Ligji nuk funksionon kurre si duhet ne Maqedoni dhe kjo shpeshhere funksionon per te afermit e partive ne pushtet se sa per etnitetet e ndryshme. Ka dhe shqiptare te afert te Partise se Menduhit qe s'i ka kapur ligji kur Partia e tij ishte ne pushtet, dhe tani ka te afert te Ali Ahmetit qe ne nje menyre ose ne nje tjeter ligji iu qendron larg.
Tani te sqarohemi per pjesen tjeter te postimit.
E para e punes, "Branitellat" ishin ushtare me pagese, mercenare, nuk ishin vullnetare si lufteterat e UCK-se, dhe ta merr mendja qe kane patur kontrate me shtetin per te luftuar.
E dyta, nuk e di sa shikon TV por para ca ditesh ishin nje grup "branitelash" ne TV te cilet ankoheshin se shteti ua kerkon ta kthejne ndihmen e dhene pas luftes se 2001.
E treta, nje "braniteli" nga nje qytet qendror i Maqedonise, i plagosur ne Tetove gjate luftes, i ishte ndalur pensioni (i cili sipas kontrates qe ka patur me shtetin i ka takuar kur te mbetet invalid), i ishin kerkuar t'i ktheheshin edhe parate qe i kishin dhene si ndihme.
Nuk jane as branitelat aq te privelegjuar nese nuk jane te afert te partive ne pushtet.
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
Jo nuk thash se ke thene dicka te tille, perkundrazi desha te them se asnjiher nuk ke shkrujt ne kete teme, Pyetja eshte: a te duket normale vjedhja e fondit te luftes dhe ndihmave te parapara per deshmoret apo invalidet, kurse jonormale te duket disa afera qe ka bere komandant Baci, qe ne te shumten e rasteve kane qene afera per ceshtje emocionale... femna, kurva etj..... Postimin e shkrujta per te ta rikujtuar punen e fondit te luftes. Ai fond ka qene ne vlera shume te mdhaja, por nuk eshte dukur askund. Kush e ka keqperdor ate. I dime shum mire sepaku arkataret por siduket eshte tabu kjo tem per nje shtrese njerzish.
S'di per ke eshte TABU kjo teme qe po permendni ju, por une per vete nuk mund te spekuloj mbi emrat qe kane abuzuar me fondin e luftes. Ate fond sipas te gjitha gjasave e kane patur ne dore udheheqesia me e larte e UCK-se, dmth kryekomandanti Ali Ahmeti, gjeneral Gezim Ozdreni, kolonelet e nderuar Hazbi Lika, Daut Rexhepi - Leka, Isa Lika, etj.
Nese ti e di kush ka abuzuar me te, thuaje o vella. Une per vete s'mund te spekuloj mbi dicka qe s'kam fakte.
Tabu s'eshte asgje.
Por atdheu i Shqiptarėve
Eh shum mire e dinke kush ka qene pergjegjes per fondin e luftes.
A thush se nuk akuzon pa fakte a... hmmm hajt lexoj disa postime tuaja qe permendish disa emra te disa personave... demek marin lek per te bere shkrime ne gazete... Ku i ke faktet::???!!! Se dikush mer lek. Apo mos i ke vetem supozime!
Nuk e di shume mire - ishte nje supozim ... thashe "sipas gjitha gjasave".
Qe marrin leke s'kam dyshim fare.
Kam thene per Ylber LILIN i cili eshte kopje e Menduhit kur flet, kur akuzon, kur dredh pergjigjet.
Kam thene per ate Shasivarin e partise AK, i cili ka marre para nga Menduhi (mbi 100.000 euro) per te mbajtur partine "te gjalle". Pyeteni njehere pse "pernjeheresh" i pelqeu politika e Menduhit???
Por atdheu i Shqiptarėve
supozoj se shkrimi juaj dhasht Zotit nuk eshte per te perkrahur branitelat,, ajo se disa apo nje nga tetova paska dal ne tv per shkelje te tyre i kam ndjekur kto situata por jane raste te ralla qe mund te shihen ne gishta,, gjersa ne anen tjeter nuk kemi asnje ish ushtar te uck te privilegjuar, kur thua se partia e cila eshte ne pushtet dhe lidhjet e tyre, jo ne ket rast kjo nuk egziston per anen shqiptare nuk mundet asesi asnjera parti shqiptare tju ndihmoj ketyre pa mos u sjell ligji, gjersa branitelat u regullohet ceshtja mbrenda nates, kur thua se ata ishin te paguar luftaret e uck ishin vullnetar po eshte e sakt por qe te dy palet ishin ne konfikt dhe qe te dy palet tash duhet te kene trajtim te njejte.
O Sa mir t'jesh Shqiptar...
te japish mendime dhe te citojsh ketu cmime eshte dicka jashte normal, nga e ke ty kete informacion se shasivari paska mare 100.000 euro nga menduh thaci, ishe ty bashkepjesmares, ndermjetsues apo cka,,une nuk e dij pse meresh me thashe e thena te kota te cilat nxisin urejetje, un e njoh mire shasivarin ai kete gje qe thua ty kurre nuk e ben jo 100.000 po edhe miljona,..nuk eshte qellimi ketu tja fusesh nje bisede kot.
O Sa mir t'jesh Shqiptar...
Krijoni Kontakt