Hahahahah sa kam qeshur....Qe ka disa te verteta ne shkrim kjo eshte e vertete....Ja tu shpjegoj ca gjera une me sa di ..Shprehje si puna e asaj "me mire te na mare greku" kam degjuar ne Korce por me kuptimin e asaj qe na cmendi qeveria tone po na le pa buke..Eshte sic i thone me mire le te vdes se sa te ri me kete qeveri...Sa per ate punen e bluzkes me flamur qe kishte bere "eksperiment" ky djali ja ka fut pordhes...Kalon njeri me flamur grek ne korce dhe ha aq te tallura dhe te shara ne korce sa nuk ha ne vend tjeter..Kur vijne "Jorgot" dhe "Jorgjicat" ne korce ne ter diten tallim k@n me ata.. Per punen e priftit dhe greqishtes sdo ndonje zgjuarsi te madhe te maresh vesh cbehet.O njerez , po ke keni ne krye te kishes ortodokse shqiptare mo? Seshte grek ay ananasi..sorry anastasi?! Greqia sja u ble librat edhe breket prifterinjve ne shqiperi? Ca dreqi doni me shume? Doemos do tja kepus gjysem greqisht ai. Per ndonje te folur greqisht qe behet pastaj kjo eshte per ter shqiperine ...kudo qe vete ktej nga jugu ja kepusin ndonje fjale greqisht si per pordhe...vete ktej nga zonat bregdetare tjeter pordhe andej me italishte..Nga nje ane "Jorgoja"-Ela more....Nga ana tjeter "Giovani"- Ciao... Nejse nejse se mos prekim njeri ne seder dhe na zemerohen..Sa per punen e atyre personave ne shkrim qe theshin "jo ne korcaret jemi gjysem greke e lesh me qime" radhes tjeter po takuat njeri qe thote ashtu thuajini "Mos u frikeso se sjam konsullata une..!" Po kot budalleqe thone te gjoret qe te marin ndonje pension nga greku ose tju dale viza per ne greqi me lehte...Me perpara kur ishte periudha e ikjes ne mase nga shqiperia sdinin si ta benin fshatin e tyre me grek se dhe vete greqia, duke nxjere historira nga me kotit...Jo gjyshi im ka folur grqisht,,jo ne kemi kisha me emra greke , sikur deshin tja mbushnin mendjen edhe vetes se tyre qe ishin greke, se korcareve puro sja u mbush njeri mendjen qe eshte grek nga ajo zone sikur pistoleten te na vesh ne koke...
Krijoni Kontakt