Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Obama beri gabim qe e zgjodhi Biden, (jo se po me vjen keq per te.) Ndoshta here tjeter i kthehem kesaj ceshtjeje, por nqs McCain zgjedh Romney-n, t'i bejne zgjedhjet tani, se s'ia vle te presesh kot deri ne Nentor per te peruruar McCain.

Luaneshe po thua fjale te embla per veshet e mi. Di pi ca birra ne Nentor e gjithashtu do kem kenaqesine ti them ca vetave: Po ju nuk merrni vesh nga gjella me presh !

Po ky bideni si mendon ti per c'arsye eshte zgjedhur ? (Sa inat me vjen kur bej pyetje per gjera qe si marr vesh )
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Serbët, Bajden, është lobist shqiptar!

Reagimet në Serbi, mbas caktimit të Xhozef Bajdenit si kandidat për nënpresident të SHBA-së

Kandidati demokrat për president të SHBA-së, Barak Obama, zgjodhi ditët e fundit si kandidat për postin e nënpresidentit të SHBA-së nga Partia Demokratike z. Xhozef Bajden (Joseph Biden), i cili është anëtar i Senatit Amerikan, pra senator, prej një kohe të gjatë dhe ka një përvojë të madhe në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare. Opinioni publik në SHBA e jashtë tyre, organet e medias ndërkombëtare, e vlerësuan lart këtë zgjedhje të Obamës, pasi, sipas tyre, ajo (kjo zgjedhje) do t‘ia rrisë mjaft shanset e fitores në zgjedhjet presidenciale të 4 nëntorit të këtij viti në SHBA, në të cilat, sikurse dihet, ai do të ndodhet përballë kandidatit për postin e presidentit nga Partia Republikane, Xhon Mekejn. Obama, me vrullin e rininë e tij energjike, dhe Bajdeni (65 vjeç) me pjekurinë e përvojën e tij të gjatë në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare, do të përbëjnë një tandem (çift) të shkëlqyer - është konsiderata e përgjithshme në SHBA dhe në botë.

Por, ja që në Serbi, kandidatura e Bajdenit nuk u pëlqye aspak dhe arsyeja është se ai qenka pro pavarësisë së Kosovës, ka qenë edhe në favor të bombardimeve të Serbisë nga ana e NATO-s, madje ai konsiderohet atje (në Serbi) si lobist shqiptar. Që të krijohet një ide më e qartë sesi u prit nga opinioni publik dhe mediumet serbe kandidatura e Xhozef Bajdenit për postin e nënpresidentit të SHBA-së, po ju sjellim pjesë nga reagimet e botuara dje në gazetat e përditshme kryesore të Beogradit, "Politika" dhe "Gllas Javnosti".

Gazeta "Politika", midis të tjerash, shkruan:

"Xhozef Bajdeni është një nga mbështetësit më këmbëngulës të pavarësisë së Kosovës. Marsin e kaluar, ai vuri në dukje se sovraniteti i Serbisë mbi këtë krahinë nuk është gjë tjetër veçse një ‘suvenir‘ që i ka mbetur asaj (Serbisë) nga koha e lavdisë së saj imperiale" dhe përshëndeti faktin që Amerika ishte ndër vendet e para në botë që njohën deklaratën e pavarësisë së Prishtinës. Më parë, ai është shprehur në favor të asaj që Kosova të bëhet shtet me argumentimin se ky është "një nga territoret e rralla në botë me shumicë myslimane, ku amerikanët jo vetëm që i duan, por edhe i adhurojnë" dhe se "mbështetja nga ana e Uashingtonit e shtetësisë së Kosovës do të kontribuojë që bota islamike, aktualisht me predispozicion antiamerikan, ta kuptojë se SHBA-të po e ndihmojnë atë (botën islamike)", të paktën vende-vende. Në një fjalim të tij, të mbajtur para afro gjysmë viti, z. Bajden ka deklaruar: "Çdo përpjekjeje të Beogradit, që të mbjellë kaos në pjesën veriore të Kosovës dhe në Republikën boshnjake Srpska, duhet t‘i jepet një përgjigje e shpejtë dhe e vendosur nga ana e BE-së dhe e NATO-s". "Një angazhim i tillë i Bajdenit në postin e kandidatit për nënpresident të SHBA-së nga ana e Barak Obamës duket pak si i çuditshëm, pasi në shtetin e Ilinoisit të vetë dhe në disa shtete të tjera, si p.sh. në Ohajo, ai (Obama) shpreson të marrë votat e diasporës serbe", shkruan gazeta beogradase "Politika". Gazeta "Gllas Javnosti" ("Zëri i publikut"), nga ana e saj, në shkrimin me titull "Lobisti shqiptar i Obamës", midis të tjerash, shkruan: "Është një fakt, të cilit Serbia duhet t‘i kushtojë rëndësi, se Bajdeni është një nga mbështetësit më aktivë dhe më të zjarrtë të Kosovës së pavarur dhe bashkëluftëtar në këtë drejtim ka Tom Lantoshin, që ka qenë një nga lobistët shqiptarë më të vendosur në Kongresin Amerikan. Idenë për ‘domosdoshmërinë e pavarësisë së Kosovës‘, Bajdeni e ka parashtruar madje para Riçard Hollbrukut. "Pavarësia e Kosovës është një pikë kthese për arritjen e një paqeje përfundimtare në Ballkan. Kundërshtarët e pavarësisë së Kosovës duhet të ndalen", shkruante Bajdeni në gazetën britanike "Financial Times", në vitin 2002. Për Bajdenin, pavarësia e Kosovës përbën një "fitore të demokracisë myslimane, një të ardhme më të mirë të Evropës Juglindore dhe një konfirmim të përdorimit të fuqisë amerikane për vendosjen e së drejtës së sundimit". Vetë shqiptarët në Kosovë e cilësojnë atë (Bajdenin) një "mbështetës besnik të pavarësisë së Kosovës e luftëtar për të drejtat e shqiptarëve në Ballkan" dhe mburren që ai ka punuar për pavarësinë e Kosovës gjatë 20 vjetëve të fundit. Bajdeni ka qenë mbështetës i intervencionit kundër RS të Jugosllavisë më 1999. Madje, ai e përshëndeti Bill Klintonin mbas bombardimit të RSJ-së, duke theksuar se kjo ishte "mënyra e drejtë për çlirimin e Kosovës", shkruan gazeta beogradase "Gllas Javnosti".

Shqip
    Sui generis

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Kongresi i LDK zgjedh Fatmir Sejdiun si kryetar të partisë
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 365
    Postimi i Fundit: 30-01-2010, 07:52
  2. Afatet për kalimin nga një gradë më e ulët në një më të lartë
    Nga Zemrushja në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2007, 00:28
  3. Kerry zgjedh Eduards si kandidat për nën president
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 25-11-2004, 11:36
  4. PS zgjedh një biznesmen për garën për bashkinë e Durrësit
    Nga Orku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-07-2003, 10:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •