Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    i/e regjistruar Maska e desaparacidos
    Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga Shpat Berisha Lexo Postimin
    Mė sēaro,nuk tė kuptoj Pratolini,
    -Seriozisht...
    Besoj se Pratolini paska antipati per Den Braunin, ashtu si edhe une ne fakt. Besoj se eshte shkrimtar i mire e historian i keq. Deri ketu s'ka ndonje gje te keqe, natyrisht, por problemi eshte se s'mund te manovrosh historine per te shitur libra. Kjo per Kodi da Vinēi, ndersa nje apo dy libra te tjere qe kam lexuar jane okej.
    Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Me kėnaqėsi e lexova kėtė 1/6-ėn,pjesa parė.Ky zhanėr vėrtetė mungon nė letėrsinė tonė moderne.Stili dhe narracioni janė nė vijen e traditės mė tė mirė tė tregimit shqiptar.Nuk do tė ishte korrekte tė krahasaoj me Kadaren,por ke elemente tė formes sė narrarcionit si tė mjeshtrit tė madh.
    Ndoshta edhe ne njė ditė, do tė kemi njė Den Braun shqiptarė!!!
    Sukses dhe punė tė mbarė!
    Rrofsh lal.
    Eeee...s'e di per ēeshtjen e stilit, dhe nuk me intereson shume. Por ashtu si libri Vrasesi i qymyrit, ( www.albstudent.eu/darien ) s'me intereson shume stili. Si shume te tjere shkruaj, te tjere pastaj e klasifikojne sipas standarteve. Ky tregim apo libri mund te jete i verdhe, i zi, historik, policesk, aventure...s'e di vertet se si mund te quhet.
    Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-06-2008
    Postime
    83
    Fml.per scarimet.Pune shijesh,apo jo...
    -Vazhdo te shkruash,kjo ka rendesi.. sukses!!!

Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    doja me pyet pratolinin, meqe eshte edhe admin, a ke mundesi me e ndryshu titullin e kesaj teme, me e heq ate 1/6 ne fund qe ti rras te gjitha pjeset ketu pa hap tema te reja e te panevojshme?

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Mund ta besh qe cke me te por duhet te kontaktosh me nje supermoderator ose me ndonje admin. Provo nje here me Lioness ose me Shigjeten.

Une sjam admin, jam moderator i thjeshte keshtu qe nuk kam akses tek forumi i letersise.

Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Nėse mė parė nuk e dinin se kush duhet tė tėrhiqtė letrėn, tani e dinė. Pėr momentin kanė vetėm njė fytyrė, fytyrėn time, por s'kanė akoma emėr e mbiemėr. Kanė edhe njė plumb mė pak dhe duhet tė jenė komplet tė shkalluar sepse s'mund tu qėllosh njerėzve kėshtu, ndėrsa janė duke punuar. Duhet tė shkoj nė Dhėrmi apo nė Himarė, por jo me makinėn time. Ndoshta ishin aty tamam pėr mua e jo pėr letrėn, kėshtu qė dinė gjithēka, emėr, mbiemėr, numėr kėpuce. Jo me autobuz, njohin fytyrėn time tashmė. Jo me makinė jo me autobuz. T'a marrė dreqi, s'dua tė fus Oltin nė kėtė muhabet.

Mendoj kėto gjėra ndėrsa shikoj flokėt e mi tek bjen pėrtoke. S'kam asnjė kontakt me ta, i njoh pak. S'mund tė kem kontakt me kėtė punėdhėnės, i kam takuar rrallė dhe nė errėsirė. Kam garanci qė bėjnė gjėra qė nuk shkojnė kundėr ndėrgjegjes sime, por s'e di se kush janė. Dedektiv trapi, dedektiv i kėtij timit, mendoj. Po tani, do presėsh tė dali gazeta nesėr a pasnesėr?
    E shaj veten, e bėj pėr njė lecke po nuk ndihem mė mirė. Okej. As qė mė rref fare tė shkoj nė Dhėrmi-Himarė. Nė Dhėrmi apo nė Himarė pastaj, hajde merr vesh. Por nėse nuk e bėj ndoshta s'do e marr vesh kurrė pėr ēa bėhet fjalė. Aq mė mirė, bėhet fjalė pėr njerėz qė gjuajnė e vrasin. Nėse nuk e marr vesh se ēa po ndodh do jetoj shumė kohė me frikėn se dikush mė qėllon nga njė moment nė tjetrin. Diku nė ndonjė lagje tė errėt apo ndonjė aksident. Njė makinė qė ecte shumė shpejt, aksident. Ndodhin pėrditė. Duhet tė shkoj. Pikė.

<< Dymi e pesėqind lek.>> thotė berberi dhe sikur mė zgjon nga gjumi.

<< Po. >>

Ora njė, ndoshta po mė ndjekin edhe tani. Dreqi ta marrė. Dreqi ta marrė. Duhet tė vendos. Unė do shkoj, e di qė do shkoj. Por duhet vetėm tė jem i qartė me Oltin, nė kėtė histori mund tė rrezikojė shumė. I telefonoj nga njė kabinė afėr postės, nė mes skambistėve.

<< Po >> pėrgjigjet. << Avokat Shehu. >>

<< A kemi rėnė dakord qė kur pėrgjigjemi duhet tė themi avokat e hetues? >>

<< Ti je? Ēa do? >>

<< Olto, do tė ēoje lali jot me pushime. Sa herė ke thėnė ti qė do me shku nė Himarė a nė Sarandė? >>

<< Ė? >>

<< Erdhi edhe dita jote. >>

Mendohet pak, nuhat zėrin tim pastaj pyet.

<< Ku ėshtė e futmja? >>

I shpjegoj ku ėshtė e futmja kur takohemi, pak mė vonė. Ai ngadalėson dhe unė hipi nė makinė afėr 21-dhjetorit. Ashtu si e kam kėshilluar nė telefon nuk e ndal fare makinėn. Kam frikė, kam vėrtet frikė kėsaj here.

Nė fillim Olti qesh kur mė sheh me flokė tė qethura e me mjekėrr tė rruar mirė. Qesh, mė shikon, qesh pėrsėri.

<< Ē'ne qė ke fillu me e rrujt? >> mė pyet.

Nuk qesh mė kur i shpjegoj sa ēa mė ka ndodhur. J'a them tė gjitha, i them edhe se kush mė ka futur nė kėtė telash. Ėshtė sekret. Normalisht s'do ja thoja askujt por edhe ai po vė kokėn nė rrezik, ėshtė e drejtė qė ta dijė.

<< As vetė s'jam i sigurt se kush janė Olto. Por paguajnė mirė dhe kėrkojnė tė bėj punė qė mė pėlqejnė. Si t'a them, nuk besoj se janė shėrbimet sekrete, edhe pse ndonjėri prej tyre mund tė jetė. Ndonjė tjetėr mund tė jetė profesor apo politikan. Le tė themi qė mė thėrrasin kur duhet tė bėj punė qė njė shtet s'mund tė bėjė, pėr arsye diplomatike, kupton? >>

<< Jo, s'po kuptoj asgje. >>

<< As unė. Nuk e di mirė, nejse. >>

Nuk i kėrkoj gjė, s'ėshtė e thėnė qė tė mė ndjeki. Mė duhet vetėm makina, s'dua tė pėrdor timen e as tė marr autobuzin. Thotė qė do vijė me mua, unė refuzoj e ndėrkohe nisemi. Dreka bėhet mbasdite pastaj mbasditja bėhet mbrėmje e ne po zihemi akoma nėse ai mund tė vijė apo jo. Nė fakt besoj se edhe kur mė thotė qė jemi nė Himarė po bėrtas akoma, po i them qė s'duhet tė vijė me mua kėsaj here.

<< Edhe sikur tė vije, plani im parashikonte qė tė mos paraqiteshim bashkė kėtu. >> i them sa pėr tė nxjerrė inatin. << Do vija unė mė para e mbas njė apo dy ditėsh ti. Po tani...>>

<< Po unė sikur s'do vija fare. >> pėrgjigjet.

<< Sikur tė vije pra. S'do vije fare sot, do vije nesėr a pasnesėr. >>

<< Nėse e njoh pak kėtė vend, >> thotė ai << edhe sikur tė vija mbas njė jave do e merrnin vesh qė jemi bashkė. Nuk ėshtė as sezon plazhi, ti e unė jemi gjėja mė interesante qė ndodh kėtė muaj. >>

<< Jo tamam. Shiko atje. >> I bėj mė dorė njė shtėpi nga e cila valėvitet njė flamur. Jemi nė tė hyrė tė qytetit apo tė fshatit, s'e kuptoj mirė se ēfarė ėshtė. Poshtė nesh shikoj flamurin dhe mė kap hidhėrimi.

<< I vetmi flamur bardhė e blu qė duhet tė valėvitet nė kėtė shtet ėshtė ai i Tiranės.>> vendos unė. Mundohem tė fsheh hidhėrimin me kėtė gjysėm batute por nuk ndryshon asgjė. Tė lodhur nga rruga ulemi sipėr makinės dhe nė gjysėm errėsirė shikojmė flamurin si tė hipnotizuar. Dua tė qaj, mundohem tė qaj. Ndoshta lotėt do zgjojnė Gjon e Gjergj Kastriotin, Azem e Shote Galicen, Mustafa Gjinishtin apo Mujo Ulqinakun. T'i sjell kėtu tė shohin, tė mė vijė turp para Ismail Qemal beut e para Bajram Currit. Tė mos duroj dot vėshtrimin qortues tė Luigj Gurakuqit, tė ul sytė para gjakut tė Avni Rustimeti e Adem Jasharit.

<< Sa poshtė kemi rėnė? >> pyes Oltin.

<< Shumė. >> thotė.

Shikojmė flamurin. S'kam qėnė kurrė patriot por nė kėtė moment ndihem i vogėl e pa vlerė para burrave qė ndėrtuan kėtė vėnd.

<< Shumė, shumė. >> pėrsėrit Olti.

Drita e fotografisė sime ēan errėsirėn dhe i ēon njė mesazh kujtdo qė po priste njė mesazh. Bardhyli ka ardhur dhe po ju pret.

<< Po tani? >>pyet Olti.

<< Ki durim, >>pėrgjigjem << nėse kam pak talent, besoj se tani janė ēuar. Kanė parė dritėn dhe po na prisnin. Tė paktėn, shpresoj tė jetė kėshtu. E ndjej qė ėshtė kėshtu. Tani po vendosin. Tani po veshin pantallona, kėmisha e kėpucė e pas pak do jenė kėtu. Nėse nuk vijnė atėherė do provojmė nė qytetin tjetėr. Nėse s'ndodh asgjė kthehemi nė Tiranė. Po na presin, jam i sigurt. >>

Por s'ėshtė e nevojshme tė ndėrrojmė qytet. Jemi ndalur nė njė tip kodre tė vogėl dhe shikojmė tek na afrohet njė grup. Ecin shpejt por para se tė ngjiten te ne ndalin e ndahen. Arrij tė dalloj se si dy fshihen mbas njė shtėpije, janė vetėm hije por i shikoj shumė qartė. Ecėn vetėm njėri. Ashtu si e parashikoja ka kėmishė tė bardhė, moshe e thyer dhe ecen me hap tė shpejtė e tė vendosur ashtu si ecin vetėm ata qė kanė kaluar jetėn nėpėr ara. Arrin deri te ne dhe ndalet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga desaparacidos : 20-08-2008 mė 06:24

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-06-2008
    Postime
    83
    -Pėr komentin e parė,kėsaj radhe do pres pratolinin,se nuk i dihet...ka tė ngjarė - mos do ndrrojė mendje...
    -Ajo pjesa me emra tė mdhej sikur...??!!
    Do pres pjesen e tretė..definitivisht.
    Shėndet e durim nė kėto ditė tė nxehta gushti...!

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anėtarėsuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Edhe une pres vazhdimin. Pershkrimi si gjithmone terheqes. Je i lirshem ne cdo fraze. Tek-tuk ndonje lapsus, ku njejesi ngaterohet me shumesin, por eshte kaq anesor sa kot e thashe se ndreqet lehte. Me pelqen siguria e ecjes tende mes fjaleve, gje qe me bind per nje vazhdimesi akoma me interesante dhe te realizuar artistikisht. Ajde prit tani te merkuren.

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Pergezime...
    "Vrasesi i qymyrit" e lexova menjehere dhe me pelqeu, nuk di te te them jo stili, jo si e ēfare..
    por me pelqeu.
    Pres vazhdimin per pjeset e tjera megjithese krijimet e tua eshte mire te lexohen njeheresh, ndoshta e lexoj kur ta hedhesh te gjithin.
    Keshtu te ngec ne gryke, sa futesh ne teme... mbaron seria...
    Thjesht, te lexoj me endje...
    .
    Epiri ėshtė dhe do tė mbetet gjithmonė shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    -Pėr komentin e parė,kėsaj radhe do pres pratolinin,se nuk i dihet...ka tė ngjarė - mos do ndrrojė mendje...
    -Ajo pjesa me emra tė mdhej sikur...??!!
    Do pres pjesen e tretė..definitivisht.
    Shėndet e durim nė kėto ditė tė nxehta gushti...!
    pO. Nga pjesa e trete fillojne e ndodhin gjerat.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Flamuri i Kosoves
    Nga new-man nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 23-04-2017, 15:06
  2. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Izet Shehu
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-04-2008, 21:19
  4. Skandali i ambasadorit shqiptar nė SHBA, Fatos Tarifa
    Nga Pride nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 30-11-2007, 18:18
  5. Flamuri i Dardanisė mungon nė festimet e 28 nėntorit nė Kosovė
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 19:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •