Close
Faqja 10 prej 38 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 371
    Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    “Tradhtia bashkėshortore ėshtė fenomen qė kohėve tė fundit ėshtė mjaft e shprehur edhe tek ne, dhe ndodh tek dy gjinitė, por me e shprehur ėshtė tek meshkujt, tė cilėt janė mė tė prirė tė tradhtojnė sesa femrat”, ėshtė shprehur sociologu Ilir Rexha.

Sipas tij, janė disa faktorė qė shpijnė tek tradhetia, por pikė se pari ėshtė mungesa e harmonisė bashkėshortore dhe mosgjetja e prehjes dhe e lumturisė tek ēiftet, pastaj mungesa e besimit tek ndonjėri prej ēifteve, apo e kundėrta, besimi i kundėrt te njėri-tjetri, rėnia e interesimit pėr tė pasur marrėdhėnie intime mes bashkėshorteve dhe disa faktorė tė tjerė.
    Nė kėtė aspekt po ashtu mund tė ndikojė edhe mungesa e shpeshtė e kontakteve mes bashkėshorteve, pasi qė ndonjėri nga ta mund tė jetė jashtė gjirit familjar, gjė qė krijon mundėsi tė theksuara qė tė humbet besimi tek njėri-tjetri dhe tė lindė tradhetia.
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Postime
    11
    Tradhetia?! Tradhetia vret, lendon, shkaterron... Po te justifikohet tradhetia, ne heshtje pohon pavlefshmerine tende... Ajo nuk mbaron edhe fillon ne dhimbjen per humbjen e nje personi, POR te dickaje shume shume me me vlere: UNIT tone. Njeriu eshte fanatik i mbrojtjes se asaj krenarie te brendshme, edhe ne momentin kur dikush e cenon apo shkel mbi te ti tjetersohesh, dhe kerkon te "godasesh" me gjithe forcen.

Kjo ndienje eshte ablolute do te thoja une, por menyra si reagojme ndryshon ne varesi te karaktereve tona. Te "fortet" i thone Jo! Ska justifikim per dyfytyresine! Ska cmim qe mund te bleje krenarine time!
    Ndersa te "dobetit" mundohen ta justifikojne ate, gjithmone ne ate menyren qe ne fantazine e tyre ajo krenaria e brendshme te jetoje. Dmth e dine qe po e gjenjejne veten, por preferojne te jetojne ne boten e fantazive... ndihen mire aty. Ne jemi qenie shume te cuditshme edhe te paparashikueshme ndonje here...

Une personalisht nuk e justifikoj, sepse e shikoj ne prizmin e krenarise time. Jo vetem tradhetine po asnje lloj veprimi qe te cenoj "vlerat mbi te cilat une ngrihem" une nuk e justifikoj!!! Mund te fal gjithcka por nuk mund te fal nje njeri qe ecen me kepuce te pista ne jeten time (perfshi edhe mua)!!! Bukuria e jetes per mua qendron tek te jetuarit paster edhe ndershem me veten dhe Boten perreth. Ai qe abuzon me kete gje nuk meriton me te jete ne jeten time!

Ps: Diana ta kam thene edhe po ta them perseri per mua je nr 1 i forumit, je femer brilante! Flm qe e pasuron kaq shume forumin e dashur! Respekte!

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Mos i prisni gjerat me thik dhe mos u beni kaq strikt!

Tradhetia eshte reciproke,nese tradheton,do jesh i tradhetuar.

A justifikohet?!Mmmmmmmmm varet,ka shkalla te # tradhetie dhe varet nga personi ne fjale,se si arrin ai apo ajo te konceptoj kete situat!
    Feel the pump √

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    A justifikohet tradhetia?
    ----Per mua, jo.

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Te dashur shkrues e lexues!
    I lexova te gjitha shkrimet e kesaj teme dhe vura re qe shumica e njerezve, perpara pyetjes " A falet tradhetia" direkt nisin e thone "JO". Por per mendimin tim ndikojne shume faktore per tradhetin dhe menyren pse gjerat kane vajtur deri ne kete pike ne nje lidhje.

Nuk mund tu shkohet gjerave me thike qe tradhetia falet apo jo. Njeriu, gjeja e pare qe duhet te beje kur merr vesh qe partneri ka tradhetuar, pervec inatit, eshte te pyesi veten se ku ka gabuar ne lidhje me partnerin. Dhe sado qe te mendojne se nuk kane faj per tradhetine e partnerit, ne shumicen e rasteve (mos te them ne te gjitha se ka disa perjashtime) faji eshte i dyanshem, pavaresish se i ngelet njeriut qe ka kryer aktin "kriminal".

Thote nje shprehje: "Meshkujt tradhetojne per aventure ndersa Femrat tradhetojne me zemer."
    Une me deshire do kisha te dija opinionet e njerezve mbi kete thenie, sepse eshte vertet interesante te degjosh argumentet e nje gjinie duke mbrojtur me force vetveten, sepse askush nuk pranon ta kete gabim. Dhe kjon eshte shume e ngjashme me faktin qe te gjithe mendojne se jane ne rruge te drejte dhe te tjeret e kane gabim. Per kete arsye njerezit mendojne se me shpejtesi se tradhetari eshte fajtori dhe pikerish ai duhet denuar.
    Te pakten ky eshe mendimi im.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

maraklije Maska e bombona
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    tradhetija nuk ka justifikim,dhe persa i perket faljes do thoja te mos e falnin fare
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    une jam mashkull dua seks gjithmone dhe kur partnerja ska deshire per arsyet e saja une deomos do arrij te bej tradheti

kaq nuk kuptojne femrat neve meshkujt?

i/e regjistruar Maska e Burreli1924
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    86
    nuk ka justifikim .

tradhtia eshte dicka shum e keqe si per meshkujt apo per femrat.

dikush qe tradheton dhe te vret, prandaj ai apo ajo kosiderohet dezertor dhe eshte armiku numer nje.
    Me mire jeto nje dite si Luan,
    se 100 vjet Lepur.

9. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Burreli1924 pėr postimin:

hektor.m (13-09-2014)

gjithmone e me larg
    Anėtarėsuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    justifikohet, por nuk tolerohet e as nuk kaperdihet.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    me mire mos u martoni (lidhni) kur e dini qe sjeni aq te fort sa te rezistoni deshiren e castit

Faqja 10 prej 38 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tradhėtia nėpėrmjet internetit!
    Nga Erlebnisse nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 23-02-2012, 21:55
  2. Tradhėtia
    Nga ChuChu nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-11-2007, 21:35
  3. Kur tradhetia nuk te ēon ne divorc..
    Nga shefqeti11 nė forumin Pyetni psikologun
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-03-2007, 11:12
  4. TraDheTia..!!
    Nga Dj-GabrieL nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 27-04-2006, 07:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •