Zenith! Intuita dhe intelekti jane te ndara, besoj
Intuita vepron si nje dimenzion i vecant, (sigurisht qe persoset me pervojen por rrin i ndar nga intelekti) ne nderlidhje-raport, me te gjithe faktoret jasht dhe brenda njeriut...dhe si filozofi-qasje empirizmi-intuitiv, mua personalisht me impresionon shume, sepse te jep pergjegjjet, ne format dhe mynyrat me te sakta............
Ezekiel 25-17.
jo gabohesh femijet mbeshteten akoma me shume tek shqisat se te rriturit........e kupton mire ti cfare them une???te heqesh intelektin dhe shqisat komplet.....te arrish tek ideja thjeshtesisht me anen e intuites...........pse te heqesh intelektin????po sepse ka mijera vjet qe intelekti nuk arrin te konceptoje zotin apo kte idene absolute.
julius futi mire dhe nje te lexume tjeter postimit tim,ta kuptosh me mire......................me ate qe shkrova nuk kam aspak ndermend allahet dhe jehovahet por "Zotin" e baruch spinozes
ps.une thashe te heqesh intelektin,shqisat dhe njohurite totalisht(gje e cila eshte ne fakt e pamundur) ne kuptimin filozofik,kurse ju flisni per femije te vegjel dhe kafshe,dhe njerez primitive
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 19-08-2008 mė 22:02
Po tė thashė o kokėgjyle, mė jep pikė referimi. Ti nuk mi dhe. Mė detyrove tė ndėrtoj problemin vetė e madje po vetė t'i jap zgjidhje.
A je dakort mėr burrė parimisht se ne pėr tė ndėrtuar njė jetė mė tė mirė, pėr tė gjet ekuilibrin etj etj, do tė duhet tė drejtohemi tek absolutja? Kuptimi i njė veprimi si "i drejtė" apo "i gabuar", besoj se ka evoluar, apo jo?
Qė ti tė afrohesh tek absolutja, do duhet tė kesh parime agnostiku - dmth Nuk e di sesi. Nuk e di qysh.
Zenith, e kuptova mer, ishte shaka ajo. Unė kam shkrujt dhe "ahahahaha'' aty, nuk di ēa duhet bo tjetėr.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julius : 19-08-2008 mė 21:59
Ezekiel 25-17.
filluan masturbimet ketu.
Nese e takoni Zotin dikund Vriteni!
Por jo, se keni ate mundesi, sepse ai esht brenda nesh.- kerkojeni aty.
--------Jo ne udhkryqe, rruge, bare, qiell, toke, hane..., etj etj
Xfiles nuk eshte ceshtja dhe aq tek roli praktik si pike referimi apo jo , qe duhet te kete Zoti, sesa tek Ideja e Zotit,dmth Zoti ne kete teme nuk duhet pare si dicka qe i huazohet botes se ideve per ta pershtatur per nevojat tona nepermjet perfytyrimeve apo interpretimeve ,sepse nuk eshte teme teologjike.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Krijoni Kontakt