ermm per mua egziston qe cke me te sepse jam i dashuruar megjithse me te dashuren na ndan nje hapesire e madhe dhe shihemi rralle dashuria per te vazhdon te egzistoi dhe te shtohet perhere e me shume.shume here kam menduar se dashuria eshte thjesht nje pjelle e mendjes ose njee droge e trurit por jam gabuar sepse po e provoj qe me te vertete egziston megjithse te lendon shumicen e kohes
Sepse ke nevoje per dike afer, egoizem i paster maryp. Kur kalon ca kohe pastaj per ēudi kjo vuajtje shuhet dhe i themi dikujt tjeter qe e duam.
Po pse? Pse nuk vazhdojme te duam dike pergjithmone? Sepse lodhemi duke pritur, sepse dashuria nuk eshte falas, jep jep jep por nese nuk merr ajo zbehet. Pra thjesht egoizem, marr-dhenie, nuk ka asgje falas, as dashuri.
sepse ndihemi humbes, sepse ishim humbes, eshte ne natyren e njeriut te ndihet keq kur humbet diēka, edhe nje gur zalli po ta kesh per ca kohe dhe ta humbesh do te vije keq. E njejta gje vlen dhe per njerezit.perse ndihemi keq
kur dikush zgjedh dike tjeter dhe jo ne??
Sepse per tu riprodhuar kerkohet kompatibiliteti gjenetik. Instiktivisht kur shohim nje person, pa e kuptuar i bejme nje analize gjenetike siperfaqesore per te pare nese perputhet apo jo. Ky eshte burimi i terheqjes fizike. Per kete mjafton te shikosh se si psh nordiket jane me shume te terhequr nga ēunat/gocat me tipare te erreta, dhe ata me tipare te zeza terhiqen me shume nga ato me tipare te qarta. Mirpo meqe njeriu eshte dhe qenie intelektuale hyn dhe kompatibiliteti i karakterit qe duhet per te bashkejetuar me dike. Ja pse nuk riprodhohemi me te parin qe kalon rruges, sepse jemi qenie komplekse, ka shume faktore, por sado komplekse ekziston ARSYEJA qe pse na pelqen dikush e dikush tjeter jo ,sado ne nuk e kuptojme por instikti jone ben punen ne vendin tone.po te ishte vetem per te mundesuar vazhdimesine e njerezimit, atehere perse duhet te ndjeme te gjitha keto qe permenda me siper.. mjafton qe te marrim te parin/paren qe kalon rruges dhe riprodhohemi
Eshte instikti ai qe na jep kenaqesine seksuale sepse ne te kundert asnje gjallese nuk do e merrte mundimin te riprodhohej po te mos ishte per ate impulsin e forte te terhqejes seksuale. Por si perfundim qellimi eshte riprodhimi, vazhdimesia por e maskuar nen ndjenja.
ē'do gjallese biologjike eshte mbi te gjitha egoiste dhe mendon vetem per mbijetesen e vet. Vetem fale impulseve te brendshme qe nuk i kupton dot por i ndjen nje gjallese nxitet te shumohet dhe te jetoje ne grup.
Tek instikti kafsheror gjendet dhe shpjegimi i "dashurise" qe sado hyjnizohet sa te mund e eshte hyjnizuar gjithmone ne te vertete eshte nje gracke e natyres qe duhet respektuar por te pakten meqe jemi njerez me intelekt te jemi te ndergjegjshem per natyren e vertete te saj.
Pastaj ka dy lloje dashurish, ka dashuri te semura ku njeriu e humb arsyen, dhe kjo lloj eshte shkaterrimtare per njeriun, humb dinjitetin, humb arsyen, nuk arrin dot te gjykoje drejt e per rrjedhoje i ben dem vetes ne te gjitha drejtimet. Kurse dashuria normale eshte ajo e ekuilibruara ku pasioni dhe dashuria ekzistojne por jane te barazpeshuara nga llogjika, dhe keto lloj dashurise te ekuilibruara zgjatin me shume dhe jane me konstruktive. Sepse nje dashuri e tille te lejon te shohesh realitetin qe ne fillim, e per rrjedhoje te mos zhgenjehesh kur pasioni i zjarrte te zbehet e mendja te shohe me qarte. Gje qe ndodh tek ato raste kur dashuria eshte e verber, dhe kur shikimi rikthehet(dhe shikimi kthehet gjithmone dhe me shpejt se sa mund te presim) ajo qe ngel eshte zhgenjimi dhe pendimi per zgjedhjet e gabuara qe jane bere, dhe shume here eshte ca si vone. Kush humb me shume e kush me pak por gjithesesi eshte humbje.
Dashuria eshte nje semundje qe sjell lumturi te perkohshme dhe sjell humbje.
Jo se une jam ndonje qe nuk kam bere gabime por te pakten kam mesuar dhe fytyra e vertete e dashurise nuk eshte aspak e bukur.
Mendoj se dashuria nuk ka vdekur,se kjo do te thote qe njeriu ka vdekur!!!Thjesht dashuria eshte bere si morali,nuk eshte me kolektiv por vetjak.Ashtu sic diskutohet a ka me sot moral,ashtu diskutohet edhe cfare eshte dashuria sot.Sepse dashuri eshte edhe te dashurohesh me karten e kreditit te dikujt,me vilen e mrekullueshme ne det,ashtu si edhe ti cosh ne djall te gjitha e te jesh me dike,te mbytesh ne lot se do ta lesh dike te lire apo te vuash per nje maskara!Dashuria sot eshte dicka personale,jo kolektive.
Por une mallengjehem ende kur dal shetitje e shoh pleq qe ecin duar ne duar...dashuria eshte thjesht permbajtja qe duam ti japim jetes sone!
Elegance is an attitude.
ketu ti afermon qe dashuria nuk egziston..
me keto qe ke shkruar me siper ti afermon qe dashuria egziston, mund te jete e verber, shkaterrimtare illogjike apo llogjike sic i ndan ti ne dy grupe.. por egziston..
tani jam pak konfuza sepse nuk je shume i qarte.. egziston apo nuk egziston sepse ne dy postimet e tua je kontradiktor...
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Ekziston dashuria. Po cila eshte natyra e vertete e dashurise?
Natyra e vertete e dashurise eshte shume larg asaj qe kane njerezit ne mendje me te cilen genjejne veten.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 25-08-2008 mė 18:55
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Dashuria eshte rruga qorre qe ka shpikur njerezia per ti dhene drejtim ndjenjes.
Ne kete sens ekziston mirepo duhet te ndriēohet. Mirepo mekanizmat apo metodat qe perdor njerezia per te ndriēuar e dhene jete dashurise jane ne zhdukje.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Krijoni Kontakt