Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Ju ende se kuptoni kete punen e arqitektures. Greqia e lashte ishte shpesh pike referimi i arqitekturave jo vetem ne viset e kolonizuara te ilireve, por deri ne Perandorine Romake. Tani ti me thua qe Iliret ndertonin sipas Arqitektures se tyre (?!!!!). Cila na qenka kjo arqitektura Ilire qe se paskemi degjuar me pare?! Kjo eshte njesoj sikur te thuash qe gjithe ndertimet moderne sot ne Shqiperi jane ndertuar sipas arqitektures Shqiptare, kur dihet fare mire qe 95% e tyre jane ndertuar kryesisht si huazime arqitekturore Europiane.
    Ku kam permendur une ArQitekturen (Arkitekturen) Ilire?

Aq me teper po fyen nje Arkitekt.

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Ku kam permendur une ArQitekturen (Arkitekturen) Ilire?

Aq me teper po fyen nje Arkitekt.
    Po pak a shume ate nenkuptove kur the qe Durresi i vjeter dhe porti u ndertua nga biri i nje Iliri. Apo tani e ndrrove e po thua qe i biri e ndertoi ne baze te modele ndertuese Helene?!

Pastaj per cfare te fyeva?!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Po pak a shume ate nenkuptove kur the qe Durresi i vjeter dhe porti u ndertua nga biri i nje Iliri. Apo tani e ndrrove e po thua qe i biri e ndertoi ne baze te modele ndertuese Helene?!

Pastaj per cfare te fyeva?!
    Une nuk nenkuptova, por citova nje pjese nga legjenda e themelimit te Durresit,
    Epidamni nuk ishte Arkitekt as edhe i biri. Ishin mbreter ...

Me fyeve ketu:

Ju ende se kuptoni kete punen e arqitektures.

Une nuk nenkuptova, por citova nje pjese nga legjenda e themelimit te Durresit,
    Epidamni nuk ishte Arkitekt as edhe i biri. Ishin mbreter ...

Me fyeve ketu:

Nuk e thashe ne kuptimin e mos te kuptuarit si profesion se as vete nuk jam i tille, por me teper e kisha fjalen per llogjiken qe i kunderviheni artikullit. Iliret nuk lane asgje ne historine Boterore pervec glasave te tyre. Prandaj mos u habisni kur nje zbulim emertohet me periudha kohore qe s'mund ti atribuohen Ilireve

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Nuk e thashe ne kuptimin e mos te kuptuarit si profesion se as vete nuk jam i tille, por me teper e kisha fjalen per llogjiken qe i kunderviheni artikullit. Iliret nuk lane asgje ne historine Boterore pervec glasave te tyre. Prandaj mos u habisni kur nje zbulim emertohet me periudha kohore qe s'mund ti atribuohen Ilireve
    Nuk jam dakort me kete qe thua se iliret nuk lane asgje ... nuk i hy keti debati por lexo ne forumet respektive.

Sa per artikullin, me behet qejfi qe ka dhe behen zbulime arkeologjike por ajo cfar kundershtoj eshte mediokriteti i shkrimit dhe menyra e perdorimit te termave reference, thjeshte tregojne dhe reflektojne propagande greke.

Sa per periudhat kohore te ashtuquajtura Greke, ti sqarova me lart.
    Ska asgjekundi periudhe greke sepse vetedija nacionale greke ne ate kohe nuk ekziztonte, formimi politik ne ate kohe nuk qe me shume se disa Qytet-Shtete qe u grine mes tyre per dy kacidhe vend. Me sa mbaj mend une nga historia, Lufta e Peloponezit kishte si shkak pikerisht Epidamnin.

Bindjet e tua mbi iliret ngelen te tuat.

Me respekt,
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 09-08-2008 më 16:54

Mos u nxitoni bre burra, se Durresi ka qene koloni e famshme greke dhe s'ka pse tu habise fakti qe te gjendet shkrimi dhe arqitektura greke ne keto zbulime

mos ke pi najsen ti

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    lol me shkrive, ke qun grek ti pash nderin??!!

,ato periudha kohore qe ben fjale ti,ata rob qe e kishin ate kulture ishin mjaft te ndryshem(ishin dore e bardhe,mos ngatarro k.... me dollarin) nga kta jevgjit greko/siriane te sotem.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pa mohuar meritat per punen e bere te arkeologeve mendoj se lajmi ne fjale ka pasaktesi formulimi.

Hidhini nje sy kesaj,

Do me thote dikush, Durresi ka qene qytet grek si Athina apo cfar ...?
    Fatkeqsisht as Athina nuk ka qene qytet grek kurre, madje po te mihesh lagjet e vjetra do zbulosh banore autokton shqiptar edhe sot e kesaj dite atje.

Mos u nxitoni bre burra, se Durresi ka qene koloni e famshme greke dhe s'ka pse tu habise fakti qe te gjendet shkrimi dhe arqitektura greke ne keto zbulime
    "sorry", por nuk ekziston dicka si "arqitektura greke", - per te qene i sakte duhet perdorur temrin "antike". Sepse "grek" dhe "antik" nuk kane asnje lidhje, madje as logjike mes vete.

Nuk ka grek ne antike, -ndersa helen dhe grek jane te ngjashem si asfalti me kalldremin.

Tuje, emri "Epidamn" nuk ka asnje lidhje me greqishte. E aq me pak Dyrrahu....eeeeeee tjera.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 09-08-2008 më 23:04 Arsyeja: bashka
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    "sorry", por nuk ekziston dicka si "arqitektura greke", - per te qene i sakte duhet perdorur temrin "antike". Sepse "grek" dhe "antik" nuk kane asnje lidhje, madje as logjike mes vete.

Nuk ka grek ne antike, -ndersa helen dhe grek jane te ngjashem si asfalti me kalldremin.

Tuje, emri "Epidamn" nuk ka asnje lidhje me greqishte. E aq me pak Dyrrahu....eeeeeee tjera.
    http://www.oldandsold.com/articles22...cture-14.shtml

Si puna e ketij materiali ke me mijera ne internet.
    Dhe dicka, se e di qe nje pjese e "Elites patriotike" e FSH si pranon qe greket jane pasardhes te Heleneve. Greket jane pasardhes te Heleneve jo me pak se c'jane shqiptaret pasardhes te Ilireve, vec me nje ndryshim. Nese te paret pranohen boterisht si dhenes te kultures, shkences, politikes dhe artik antik (e dokumentuar kjo), te dytet njihen per asgje. Dhe te jeni te sigurte se ne kete rruge qe po ecet edhe shqiptaret e sotem do kujtohen pak a shume si Iliret (nese do egzistoje bota dhe 1000 vjet te tjera). Pra si nje popull qe egzistuan ne Ballkan, por qe s'bene asgje per tu kujtuar.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dhe dicka, se e di qe nje pjese e "Elites patriotike" e FSH si pranon qe greket jane pasardhes te Heleneve. Greket jane pasardhes te Heleneve jo me pak se c'jane shqiptaret pasardhes te Ilireve, vec me nje ndryshim. Nese te paret pranohen boterisht si dhenes te kultures, shkences, politikes dhe artik antik (e dokumentuar kjo), te dytet njihen per asgje. Dhe te jeni te sigurte se ne kete rruge qe po ecet edhe shqiptaret e sotem do kujtohen pak a shume si Iliret (nese do egzistoje bota dhe 1000 vjet te tjera). Pra si nje popull qe egzistuan ne Ballkan, por qe s'bene asgje per tu kujtuar.
    Ehe. Elita dhe Elitaret si tyne ngaterrohen si edhe Bota nga keta "Greke" pasardhes te Ylleneve:

http://www.freewebs.com/styx49/apps/...otoID=10657531
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-08-2008 më 10:26
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Durresi
    Nga dodoni në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 05-04-2023, 23:02
  2. Atlantis në Shqipëri
    Nga SyntheticZero në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 636
    Postimi i Fundit: 01-09-2015, 14:36
  3. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  4. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •