk arrij dot te bej ate qe dua.
    por endrrat ne nje fare menyre jane pasoje e realitetit, shprehin ate qe ne kemi frike ne realitet..

PS...pa frike nicku im eshte maryp

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    por endrrat ne nje fare menyre jane pasoje e realitetit, shprehin ate qe ne kemi frike ne realitet..
    Ne realitet qent nuk i kam aspak frike. Pastaj ti thua se nickun e ke maryp, un ashtu e lexoj edhe e shkruaj, por ne te vertete si mund te jete? Ku ta di un qe ti nuk ke shkruar dicka tjeter, edhe un e lexoj ashtu sic eshte e imagjinuar ne trurin tim?

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pranimi i Shqiperise ne NATO - nje hap i sigurte drejt BE
    Nga brezi97 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 09:26
  2. A është bota sot më e sigurtë sesa gjatë Luftës së Ftohtë?
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 23:05
  3. Kush hyn në “Shtëpinë e zeze” është i sigurtë!
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-07-2004, 18:28
  4. Me te sigurte pa semafore ?!
    Nga Blendi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 11-07-2002, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •