Close
Faqja 50 prej 110 FillimFillim ... 40484950515260100 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 1094
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    EVN mendon ta paditë Maqedoninë në gjykatën ndërkombëtare

Kompania austriake EVN, pronare e rrjetit të distribuimit për energji elektrike në vend, mendon ta paditë Maqedoninë në gjykatën ndërkombëtare.
    Zëdhënësi i kompanisë austriake në Vienë Shtefan Zag, për gazetën "Di prese" ka deklaruar se nëse nuk gjendet zgjedhje e problemit nëpërmjet bisedimeve, EVN do të paditë Maqedoninë në gjykatën ndërkombëtare. Zag ka theksuar se për një gjë të tillë është informuar edhe ministria e punëve të jashtme e Qeverisë austriake dhe komisioni evropian.
    Qeveria e Shkupit konteston investimet e EVN-së në rrjetin energjetik, ndërsa zyrtarët e kompanisë theksojnë se në Maqedoni kanë investuar më tepër se 86 milion euro. Ndërsa kompanitë energjetike shtetërore e akuzojnë kompaninë austriake për ndërprerjet e shpeshta të energjisë elektrike. Problemet mes EVN-së dhe ekzekutivit u paraqitën që në mandatin e parë të Qeverisë Gruevski, kur u miratuan ndryshimet e Ligjit për Energjetikë, ndryshime të cilat u kritikuan edhe nga Bashkimi Evropian.

Alsat
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e Modesti
    Anëtarësuar
    11-10-2004
    Postime
    350
    Shamia pengesë për të ndjekur mësimin

28.01. 2009

Bindja fetare e Kaltrina Etemit nga Tetova dhe shamia e saj në kokë pengon atë të ndjek procesin mësimor.

Është nxënëse e vitit të parë në shkollën e mesme ekonomike "8 shtatori" por shamia e saj i pengon drejtorit Latif Ismaili dhe pjesës më të madhe të profesorëve në këtë institucion arsimor. Ajo thotë se çdo ditë të mësimit e kalon më shumë jashtë objektit të shkollës se në klasë.
    "Sa herë që unë kam ardhë nuk më kanë leju të hyjën në orë dhe ti mbajë mësimet rregullisht. Gjithmonë kam tentu të hy në orë, mirpo ata përsëri më kanë thënë se nuk ështe lejuar në klasë të hyjë me shami. Në fillim nuk kishte probleme, tani ka fundi filluan edhe problemet tjera nëpërmjet nxënësve, ata filluan të më thonin nuk ke ti drejtë të qëndrosh pasi që je e mbuluar. Një orë jashtë një orë brenda, asnjëherë nuk e kam bërë mësimin rregullisht. Me kujdestaren e klasës shumë rrallë jemi pa edhe kemi bisedu për këtë, ajo këtë temë ia ka lënë më shumë drejtorit", tregon nxënësja Kaltrina Etemi.

Drejtori i shkollës duke anashkaluar kushtetutën dhe konventat ndërkombëtare për arsimim të lire dhe bindje të lirë fetare thirret në rregulloren interne të shkollës dhe i sugjeron Kaltrinës të marrë dokumentet dhe të transferohet në shkollë fetare duke i imponuar asaj se çka duhet të mësoj.
    "Ne nuk do ta tolerojmë atë dhe ajo lirisht mund t'i merr dokumentet. Në Tetovë kemi shkollë fetare ku atje është rreptësisht e ndalura hyrja pa shami. Në anën tjetër, nëse nxënësja Kaltrina dëshiron të ndjek shkollën ne i kemi thënë se ne nuk të përzihemi jashtë shkolle t'i çafrë mban, në klasë do të qëndrosh si qëndrojnë të gjitha shoqet e saja në klasë ku mëson edhe Kaltrina. Unë nuk pajtohem dhe lirisht edhe nepërmjet mjeteve të informimit i bëj apel prindërit prej sot të vijë t'i merr dokumentet dhe ta conë në një shkollë tjetër, në shkollën ekonomike nuk do ta tolerojmë", thotë drejtori i sh.m "8 shtatori", Latif Ismaili.

Prindi i Kaltrinës edhe pse është munduar të kërkojë ndihmë institucionale për zgjidhjen e problemit të vajzës së tij nuk ka arritur të siguroj të njejtën.
    "Prej 23 e muajit dhjetor të vitit të kaluar i kam bë kërkesën drejtorit të më përgjigjet, nuk më është përgjigjur, masandej kam thirë edhe Avokatin e popullit, nëpërmjet Avokatit të popullit nuk kanë arritë të më japin ndonjë përgjigje të saktë, më thonë s nuk dimë se cfarë të bëjmë. Kam bë kërkesën edhe te inspektoriati i arsimit që gjendet këtu, edhe këta nuk dinë se cfarë të më thonë", rëfen Bajram Etemi.

Ndërsa nga Inspektoriati i arsimit në Tetovë bën të ditur për Alsat se kanë marrë ankesë për rastin në fjalë, ndërsa e njëjta ankesë për shqyrtim i është dorzuar Inspektoriatit shtetëror të arsimit në Shkup.

