Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724

Informacion mbi turizmin ne Valbone

Pershendetje te gjithe anetaret e forumit

Kam deshire te kryej nje tur dy apo tre ditor ne lumin e Valbones por nuk kam asnje informacion per kete. Me kan mrekulluar pamjet televizive dhe me eshte fiksuar qe te shkoj me shoqerine time. Nese dikush prej jush ka qene apo di ku mund te gjej informacion, i lutem te me shkruaje. Pyetjet qe une kam jane te tipit :

A organizon ndonje agjenci apo organizate ketu ne tirane ekskursione te tilla ne Valbone ?
    A shkojne grupe turistike ne Valbone ?
    Ne cfare vendi flen atje ? A ka hotele apo ngren kampe me cadra ?
    Ka kampe me cadra private apo duhet ti kesh te tuat ?
    Sa i sigurte eshte vendi ?
    A eshte e veshtire dhe duhet nje udherrefyes per te te treguar mrekullite qe krijon ai lum apo eshte e thjeshte dhe mjafton te shkosh ?

Ju falenderoj paraprakisht per cdo informacion mbi pyetjet te cilat kam ngritur !

Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    He mo ku jan ata cunat e Tropojes, pse s flasin ?
    Sju ka ren najher rasti te bejn nje xhiro nga valbona ?

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    A organizon ndonje agjenci apo organizate ketu ne tirane ekskursione te tilla ne Valbone ?

Jo

A shkojne grupe turistike ne Valbone ?

Po

Ne cfare vendi flen atje ? A ka hotele apo ngren kampe me cadra ?

Me sa di une e kane rregulluar hotelin

Ka kampe me cadra private apo duhet ti kesh te tuat ?

Duhet te kesh te tuat

Sa i sigurte eshte vendi ?

Ne asnje vend te botes nuk je 100 % i sgurte

A eshte e veshtire dhe duhet nje udherrefyes per te te treguar mrekullite qe krijon ai lum apo eshte e thjeshte dhe mjafton te shkosh ?

Eshte e thjeshte,megjithese nje udherrefyes do ju bente pune.

Ju sygjeroj qe ta vizitoni dhe ju siguroj qe do te mahniteni me shume sec je mahnitur ne tv.

Bofsh qef
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AlbaneZ : 22-08-2008 mė 15:50

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Sapo u kthyen prinderit e mi nga andej. Ca shoke te babit donin te venin ne Valbone. (Mami eshte nga B. Curri, gjyshja ime ishte, ndjese paste nga Valbona.)
    Kur vajten, i rane nga Kosova, fjeten nje nate atje, pastaj u kthyen ne Tropoje. Dhe vajten nje dite ne Valbone. Shoket e babit, familja e tyre, kishin mbetur pa fjale. Veriu i Shqiperise eshte mahnites, plus edhe ne Kosove ishin kenaqur jashte mase.

Ne pergjithesi nje rruge ndiqet, shkon ne B.Curr (te keshilloj rrugen me traget.) Qafa e Malit eshte rruge e mrekullueshme, por nje pjese teper e rrezikshme sepse s'eshte e mirembajtur. Kjo e fundit merret vetem kur nuk arrin te futesh dot ne traget, gje qe ndodh shpesh, si ne vajtje dhe ne kthim. Sidomos kur kthehesh, ka njerez qe zene rradhe qe ne oren 2 te nates. Ne gusht ky muhabet ngaqe ka shume emigrante, vizitore etj.

Pastaj ne B. Curri te rrefejne te gjithe per Valbonen, s'eshte larg.

PS: Pratolini, do marr prinderit e mi ne telefon dhe do te te pergjigjem me konkretisht .

Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Faleminderit Albanez dhe Lioness
    Po te kisha dike ne B.Curri apo Tropoje do kishte qene shume me e thjeshte, problemi eshte se nuk kam dhe prandaj po kerkoj ketu informacion.
    Lioness, ai informacioni i babit mund te me vlente goxha

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Per ata qe shkojne per here te pare (sepse mua mu ka merzitur ajo rruge tashme ) normalisht duhet te ndjekin rrugen me traget pasi eshte vertete nje bukuri e rrallle.Tani funksionojne dy tragete Liones dhe nuk eshte shume rradhe e madhe,gjithashtu edhe emigrantet dhe kosovaret jane rralluar disi.Me aq sa di une trageti i pare niset ne oren 7 te mengjesit dhe i dyti ne 11 po te mengjesit.Nuk e di me siguri sepse dhe une po bej gati dy vite qe nuk kam qene ne B.Curri (ne shtepi)

Per te shkuar ne Valbone mjafton te pyesesh njeriun e pare qe shef ne qytet.Mire eshte te prenotoni nje makine ose furgon nqs jeni shume i cili mund te beje dhe rolin e udherrefyesit qe keni kerkuar ju,gjithmone nese ua mban xhepi (j/k)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AlbaneZ : 22-08-2008 mė 17:00

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga AlbaneZ Lexo Postimin
    Per ata qe shkojne per here te pare (sepse mua mu ka merzitur ajo rruge tashme ) normalisht duhet te ndjekin rrugen me traget pasi eshte vertete nje bukuri e rrallle.Tani funksionojne dy tragete Liones dhe nuk eshte shume rradhe e madhe,gjithashtu edhe emigrantet dhe kosovaret jane rralluar disi.

Per te shkuar ne Valbone mjafton te pyesesh njeriun e pare qe shef ne qytet.Mire eshte te prenotoni nje makine ose furgon nqs jeni shume i cili mund te beje dhe rolin e udherrefyesit qe keni kerkuar ju (gjithmone nese ua mban xhepi )
    Prinderit e mi ishin nisur me te parin. Por nje nate me pare, lane makinen ne rradhe dhe pastaj u kthyen me dajen nga Fierza, dhe te nesermen u futen ne traget pa problem. Une vjet kur isha morem rrugen e Qafes se Malit, ne kthim, se ne vajtje u nisem heret, dhe ishim ne Koman ne shtate te mengjesit .

Sikur te mos ishte ajo cope e keqe deri tek Dardha, eshte vertete rruge mahnitese. I rame gjate ne fakt, se doja une per te pare e per nostalgji (kisha 10 vjet pa vajtur andej.)

PS: Pratolini, lexo mp.

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Dmth edhe per 10 vjet ja paske shku mallin

Ps: Rruga der ne dardhe eshte e nevojshme pasi te kesh ngrene nje dreke te mire sespse te tretet 100 %

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga AlbaneZ Lexo Postimin
    Dmth edhe per 10 vjet ja paske shku mallin

Ps: Rruga der ne dardhe eshte e nevojshme pasi te kesh ngrene nje dreke te mire sespse te tretet 100 %
    Jo per Zotin, kismet vitin tjeter do vete prape, kesaj radhe do i biem nga Kosova, se vjet u nisem me nxitim dhe harrova pashaporten (ashtu kishim nje hall familiar.) Une me Tropojen s'lodhem kurre, plus qe kam dajat e mamit ne Valbone, keshtu qe ...
    Megjithese me tha mami qe po ndertojne nje kompleks turistik atje, vitin tjeter ndoshta eshte gati.

PS: Mos ma kujto ate rruge . Une e kam bere shume here kur isha femije, pa u vene trageti. Ama vjet, me dridheshin gjunjet lol, me lot ne sy nga frika. Babi i shkrete me 10 ne ore makinen dhe me tha, te qenka bere gjaku uje ne Amerike .

Pratolini, per nje "preview" te vogel, kam vene ca foto ne kete teme:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=85043&page=7

Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Fantastike pamjet
    Sidomos ajo me ate shtepine e vjeter qe dukej ne breg ishte impresionuese
    Thnx Lioness

Tema tė Ngjashme

1. Videoklip pėr turizmin shqiptar ne CNN/BBC/REUTERS/Euronews
    Nga Cimo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 12:11
  2. Qeveria gjermane investon 14 milion euro pėr turizmin e Pogradecit
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-02-2007, 08:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •