Para se te shtroj pyetje te metutjeshme dua te sqaroj dicka
Une jam plotesishte dakord me ato qe thone Absolute dhe Zombie por ndiej nevoje qe te shtroj akoma pyetje qe te me plotesojne ne zbraztesirat qe une kam ne lidhje me te gjitha cka kam shkruar me heret ne kete teme
Po e citoj Absolute
1. Shpirtit me nje fjale mund t'i themi edhe Fryma dhe per ket edhe ne kontekste religjioze eshte i shenjt.
- Ne qoftese shpirti si fryme ne momentin e vdekjes del nga trupi atehere ku mbetet ndergjegja ? A do te mbete ajo si te gjitha organet e tjera qe i ka trupi apo ku ?
Po e citoj Zombie
2.Shpirti eshte materie , madje ka edhe peshe .
-Ne qofte se shpirti largohet nga trupi pas vdekjes , atehere sa gram apo kilogram ndergjegje mbeten ne trup pas largimit te shpirtit ?
Ndoshta po e teproj me pyetje por besoj qe kjo kontribuon ne zhvillimin e metutjeshem te temes edhe pse shume pak ketu po flitet per Karmen , por besoj qe jane te lidhura ngushte njara me tjeren .
qyre njeri.
Shpirti linde bashk me embrionin ne bark te nanes edhe ne bark te nanes merr fryme nepermes kerthizes. Ndersa ndergjegja formohet ose ndertohet sikur karakteri.
E shpirti pra qe thuhet se ka 21 gram apo me shume a pak, ik dikah ne ndonje lule kanabisi apo ne ndonje balenw=KARMA-fatale!. E Ndergjegja mbetet ne mendjet e njerzve, per njeriun hipotetik te vdekur. Ma thjesht , ata flasin mire ose keq varesisht, cfar ndergjegje ka pasur i vdekuri, a ka ber pra mire a keq ai gjat jetes.
A i ke ni ti njerzit duke then, p,sh per ndonje rast: 'e kisha ba, por s'me len ndergjegja'... ose: 'Ai s'kish fare ndergjegje bre'!... etj etj... pra ndergjegja te Ndalon ose s'te Ndalon te veprosh dicka. Shpirti esht si Magma.
o longariua, kime n'vo s'ka. --hajt tash Izvatoken
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!
Po cka ta merr mendja o Absolute a zhvillohet edhe shpirti bashke me embrionin? Se mos gjate zhvillimit ndergjegjesohet ose formohet edhe vet ai ?
Shpirti aq sa dime ne vjen i paster ne embrionin e nanes dhe pse duhet te kaloj neper testet e kesaj bote qe te vleresohet pastaj se a e meriton te kthtehet prej nga ka ardhur (kete e thone shumice e religjioneve ) .
Une mendoj qe secili njeri ka ndergjegjen e vet dhe permes saj vlerson veten se a mund te flas per ate njeri hipotetik te vdekur , kurse ndergjegja e atij njeriu hipotetik te vdekur ka bere qe a e meriton qe te tjeret te flasin per te .
me te pyet se si duket fryma qe ti e pershkruan si shpirt , besoj qe nuk mundesh andaj kurre si dihet ndoshat edhe n'vo ka kime ne forme te frymes qe ti nuk e sheh
O Absolute mos u mundo me i nda se jane e njejta gje vetem se eshte evulim , proces neper te cilin kalon shpirti , pra zhvillohet si embrioni ne bark te nanes .
Mendja ndergjegjsohet e jo Shpirti. Mendja si ndergjegje n'ket rast eshte si kapak qe e ruan ose se ruan shpirtin, sepse po qe se nuk e ruan sipas filozofise Karma, ai shpirt determinohet te vuaj.... pra ndergjegja esht si rojtar i shpirtit dhe nese mendja-ndergjegja ka arritur ta ruaj, shpirti do te fitoje "shperblim" ne rimishirim dhe keshtu ne proces do te hyn ne dicka me te lart...
Eh ketu jane edhe shkallet-nivelet dhe pikerisht kjo filozofi i "deshifron"...?!
Une personalisht jam ne te 6!. dhe poqese mendja e ndergjegja ime e ruan dhe e ngrite, pas vdekjse sime shpirti do te reinkarnohet dhe do te ngritet edhe nje nivel... Pra keto 6 shkallet-nivelet jane produkt i mendjeve..., qe ka kaluar shpirti """im"""...
Izvatoko, shpirti reinkarnohet e jo ndergjegja a mendja.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABSOLUTE : 22-08-2008 mė 01:35
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!
o Telky
Ne qofte se shpirti reinkarnohet dhe ndergjegja e mendja jo, atehere a mos pahiri te ka shku mendja qe shpirti ku i len ato qe ka apsorbu gjate jetes se mehershme si i vdekshem . Se mos gjate reinkarnimit ose rimisherimit ato qe i pervejtu ose i ka marre me vehti i ka rujate gjate rruges per reinkarnim diku ne ndonje database . A mos do te thote kjo qe edhe shpirti lirohet nga dicka ashtu si trupi qe lirohet nga shpirti .
A mendon se karma mund te funksionoj edhe pas lirimit te shpirtit nga trupi , diku rruges per rimisherim .
Pse duhet te ndodhe reinkarnimi ?
Longarius,
E marrim se shpirti yt reinkarnohet ne nje mushkonje. Nuk ka asnje mundesi logjike qe mushkonja te bart ndergjegjen tende! Sepse, edhe nese mushkonja ka ndonje lloj ndergjegje, duhet patjeter qe ajo te jete tjeterfare nga njerezorja. Por nese ndodh bartje shpirti ne njeri-njeri...une e besoj kete, sepse une kam pershtypjen se une bart shpirtin e Bizet-it, por nuk kam asnje sens krijimtarie muzikore, madje as edhe nje cast vetedije.
- The rest is silence.
[QUOTE=Zombi;2006638]Longarius,
Le te marrim qe ska asnje mundesi logjike qe mushkonja te bart ndergjegjen tende! Sepse, edhe nese mushkonja ka ndonje lloj ndergjegje, duhet patjeter qe ajo te jete tjeterfare nga njerezorja. Por nese ndodh bartje shpirti ne njeri-njeri...une e besoj kete, sepse une kam pershtypjen se une bart shpirtin e Bizet-it, por nuk kam asnje sens krijimtarie muzikore, madje as edhe nje cast vetedije.[/QUOTE
Ti eshte normale qe te thuash qe nuk e din,se a bart mushkonja ndergjegje a jo ? Po sikur te jem se une jam nje nga ata/o qe e eshte reinkarnuar nga mushkonja/ari ne njeri , edhe perjetoj ca dejavu ? hahahahhaha pak humor
AQ SA MUND TE THUHET PER DALLIMIN E NDERGJEGJES NGA SHPIRT,AQ DITA QE TE MARR KRAHSIMIN UNE (SHPIRTI NGA MUSHKONJA-ARI NE BIZET). Ndoshta Bizet te ka thumbuar ty. Ndoshta Karma ka funksionuar gjate transicionit per ne njeri . Logjika eshte per kete Toke ne qofte se mund ta quaj ashtu sepse nuk e di qe dikush ka thene qe logjika funksionon edhe ne ate Bote? Ska nevoje!!!! Ajo qe logjika ska nevoje,eshte"Bota"qe ska nevoje per reinkarnim!!!??????
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Longarus : 27-08-2008 mė 01:24 Arsyeja: RROte - kush e merr vesh le ta kupton
Kjo eshte arsyeja pse ndergjegjen nuk e ndaj nga shpirti sepse asnjeri nuk din se si eshte i ndertuar shpirti , por bazohemi vetem ne fuksionet e organizmit qe ne e bartim ( qe do te thote trupi ) ne funksione mbrojtese ne(kapake , filtera etj , etj ). Shpirti nuk lirohet nga asgje pasi qe lirohet nga trupi (nuk funksiono sikur kjo jete ose bote ) . Sikur te lirohet nga dicka (nuk e len ndergjegjen rruges ),sikurse lirohet trupi nga shpirti atehere na shtyen te mendojme se cka eshte mbi shpirtin , se kur do te mbaroj shpirti se KALUARI NE DICKA , apo do te kthtehet ne dicka qe nuk do te reinkaronhet por do te jete origjinali i asaj qe eshte krijuar.
Krijoni Kontakt