Melihate Rustemi
    Çdo njeri do të përgjigjet para Zotit

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Modesti Lexo Postimin

28.01. 2009

Bindja fetare e Kaltrina Etemit nga Tetova dhe shamia e saj në kokë pengon atë të ndjek procesin mësimor.

Është nxënëse e vitit të parë në shkollën e mesme ekonomike "8 shtatori" por shamia e saj i pengon drejtorit Latif Ismaili dhe pjesës më të madhe të profesorëve në këtë institucion arsimor. Ajo thotë se çdo ditë të mësimit e kalon më shumë jashtë objektit të shkollës se në klasë.
    "Sa herë që unë kam ardhë nuk më kanë leju të hyjën në orë dhe ti mbajë mësimet rregullisht. Gjithmonë kam tentu të hy në orë, mirpo ata përsëri më kanë thënë se nuk ështe lejuar në klasë të hyjë me shami. Në fillim nuk kishte probleme, tani ka fundi filluan edhe problemet tjera nëpërmjet nxënësve, ata filluan të më thonin nuk ke ti drejtë të qëndrosh pasi që je e mbuluar. Një orë jashtë një orë brenda, asnjëherë nuk e kam bërë mësimin rregullisht. Me kujdestaren e klasës shumë rrallë jemi pa edhe kemi bisedu për këtë, ajo këtë temë ia ka lënë më shumë drejtorit", tregon nxënësja Kaltrina Etemi.

Drejtori i shkollës duke anashkaluar kushtetutën dhe konventat ndërkombëtare për arsimim të lire dhe bindje të lirë fetare thirret në rregulloren interne të shkollës dhe i sugjeron Kaltrinës të marrë dokumentet dhe të transferohet në shkollë fetare duke i imponuar asaj se çka duhet të mësoj.
    "Ne nuk do ta tolerojmë atë dhe ajo lirisht mund t'i merr dokumentet. Në Tetovë kemi shkollë fetare ku atje është rreptësisht e ndalura hyrja pa shami. Në anën tjetër, nëse nxënësja Kaltrina dëshiron të ndjek shkollën ne i kemi thënë se ne nuk të përzihemi jashtë shkolle t'i çafrë mban, në klasë do të qëndrosh si qëndrojnë të gjitha shoqet e saja në klasë ku mëson edhe Kaltrina. Unë nuk pajtohem dhe lirisht edhe nepërmjet mjeteve të informimit i bëj apel prindërit prej sot të vijë t'i merr dokumentet dhe ta conë në një shkollë tjetër, në shkollën ekonomike nuk do ta tolerojmë", thotë drejtori i sh.m "8 shtatori", Latif Ismaili.

Prindi i Kaltrinës edhe pse është munduar të kërkojë ndihmë institucionale për zgjidhjen e problemit të vajzës së tij nuk ka arritur të siguroj të njejtën.
    "Prej 23 e muajit dhjetor të vitit të kaluar i kam bë kërkesën drejtorit të më përgjigjet, nuk më është përgjigjur, masandej kam thirë edhe Avokatin e popullit, nëpërmjet Avokatit të popullit nuk kanë arritë të më japin ndonjë përgjigje të saktë, më thonë s nuk dimë se cfarë të bëjmë. Kam bë kërkesën edhe te inspektoriati i arsimit që gjendet këtu, edhe këta nuk dinë se cfarë të më thonë", rëfen Bajram Etemi.

Ndërsa nga Inspektoriati i arsimit në Tetovë bën të ditur për Alsat se kanë marrë ankesë për rastin në fjalë, ndërsa e njëjta ankesë për shqyrtim i është dorzuar Inspektoriatit shtetëror të arsimit në Shkup.

Melihate Rustemi
    E shikova edhe në TV këtë ndodhi, është katastrofale e papranueshme dhe njëkohësisht absurde një gjë e tillë ose një veprim i tillë, që nuk ka ndodhur asnjëher më parë e sot të ndodh duke shkelur çdo ligj dhe të drejt lirie të një individi.
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e Alex731
    Anëtarësuar
    06-04-2007
    Postime
    540
    Citim Postuar më parë nga Modesti Lexo Postimin

28.01. 2009

Melihate Rustemi
    Kti drejtorit ene atine profesorve grat e caucat va pafsha me shkije dhe kur mos va shkelshin pragun e deres vet ne kujna ishalla i shohen.
    Lidhjet e faqeve personale mund ti vendosni tek profili juaj por jo në firmë. Stafi i forumit!

i/e regjistruar Maska e Luarasi
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    108
    I lumte drejtorit te shkolles ekonomike. Edhe pse i sulmuar nga mediat me akuze per shkelje te kushtetutes,(e disenjuar nga sllavo maqedonet) ai bir shqiptari i kundershtohet indoktrinimit arab qe na ka kapluar si nje kolere.

