Postuar më parë nga
RaPSouL
Një komplot për të vrarë kandidatin demokrat për presindet të SHBA-së, Barak Obama nga dy të rinj neonazistë është arritur të zbulohet nga hetuesit federalë amerikanë. Lajmi publikohet në FoxNeës. Atentati ishte planifikuar të organizohej më 30 tetor në Memphis në Tennese të SHBA-së, qyteti ku 40 vjet më parë u vra lideri i lëvizjes së të drejtave civile të zezake Martin Luter King.
Plani i neonazistëve u zbulua nga agjencia federale amerikane kundër trafikut të armëve, eksplozivë, alkoolit, dhe departamentit të drejtësisë amerikane, që ka detyrë të parandalojë krime federale.
Në objektiv të atentatit ishin studentë me ngjyrë,dhe më pas objektivi final, kandidati demokrat në Shtëpinë e Bardhë. Të arrestuarit janë Daniel Coëart, 20 vjec nga Tenese (fotoja e parë) dhe Paul Schlesselman, nga West Helena në Arkansas. Ato janë arrestuar për akuzën e posedimit ilegal të armëve. Por plani i vërtetë ishte vrasja e kandidatit të Shtëpisë së Bardhë, Barak Obama. Dy të dyshuarit, neonazistë do të vrisnin edhe 102 studentë afroamerikanë, nga të cilët 88 studentë do të vriteshin, ndërsa 14 të tjerë do t’u pritej koka. Numrat 88 dhe 14 kanë një vlerë simbolike për supermacinë e racës së bardhë. Arrestimi i dy të rinjve ndodhi pak ditë më parë. Ndërsa lajmi është bërë publik vetëm sot. Dy të arrestuarit kanë rrëfyer planin në polici.
Balkanweb
Krijoni Kontakt