shum verejtje me vend .....me vend me vend...Bibla ne cdo faqe te saj, flet per popullin e izraelit, pa e permendur fare pjesen tjeter te botes!! Thua se ne te tjeret nuk egzistojme!? Kur ky zot qenka zoti njerzimit, atehere pse flet vetem per izraelitet? Pse nuk flet pak edhe per ne te tjeret ne bibel?
Cfar trillimi kan ber çifutet ë? E kan ber te gjith boten te besoje ne nje zot, qe gjasme qenka zoti i tyre, duke ber boten te kene frike nga zoti i çifuteve!
Nese une e kam gabim, atehere pse bibla flet vetem per bijt e izraelit (çifutet) ?? Ne te tjeret bijt e kujt jemi, te cilit zot?
shi tani librat qe ban bum per fen krishtere te shkruara nga po keta popuj "te zgjedhur te zotit"codi i davinqit dhe tjetri pasioni i krishtit...
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Tashmë e gjete një temë ku nuk do kundërshtojmë njëri tjetrinNese une e kam gabim, atehere pse bibla flet vetem per bijt e izraelit (çifutet) ?? Ne te tjeret bijt e kujt jemi, te cilit zot?
Duhet të kuptojmë konceptin e biblës. Bibla ndahet në dy pjesë: Dhjata e Vjetër, dhe Dhjata e Re.
Dhjata e Vjetër u përhap nga Moisiu vetëm për izralitët, ndërsa Dhjata e Re u përhap nga Krishti për gjithë njerëzimin.
Tash, Dhjata e Vjetër (pasiqë është për izraelitët), në bazë të shkrimeve që ka, del se i urdhëron izraelitët që të pushtojnë tjerët, të jenë të dhunshëm, të plaçkisin, të grabisin femra, të pushtojnë toka, të zhdukin popuj, të skllavërojnë etj.
Por për t'i realizuar gjithë këto, duhet që popujt tjerë të jenë të durueshëm, dhe të pranojnë çdo të keqe nga hebrenjtë. Prandaj për të arritur këtë u desh që të shpallej Dhjata e re, e cila i urdhëron krishterët që nëse dikush i godet në njërën faqe të kthejnë edhe tjetrën, me një fjalë kërkon nënshtrim.
Rezultati është Çifut-skllavopronar dhe Krishter-skllav.
Rezultati është Çifut-skllavopronar dhe Krishter-skllav.
ah pash nji dokumentar ne Gaza tregonin kolonet izraelit duke punu ne token palestineze me njerz palestinez....ato salla e perime qe pash aty i vin ketunuk i ha mu ! me qfar kushtesh punonin ata palestinez te shkret , si jetohet e punohet ne token te te okupuar ? phuuuu zoti i vraft ..ARTE-tv me e mira..
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Sepse feja e tyre dhe profetët e tyre i përkasin botës së tyre semite.Atehere pse gjithe pejgamberet jane arab? ashtu edhe Hebrenjet tek Bibla...
Ilirët dhe më pas shqiptarët nuk kishin nevojë për profetë, sepse populli ynë e ka pasur religjionin e vet që nga kohët më të lashta, dhe e ka ruajtur e zhvilluar me fanatizëm deri në ditët tona.
Mosmirënjohja është mëkati më i madh ('flet allahu' tek libri i tij).
Te ky libër, ka plot 'profetë' të llojit beni israili. Nuk bëni mirë tu ktheni krahët kur ju hartuan gjithë atë libër (përsëritës) dhe jua dhanë gati. Edhe arabët tuaj ('profetët e tjerë' me demek) vëllezër gjaku janë me ata.
- Besimi tek zoti i çifutëve dhe i arabëve -
Prektora
Krijoni Kontakt