No coment !
Edhe po don me ta dokumentue çka kan fol para 3 ...4 mi vjete a ?
Ruana ZOT !
No coment !
Edhe po don me ta dokumentue çka kan fol para 3 ...4 mi vjete a ?
Ruana ZOT !
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Kjo është mënyra që më së paku m' mbush mendjen, dhe që më duke më së paku produktive.Une nuk do te sjell fakte ,por do ta spjegoj sipas menyres time fjalen KAMA.KEMBA
Une mendoj qe germa K eshte germa qe paraqet njeriun .M=MBAN ose MA
pra K MBA= ESHTE AJO QE MBAN NJERIUN.
Për faktin që edhe kjo shkronjë Q lexohet K, dhe kjo shkronjë nuk paraqet njeriun.
Në anën tjetër, fjala kambë duhet të ketë prejardhjen para se të krijoheshin shkronjat. Dhe në përgjithësi fjalët nuk rrjedhin nga shkronjat. Fjalët më shumë rrjedhin nga onomatope që kanë të bëjnë me nocionin, ose sipas ligjit të ngjashmërisë.
Fjala Kamba është fjalë themelore, nuk asht kriju nga asni fjalë, të paktën sa dimë deri tash.
Perse nuk te ngjason kjo shkronje me njeriun?Ne pikturat e gjetura neper shpella njeriu pak a shume si K paraqitet .Ne muzeun e Tiranes ka disa piktura te tilla .Njeriun e kane paraqitur edhe si yll me pese cepa ,ndersa ju kujtohet besoj vizatimi i Da VINCIT ku njeriu me duar dhe kembe te hapura eshte nje dopjo K.
Dija eshte injorance e mesuar.....
Edhe A mund ët ngjajë me një njeri këmbë hapur e duart në xhepa, edhe I mund t'i përngjajë një njeriu të hollë që rri gatitu, edhe O mund t'i përngjajë një kuzhiniereje që është trashur duke ngrënë shumë.Perse nuk te ngjason kjo shkronje me njeriun?Ne pikturat e gjetura neper shpella njeriu pak a shume si K paraqitet .Ne muzeun e Tiranes ka disa piktura te tilla .Njeriun e kane paraqitur edhe si yll me pese cepa ,ndersa ju kujtohet besoj vizatimi i Da VINCIT ku njeriu me duar dhe kembe te hapura eshte nje dopjo K.
Mua më duket e pafrytshme të shpjegohet krijimi i fjalëve në bazë shkronjash. Shkronjat janë krijuar nga fjalët dhe jo e kundërta.
Gjuha ka ekzistuar të paktën qe 500.000 vite, se edhe Neandertali e fliste gjuhën, ndërkohë nuk kemi shkrime në ktë kohë.
Mos i ngatero gjerat me krahasime te tilla .Saper germen A nuk eshte forma qe ti po jep shembullin e njeriut me duar ne xhepa ,por kjo germe deshifrohet me
A=ASHT ose ESHTE .forma e saj e vjeter eshte gishti tregues i zgjatur perpara ,i mesit i perkrthyer dhe gishti imadh pak i perkulur .Shprehja me tregu me gisht eshte mjaft kuptimplote per kete germe.
Ndersa germa ''kuzhinjere ''eshte gema qe tregon te ploten ,gjithesine ,kur e shqiptojme kete germe goja formon pikerisht formen e saj..........................
Natyrisht ne fillim ishte fjala e pastaj erdhen te tjerat ..............................
Dija eshte injorance e mesuar.....
Plako mu kjo më' duket humbje kohe. Nuk e preferoj në praktikat e hulumtimit tem. Ti përdore e ba çka dush.Mos i ngatero gjerat me krahasime te tilla .Saper germen A nuk eshte forma qe ti po jep shembullin e njeriut me duar ne xhepa ,por kjo germe deshifrohet me
A=ASHT ose ESHTE .forma e saj e vjeter eshte gishti tregues i zgjatur perpara ,i mesit i perkrthyer dhe gishti imadh pak i perkulur .Shprehja me tregu me gisht eshte mjaft kuptimplote per kete germe.
Ndersa germa ''kuzhinjere ''eshte gema qe tregon te ploten ,gjithesine ,kur e shqiptojme kete germe goja formon pikerisht formen e saj..........................
Krijoni Kontakt