i/e regjistruar Maska e nuro1
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Vendndodhja
    wien
    Postime
    133
    Citim Postuar më parë nga Luarasi Lexo Postimin
    I lumte drejtorit te shkolles ekonomike. Edhe pse i sulmuar nga mediat me akuze per shkelje te kushtetutes,(e disenjuar nga sllavo maqedonet) ai bir shqiptari i kundershtohet indoktrinimit arab qe na ka kapluar si nje kolere.
    nuk pajtohem me mendimin tend se pari nuk e di se ciles feje i takon ti,nuk eshte mire me perdor fjale te tipit(kolere)qe ke permendur ma lart se ateher vine se ne qe jena musliman e kena koleren dhe na ka kapluar indoktrinim arab pse a dojshe me na kap ka vatikani helbet o zotni musliman jam i lindun dhe musliman inshallah do te vdes,a sa per ket rast te kishte qen drejtor shka nuk do ta kishte bere ket veprim por prej kta njerez te pa fe si ki bir shqiptari qe ke permendur gjithcka eshte e mundshme,inshallah zoti ja paguan .
    Not All Virgins Are Angels , And Not All Angels Are Virgins

i/e regjistruar Maska e nuro1
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Vendndodhja
    wien
    Postime
    133
    Myftinia e Tetovës reagon për rastin e Kaltrinës

Imamët e Tetovës dhe këshillat e xhamive në mbledhjen e sotme të mbajtur në Myftininë e Tetovës, reagojnë ashpër lidhur me marrjen e të drejtës për vijimin e mësimit të nxënëses Kaltrina Etemi në Shkollën e Mesme Ekonomikë "8 Shtator" në Tetovë nga drejtori Latif Ismaili për shkak të mbulesës.

"Ne imamët dhe mbarë shoqëria civile në Tetovë, reagojmë ashpër ndaj këtij akti johuman dhe jonjerëzor sepse ky akt bie ndesh me të gjitha normat dhe të drejtat e njeriut si dhe me Kushtetutën e Republikës së Maqedonisë me të cilën lejohet mbajtja e shamisë edhe në dokumentet e identifikimit", thuhet në reagimit e Myftinisë së Tetovës, të cilin e kanë firmosur 27 imamë të kësaj muftinie. Imamët gjithashtu i bëjnë apel drejtorit që të mos hapë probleme pa nevojë, pasi që në këtë rajon, siç shkruan në reagim ka probleme tjera të pazgjidhura, siç janë prostitucioni dhe narkomania që po rrezikojnë shoqërinë tonë dhe këto anomali më së tepërmi janë prezente nëpër shkolla të mesme. Në fund, imamët e përkujtojnë drejtorin e shkollës Latif Ismaili se vite me radhë ka qenë anëtar i Myftinisë së Tetovës.

Alsat.

Ndryshuar për herë të fundit nga nuro1 : 29-01-2009 më 10:51
    Not All Virgins Are Angels , And Not All Angels Are Virgins

i/e regjistruar Maska e Periodi
    Anëtarësuar
    03-02-2006
    Postime
    253
    Sa emer i bukur Kaltrina,...... por me shami :- (

i/e regjistruar Maska e Modesti
    Anëtarësuar
    11-10-2004
    Postime
    350
    Citim Postuar më parë nga Periodi Lexo Postimin
    Sa emer i bukur Kaltrina,...... por me shami :- (
    Ju që përkrahni drejtorin në fjalë, do bënit mirë të njoftoheni një herë mbi Islamin si fe dhe të reagoni.

Më lejoni t'ua përkujtoj se lajmi mbi ndalesën e hyrjes në mësim të Kaltrinës vetëm se mban shami në kokë ka shkaktuar indinjatë edhe te vetë sllavo folësit, duke thënë se me kushtetutë secili ka të drejtë të shpreh lirinë e fjalës, religjionit etj.

Ndërsa shqiptarët e irjm-s 100% e kanë dënuar këtë vendim të drejtorit të "çakërdisur" i cili ka qenë edhe anëtarë i myftinjve së Tetovës!
    Çdo njeri do të përgjigjet para Zotit

i/e regjistruar Maska e Periodi
    Anëtarësuar
    03-02-2006
    Postime
    253
    Seneka thote : Edhe modestia e tepruar kalon ne snubizem.

Keshtu qe do te benit mir nese nuk i kaloni kufijte e thjeshtesise, gjithcka e tepert eshte e demshme.
    Une e pelqeva emrin e nxeneses Kaltrina, por s'me pelqeu 'shamia' . tashti kush ka apo ska te drejte s'me takon mua te gjykoj.
    Nese ju intereson mendimi im, mbi kete dukuri do t'u thosha STOP shamies neper shkolla,qytete, shtepi e gjithandej..

Pershendetje

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Ndodhitë në Maqedoni
    Nga babadimri në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1075
    Postimi i Fundit: 16-10-2007, 12:25
  3. Bardhyl Mahmuti Ndihmon Opoziten Shqiptare Ne Maqedoni
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-12-2006, 06:06
  4. Intervistë: Hoxha i Prizrenit (Samidin Xhezairi)
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-07-2006, 19:20
  5. ISH - ANETARET E UCK-se I BEJNE VESHTRIM KONFLIKTIT NE MAQEDONI
    Nga tear-drops në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-07-2002, 00:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •