Miredita Bashkeatdhetare.
Ne prezantimin tim e bera te qarte arsyen e rregjistrimit,dhe mezi po pres te shoh sa do ju jem i dobishem.Ne rradhe te pare po ju them qe temat apo shpjegimet e mija jane fryt i eksperiences se tre vjeteve dhe jo i nje shkollimi apo diplome.Une jam punetor dhe kjo gje duhet tju beje te kuptoj se nuk eshte e pamundur te shohesh mrekullira apo te dish me shume se nje i shkolluar.Kete gje e bej thjeshte per dashurine qe kam per qiellin dhe token time,te tjerat sme interesojne,perkundrazi ne qofte se nuk jeni te interesuar(pa problem,i respektoj te gjithe)jam une i pari qe do heq dore nga kjo gje dhe do terhiqem.Te tjerat varen nga kureshtja juaj.
Jam duke punuar disa ide qe kam pasur rreth; Astronomise shkencore,Astronomise praktike,Astrofotografise dhe instrumenteve optike per te gjithe(edhe per fillestare)
Por para se te filloi punimet donja te kisha nje ide te qarte rreth pikpamjes suaj,ose me mire dua te kuptoj se sa persona ne kete forum jane te interesuar per te njohur shume gjera te reja ,sidomos nga astronomia amatoriale ku cdo gje do jete fryti i eksperiencave drejtperdrejt me qiellin,si nga ju edhe nga ana ime
Atehere me mire po ju shpreh cfare kam ne mendje(mund te kete edhe disa ndryshime te vogla ne postimet e ardhshme)
Nje kalendar astronomik,mbi eventet me kryesore te muajit(kjo eshte mujore)
Pastaj ; Disa tema(,qe mund te jene edhe me pjese,per te mos e ngarkuar shume temen,dhe te jete me e kuptueshme)
Cfare eshte astrofilia dhe rolet e saj ne komunitetin shkencor
Te njihemi dhe te kuptojme qiellin me syte tane,dhe koordinatat per tu
orientuar me mire
Qielli me dylbi,dhe limitet e tij.Si te veprojme
Telescopet amatorial dhe konfiguracionet e tyre.Si ti kuptojme, perdorim dhe ku mund te arrime me ta
Fotografia astronomike(Fotografia analogjike,dixhitale me reflex dhe me CCD)
1.si te fotografojme planetet e sistemit diellor.
2.Si te fotografojme 'Qiellin e thelle'(Deep sky)si nebuloza,galaksi,dyndja globulare etc
Kompjuteri,dhe astronomia(perpunumi me software te ndryshem,Freeware)
Shresoj tju pelqej idea
Pershendetje se gjitheve
DEEP SKY
Krijoni Kontakt