Aq te bukura disa prej tyre sa...nuk po provoj t'i pershkruaj fare!
Aq te bukura disa prej tyre sa...nuk po provoj t'i pershkruaj fare!
~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~
Faleminderit,ty edhe gjithe atyre personave qe me komplimentojne gjithmone e tregohen te sjellshem.
Jam i sigurt qe ne te ardhmen do postoj foto me rezultate akoma me te mira,pasi "setupi"-i im po i shtohet ndonje gje e re perhere,dhe kjo ndihmnone shume ne kete lloj fotografie,ku cdo gje duhet kuruar ne detajet me te imta.
Pershendetje
Ne fotot e meposhtme te henes jaane marre nje dite njera pas tjetres.Shihet qarte ne anen e hijes,ndryshimi i saj nga foto e pare tek e dyta.Kjo tregon avancimin e fazes se saj ose me mire levizjen e shpejte te tokes ne qiell.
1.Data 21/08
2.Data 22/08,merre me tjeter telescop.....prova e pare pasi sapo e bleva.Eshte nje tip Maksutov-Cassegrain.110mm F/10
Galaksia e andromedes marre me fushe te gjere(widw field)
![]()
Kategoria wide field
Kostelacioni i shigjetarit.
Ndodhet pikerisht ne drejtim te qendres se Rruges se qumeshtit,galaksia jone.Duket qarte kostelacioni ne pjesen e majte poshte,dhe Jupiteri qe ne kete periudhe tranziton aty,dhe eshte pikerisht ylli me i ndritshem ne foto.Kurse galaksia jone shtrihet nga horizonti dhe vazhdon siper.Per fat te keq edhe se ne nje zone malore te erret,me nje kohe te gjate ekspozicioni Ndotja e ndricimit qe vjen nga qyteti i Brescia eshte teper i bezdisshem.Duket dhe telascopi,siper te cilit ishte montuar edhe aparati
Setup
Canon eos 350d
objektiv 18-55 F/5,6
Koha ekspozizionit: 3 min
Ne paralel me teleskopin
Kategoria Deep sky
Ylli Sadr dhe M29 (open cluster)
Sadr ndodhet ne kostelacionin e mjellmes(cygnus)dhe ka si sfond rrugen e qumeshtit.Kjo shihet edhe nga sasia e yjeve ne fotografi.Rreth tij ndodhen shume objekte e nebuloza,por te cilat kerkojne me shume ekspozicion per tu shfaqur,por per mua eshte e pamundur tani per tani,pasi sa me shume koha e ekspozicionit zgjatet,aq me e veshtire eshte te fshehesh levizjen e tokes ne menyre per te evituar yje te zgjatur e jo si pika te rregullta.Por jam duke e zgjidhur kete problem......po vjen autoguida dhe mjaft me foto te pamundura ;-)
Ne mes se fotos dyndja e hapur Messier 29 (M29) te cilin e kam fotografuar edhe me nje tjeter teleskop pa te tilla probleme e me zmadhim me te madh (shih fotot e para)
![]()
Me ke mahnitur, komplimenta![]()
Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.
Faleminderit,me behet qejfi qe te pelqejne.
![]()
Une kam vetem nje kritike te vogel. Do te ishte mire qe fotot te ishin ne formatin qe kerkon forumi 800-600. Do te kishte rregullsi ne pamje dhe ne shfletim te faqeve, do te dukeshin me te disiplinuara.
Sa per fotot nuk kam kritike, vetem vendos te tjera. Ja vlen djersa qe ke derdhur.
Pershendetje.
Injoranti eshte......
Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!
OK,Mbase ke te drejte,por me shume se per rregullsi,mbase eshte mire,per faktin se mund te kete veshtiresi per ata qe kane lidhje me te ngadalta,dhe ju duhet kohe per ti hapur.Ne fakt keto te fundit i kam ulur e do vazdoj me kete format.Faleminderit per verejtjen,do provedoj me fotot e ardhshme.
Psh
a mund ta shohesh galaktiken e gaforres
~~~~~~~~~~~Astrit Dreshaj~~~~~~~~~~~~~~~~
Te njejte verejtje kam dhe une. Fotot qe i kalojne keto permasa, crregullojne paracitjen e forumit, plus ngadalesojne deri diku shfletimin.
Persa i perket fotografive.
Me vjen shume mire qe je i apasionuar pas kesaj lloj fotografije. Eshte pasion i dyfishte, fotografi dhe hapesire. Ke bere teper pune te bukur, qe kerkon kohe, durim dhe pasion. Hapesira me ka mahnitur gjithmone por kurre nuk kam menduar te fotografoj, pasi kerkon materiale teknike te ndryshme nga ato qe perdor.
Dhe nje dicka.... do u vendosja firmen e autoresise fotografive sikur te isha ne vendin tend. Nuk do te vinte mire sikur dikush ti perdorte fotografite e tua per te cilat ke konsumuar kohe dhe para.
Perfundimisht, faleminderit qe i ndan me ne ne forum dhe suksese.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Krijoni Kontakt