Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Ka njerez qe jane gjeni o bllu skaj.

ditmir, derzi, hyji biznesit - hap ndonje tourist attraction, pa leri integralet.
    Dhe ne bixnec i duhet te dije te mbledhe e te zbrese
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Citim Postuar mė parė nga Blue_sky Lexo Postimin
    Te te kisha pasur me afer do te kisha dhene shenimet e mija te se mesmes. Sidoqofte s'jane te veshtira, mjafton t'i kapesh nga bazat se matematika eshte si shtepi, pa fundamente solide bie brenda.

Po ti gje ne te mesmen s'ke mesuar mer derebardhe? Si e ke kaluar klasen pa ditur integralet, limitet,...?
    Na bete budallenj fare. Un matematiken ne shkolle te mesme e nxorra 7 se e kam lene kohet e fundit per fajin e kompjuterit , po jo se nuk di fare po nuk i di integralet mire dhe tash tani ti mesoj meqe ka shum mundesi te vazhdoj per inxjinjeri.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga Ditmir Zhuka Lexo Postimin
    Na bete budallenj fare. Un matematiken ne shkolle te mesme e nxorra 7 se e kam lene kohet e fundit per fajin e kompjuterit , po jo se nuk di fare po nuk i di integralet mire dhe tash tani ti mesoj meqe ka shum mundesi te vazhdoj per inxjinjeri.
    S'ka mundesi "t'i kesh lene" sepse(te pakten ne programin shkollor qe kisha une) nuk i kemi bere ne "kohet e fundit"(pra ne tre muaj) por ne nja 2-3 vjete.

Si 2 3 vjete ?
    Integralet jane vetem ne vitin e katert.

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Nese te duhet ndime shkruaj ketu disa integrale dhe te premtoj qe do te mesoj bazat me siguri.
    Pa hyre ne shume thellesi: integralet zgjidhen ne 3 menyra, me zvendesim, me pjese, dhe me perafersi.
    Menyrat e para behen me laps dhe perdoren per per deri ne 3 te panjohura.
    Sikur asgje tjeter te mos dish po te kuptosh derivimin, integrali eshte opreacioni i anasjellte.
    Kalofsh mire dhe suksese ne mesimin e integraleve.

Ed
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Si 2 3 vjete ?
    Integralet jane vetem ne vitin e katert.
    Une kam bere dhe te mesmen jashte dhe meqe kam perfunduar per profil shkencor, i kemi pare ne forme te detajuar. Kjo pune ka zgjat 2 vjete(natyrisht jo cdo mesim por gjate semestrash te caktuar).

Ok faleminderit shum te gjithve , me mire po filloj te perseris qe nga viti e trete me limitet dhe te arrij ku te arrij!!! Megjithse kto integralet ta shpifin jane goxha te veshtira.
    Edhe njihere faleminderit!

Hibernated
    Anėtarėsuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Ok faleminderit shum te gjithve , me mire po filloj te perseris qe nga viti e trete me limitet dhe te arrij ku te arrij!!! Megjithse kto integralet ta shpifin jane goxha te veshtira.
    Edhe njihere faleminderit!
    Natyrisht qe pa kuptuar limitet dhe derivatet nuk mund te kuptosh integralet Ditmir.
    Prandaj te duken te veshtira sepse nuk je mire me limitet dhe derivatet
    Pasi ti pervetesosh ato, do te te duken te lehta pasi shumica e integraleve (pothuasjse te gjitha ato te programit mesimor ne gjimnaz) gjinden direkt sipas disa formulave standarte, dhe ato te nderlikuarat ne dukje zberthehen sipas tyre.
    Per me te veshtirat duhet pak pune, intuite, gje te cilen nuk mund ta kesh pa u ushtruar me perpara qe nga ato me te lehtat.
    Gjithe te mirat dhe suksese

Faleminderit!!!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •