ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)
Nuk e thashe ne kuptimin e mos te kuptuarit si profesion se as vete nuk jam i tille, por me teper e kisha fjalen per llogjiken qe i kunderviheni artikullit. Iliret nuk lane asgje ne historine Boterore pervec glasave te tyre. Prandaj mos u habisni kur nje zbulim emertohet me periudha kohore qe s'mund ti atribuohen Ilireve
Nuk jam dakort me kete qe thua se iliret nuk lane asgje ... nuk i hy keti debati por lexo ne forumet respektive.
Sa per artikullin, me behet qejfi qe ka dhe behen zbulime arkeologjike por ajo cfar kundershtoj eshte mediokriteti i shkrimit dhe menyra e perdorimit te termave reference, thjeshte tregojne dhe reflektojne propagande greke.
Sa per periudhat kohore te ashtuquajtura Greke, ti sqarova me lart.
Ska asgjekundi periudhe greke sepse vetedija nacionale greke ne ate kohe nuk ekziztonte, formimi politik ne ate kohe nuk qe me shume se disa Qytet-Shtete qe u grine mes tyre per dy kacidhe vend. Me sa mbaj mend une nga historia, Lufta e Peloponezit kishte si shkak pikerisht Epidamnin.
Bindjet e tua mbi iliret ngelen te tuat.
Me respekt,
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 09-08-2008 më 16:54
Fatkeqsisht as Athina nuk ka qene qytet grek kurre, madje po te mihesh lagjet e vjetra do zbulosh banore autokton shqiptar edhe sot e kesaj dite atje.
"sorry", por nuk ekziston dicka si "arqitektura greke", - per te qene i sakte duhet perdorur temrin "antike". Sepse "grek" dhe "antik" nuk kane asnje lidhje, madje as logjike mes vete.
Nuk ka grek ne antike, -ndersa helen dhe grek jane te ngjashem si asfalti me kalldremin.
Tuje, emri "Epidamn" nuk ka asnje lidhje me greqishte. E aq me pak Dyrrahu....eeeeeee tjera.
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 09-08-2008 më 23:04 Arsyeja: bashka
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
http://www.oldandsold.com/articles22...cture-14.shtml
Si puna e ketij materiali ke me mijera ne internet.
Dhe dicka, se e di qe nje pjese e "Elites patriotike" e FSH si pranon qe greket jane pasardhes te Heleneve. Greket jane pasardhes te Heleneve jo me pak se c'jane shqiptaret pasardhes te Ilireve, vec me nje ndryshim. Nese te paret pranohen boterisht si dhenes te kultures, shkences, politikes dhe artik antik (e dokumentuar kjo), te dytet njihen per asgje. Dhe te jeni te sigurte se ne kete rruge qe po ecet edhe shqiptaret e sotem do kujtohen pak a shume si Iliret (nese do egzistoje bota dhe 1000 vjet te tjera). Pra si nje popull qe egzistuan ne Ballkan, por qe s'bene asgje per tu kujtuar.
Ehe. Elita dhe Elitaret si tyne ngaterrohen si edhe Bota nga keta "Greke" pasardhes te Ylleneve:
http://www.freewebs.com/styx49/apps/...otoID=10657531
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-08-2008 më 10:26
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt