Jo faleminderit...
Po
Jo
Jo faleminderit...
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
dajt .. mos kemi qene ne nje tog bashk...lol..
ti e paske bere cohu barkas.. cohu barkas.. une barkas cohu.. barkas cohu.. po un e kisha dhe "artileria" .. pra dhe me vrapue.. lol..
megjithate nuk benem pishman..se na ka bere trima e burra te forte ai tranazh ..
un psh sdua tja di as per shi e as per bor e as per gjum e as per kalltuqe..
spartan jam akoma..
rasti nxjerr rastin.. qe thoni ju..
ja cmesojme nga nje ceshtje e ktyre ditve.. qe na con dhe te problemi i sherbimit ushtarak..
--
Tema
Si e kontrollon miku i Shkëlzen Berishës Ministrinë e Jashtme
Nga Tema
Familjes Selmanllari prej disa kohësh nga dega e mobilizimit e Ministrisë së Mbrojtjes i mbërrin rregullisht kërkesa për të dërguar të birin për të kryer shërbimin e detyruar ushtarak. Por Arseni adoleshent tashmë ka një detyrë tjetër. Ai ndodhet larg Shqipërisë, për të bërë as më shumë e as më pak, por detyrën e shoferit të ambasadës sonë në Romë. I ka mjaftuar thjesht aftësia për t’i dhënë makinës dhe është katapultuar nga xhaxhai dhe miqtë e tij në detyrën e rëndësishme. Në duart e tij është timoni i një makine që mbart një simbolikë dhe vlerë të jashtëzakonshme, e në bagazh mbart diçka tjetër.
Shkollimi dhe punësimi
Në redaksinë e gazetës “TemA”, reagimet për këtë ngjarje të turpshme për shtetin tonë janë të shumta. Mes tyre, një zyrtar lokal, në njësinë që drejtohet nga të djathtët prej shumë kohësh, i revoltuar na fton të jemi dëshmitarë të çudisë. Arseni nuk ka mbaruar ushtrinë, në dyert e tij trokasin rregullisht ata të mobilizimit.
Por, nëse nuk ka realizuar këtë kusht për të qenë i punësuar në ambasadë, ai sigurisht s’ka patur kurrë shans të realizojë kushtin tjetër, atë të vjetërsisë në punë. Çunaku Selmanllari nuk ka shumë që ka dalë nga bankat e shkollës. Jo sepse është 18 apo 19 vjeç, por banorët saktësojnë se për të mbaruar shkollën e mesme i janë dashur nja dy vite më shumë se moshatarët e tij. Ndoshta pasioni për makinën e ka lënë pas.
Por Arseni tashmë ka mbushur 23 vjeç duke u endur rrugëve të Italisë me makinën e ambasadës, të cilën ndonjëherë e merr dhe pa leje, siç dhe na pohon ambasada jonë, e cila nxiton të shfajësohet se ai nuk është shofer i parë, sikur radha të jetë kriteri përcaktues për peshën e skandalit. Edhe pse ka qenë 20 vjeç, kur ka marrë për herë të parë në dorë një makinë të rëndësishme për kombin e tij, asnjë diplomat shqiptar i atjeshëm nuk ka qenë gjendje të nuhasë, të paktën në mënyrë diplomatike, një njomëzak mes tyre.
E shoqja e Rafit
Duket se nuk ka patur asnjë shans që mekanizmat vetërregullues brenda kësaj ministrie të kalojnë në sitë Arsenin. Kjo për shkak se e shoqja e xhaxhait të tij, Rrahman Selmanllarit, ka qenë e punësuar në auditin e kësaj ministrie. Kanë nisur punë në të njëjtën ditë në Ministrinë e Jashtme.
Rrjeti i të ashtuquajturit Rafi në këtë ministri ka qenë i kompletuar. Mbetej vetëm një gjë. Të ngarkoheshin bagazhet.
-----------
di llafe nashti.. nga une..
eshte e drejt e ketij arsen lypenit qe ti ike sherbimit ushtarak..
eshte e drejte e familjes qe ta shpetoj te birin nga ushtria..
un vet kta lloj djemsh e keto lloj familjesh i konsideroj plehra e llumra e bizhdila e minj gjirizi te kombit.. por nuk e kam aty hallin sot..
halli im eshte se.. nje zyrtar i shtetit.. duhet ta dije se nje djal i ri shkon ushtar.. te pakten deri vjet ishte i detyruar sherbimi ushtarak.. dhe zyrtari nje djaloshi qe paraqitet te kerkoj pune.. duhet tja shohe dhe kete..se a e ka bere ushtrine.. amos po e kerkon ushtria.. e a mos duke e cuar jashte per pun shteti i kemi bere hile vet shtetit..
pra duke e cuar shofer ambasade te shtetit a mos po ja lagim ligjit qe kte djal mundet e kerkon per ushtar.. po per shtetin..
pra ki rasti i arsenit lypen.. tregon se ku eshte shteti.. dhe se ku eshte shteti e tregon me mire se cdo kush..ministria e jashtme qe duhet te jete nga roja e deres deri tek ministri.. model ne respektimin e detyrave e ligjeve te shtetit..
turp per besnik mu-tafen.. e per krejt m.utat qe kan lidhje me rastin e arsenit lypen..
tash kuptohet se si besniku i ka ndertuar sarajet ne linze .. me bahcera e frutikultera.. e studio letrera ete tjera..
pis..
Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 29-08-2008 më 03:46
un nuk kam bere as barkas as cohu
kam bere, para topit mbrapa topit
Krijoni Kontakt