Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Gostivaru usa kom frik se mos po te keq kupton ky vllau jon XHamia, sepse kur flet per te falurit, at'her ketu hyn edhe farzet por edhe sunnetet, ndersa farzi nuk lehet per asgje, per asnje rast qofte te jashtzakonshem.
    Kurse sa i perket hadithit te Muhamedit a.s - Ai ka pas per qellim se nje ore mesim vlen shume me shume se namazi nafile dmth vullnetar, e mos e fut ketu edhe farzin, me ba hallall ndoshta edhe une te kom keqkuptu mire po kete desha te shtoj lidhje me namazin.
    A ma sjell hadithin te lutem ?!! Une e kam lexuar ate hadith dhe nuk permendet fjala "namaz vullnetar" , por thuhet vetem namaz.
    Tani ne mund te shtojme fjale sa te duam dhe te themi se e ka pas kete qellim ose ate qellim.
    Ate qe une te them ty , se fjala "nafile" nuk permendet ne hadith.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A ma sjell hadithin te lutem ?!! Une e kam lexuar ate hadith dhe nuk permendet fjala "namaz vullnetar" , por thuhet vetem namaz.
    Tani ne mund te shtojme fjale sa te duam dhe te themi se e ka pas kete qellim ose ate qellim.
    Ate qe une te them ty , se fjala "nafile" nuk permendet ne hadith.

GV_USA
    O vellau jem feja nuk mesohet vetem me nje hadith apo ajete kuranore .Hadithi duke sqaruar hadithin,hadithi duke sqaruar ajetin kuranore,ajeti duke sqaruar ajetin e keshtu me radhe.
    p.sh ne nje ajete kuranore ka ardhur se melajkja u a merre shpirtin njerezve, ne nje ajet tjeter ka ardhur se melajket ua marrin shpirtin njerezve,ne nje ajet tjeter ka ardhur se Allahu ua merr shpirtin njerezve dhe te gjitha keto jan te verteta ne baze te ajeteve dhe haditheve tjera sqarohen gjerat...melajkja ua merr shpirtin njerezve ajo ua derezon melajkeve dhe ato ua derzojn Allahut.....
    pak me laret i permenda disa thenje pere namazin...e qe ka shum e shum te tjera pa i permendur.
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga titi-a Lexo Postimin
    O vellau jem feja nuk mesohet vetem me nje hadith apo ajete kuranore .Hadithi duke sqaruar hadithin,hadithi duke sqaruar ajetin kuranore,ajeti duke sqaruar ajetin e keshtu me radhe.
    p.sh ne nje ajete kuranore ka ardhur se melajkja u a merre shpirtin njerezve, ne nje ajet tjeter ka ardhur se melajket ua marrin shpirtin njerezve,ne nje ajet tjeter ka ardhur se Allahu ua merr shpirtin njerezve dhe te gjitha keto jan te verteta ne baze te ajeteve dhe haditheve tjera sqarohen gjerat...melajkja ua merr shpirtin njerezve ajo ua derezon melajkeve dhe ato ua derzojn Allahut.....
    pak me laret i permenda disa thenje pere namazin...e qe ka shum e shum te tjera pa i permendur.
    Une doja te shtoj edhe dicka qe nuk mesohet feja vetem duke lexuar Kuran e hadithe!
    Por mesohet me llogjike!
    Nese e ve trurin ne perdorim, kupton fene.
    Mua me ka dale nami ketu sikur jam kunder haditheve, ne fakt nuk jam kunder haditheve , por jam per revizionin e tyre, per pastrimin e tyre nga hadithet e dyshimta dhe kontradiktore.
    Kete nuk e mohoj, dhe kete bindje nuk e ndroj perderisa dikush te me vij me argumenta te forta te me bindi qe jam gabim.
    Shembull, me sheriat duke u bazuar ne hadithe lejohet denimi me vdekje duke perdorur gurez, ose gurezimi.
    Ky lloj denimi nuk permendet ne Kuran, permendet ne hadithe dhe ne Bibel.
    Si duket per mendimin tim njerezet ne ate kohe qe kane perkrahur kete denim kur kane pa se ka mbet jasht Kuranit, kane dalur me lloj lloj hadithesh vetem e vetem qe ta fusin kete ligj perseri nen suazat e fese Islame.
    Budallalleqet shkojne deri aty sa kane dalur me nje hadith sipas te cilit vargjet (ajete) qe kane folur per kete lloj denimi i jane shpallur profetit, por mbas vdekjes se tij, gjate ritit mortor , nje dhi futet ne dhomen e profetit dhe i ha ato vargje ( ky hadith te pakten 99 % e muslimaneve konsiderohet si fabrikim ).
    Pse permenda kete hadith! PErmenda me qellim per te treguar se cfar kane qene ne gjendje te bejne ata njerez vetem e vetem traditat e tyre dhe veset e tyre te behen pjese e kesaj feje dhe sic duket ia kane ari qellimit, sepse shumica e muslimaneve i besojne keto hadithe andaj sot ne Arabi Saudite, ne Pakistan, ne Iran perdoret ky lloj denimi edhe pse ne Kuran nuk eshte permendur kurre.
    Por si do qe te jete , jeta eshte e shkurter , te verteten do ta mesojme ne bote tjeter, une shpresoj qe juve keni te drejte dhe shpresoj qe une te jem gabim.
    MA mire nje person ta paguaj me zjar se sa me mijera te tjere.

Me respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Une doja te shtoj edhe dicka qe nuk mesohet feja vetem duke lexuar Kuran e hadithe!
    Por mesohet me llogjike!
    Nese e ve trurin ne perdorim, kupton fene.
    heheh
    mire e ke ne nje aspekt se atije te cilit nuk i punon logjika (mendeja) nuk munde ta dalloj te miren nga e keqja,pore ne islam perpos asaj qe eshte objektive ka edhe asi qe ne duhet ti besojm edhe pse mendeja jone nuk mund ti preceptoj p.shZoti ekziston pore a e ka pa ndokush Zotin (nga njerzit) jo, a mundemi ta paraftyrojm jo,thot pejgamberi alejhiselam ne xhennet ka gjera qe syri nuk i ka pare veshi si ka degjuar as mendja e njeriut nuk mund ti paraftyroj,a munde ti beje balle logjika jone ketije hadithi jo sepse eshte e kufizuare p.sh para 1000vite sikur te kishim pasur mundesi te ju thojm atyre njerezve se do te vije nje kohe kure njerzit nga evropa do shkojn ne amerike per disa ore a do besonin?,njerzit do te munden te komonikojn ne mes veti me nje send (tel)brenda nje minuti ne gjith boten a do besonin?
    E keshtu eshte kure edhe ne do te dalim para Zotit dhe do e kuptojm se ka xhehennem,xhennet,dite te gjykimit,ringjallje etj.

Mua me ka dale nami ketu sikur jam kunder haditheve, ne fakt nuk jam kunder haditheve , por jam per revizionin e tyre, per pastrimin e tyre nga hadithet e dyshimta dhe kontradiktore.
    Kete nuk e mohoj, dhe kete bindje nuk e ndroj perderisa dikush te me vij me argumenta te forta te me bindi qe jam gabim.
    Sinqerishte mendoj mire per ty dhe nuk besoj se je kunder haditheve,dhe te lajmroj se hadithet te cilat nuk jan nga pejgamberi alejhiselam jan larguar qe moti nga gjenerata e pare e muslimanve dhe jan cilsuar si hadithe daife dhe te shpifura me te cilat nuk punohet.
    Pak me larte te thash edhe njhere se hadithet e sqarojn hadthin,ajetin...
    Pastaj ty mundet te vije ndonje perkthim pak sa i cunguar pa dashjen e perkthyesit e keshtu pastaj ty te duket kontradite ne mes tyre.Edhe nje gje ke parasyesh se per synimin qe ti ke nisur nuk kam njohuri se a e din gjuhen arabe i cili njeherit eshte celsi kryesore per kete,pastaj te dish shum e shum hadithe per te bere klasifikimin e tyre ashtu sic kan ditur dietaret e me hershem ku thuhet se Imom Abasi i ka ditur 1milion hadithe,Abdulla Iben Meshudi ka then nuk ka ajete ne kuran e qe nuk e di se kuyre ka zbrit dhe per cka ka zbrite...dhe menyra me e mire qe te sjellim ty argumente bindese eshte qe ti te bisedosh me ndonje hoxh(i cili ka dituri per arsye qe ti sqaroj gjerat me mire se dikush mund ti kuptoj per vet pore ti sqaroj e ka me te veshtire)

Shembull, me sheriat duke u bazuar ne hadithe lejohet denimi me vdekje duke perdorur gurez, ose gurezimi.
    Ky lloj denimi nuk permendet ne Kuran, permendet ne hadithe dhe ne Bibel.

shembullin qe e more po e sqaroj pak,thote pejgamberi alejhiselam:do te vije nje kohe kure njerzit do thojn se ne do te punojm vetem me ate qa ka then Allahu ne kuran duke i len hadithet anash...
    O vellau im Allahu ne kuran ka then faleni namazin pore nuk ka then se sabahu i ka kaq rekate dreka kaq etj..ai i cili ne na i sqaron keto eshte Muhamedi alejhiselam (normal sipas mesimeve te Allahut) ashtu siq thote Allahu ne kuran per Muhamedin alejhiselam "ai nuk flet nga hamendja"

Si duket per mendimin tim njerezet ne ate kohe qe kane perkrahur kete denim kur kane pa se ka mbet jasht Kuranit, kane dalur me lloj lloj hadithesh vetem e vetem qe ta fusin kete ligj perseri nen suazat e fese Islame. Pse permenda kete hadith! PErmenda me qellim per te treguar se cfar kane qene ne gjendje te bejne ata njerez vetem e vetem traditat e tyre dhe veset e tyre te behen pjese e kesaj feje dhe sic duket ia kane ari qellimit, sepse shumica e muslimaneve i besojne keto hadithe andaj sot ne Arabi Saudite, ne Pakistan, ne Iran perdoret ky lloj denimi edhe pse ne Kuran nuk eshte permendur kurre.
    KY mendim eshte shum i rrezikeshem,se pari nuk do te thot qe mendimi yt te jete i sakt dhe ti te fillosh te argumentohesh me te e sheh se je gabim.
    Sic ka ardhur ne transmetime se Allahu e ka garantu kete fe dhe si e till do te jete deri ne kjamet,dhe ai kuran qe ka qen para 1400 vitesh po ai ka mbete dhe ato hadithe te cilat kan qene para 1400vitesh po ato kan mbete. nuk me kuhtohet se a eshte ajet apo hadithe "se cdo bire i Ademit eshte mekatare pore mekataret me te mire jan ata qe pendohen"Allahu ka dashte se per cdo gjunah qe njeriu e bene ne kete bote ka mundesi ta paguaj qoft duke mare denimin per te qoft duke u penduar,p.sh ai njeri i cili vjedh (edhe kjo ne vte e lyp nje sqarim)dhe zihet nga shteti ekzekutimi eshte prerja e dores,ai njeriu i martuar qe bene amoralitet gurzohet dhe me kete nuk denohet ne ahiret sepse e ka krye denimin ne dynja...pore munde te pendohen me nje pendimte sinqerte e Allahu ua fale sepse eshte Mekatfales thot Allahu aka dikush qe me lutet e une ti pergjigjem...
    Po te them sinqerisht kalojn vite e viet ndoshta edhe dekada edhe ne tere boten Islame nuk behet nje denim i tille sepse nje mase preventive e tille nga Allahu ka tregu sukses ndersa ne vende tjera per shkak te tradhetis bashkshortore jon shkatrrue me mija familje.

Budallalleqet shkojne deri aty sa kane dalur me nje hadith sipas te cilit vargjet (ajete) qe kane folur per kete lloj denimi i jane shpallur profetit, por mbas vdekjes se tij, gjate ritit mortor , nje dhi futet ne dhomen e profetit dhe i ha ato vargje ( ky hadith te pakten 99 % e muslimaneve konsiderohet si fabrikim ).
    heheh
    kurre nuk kam degjue pere kete hadith edhe sikur ta degjoja sa kam qene me diturin minimale nga feja nuk do ta besoja per arsye se kjo fjale nuk bie ndesh me ndonje hadith apo ajet pore bie ndesh me tere fen Islame...edhe une besoj se kete e mohojn te gjithe muslimanet perveq atyre te cilet deshiroj te shantazhojn dhe te shpifin fjale te pa verteta pore numiri i tyre eshte shummmmmm ivogele dhe nuk ja kan arritur qellimit dhe sdo ja arrijn kurrrrrrrr

Por si do qe te jete , jeta eshte e shkurter , te verteten do ta mesojme ne bote tjeter, une shpresoj qe juve keni te drejte dhe shpresoj qe une te jem gabim.
    MA mire nje person ta paguaj me zjar se sa me mijera te tjere.

Me respekt GV_USA
    Me beso me dukesh shume i sinqeret,e vertet se jeta eshte shume e shkurte dhe e Lus Allahun qe une e ti dhe te gjith muslimant te jemni banore te xhennnetit,Thote Omeri radiallahu anhu:"Sikur te gjith njerzit te shkonin ne xhehnnem pore vete nje ne xhennet do shpresoj se ai jam une dhe sikure te gjith njerzit do te shkojn ne xhennet vetem nje ne xhehnnem do frigohem se une jam ai"
    Allahu ne kuran thote "o ju te cilet keni besuar mbrone veten dhe familjen e juaj nga zjarri i xhehnnemit lende djegse i te cilit do jen guret dhe njerzit".
    respekt im....gjith te mirat
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2008
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    195
    Ne hadithe nuk ka kurrfare kontradikte. Ajo qe ne permende me pare ne lidhje me gurezimin, ta dish se ne hadithe ka plot pjese te Islamit te cilat nuk jenden ne Kur'an. Nuk do te thote se duhet te jete ne Kuran me doemos.
    Profeti Muhamed a.s. nuk ka ardhur vetem me Librin e Zotit por ka lene pas edhe nje sere leksionesh nga ana e Revelates Hyjnore per ta plotesuar fene Islame.
    Ndryshe Kurani do te ishte enciklopedi. Hollesirat profeti shpesh i ka percjelle ne hadithe ose me heshtje, etj.(edhe heshtja eshte hadith).

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Gostivari Usa te kuptohemi, farzet e namazit nuk ben me i lan asnje menyre, jan obligim nga ana e Allahut s.w.t ne shume ajete kur'anore eshte cekur, gjithashtu edhe dija - te lexuarit, te mesuarit dhe te studjuarit jan nga ibadetet e Allahut s.w.t
    Tani a ben te studjojme dhe mos ta falim namazin? - jo. A ben te falemi dhe mos te studojme? - jo, mirepo a ben qe te dyjat ? - po, pse te lėm njeren, kur kem mundesi qe te dyjat, dmth qe te dyjat jan ibadete te Allahut s.w.t
    E sa i perket hadithit se qe ke permendur se, : Nje ore mesim vlen sa 77000 lutje....
    e ke kerkuar per me ta gjet por vertet nuk kam mundur, mire po o gostivari usa, a ende se ke kuptuar a ? Namazi farz nuk krahasohet me asgje, ketu ka pas per qellim per namazet vullnetare, sepse nese marrim nje thenje te profetit a.s se vetem sunneti i sabahit me fal vlen sa tėre pasuria e botes mire po mos te flasim per farz(obligim) kjo pra nje krahasim i ngjashem me hadithin qe ke permendur, edhe nje hadith qe flet per krahasueshmeri se :
    Nese nje Udheheqes (kryetar) i drejt qe udheheq vendin me drejtesi nje ore, eshte ngjashem sikur te bej 60 vjet namaz nafile, e kuptove tani qfar ka dasht te thote....

ps, Namazi farz nuk lehet edhe nese je ne front para armikut

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156
    eselamu alejkum
    mė falni dhe ma bani hallall se nuk desha tė ndėrhyj , po mė shtiu deklarimi i gostivar-usa, lidhur me ēėshtjen e namazit, pėr kėtė ēėshtje nuk kam ēka me shtu se shumė shumė bukur e ka sqaru titi-a, por desha me tė kėshilli nė emėr tė Allahut o vėlla gostivar_usa tė kesh kujdes se disa fjalė janė kufėr, janė fjalė tė rezikshme.
    Tė thuash pėr namazin se ora e mėsimit ėshtė mė e vlefshme, SubhanAllah, veē duhet me ditė se nė faqe tė dheut, nė kėtė botė diēka mė tė vlefshme se falja e namazit farz nė kohėn e vetė nuk ka, veē njė vepėr konsiderohet qė tė qet jashtė islamit nėse nuk praktikohet, e ajo ėshtė mosfalja e namazit, ska asgjė tė barabartė me namazin.
    pas shehadetit, nėse je i sėmurė ramazani mund tė kompenzohet mė vonė, zekati nėse ske pasuri nuk paguan zekat, nėse ske mundėsi munesh mos me shku nė haxh, kurse Pejgamberi s.a.v.s ka thėnė se prej namazit janė tė liruar vetėm dy veta edhe atė : i ēmenduri dhe i vdekuri.
    pra edhe i paralizuar me qenė e e ke mendjen, me mendje detyroheesh me falė namazin.
    O vėlla tė kisha preferu qė tė mos i qasesh njė ēėshtje pėr tė cilėn nuk ke njohuri se pasha Allahun tė gjithė do tė pėrgjigjemi para Allahut xh.sh.
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Varfėria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •