Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 48
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Muslimanet thojn qe vetem nje ZOT eshte dhe ai eshte Allahu, dhe eshte e vetmja Fe Hyjnore dhe e pranuar tek Allahu. E desha ta di tash Krishteret, Hebrejt ku e kan vendin pasi qe Feja e tyre nuk eshte Hyjnore pra simbas Kuranit thuhet se cdo njeri qe mban Fe tjeter do te digjet ne Xhehnem. E tash po i bjen kjo qe perveq Muslimanve nuk do te kete njerz te pranuar per rrugen e Zotit.

Qysh ma spjegoni me mire ju Muslimant per Fejet e ndryshme a kan shpetim ajo ?

Chino@ shum mir ja paske spjegu brravo.

DR-GR Maska e oliver55
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    un personalisht ne zot besoj.........
    kurse feja per mendimin tim (mgjithse jam besimtar i sektit bektashjan pjese e fese islame) eshte dicka e krijuar nga njeriu, per mendimin tim feja eshte thjeshte parti qe eshte krijuar per te drejtur/kontrolluar nje grup njerzish.
    Me siguri ke humbur testen e partise?
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Muslimanet thojn qe vetem nje ZOT eshte dhe ai eshte Allahu, dhe eshte e vetmja Fe Hyjnore dhe e pranuar tek Allahu. E desha ta di tash Krishteret, Hebrejt ku e kan vendin pasi qe Feja e tyre nuk eshte Hyjnore pra simbas Kuranit thuhet se cdo njeri qe mban Fe tjeter do te digjet ne Xhehnem. E tash po i bjen kjo qe perveq Muslimanve nuk do te kete njerz te pranuar per rrugen e Zotit.

Flm, por kot e shpjegova. Sepse besimtari kur eshte ne pyetje Zoti, nuk eshte njeri.

*

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Pak te neveritshme keto postimet "replikuese" qe japin t'kuptosh se postuesi s'e ka kuptu artikullin qe replikon.
    Qenke i lezetshem ti, por pak i nxituar. Pikerisht ta kam kthy tamam pergjigjen dhe shpresoja ta kuptoje, por u dashka me ta shpjegu hollesisht...

Nese kemi 4 libra zoterash, por te kater librat kunderthone njeri-tjetrin, atehere kemi dy rezultate te mundshme:
    Gabimi i pare, kemi 4 libra fesh do te thuash sepse nese ato flasin per 1 zot do te thot qe secila flet per te njejtin zot pavarsisht se emerton ndryshe dhe keshtu eshte se po te marresh librin e judejve, te krishtereve dhe te myslymaneve ato flasin per te njejtat ngjarje vecse cdo liber qe eshte shkruajtur me mbrapa ka dhe ngjarje shtes te cilat i perkasin kohes mbasi eshte shkruar libri pararendes.
    prsh: Bibla ka dhe librin e judejve sipas versionit te krishter ne lidhje me ngjarjet, kurse kurani ka dhe te judejve dhe te krishtereve, prap ne lidhje me ngjarjet. I bie qe librat te jene pasardhes te njeri tjetrit dhe prandaj dhe myslymanet mbeshtesin mendimin qe kurani eshte libri i fundit qe zbriti zoti dhe me perfekti, pa gabime. Te treja fete judaizmi, krishterimi dhe islami flasin per te njejtin zot pasi dhe ngjarjet deri ne momentin kur eshte shkruajtur libri parardhes jane te njejta (nuk e di a kishe iden per kete?). Besoj se isha i qarte deri tani, vetem nese nuk do te kuptosh. Vazhdojme....

Kjo vlen kur i marrim parasysh vetem 4 religjionet ne fjale. E nese i marrim te gjitha religjionet e botes, qe ndoshta gjithesej do te jene 1000 ne numer, librat e tyre "te Zotit", te cilet perseri te gjithe jane ne kunderthenie me njeri-tjetrin, atehere mund te thote cdo besimtar ne bote, pavaresisht cili religjion i takon, se "Zoti" i tij me probabilitet prej 999/1000 nuk eshte Zot.
    Shume fe te tjera (ne kinezce: religjione sic i thua ti..) jane nenprodukte te 3 feve qe te permenda me lart, por me interpretime devijuese nga trungu sic jane Ortodokset, protestantet, jehovajt etj.. ne krishterim dhe bektashij, rifai etj... ne islam. Pra flasin prap per te njejtin zot. Per sa i perket besimeve spirituale (besoj se budizmi hyn ketu, nuk ka shum dije per kete) nuk flasin per te njejtin zot, por per gjendje te ndryshme shpirtrore lidhur me natyren dhe energjine e njeriut. Politeistet jane shume te paket ne numer dhe ne pergjithsi jane shoqerite e pacivilizuara ne nivel te larte. Qarte...?

Dhe pastaj pason pyetja: Si mund te thote nje besimtar i cilesdo fe ne bote, se "Zoti" i tij eshte i verteti, kur probabiliteti prej 999/1000 flet kunder zotesise se "Zotit" te tij?
    Nese i ke kuptuar ato qe te thash me lart besoj se e kupton qe pyetja jote nuk ka baza dhe per me teper kuptim.

Nese je ateist atehere ke pune me te lodhshme sesa besimtaret per te marr njohuri rreth fese dhe te sjallesh argumenta kundra saj. Sepse thjesht ata marrin dije vetem per fene e tyre ndersa ti duhet te marresh dije per te gjitha fete e tyre.

Ps: Une anoj nga Ateizmi dhe si fe me dogmatike dhe te fuqishme cilesoj Islamin.

Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin

Edhe per kte pyetje ke pergjigje dhe me mire postoje tek forumi myslyman dhe do ta japin pergjigjen me ajete kuranore biles. Jam i sigurt sepse e kam bere dhe une dikur kte pyetje.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Pizeveni Lexo Postimin
    Qenke i lezetshem ti, por pak i nxituar. Pikerisht ta kam kthy tamam pergjigjen dhe shpresoja ta kuptoje, por u dashka me ta shpjegu hollesisht...
    E shkurtova artikullin tend, ngase ne thelb kishte pohimin tend se - edhe pse ekzistuakan disa "libra te shenjte", te cilat i atestohet drejtperdrejt "Zotit", dhe edhe pse keto libra kunderthuakan njeri-tjetrin - paskem vetem nje Zot.

Prandaj thua se jam gabim kur nxorra si perfundim dy alternativat e mundshme.

Pergjegja ime eshte kjo:
    Ti thua se edhe Kurani, edhe Bibla, edhe Tora si dhe te gjithe librat tjere "te Zotit" qenkan te te njejtit "Zot". Kjo nenkupton se ti mendon se po i njejti "Zot" ndalon alkoholin ne Kuran, mirepo lejon ate ne Bibel. Apo qe po i njejti "Zot" meson ne Bibel te besojme trinitetin, por e ndalon kete ne Kuran. Qe kjo nuk mund te jete keshtu, pa e kuptuar Zotin si nje instance labile me mendime permanente luhatese, kuptohet vetvetiu. Sepse asnjera nga religjionet nuk e definojne Zotin si nje instance te tille labile.

Prandaj patjeter qendron rezultati se Biblen dhe Kuranin nuk i ka shkruar apo urdheruar ne shkrim i njejti "Zot".

Keshtu qe kemi shume zotera. Ne kete rast dy.

Po morem fete tjera, kemi 4, 100, 1000.

Prandaj, pra duke u nisur nga ndryshyeshmerite e fjaleve te "Zotit" ne librat e shenjte, them se ose duhet te kete shume zotera (Zoti i Bibles, Zoti i Kuranit, Zoti i Tores, e tjere), ose ka vetem nje Zot dhe besimtaret me probabilitet prej 999/1000 mund te thone se "Zoti" i fese se tij nuk eshte Zot. Kete mund te thote nje musliman, nje katolik, nje ortodoks si dhe secilido pjesetar i nje feje tjeter.

*

PS:
    Ne fillim mendova se vertet nuk kuptove temen, por tani kam bindjen se e ben me qellim kete moskuptim.

Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    E shkurtova artikullin tend, ngase ne thelb kishte pohimin tend se - edhe pse ekzistuakan disa "libra te shenjte", te cilat i atestohet drejtperdrejt "Zotit", dhe edhe pse keto libra kunderthuakan njeri-tjetrin - paskem vetem nje Zot.
    Ca ka ktu qe nuk e kupton? Kto libra kane teorine e vet dhe te ndryshme nga njera-tjetra per te njejtin subjekt..., ndryshe nuk do kishim dhe tre fe, por vetem nje.

Pergjegja ime eshte kjo:
    Ti thua se edhe Kurani, edhe Bibla, edhe Tora si dhe te gjithe librat tjere "te Zotit" qenkan te te njejtit "Zot". Kjo nenkupton se ti mendon se po i njejti "Zot" ndalon alkoholin ne Kuran, mirepo lejon ate ne Bibel. Apo qe po i njejti "Zot" meson ne Bibel te besojme trinitetin, por e ndalon kete ne Kuran. Qe kjo nuk mund te jete keshtu, pa e kuptuar Zotin si nje instance labile me mendime permanente luhatese, kuptohet vetvetiu. Sepse asnjera nga religjionet nuk e definojne Zotin si nje instance te tille labile.
    Une them se kto tre libra flasin per te njejtin zot, por sipas teorise se tyre, nuk them qe jan te te njejtit zot sepse ndryshe do me duhet te pranoj qe ekziston zoti. Eshte shume e thjesht dhe nuk e kuptoj pse kaq zor nga ana jote qe te kapesh thelbin. Fete jane si partit politike, secila do qe te rrise influencen e saj duke ndjekur nje vij te caktuar politiko-fetare persa i perket predikimit mbi krijuesin e gjithsise (sipas tyre). Qe nga momenti qe bota eshte nje, dhe 1 miliard fe po te jene, nese ato flasin per nje zot te vetem brenda se njejtes bote atehere rrjedhimisht i bie qe flasin per te njejtin zot. Sepse ne cdo tekst fetar monoteist nuk pershkruhet perendia si i tyre, por si i te gjithve dhe si i vetmi. Me thjesht se kaq nuk mundem ta shpjegoj.

PS:
    Ne fillim mendova se vertet nuk kuptove temen, por tani kam bindjen se e ben me qellim kete moskuptim.
    Nuk bej asgje me qellim thjesht te ka hipur inati shqiptar ne koke dhe do qe te shkoje e jotja. Qetesohu dhe shikoje me qart shpjegimin tim ne te gjitha postimet dhe do kuptosh se thjesht te kam bere nje korrigjim te argumentit tend i cili eshte shume i pabaze dhe asnje fetar nuk denjon te te kthej pergjigje dhe te futet ne diskutim me ty keshtu sic e shtron ti pyetjen ne fillim te temes.

Ufff... me pelqen qe jemi nga e njejta ane...

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po sigurisht, me ka zene inat i madh me ty. Prandaj ruaju!! Kercenim eshte ky!!

Jo zoteri, por trego si te mos kem inat kur vjen ne teme dhe fillon te me sqarosh monoteizmin dhe politeizmin. Me jep bindjen se te dukem koketul fare qe kam nevoje per abetare. E njejta eshte kur tenton te me shpjegosh dicka, te cilen ne te vertet as vet nuk e kupton. Mos mat boten me sy tu!

Si mund te thuash se si Bibla si Kurani flasin per te njejtin Zot?
    I kupton ti keto libra si "libra te pershkrimit te njeriut per Zotin", apo si "libra te Zotit"? Sic duket nisesh nga kuptimi i pare. Pra i deklaron si Kuranin ashtu dhe Biblen si libra te njerezve mbi Zotin. Si libra qe tregojne se si njeriu imagjionon Zotin. Une ne kete teme flas per kuptimin e tyre te dyte, pra si "libra te Zotit", ne te cilat shkruhet drejtperdrejt fjala e "Zotit". Dhe nese "Zoti" shkruan here keshtu, here ashtu, pra kunderthote veten, arrij tek perfundimet dhe pyetjet pasuese qe i shtrova.

Besimtaret nuk kane rrugedalje pos te pergjegjen. Per dy arsye: Sepse edhe mospergjegja eshte pergjegje. Madje e posacme. Dhe sepse keso pyetje neser do t'i pyesin femijet e tyre. Ne kafiret jemi si pestilence, multiplikohem me ndarje dhe jemi imune ndaj cdo pengese.

*

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga udhetari Lexo Postimin
    dhe ketu po gabon nga padija viruset nuk tregojne mangesi apo specie qe po evoluoen por kane parmametra koncize karakteristika te ndryshme te cilat mund te siellin ne te shumten e rasteve dobi se jane nje zinxhir ushqimor dhe ne pak raste sjellin dem ne pamjen shabllon te analizuarit te ceshtieve
    Shiko haxhi, po ta bej te lehte fare:A te rezulton ty se virysi i gripit eshte i ndryshe ēdo vit????
    "parametra konēize"????e ke idene se per ēfare op flet?

Citim Postuar mė parė nga udhetari Lexo Postimin
    "perzgjedhja natyrore" term qe kerkon te corodise njerzit me pavleren e saj si teori
    praktikisht kjo pergjedhje do te ishte e vlefshme me nje grumull rrangullash ose mbeturinash industriale nese i bashkojme bashke nen veprimin e kushteve atmosferike te caktuara te presim se mos krijohet ndonje Ferrari
    prralla pa konstruktor inteligjent nuk ka si vetekrijohen gjerat
    hahahahhhah......islamik tipik.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 23-10-2009 mė 19:32

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar mė parė nga Pizeveni Lexo Postimin
    Edhe per kte pyetje ke pergjigje dhe me mire postoje tek forumi myslyman dhe do ta japin pergjigjen me ajete kuranore biles. Jam i sigurt sepse e kam bere dhe une dikur kte pyetje.
    Nese bon posto edhe ketu, se une nuk hi shum ne Temat tjera vetem ketu te Ateizmi qendroj me shume.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kthimi Kah Zoti
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 18:41
  2. Tė drejtat e njeriut nė Islam
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •