Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 93
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Cili besim kërkon 'besim të verbër'?

Po e hap kete teme qe ju ta jepni mendimin tuaj rreth besimit te verber dhe a dergon kjo ne injorance? A dergon besimi i verber ne kultet p.sh. Islamin dhe Nazizmin (po i ve ne te njejtin shkalle si ideologji duke mos dashur qe t'i krahasoj myslimanet me nazistet) ne masakra dhe vrasje masive. P.sh. ne qerekun e dyte te shekullit 20 miliona njerez e ndoqen nje te semure psiqik si Hitleri dhe ideologjia e tij shkatrroi miliona jeterash te pafajshme. A mund te krahasohet kjo edhe me Islamin, sot ne bote ithtaret e Muhamedit vrasin me qindra mijera njerez vetem pse nje njeri para 14 shekujsh ka urdheruar ithtaret e tij qe t'i vrisnin te gjithe ata qe nuk e pranonin si Profet ate dhe ende ka me miliona njerez ne bote qe i ndjekin mesimet e tij ne praktike dhe jane ne gjendje ta japin jeten e tyre per ate kauze deri ne ate shkalle sa ta hudhin veten ne ajer? Ne Kryqzata p.sh. nje pape i krisur jep urdher qe te shkohet ne 'Lufte te Shenjte' pa kurrfare baze ne Bibel, miliona njerez e ndjekin urdherin e tij, miliona te tjere vdesin, myslimane, hebrenje dhe te krishtere.

Cili besim mendoni ju se kerkon besim te verber dhe sa eshte e perfshire injoranca ne te?

Lista kryesore.

A i ben 'besimi i verber' ato doktrina kulte shkatrruese. Cfare ka lene feja pas, vetem me miliona viktima.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Edhe ti je ma i zi se vehabistet e forumit.
    Ku ka besim qe nuk eshte i verber? Pse mos ke kontaktuar ti Zotin? A e ka pare dikush?
    A ka llogjike ne besim?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Edhe ti je ma i zi se vehabistet e forumit.
    Ku ka besim qe nuk eshte i verber? Pse mos ke kontaktuar ti Zotin? A e ka pare dikush?
    A ka llogjike ne besim?
    Pershendetje Iliria e para, kam respekt per ty shume. Ka me shume prova sipas mendimit tim qe nje Krijues qendron pas gjithe kesaj qe shohim ne sot. Por nuk eshte tema se a ekziston Zoti apo jo dhe assesi te kalojme ne sulme personale por tema eshte rreth besimit te verber dhe ku e qon ajo njerezimin.

A ka logjike ne mosbesim, kurrfare logjike nuk ka ne thenien se nuk ka Zot.

MusLiman El-Hamduli-Lah
    Anëtarësuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Kur'an 19:32 Muhammedi: Me ka bere te miresjellshem ndaj nenes sime, e nuk me ka bere krye larte e as te padegjueshem.||Bible Gjoni 2:4 Jezui iu pergjegj Marise: Grua, se cdo bej une, eshte puna ime jo e puna jote?
    Postime
    111
    OO ti symbyllur

Ata qe vrasin ata jeni ju te krishteret qe e shtrembuat Fen e Isaut a.s.

Ju Jeni ata qe Vrisni Pse nuk e hap Temen Nga Kush Vriten njerzt e Pa fajshem ne Lindjen e mesme, Cila ushtri i vret dite per dite se paku nga 20 irakian, cila ushtri i vret dite per dite shume Musliman ne afganistan, nga kush eshte duke u torturuar Palestina ne token e saj.

Largohuni nga Tokat tona ne Do te ju Lëm te qet.

Perderisa nuk largoheni nga , Iraku, Afganistani, Palestina, chechenia, Kurr mos shpresoni per SIGURI.

Te pershendes
    Jezusi:
    "Unë jam i dërguar vetëm te delet e humbura të shtëpisë së Izraelit."(Mateu15:24)

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Ato Toka s'kanë qenë tuajat ndërsa shumicen i kanë shitur vet arabët si bie fjala një pjesë të palestinës!
    sa për vrasjet ato s'po ndodhin sot tek arabët por ata kanë filluar vrasjet me Profetin e tyre Muhametin e të cilat i kanë vazhduar pas vdekjes së tij duke u shtyrë se kush me Trashegue pasurin e Muhamedit dhe Pushtetin e tij!
    A i ka vra jezidi Nipat e Muhamedit hasanin ( helmuar) Hysenin vrarë?
    Pastaj Tokat arabe ishin muslimanizuar nën osmanllijtë shumica prej tyre ndërsa IRANI apo më Mirë me thanë PERSIA e vjetër dihet se cilit Besim i takojë!
    Sa i përket Siguris, ne e dimë këtë gjë, që BOTA që nga dita kur ishte fallsifikuar një liber e qe e quajten Kur'an nga matrapazet e kohes dhe hajdutet porsi Sadami nuk është e sigurtë sikurse që e dimë që do të mundeshin nja dy bomba Atomike me i dhanë fundë shtazeve arabe por ata që i kanë këto nuk po duan tta bëjnë këtë gjë sepse më së mirti është me pas disa shembuj se si nuk duhet me kanë Njeriu: e shembulli ma i mirë se si nuk duhet me qenë njeriu sot janë arabët!
    besimi i tyre është i verbër sepse ata edhe sot e kësaj dite janë të verbër!
    Ku ka sot analfabet më shumë në botë se tek arabët!
    A mun d të mirret me mendë në cilin Besim apo Kombë sot që një 20 vjeçare mos me dit shkrim e lexim përpos tek arabët!
    Vet personalishtë kisha rastin kur një Irakiene 20 vjeçare, me shamij kishte ardhë dhe pasi që nuk dinte shkrim dhe lexim, i thamë që mundet me gishtë me e vë nënshkrimin!
    Edhe shtazet më të egra që ka Bota, edhe Dinosauret po të kishte mundesi Njeriu t'i ngjallte kishte me pas Mundësi me i Zbutë dhe me i Civilizue ndersa arabët me besimin e tyre që ishte formuar nepermjet dhunës - kurrë s'do të civilizohen: ata duhet kolektivishtë me i vë neper shpella!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2007
    Vendndodhja
    Në tokën e ZOTIT
    Postime
    152

Thumbs up

Një dëshmi të një Prifti Protestant në të cilin gjejm edhe disa shkrime t'antarëve të keti forumi nen-rubriken Protestante.

Ta dëgjojm....

Nga Ajni Sinani:

"Edhe pse që nga fëmijëria isha edukuar në frymën krishtere, kurrë nuk mund ta pranoja idenë se Krishti është bir i Zotit. Mendoj se shumica e besimtarëve të krishterë, nuk janë asnjëherë të sigurt në besimin e tyre." Philip John Halford - prift protestant që pranoi Islamin.

Krishterimi në formën e vet origjinale ka qenë po e njëjta fe që Zoti ua ka shpallur të gjithë të dërguarve që t'ia komunikojnë njerëzimit të vërtetën për Njëshmërinë e Tij.

Sipas botëkuptimit të hershëm judeo-kristian, Jezusi asnjëherë nuk u identifikua me Zotin, dhe as që pati për qëllim me fjalën "Unë" vetë Zotin sepse ai ishte vetëm një profet i rëndësishëm hebre. Kur'ani na mëson se Jezusi/Isai është njëri prej pejgamberëve më të zgjedhur përkrah Ibrahimit, Musait, Nuhit dhe Muhammedit a.s. (paqja dhe mëshira e Zotit qoftë për të gjithë)

Por, pas Isait, pati prej atyre që i ndryshuan mësimet origjinale dhe të vërtetat që ai predikoi. Ishte Shën Pali ai që iu shmang shpalljes burimore dhe porosive të saj dhe predikoi një religjioni të ri, që më vonë filloi të quhej Krishterizëm. Prandaj, sipas shumë studiuesve, Pali konsiderohet themeluesi i vërtetë i Krishterizmit.

Prej miteve që Kisha inkorporoi brenda Krishterizmit, zyrtar nën ndikimin e romakëve pagan, ishte edhe koncepti i birit të Zotit. Kjo shmangie nga feja burimore që kishte sjellë Isai rezultoi me sajimin e një besimi që shkaktoi shqetësim të vazhdueshëm shpirtëror dhe mendor në mesin e të krishterëve të arsimuar. Pali e zëvendësoi doktrinën e parë të vërtetë monoteiste me doktrinën politeiste. Ai i shtoi Jezusit vizionin e tij personal sipas të cilit Jezusi nuk përshkruhet si i dërguar i Zotit, por si Zot.

Për hebreokrishterët Pali ishte tradhtar i mësimeve të Jezusit. Dokumentet hebreo-krishtere e konsiderojnë atë armik duke e paditur për shkak të dyfytyrësisë taktike. Një kohë të gjatë është zhvilluar luftë e ashpër ndërmjet asaj që quhet krishterizëm palian dhe hebreokrishterizë m. Gradualisht i pari e mposhti të dytin dhe krishterizmi palian ngadhënjeu ndaj atij hebreokrishter. Feja që sot quhet Krishterizëm është shtrembërim dhe deformim i mësimeve të Jezusit dhe të nxënësve besnik të tij.

Prandaj nuk duhet të çuditemi kur dëgjojmë prej të krishterëve të sotëm se si Perëndia i përjetshëm, "Ai që ka qenë, u bë për ne ai që nuk ishte, dhe ndërsa nuk iu largua natyrës, mori nga brumi ynë" u bë gjoja Zot-njeri ose Perëndi-njeri.

Kjo bindje është kulmi i absurditetit dhe mosbesimit: "Bënë kufër (mohuan të vërtetën) ata që thanë: "All-llah është ai, Mesihu, biri i Merjemes". E vetë Mesihu, (Isai), tha: "O beni israilë, adhurojeni All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai që i përshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bërë haram) atij xhennetin dhe vendi i tij është zjarri. Për mizorët nuk ka ndihmës." (El Maide :72) Ungjilli i Lukës e thërret Isën pejgamber prej fillimit deri në fund; ideja se Isa është hyjnor është një zhvillim i mëvonshëm, shpesh i keqkuptuar nga të krishterët.

Pali e të tjerë njerëz me mendje të helenizuara e keqkuptuan shprehjen 'fjala e Zotit' sikur kishte kuptimin "Zot". Intrigat e tij i zbuloi Ungjilli i Barnabës.

Sipas priftit Arius (260-336) të Aleksandrisë, Jezusi është krijuar në mënyrë të drejtpërdrejtë nga Zoti. Jezusi, sipas tij, ishte i lartësuar mbi njerëzit, por nuk ishte as i përhershëm dhe as i barabartë me Zotin. Këtë mendim e kishte numri më i madh i peshkopëve në Lindjen dhe Perëndimin e krishterë, deri në shekullin e katërt.

Ndërkaq për shumicën dërmuese të krishterëve të mëvonshëm deri në ditët tona, shprehja 'bir i Zotit' ka kuptim plotësisht të fjalëpërfjalshëm.

Besimi në birërinë e fjalëpërfjalshme të Jezusit bie ndesh me besimin islam. Kur'ani na mëson se Jezusi, ashtu sikurse Ademi, u krijua nga Zoti, por nuk u lind prej Tij: "Vërtet, çështja e Isait (të lindur pa baba) tek All-llahu është sikurse çështja e Ademit. Atë e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha: "Bëhu"! ai u bë." (Ali Imran:59).

"Birëria e Hyjit" me kalimin e kohës shpuri nga ideja antropomorfe e vetë Zotit, që mori formën e plakut shpirtmirë, me mjekër të dendur e të bardhë.

Të krishterët ishin të detyruar të zgjidhnin ndërmjet mendimit logjik që do t'i bënte heretikë në sytë e Kishës dhe miteve të përvetësuara nga Kisha duke hequr dorë nga besimi i logjikshëm. Në fund, shumë prej tyre hoqën dorë nga këto dyja dhe si rezultat i kësaj në truallin e Evropës lindën rryma të ndryshme ateiste.

Sot, në shumicën e kishave perëndimore, Jezusi përshkruhet si burrë i bardhë flokëverdhë me sy të kaltër, ndryshe nga njerëzit me çehre të zeshkët në kajde të ullirit, që ndeshen kudo në zonën e Palestinës.

All-llahu na hadithin kudsi thotë: "Unë krijoj dhe adhurohet dikush tjetër e jo Unë. Unë furnizoj me ushqim dhe falënderohet dikush tjetër e jo Unë."

Koncili tragjik në Nike
    Koncili i parë ekumenik, i mbajtur prej 19 qershorit deri më 25 gusht të vitit 321, në Nike, ishte tragjik dhe fatal për mësimet e vërteta që kishte predikuar Isai (Jezusi). Në atë tubim kishtar u mor vendimi që i kundërvihej arianizmit, sipas të cilit Jezusi mund të konceptohej si "Bir i Zotit" vetëm në kuptimin metaforik, sepse ai nuk ishte Zot i vërtetë, por atë e krijoi vetë Zoti nga asgjëja - ex nihilio dhe u përkrah mendimi se Krishti është "Nga Zoti" dhe se " Zanafilla e tij është me Zotin At, dhe jo i krijuar, "ku ata dy përbëjnë një".

Pas Nikesë u zhdukën të gjitha tekstet teologjike dhe dokumentacionet që deri atëherë i dispononin udhëheqësit kishtarë e që binin ndesh me vendimet e koncilit të Nikesë. Megjithatë Ungjilli i Barnabasë shpëtoi dhe është një dëshmi shtesë për atë se Jezusi është një prej të dërguarve të Zotit.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    cdo besim ne fe eshte i Verber besimet ne fe i kan sjell botes mjaft te kqija dhe kshtu do vazdhojn ti sjellin edhe ne te ardhmen
    We are all Aliens

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Nuk eshte e thene qe brenda nje besimi te kete injorance!!

Cdo njeri beson ate qe e ben te ndjehet me mire me vetveten.

Une mbeshtetem tek nje fe ne te cilen vendos besimin tim...jam koshiente(dhe nuk injoroj) qe shume gjera mund te mos jene ne realitet ashtu si feja ime i paraqet, pasi bazohen ne librat e "vjeter fetare"...por une dua te besoj ne Zot se kam nevoje te besoj ne Zot....dhe kjo nuk eshte injorance!!!
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin

Po e hap kete teme qe ju ta jepni mendimin tuaj rreth besimit te verber dhe a dergon kjo ne injorance? A dergon besimi i verber ne kultet p.sh. Islamin dhe Nazizmin (po i ve ne te njejtin shkalle si ideologji duke mos dashur qe t'i krahasoj myslimanet me nazistet) ne masakra dhe vrasje masive. P.sh. ne qerekun e dyte te shekullit 20 miliona njerez e ndoqen nje te semure psiqik si Hitleri dhe ideologjia e tij shkatrroi miliona jeterash te pafajshme. A mund te krahasohet kjo edhe me Islamin, sot ne bote ithtaret e Muhamedit vrasin me qindra mijera njerez vetem pse nje njeri para 14 shekujsh ka urdheruar ithtaret e tij qe t'i vrisnin te gjithe ata qe nuk e pranonin si Profet ate dhe ende ka me miliona njerez ne bote qe i ndjekin mesimet e tij ne praktike dhe jane ne gjendje ta japin jeten e tyre per ate kauze deri ne ate shkalle sa ta hudhin veten ne ajer? Ne Kryqzata p.sh. nje pape i krisur jep urdher qe te shkohet ne 'Lufte te Shenjte' pa kurrfare baze ne Bibel, miliona njerez e ndjekin urdherin e tij, miliona te tjere vdesin, myslimane, hebrenje dhe te krishtere.

Cili besim mendoni ju se kerkon besim te verber dhe sa eshte e perfshire injoranca ne te?

Lista kryesore.

A i ben 'besimi i verber' ato doktrina kulte shkatrruese. Cfare ka lene feja pas, vetem me miliona viktima.
    Ti flet per besim te verber , dhe nga ana tjeter te jane verbuar syte komplet duke besuar ne menyre akoma me shum se nje menyre e verbert!
    Ti krahason muslimanet me nacistat , ndersa vet je nacisti me i madh , ti haron se ideollogjia naciste nuk ka asnje gram ideologji te perbshket me islamin, ne fakt ideologjia naciste bazohet tek krishterimi.
    Ti flet per besim te verbert , dhe akoma sot e kesaj dite beson se Toka eshte krijuar para Diellit!!
    Ti flet per besim te verbert dhe akoma beson se bota bimore eshte krijuar para Diellit!
    Ti flet per besim te verbert dhe akoma beson se "Lakuriqi" eshte shpend !!!
    Ti flet per besim te verbert dhe haron qe je i pari qe beson ne kete menyre !!!!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Vetevendosje & kuq e zi Maska e ABytyqi
    Anëtarësuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    Belgjik
    Postime
    475
    JA PSE DUHET TA DUAM

Ndoshta është e vështirë të paramendohet se njeriu që me lejen e Allahut e ndryshoi botën kishte lindur jetim ngase para se të lindte i kishte vdekur babai. Ai edhe ishte rritur jetim me plotë kuptimin e fjalës ngase në moshën gjashtë vjeçare i vdes edhe e ëma. Ky është jetimi për të cilin u përkujdes Krijuesi i tij, i cili u rrit nën mbikëqyrjen e kujdesit hyjnor. Ajo që për njerëzit e rëndomtë është humbje, vuajtje, mungesë, për Muhammedin, të birin e Abdullahut, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, ishte përparësi. Në vend se të lihej në kujdesin e krijesës, qoftë ai edhe shumë i dashur, sikur është prindi, atë e mori në përkujdesje Krijuesi. Për këtë arsye, ai, edhe para se të bëhej pejgamber, ishte shëmbëlltyrë në sjellje, qëndrime dhe fjalë. Biografia e tij, edhe para shpalljes është e pastër dhe pa njolla. I lartësuar qoftë Allahu që Muhammedin e zgjodhi dhe përgatiti për të dërguar të Vetin!

E tërë jeta e tij ishte mrekulli në vete, sepse jetoi në një rreth ku, sipas kritereve njerëzore, njeriu e kishte vështirë të mbijetojë qoftë edhe vetëm fizikisht, e lere më, të bëhej njeri i ndershëm, i moralshëm dhe me virtyte të larta. Por këtë rregull e theu Muhammedi, dhe u bë pishtar ndriçues dhe shembull, virtytet e të cilit i admirojnë të largëtit para të afërmve. Ai, përfundimisht dëshmoi se Allahu, as edhe për një moment të vetmin nuk ka hjekur dorë nga njerëzimi, duke u kujdesur për ta dhe duke e lëshuar Mëshirën e Vet të pakufishme, përvec tjerash edhe nëpërmjet të dërguarve të Tij. Muhammedin, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, Allahu e bëri pishtarin ndriçues dhe shembëlltyrën e ndritshme për mbarë njerëzimin. Prej tij patën dobi të gjitha krijesat dhe të gjithë njerëzit pa përjashtim.

Është e pamundur të tregohet në mënyrë gjithëpërfshirëse pse duhet ta duam Muhammedin, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, por secili prej neve poqëse mendon sado pak, do të vijë në përfundim se ai ishte manifestim i mëshirës së Allahut për njerëzimin, andaj i jemi borxhli, duhet ta duam, respektojmë dhe përfillim mësimet dhe udhëzimet e tij. Para se të flaasim për disa nga të mirat e shumta me të cilat Allahu e privilegjoi njerëzimin nëpërmjet të Dërguarit Muhammed, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, e shoh të udhës të përmend disa fakte që dëshmojnë se Muhammedi, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, kishte autoritet dhe pozitë shumë të lartë tek Allahu i Madhëruar, gjë që edhe neve na obligon në mënyrë të drejtpërdrejtë që ta respektojmë atë. Allahu i Madhëruar e ka vecuar Muhammedin, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, me disa vecori specifike, prej të cilave:

Prej të gjithë të dërguarve të mëhershëm, allahu ka marrë zotimin se, në rast se Muhammedi paraqitet në kohën e tyre dhe derisa ata janë gjallë, ata e kanë obligim të konfirmojnë besimin e tyre në misionin e tij dhe ta pasojnë. Këtë zotim Allahu e ka marrë prej secilit të dërguar. Kjo dëshmon vlerën dhe autoritetin e tij tek Allahu dhe te të dërguarit tjerë.

Misioni i Muhammedit, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, kishte karakter univerzal, si në kohë ashtu edhe në hapësirë. Këtë e vërteton fjala e Allahut në Kur’an: "Dhe Ne nuk të dërguam ty tjetër, përvecse mëshirë për botët." (Enbija, 107)

Allahu i Madhëruar me të e përfundoi procesin e shpalljes dhe vulosi pejgamberinë. Pas tij nuk do të ketë më të dërguar të tjerë. Si plotësim të kësaj mirësia, Allahu ka marrë përsipër ruajtjen dhe garancën e mësimeve të shpalljes që i erdhi Muhammedit, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, që të mbetet origjinale për të gjitha kohët.

Ekziston edhe një privilegj shumë i madh dhe i rëndësishëm me të cilin Allahu e ka graduar të Dërguarin e Tij e ai qëndron në mundësinë e ndërmjetësimit që ka Muhammedi, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, për njerëzit në Ditën e Gjykimit. Kjo madje, jo vetëm që është nder për Muhammedin, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, por është mirësi e madhe edhe për njerëzit.

Arsyet që na obligojnë ta duam Muhammedin, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, janë të shumta. Si të mos e duam njeriun që Allahu e zgjodhi për t’ia besuar pjesën më të rëndësishme të misionit të komunikimit të Fjalës së Tij njerëzimit? A nuk meriton të duhet njeriu, nëpërmjet të cilit, Allahu derdhi mirësitë dhe mëshirën e Tij mbi ne? Njeriu, në jetën e të cilit u betua Allahu i Madhëruar, a nuk është i madh dhe meritor për cdo respekt?

Çdo njeri që është pjesëtar i ummetit të tij duhet të ndijë se është i nderuar me të qenit i këtillë. Muhammedi, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, ishte ai, ummetin e të cilit, Allahu e ngriti mbi të gjitha ummetet, e bëri më të numërtin dhe më të mirin. Këtij ummeti Allahu ua largoi të gjitha barrët dhe rëndimet që nëpërmjet shpalljes ua ngarkonte ummeteve tjera për shkak të rebelimit dhe ngritjes krye kundër mësimeve hyjnore. Këtë ummet, Allahu në këtë botë e kurseu, e ruajti prej të gjitha obligimeve të kësaj natyre, duke shpallur për ta vetëm atë që është e lehtë, e natyrshme dhe e dobishme. Ndërsa në botën tjetër, ata do të jenë më të numërtit, më të shpërblyerit dhe të parët që do të hyjnë në xhennet. Sikur të mos kishte kurrfarë përfitimi përvec nderit të të qenit pjesëtar i ummetit dhe pasues i të Dërguarit më të madh dhe njeriut më të famshëm që ka ecur në fytyrën e tokës, do të mjaftonte. Prej tij, në botën tjetër do të përfitojnë edhe banorë të xhehenemit. Ebu Talibi do të ketë dënim më të lehtë se të tjerët për shkak të përkjahjes që i ka bërë Muhammedit, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, edhe pse ka vdekur si jomusliman dhe nuk e ka besuar Allahun si duhet.
    Kosova është Zemra e Shqipërisë !

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 20-06-2009, 11:21
  2. Besimi i verbër dhe besimi i arsyeshëm
    Nga intel inside në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-10-2006, 18:09
  3. Shteti dhe Individi ne Islam.
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 17-12-2005, 08:55
  4. Dashuria e verber
    Nga ~Geri~ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 07-08-2005, 04:58
  5. Berisha kerkon shkeljen e kushtetutes!!
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-07-2002, 10:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •