Ne forum eshte shume e thjeshte te "lodhesh" nga deklarata, tema, qendrime ekstreme persa i perkasin besimeve fetare, mesazheve te tyre, lidhja e tyre me historine dhe aktualitetin. Por me e keqja nga te gjitha eshte kur shume nga anetaret arrijne te shkojne deri ne "degradim" dhe vendosje te shqiptarizmit, te kombesise, te kultures sone shqipetare, madje edhe gjuhes si rrejodhej e "fanatizmit" qe i ka kapluar duke qene shume te perqendruar ne ate cfare e perben dhe cfare se deshom nje besim fetar.
Ketu une do ju shkruaj per besimin tim fetar te nderuar anetare.
Profeti i derguar i fese sime eshte Gjergj Kastrioti, Skenderbeu. Paraardhesit e tij ishin Pellazget, Iliret dhe ne fund erdhi koha qe ai, i derguari te vinte dhe ti sillte shqiperise mesazhind e krijuesit. Mesazhi ishte sa domethenes po aq edhe njerezore me persepktive reale te jetes tokesore. Ne mesazh citohej "
Lirine nuk jua solla une,por e gjeta ketu ne mes tuaj ... armet nuk jua ngjesha une,por ju gjeta te armatosur,lirine e kishit kudo,ne
kraharor,ne balle,ne shpate,ne ushtat!"
Si deshtim i permbajtjes se ligjit "per te qene te bashkuar" shqiqetaret e kane paguar shtrejnte duke qene te roberuar per 5 shekuj me radhe dhe pas gjithe kesaj kohe te erret te fitonin nje liri "gjysmake" me troje te coptuara dhe kufinje ndermjet "besimtareve" te fese se derguarit.
Mesazhi i sotem i kesaj feje eshte per ti shapllur "lufte", lufta e shejnte kundra te gjithe atyre anti-shqipetareve, te gjithe atyre qe e quajne veten shqipetar/e dhe pa qene te vrare nga ndergjeja i japin mbeshtetje morale dhe psikologjike armiqve te perhershem te besimit kombetar te popullit shqipetare duke ndaluar procesin e ribashkimit te trojeve tona dhe duke mos ju bindur ligjit te derguarit.
Lavdi i qofte shqiptarizmit, lavdi i qofte fese se vetme dhe te vertete te cdo personi qe mban ne venat e tije gjak shqiponjash. Shelbim atyre qe vdiqen per liri. Jeten e pasosur atyre qe me perpjekje pafund i dhuruan vendit one emer dhe fame ne rang boterore.
Qofte bekuar Shqiptarizmi!
Krijoni Kontakt