Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 131
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga artful dodger Lexo Postimin
    ti xfiles duhet te mesosh per auto-censuren.
    na meso ti se nuk di asgje per auto-ēensuren.
    Megjithate nese ke te besh me njerez qe nuk e dine se ēa eshte auto-ēensura besoj se eshte normale te mos e konsiderosh si opcion auto-ēensuren.

Reagimi im ndaj ketyre tipave nuk eshte thjesht sepse sot njeri citon nje artikull te shume koheve me pare dhe kerkon ta beje ate artikull te duket ndryshe nga ē'eshte, por sepse jane te njejtet persona qe kane quajtur skenderbeun tradhetar te islamit. Une kam degjuar njerez te tille por ishin turq fundja, po jo qe shqiptari te flasi ne kete menyre per heroin tone kombetar.

Per dead,
    se meqe ty te bezdisin ata qe shajne fene, apo diēka e tille,
    une njoh dhe kam shume shoke musliman ne forum, dhe ne jeten reale , madje musliman te devotshem, dhe nuk kam asgje kunder.
    Nese ka ekstremizem fetar mos prit qe pala tjeter qe jane jo-besimtaret te rrine kembekryq pa reaguar, do kete patjeter dhe ekstremizem anti-fetar, dhe nuk do jete larg dita kur do shfaqen shenjat e para te ketij ekstremizmi ne realitet e jo vetem ne forume.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    17
    mu sme bezdisin ata qe shajn fene apo dicka e tille po mbezdisin njerzit qe flasin pa lidhje

ti se kuptove mir pytjen time mduket

pytja ishte ca kan lidhje jevgjit dhe ekstremizmi fetar me ket artikullin e "the times" dhe mosbesimin e nene terezes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga dead Lexo Postimin
    mu sme bezdisin ata qe shajn fene apo dicka e tille po mbezdisin njerzit qe flasin pa lidhje

ti se kuptove mir pytjen time mduket

pytja ishte ca kan lidhje jevgjit dhe ekstremizmi fetar me ket artikullin e "the times" dhe mosbesimin e nene terezes
    ne rregull po ta shpjegoj,
    si fillim the times nuk akuzon aspak nen terezen per krize mosbesimi, sepse te ishte ashtu dhe vete vatikani nuk do i kishte lejuar te qarkullonin se do prishte imazhin e nje shenjtoreje dhe do ishte kunder interesave te tyre. Dhe ata budallenj nuk besoj se jane. Po ky tipi me vrap citon nje fraze te saj dhe na thote "ēa lloj njeriu qenka kjo qe paska ndjere erresire ne shpirt"......

Po nuk eshte hera e pare qe figurat tona kombetare sulmohen ne kete menyre, ka 3 vjet qe frekuentoj kete forum dhe sidomos 2 vitet e para rrija vetem tek temat fetare, dhe kam pare e lexuar aq sa te mos mbaj me kupa.

Me kaq po e mbyll dhe une kete muhabet se nuk ja vlen, thashe ēa kisha per te thene.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    17
    dmth ty te ofendon prospekti qe nene tereza mund tket pas krize mosbesimi apo te duket se te kesh 1 krize mosbesimi do te thot qe je njeri negativ ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    dmth ty te ofendon prospekti qe nene tereza mund tket pas krize mosbesimi apo te duket se te kesh 1 krize mosbesimi do te thot qe je njeri negativ ?
    asnjera nga te dyja, edhe pse une nuk jam besimtar.
    mua me ofendon prospekti qe ai shkrim mbi nen terezen perpiqet te perdoret kunder saj prej hapesit te temes.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    17
    perpiqet te perdoret kunder saj ne ca menyre ?

mu psh mduket ofendim me i madh ta qush dike "shenjtore" sesa te thush qe ai person ka krize mosbesimi

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    na meso ti se nuk di asgje per auto-ēensuren.
    Megjithate nese ke te besh me njerez qe nuk e dine se ēa eshte auto-ēensura besoj se eshte normale te mos e konsiderosh si opcion auto-ēensuren.

Reagimi im ndaj ketyre tipave nuk eshte thjesht sepse sot njeri citon nje artikull te shume koheve me pare dhe kerkon ta beje ate artikull te duket ndryshe nga ē'eshte, por sepse jane te njejtet persona qe kane quajtur skenderbeun tradhetar te islamit. Une kam degjuar njerez te tille por ishin turq fundja, po jo qe shqiptari te flasi ne kete menyre per heroin tone kombetar.

Per dead,
    se meqe ty te bezdisin ata qe shajne fene, apo diēka e tille,
    une njoh dhe kam shume shoke musliman ne forum, dhe ne jeten reale , madje musliman te devotshem, dhe nuk kam asgje kunder.
    Nese ka ekstremizem fetar mos prit qe pala tjeter qe jane jo-besimtaret te rrine kembekryq pa reaguar, do kete patjeter dhe ekstremizem anti-fetar, dhe nuk do jete larg dita kur do shfaqen shenjat e para te ketij ekstremizmi ne realitet e jo vetem ne forume.
    nqs shkruan me pak dmth se je me i sigurte ne ato qe shkruan.

thjesht sepse ata nuk dine c'eshte auto-sensura kjo nuk dmth se eshte e nevojshme te mos dish as ti. ato qe thua ne kete teme nuk kane shume lidhje me subjektin e temes... biles ti nuk mund te dish nese artikulli ka 'spin', pa lexuar origjinalin... lexoje, pastaj nqs mendon se ka atehere vihu ne pune ta dikonstruktosh... por mos bej au iu kot duke ofenduar robe si psikopat sepse ashtu te jane kristalizuar idete ty.

p.s. ekstremizmi eshte ekstremizem... nuk ka ekstremizem fetar e ekstremizem anti-fetar. te dy kane te njejtat karakteristika patetike e idiote... ideologjite jane thjesht flamure.

pa te keq

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Nene Tereza ,Gonxhe Bojaxhiu ka qene nje besimtare e sinqert dhe eshte shprehur sinqert per mendimet e saja ne kohe te veshtira shpirterore qe ka pasur.

99% te njerezve (besimtarve) kane ndonjehere dyshime te vogla apo te medha ne besimin e tyre , kjo eshte natyre e njeriut.
    Vetem hipokritat fetare mundohen t'na shiten kinse besojn 100% dhe asnjeher nuk kane dyshuar apo vene ne pyetje besimet apo sistemet fetare.

Ja nje poezi nga Ali Aslani.

http://www.youtube.com/watch?v=rM6lW2TyI4s
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 14-08-2008 mė 03:26
    SE KENDUAM "LET IT BE"

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    njerez te vegjel qe marrin neper goje nje personazhe te paperseriteshme ne histrori.

nuk me ngelet tjeter te them pervecse chain of fools

rob te neveritshem.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    perpiqet te perdoret kunder saj ne ca menyre ?

mu psh mduket ofendim me i madh ta qush dike "shenjtore" sesa te thush qe ai person ka krize mosbesimi
    Ti i/e vdekuri/a me lart (me quaj luaneshe pa merak) nuk ta di besimin fetar, dhe as qe dua ta di. Une personalisht nuk kam te njejtin besim me Nene Terezen. Megjithate, nje individ, pavaresisht besimit personal, po beri ato sakrifica dhe ato mrekulli qe ka bere Ajo, i vihet emri "i shenjte" sikur dhe ne sensin humanitar.

Dmth edhe njehere, ceshtje personale, megjithate, nqs ty te duket ofendim personifikimi i Nene Terezes si nje njeri te shenjte, problem per ty. Shyqyr qe nuk kane gjithe njerezia kete problem, se do kishim ngrene njeri tjetrin me shume se c'e kemi ngrene deri me sot.

Ti ndoshta nuk e vure re titullin e meparshem te temes. Ti, akoma me teper, mbase s'ke klikuar fare te artikulli cope-cope i Panorames. Dhe gjithashtu (megjithese anglofon/e nga pseudonimi) mbase s'pate durimin te lexoje artikullin origjinal te Times. Dhe nisur nga keto, plus dickaje akoma me te shenjte (origjines shqiptare te Nene Terezes,) xfiles ndihet i ofenduar.

Po e mbyll postimin tim me perfundimin e artikullit ne Times (qe meqe ra fjala, per ata/ato qe s'e kane kokren e idese, behet fjale per publikimin e korrespondences se Nene Terezes ne nje liber, gje qe ajo vete kerkoi para se te jepte shpirt qe te mos publikohej, por tjeter ceshtje.)

Into the Light of Day

Please destroy any letters or anything I have written.
    — to Picachy, April 1959

Consistent with her ongoing fight against pride, Teresa's rationale for suppressing her personal correspondence was "I want the work to remain only His." If the letters became public, she explained to Picachy, "people will think more of me — less of Jesus."

The particularly holy are no less prone than the rest of us to misjudge the workings of history — or, if you will, of God's providence. Teresa considered the perceived absence of God in her life as her most shameful secret but eventually learned that it could be seen as a gift abetting her calling. If her worries about publicizing it also turn out to be misplaced — if a book of hasty, troubled notes turns out to ease the spiritual road of thousands of fellow believers, there would be no shame in having been wrong — but happily, even wonderfully wrong — twice.

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •