Close
Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 188
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Kete pyetje se kam bere une, e kane bere filozofet.
    > Por mqns qenka ezuruar si pyetje atehere po vazhdoj me nje pyetje per te cilen po flisni.
    > A keni degjuar qe, sa me ne brendesi te materies te hysh dhe ta njohesh aq me shume largohesh nga realiteti qe njohim ne.
    > Ose e thene ndryshe grimcat e fundit ose tullat e ndertimit te universit jane grimca imagjinare, qe edhe jane edhe s'jane?
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Kete pyetje se kam bere une, e kane bere filozofet.
    > Por mqns qenka ezuruar si pyetje atehere po vazhdoj me nje pyetje per te cilen po flisni.
    > A keni degjuar qe, sa me ne brendesi te materies te hysh dhe ta njohesh aq me shume largohesh nga realiteti qe njohim ne.
    > Ose e thene ndryshe grimcat e fundit ose tullat e ndertimit te universit jane grimca imagjinare, qe edhe jane edhe s'jane?
    po e dime.

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Grimcat imagjinare jane apo nuk jane. Dmth ekzistojne apo jo, mqns jane imagjinare?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    >>> Grimcat imagjinare jane apo nuk jane. Dmth ekzistojne apo jo, mqns jane imagjinare?
    pergjigja eshte shume relative,
    nuk e di se ku kerkon te dalesh,
    duke ndjekur ligjet elementare te fizikes per mua del qe universi eshte thjesht iluzion, te pakten duke folur nga ana materiale, dhe qe informacioni, ideja, jane ato qe kane vlere reale.

Grimcat imagjinare jane apo nuk jane?
    per mua imagjinarja eshte po aq reale sa "realja". materia eshte "byproduct" i imagjinares, pra i ideve dhe informacionit, pra shpirtit.

Jam mbeshtetes i idese se universi u krijua nga nje enderr qe ngadale ngadale u kristalizua ne materie.

tani meqe u tregova aq i sjellshem sa tu pergjigja, te shohim nese e meritove pergjigjen duke iu pergjigjur njeres prej ketyre pyetjeve,
    <<<<< cila eshte mosha e universit >>>>
    <<<<< sa i madh eshte universi >>>>>
    <<<<< a ka nje fillim, dhe a do te kete dhe nje fund>>>>

mjafton ti pergjigjesh njeres prej tyre.

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Xfiles po te pergjigjem per dy arsye, e para se ke emrin e njerit prej filmave qe kam pelqyer me shume dhe e dyta sepse i dija.

> Mosha me sa di une eshte tek 11 miliarde vjet .
    > Universi eshte ne ekspansion dhe nuk ka dimension fiks
    > Teoria e Bing Bengut thote qe u krijua nga nje shperthim i nje grimce pa dimensione me nje gravitet infinit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga VOLSIV : 04-11-2009 mė 17:42

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ah se harrova sa per fundin te gjithe pyesin si do shkoje puna do zgjerohet pafundesisht apo do filloje te tkurret. Dhe e gjitha kjo varet nga masa e universit. Nese kalon nje mase te caktuar ajo mund te kete gravitetin e mjaftueshem per tu tkurrur ne te kundert do vazhdoje te zgjerohet.
    > Une kete nuk mund ta them por po hedh nje hipoteze po sikur ta kete masen te tille qe te rri ne ekuiliber.
    > Pra as te mos tkurret dhe as te mos zgjerohet? Fundja ky univers nuk ka pak mrekullira, ka token.

kosnideroj, qe teme ma palidhje ne forum kurre nuk eshte hapur.
    me flasni ju te gjithe , qe keni humbur kohe, por asgje, skeni ber krejt kot....
    po keto jane kryer me idealizmin dialektitk te hegelit dhe materializmit dialektit te kantit.....
    e une personalishit wedhe nuk kam humbur klohje te lexoj ketu,... bmase ironia me e madhe eshte se eshte ven edhe si kryeteme!!!
    hajde piekquditese, pa ndal.....
    lini-lini, lini pratolini..!
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    kosnideroj, qe teme ma palidhje ne forum kurre nuk eshte hapur.
    me flasni ju te gjithe , qe keni humbur kohe, por asgje, skeni ber krejt kot....
    po keto jane kryer me idealizmin dialektitk te hegelit dhe materializmit dialektit te kantit.....
    e une personalishit wedhe nuk kam humbur klohje te lexoj ketu,... bmase ironia me e madhe eshte se eshte ven edhe si kryeteme!!!
    hajde piekquditese, pa ndal.....
    lini-lini, lini pratolini..!
    une e kam ndjekur kete teme qe ne fillim, dhe te them te drejten nuk e njoh "idealizmin dialektik te hegelit etj etj..."
    Je i sigurte se e ke idene se per ēfare flitet ne kete teme vetem duke lexuar titullin?
    Titulli mund te jete i drejte apo jo, mund te kete kuptim apo jo, rendesi ka qe ēka eshte shkruar ne kete teme nga te gjithe pjesemarresit shkon pertej atij titullit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    >>> Xfiles po te pergjigjem per dy arsye, e para se ke emrin e njerit prej filmave qe kam pelqyer me shume dhe e dyta sepse i dija.

> Mosha me sa di une eshte tek 11 miliarde vjet .
    > Universi eshte ne ekspansion dhe nuk ka dimension fiks
    > Teoria e Bing Bengut thote qe u krijua nga nje shperthim i nje grimce pa dimensione me nje gravitet infinit.
    te treja pyetjet ne fakt kane lidhje me njera tjetren,
    2 te parave iu je pergjigjur ashtu si do thoshte nje shkencetar modern, sipas shkences zyrtare, qe ne kete rast eshte e pasakte, jo ēfare pritet prej mendjeve te ndritura te planetit.

pika e trete, teoria e big bangut eshte deri diku e sakte po te interpretohet sakte, por ne linja te pergjithshme dhe big bangu eshte qesharak si teori, jo me bindese se sa teoria qe zoti fetar krijoi boten nje dite te bukur pranvere.

nje keshille, harro ēa ke lexuar ne libra, ēfare ke degjuar mbi shkencen, mos i beso verberisht ēa thuhet nga "shkencetaret" dhe perdor llogjiken tende,
    autoriteti me i madh shkencor ndaj vetes duhet te jesh vetem ti.

o Xfiles, sinqerisht nuk po aludoj ne titull, por ndoshta'paragjykova' e nese eshte evertet atehere et kerkoj falje, vetem prap them se kjo tema, qe ne titull te saj nderthuret e ter tema dhe sjellja -rrotullimi rreth saj eshte vetem nje pshtjellim i madh dhe askund nuk mund t;i vihet pika, per ate thash, qe te gjitha teorite , bile ehde nga mendje shuem tendritura te shekullit et kaluara sot konsiderohen relativisht nenje mase te madhe si te deshtuara... ket deshta ta them....
    uen ty personalisht dh edebatuesve iu deshiroj argwetim dhe debat te suksesshem, pse jo thuhet nej fjale, kur ske cka ben, levize braven e deres,... mose merr ket si ironi, e ka rendesine e vet.
    shendet
    ciao
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njeriu eshte e vetmja krijese...
    Nga augusta b nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 07-01-2024, 04:57
  2. Filozofėt, jeta dhe veprat e tyre!
    Nga Davius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 165
    Postimi i Fundit: 18-03-2011, 08:00
  3. Prezantim i eseve te Emersonit (Self-Reliance)
    Nga wittstar nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-12-2007, 11:20
  4. A besoni nė fundin e botės?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 14:24
  5. Tė dhėnat fosile hedhin poshtė evolucionin
    Nga monarku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •