Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239

Fëmijë me rroba fetare

Besoj se te gjithe keni pare (megjithese nuk jane aq te shumte) femije qe ndjekin qe fare te vegjel shkolla fetare,femije veshur me rroba fetare, femije qe kalojne ore te tera ne institucione fetare ku u nguliten me force ne tru mesimet e fese.Eshte e qarte se kjo nuk ka qene zgjedhja e tyre, por e prinderve te tyre.Desha t'ju pyes:
    A eshte e drejte qe prindrit te vendosin kaq shume per femijet?
    Une vete ndiej keqardje per keta femije, me duken te manipuluar,pse jo edhe pak viktima.Ju c'mendoni?
    ...niente che amassi di piu'...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Pikerishte ky eshte rreziku me i madh per kombin tone.
    Ju bejne lavazhe truni femijve dhe ju marrin te drejten te zhvillohen e te jetojne femirine e tyre qe duhet ta jetojne.
    Keta femije neser munden ne emer te Allahut apo dikujt tjter ti keqperdorin dhe tjau mbushin xhepat eksploziv "ne emer te Allahut" per qellime te veta politike ose materiale.
    Ai eshte mekat i madh per ti detyruare femijet ne keso gjerash.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    EJ KUR NUK DINI RRETH DICKAJE ATEHERE MOS FLISNI .HESHTJA DO JU BEJE MIRE.SEPSE TE NDJEKESH SHKOLLA FETARE NUK DO TE THOTE TE BESH LAVAZHO TRURI POR NE SI SHQIPTARE QE JEMI NA DUKEN GJITHMONE GJERAT E HUAJA(SI PROSTITUCIONI , DROGA ETJ ETJ )GJERA TE MIRA .LAVAZHO TRURI ME DUKET SE JU ESHTE BERE JUVE DUKE PARE TELEVIZOR DHE DUKE DEGJUAR PROPAGANDEN E MEDIA ANTIFETARE.
    ASNJE FE NUK PREDIKON LUFTE APO URREJTE APO ATENTATE. "FE" NUK ESHTE SINONIM I "TERRORIZEM". POR INJORANTET E KOMBIT TONE KUJTOJNE SE DUKE LENE MENJANE FENE I AFROHEN ME SHUME PERNDIMIT DHE MEDOJNE SE KESHTU CIVILIZOHEN.
    PSE NGA KANE ARDHUR PISLLEQET NE SHQIPERI NGA FEJA???????
    APO NGA INJORANCA E NJEREZVE???????????

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ne Shqiperi nuk kemi pasur asnje te mire nga feja. Pislleqet vijne nga prapambeturia qe na e lane sunduesit shekullorë.
    Gjera te huaja jane edhe fete , nuk i zbuluam ne.
    Prapambeturia dhe analfabetizmi na lene prapa, tashti edhe femijet duan ti shfrytezojne ( ndoshta me vone ju mbushin xhepat eksploziv dhe i detyrojn ete veprojne " ne emer te Allahut") e tju bejne lavazhe e mos ti lejojne te mesojne te verteten. As ata vet qe i detyrojne femijet nuk besojne ne ate qe bajne por per fat te keq kan nevoje per para.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-03-2003
    Vendndodhja
    Bruksel
    Postime
    256
    Per mendimin timketu ku jam une shkollat katolike jane shkollat me korrekte se ato publiket.Vajza ime vete studjon ne nje shkolle te tille dhe une jam shume e kenaqur dhe une shoh se ne te tilla shkolla shkojne femijet e familjeve te rregullta plus qe ne keto shkolla shkojne edhe plot myslymane nga vendet arabe.aty marrin njohurite e para per biblen dhe kur eshte fjala per me shkuar ne kishe femijet myslimane pyeten nese duan te shkojne.Ndersa per shkollat ne te cilat mesohet kurani nuk kam ndonje ide,por me sa kam pare atje femijet shkojne te veshur me ato rrobat qe i kerkon shkolla dhe mesojne kuranin me nje levizje te trupit qe me duket e cuditeshme.Por nje gje duhet te theksoj qe femijet duhet te vendosin vete per ceshtjen e besimit te tyre kur te jene ne moshe madhore,dhe them se feja s eshte ceshtje origjine,ajo eshte ceshtje besimi dhe per kete ata duhet te lihen te lire.
    "E mira vjen nga Zoti,e keqja eshte kusht i egzistences se krijeses"

une jam
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    ambrida jeni nje cike e njeanshme.....

Per mendimin timketu ku jam une shkollat katolike jane shkollat me korrekte se ato publiket

Ndersa per shkollat ne te cilat mesohet kurani nuk kam ndonje ide,por me sa kam pare atje femijet shkojne te veshur me ato rrobat qe i kerkon shkolla dhe mesojne kuranin me nje levizje te trupit qe me duket e cuditeshme.

juve mbeshtesni plotesisht shkollat katolike ndersa hidhni dyshime mbi ato islame.....

sikur tu thoja une ME DUKET E CUDITSHME SE SI FEMIJET NE SHKOLLAT KATOLIKE bejne KRYQIN ME DUAR, ME ATO LEVIZJE TE CUDISHME....

ne te dyja shkollat mendoj qe vihet rendesi mesimit te fese dhe ne te dyja kerkohet unifome dhe jo vetem ne ato islame.
    une nuk e di per cfare levizje e keni fjalen juve...personalisht nuk di qe myslimanet duhet te levizin kur te mesojne kuranin
    megjithate njerezit kane vese te ndryshme dhe mund te kete nga ato qe levizin por kete mos ja vishni fese...
    faleminderit

Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Ej,po pse sa here te behet ndonje pyetje do te dale dikush qe ta kuptoje pyetjen si te bere me qellim kunder fese nga nje jobesimtar?
    Dakord jam,eshte shume mire qe njeriu te besoje,por ceshtja shtrohet nese eshte gje e mire qe njeriu me kalimin e kohes te perqafoje nje besim apo dikush (prindi ne kete rast) te vendose per nje gje kaq te rendesishme.
    Une personalisht,do te isha per alternativen e pare.
    Jam dakord me faktin qe niveli i shkollave fetare eshte i larte,por,ky nivel vjen ngaqe shkollat fetare jane "te sponsorizuara",(do ti krahasoja me shkollat private ne Shqiperi).Mbase dikujt nuk do t'i vije mire ,por me duket se me fjalen "fe" nenkuptohet edhe nje biznes me vete...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    AJO QE THUA TI PER BIZNESET ME SHKOLLAT MUND TE JETE E VERTETE AMA MOS TE BEHET "QIMJA TRA" DHE TE PERGJITHESOHEN TE GJITHA GJERAT!

Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    gjithsesi,nuk eshte qellimi i pyetjes te shkollat,por,te fakti qe prindi ka te drejten(e tepruar do te thosha une) te vendose per jeten e femjesse tij duke e kanalizuar ate.

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    pse qenka e ndaluar te them se une jam kundra fese islame?
    eshte e vetemja fe qe do e desha te shuar.
    shkollat e kesaj feje, dhe kalamajt e detyruar te mesojne atje jane me e keqja gje nga e cila shkollohet nje kriminel, nje vrases, nje djalle.
    Sa e dhimbshme se femijet engjej i bejne djaj sa pa u rritur. Deri ku ka zbritur rreziku e deri ku eshte ngjitur djalli. Tmerr!
    Shkollat katolike, qofte edhe ato shkolla qe pergatisin prifterinj nuk krahasohen kurresesi me shkollat islame.
    Per kuriozitet me thoni cili hoxhe, apo nje drejtues i fese islame se nuk ua di as emrat u krahasua me nje prift qofte edhe me me te rendomitin prift.
    Mos na terboni me gjera qe edhe vet besimtaret fatkeq te silamit i dine, packa se nuk i pranojne dot.
    phu
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  3. Feja në shërbim te kombit
    Nga RaPSouL në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2009, 19:52
  4. Deklarata e përbashkët e komuniteteve fetare shqiptare
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 08-10-2006, 09:37
  5. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •