Mendoj se familjet shqiptare jan te shejta dhe se jan me te perparuar ne venjen e demokracis ne europ.
Mendoj se familjet shqiptare jan te shejta dhe se jan me te perparuar ne venjen e demokracis ne europ.
Shqiptar me fe islame .
Mendim i mire ky!,mirpo me kalimin e kohes tani edhe familja shqiptare e ka humbur at tradien e vet dhe po dojm me i perngja familjeve europiane qe jon maza ma keq (ku femijet as dashni per prind nuk kan)...mirepo ne nje far kohe familjet tona kan qen vertet te shejta,,por ne krahasim me ato europianet mendoj se jan me te mira
e shenjte eshte akoma ..
varet nga lloji i familjes,nuk mund te themi se jane te gjitha ashtu
Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre
Nese e krahasoj familjen shqiptare me ate ne angli (meqe kam jetuar aty) , jam shume e kenaqur qe i kam shqiptar.
Familjet angleze pergjithesisht se kane idene e edukimit te femijes. I len shume te lire per veprimet e tyre. Imagjino i kerkon qera femijes se tyre qe mbush 16 vjec ose te iki te marr dhome me qera mė vete. Une te isha prinder, s'do ma bente kurr zemra ti kerkoj dicka te till femijes tim.
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
Familja kudo eshte e shenjte. Deri sa te behen sakrifica e deri sa te kete dashuri e dhembshuri familjare, perhere do ekzistoje miresia e familjes. Mqs keto jane gjera qe s'i mungojne dot njeriut familja do te jete perhere mese e shenjte. [perfshihet edhe ajo shqipetare ne vecanti]
La vita č bella...
Vertet ndodh ashtu sic thot zonja/zonjusha,por une mendoj se ata dijne t'i edukojne femijet shume me mire se ne shqiptaret.Nuk e di nese te ka rene rasti te vizitosh nje familje angleze me femije gjer ne 15 vjet.Edukata e atyre femijeve eshte model,tipike fisnike.Edhe zezaket mundohen t'i imitojne ata dhe deri diku disa ja kane arritur.Nqse nje femije anglez eshte i prirur te shkollohet,familja e ndihmon ate gjersa ai te diplomohet,ndersa me ata qe nuk arrijne te marojne as arsimin e detyrueshem,te pijne alkol e cibare me hashash,familja nuk ka detyrim per parazit te till.Kete duhet ta praktikojme edhe ne,por kushtet ekonomike ne vendin tone jane te atilla qe eshte e pamundur.Shteti jone nuk ka sherbime sociale sic ka shteti britanik.Ne shqiperi diskutohet akoma a do te kete mundesi familja t'ja dali mbane me ushqime per gjithe muajin apo jo.Jane disa faktore ekonomik e shoqeror ,te cilet nuk i lejon prindrit shqiptare te sillen si anglezet.Edhe anglezet e kane te shenjte familjen,kur ajo eshte e ngritur mbi themele te shendosha,njesoj si dhe ne.Dikur vertete familja ka qene e shenjte,por tani mendoj sikur eshte zbehur kjo shenjteri.Si mund te jete normale qe nje qenbirqeni vjen e te rremben vajzen gjoja sikur do fejohet apo martohet dhe e nxjerr me force rrugve te Europes per prostitucion.Nga cilat familje te forta e me tradita kane dale keta pisanjos?Po shifra 40% e martesave qe perfundojne ne divorc me dhe pa femije si e shpiegoni ju?Cfare shenjterie e quani ju,kur njeri nga bashkshortet ka lidhje jashtmartesore me dike tjeter?Kjo eshte shenjteria. kam edhe te tjera per te thene por....
PS: Titulli i temes nuk eshte i shkruar ne rregull,prandaj do t'ju lutesha ta ndryshonit.Mendoj se ketu nuk duhet shkruar shqipja dialektore,por ajo zyrtare. jo shejt por shenjt. I lutem admin ta ndryshoj!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 22-09-2009 mė 11:17 Arsyeja: Kam nje vrejtje per titullin e temes
Nestorp po jam dakort qe ato familje angleze qe jane te rregullta jane vertet per tu patur zili dhe ka domsodo, por po them qe pjesa derrmuese e familjeve them se eshte ashtu sic e pershkrova me larte.
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
e shenjte eshte kur ke personat e duhur per ta shenjteruar ate.........
meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...
Sa per te perparuar e per venjen e demokracise ne europe lere mo! Me lejo te ilustroj nje rast qe me ndodhi te shikoj para nja 2 javesh te lagja ime; Ishte djali me babane kapur prej dore dhe po pritshin mamane te blinte dicka ne dyqan dhe te vinte. Duke ecur avash-avash dhe kapur prej dore jat e bir - djali bie ne nje grope(se babait si duket i kishte mbet peng ajo skedina qe e kishte djeg dje per nje ndeshje dhe se kishte mendjen hic te djali lol), vritet dhe ja plas te qarit. Dhe babai ne vende qe ta qetesonte duke i thene ndonje llaf te embel apo duke gjete ndonje menyre per ta qetesuar, ja kercet nje dacke te mire dhe ja fillone,'' ku i ke syte mo qorri mu.tit,o te placin'' e me the te thashe muhabete grashe. Ne kete moment vjene dhe e ema e djalit nga dyqani. Ketu mendova une se ajo do bente dicka per ta qetesuar djalin, duke e marr ne krahe apo duke i thene nja llaf te ngrohte. Por jo! Si per cudi edhe mami ja fillone,'' he u vrave o te placin'' lol duke e troshitur cunin mire e mire! Me e bukura qendrone se djali mbante syze miopi dhe keta plehra prinder e quanin qorr dhe abuzonin me te ne nje moment ku djali po ngasheronte nga dhimbjet! He! Sikur ai shkreti donte vet te vritesh! Pak a shume shumicat e familjeve shqiptare keshtu jane! Pak jane ata prinder qe dine te rrisin nje femije si duhet, dhe me dashuri, ne shqiperi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endless : 23-09-2009 mė 06:00
Without deviation from the norm, progress is not possible
Krijoni Kontakt