Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    Anëtar i/e nderuar Maska e Pentesilea
    Anëtarësuar
    31-05-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    100
    Dje po bisedoja me nje mikun tim pikerisht per kete ceshtje: per atmosferen mbytese plot xhelozira, urrejtje dhe klane ne boten artistike shqiptare. Ai miku im, me tregoi nje shkrim te vetin, shume , shume te forte, por pak hermetik, shpresoj ta botoje ashtu sic me tha.

Deti

Rezervat e mia per shkrimin tend jane keto:

1. A eshte Kadare vertet Udheheqes Shpirteror?

2. Gjithe kjo trubullire mos eshte ne fund te fundit, vertetim i asaj shprehjes se famshme"Po nuk u turbullua , nuk kthjellohet?"

Tani kam nje pyetje

1. Ti beson vertet se ka rrugedalje?

Pergjigju kur te kesh kohe

Ps Nje sugjerim per modratoret e forumit:

Krijoni nje rubrike ketu me titullin: Kritike Letrare
    Besoj do jete me interes sepse gjithe keto postime poezish dhe prozash ketu shoqeruar me nga nje: te lumshin dockat e vogla, bravo, je fantastik/e, je i modh etje tj, jane si fishkellimat ne nje stadium. Besoj se ne gjithe kete komunitet virtual ka njerez qe mund te japn shembuj te nje kritike te denje, pa servilizma dhe qejfmbetje.

Ika une se e zgjata si shume

Pente qe s'i mbyllet goja

i/e regjistruar Maska e deti_bajri
    Anëtarësuar
    03-05-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    224

Pershendetje!

Po te pergjigjem doktoreshe, jo per gje, por dua te tregohem nje cike konformist me ty. E kam vene re se me ke ndjekur me vemendje. Ne te vertet ky shkrim ka ardhur ketu ashtu sic e kam shkruar ne fillim, pra pjese pjese, shkruaje dhe hidhe ne forum. Te dielen do te betohet ne nje nga gazetat qe dalin ne Tirane, suplimenti "Fjala" i gazetes "TemA". Aty une bera disa rregullime te vogla, redaktime, por ne teresi shkrimi eshte po ai qe eshte ne forum. Ketu po sjell vetem fillimin, ndryshim qe eshte bere pasi ka mbaruar shkrimi.

Mjegull e rëndë në Letërsi dhe artet e tjera

Tani duken vetem majat më të larta, aq sa arrdhjet e reja në letërsi dhe arte kanë mbetur plotësisht në hije, nga mjegulla që është mbeshtjellë si kulpër që prej fillimit e deri sot. Rruga nuk është aspak tradicionale, nuk ka pasur as nuk ka simetrinë e zhvillimeve të letërsisë botërore.

Murtaja

Tym’ i mbushur me farmak,
    I ra malit mes për mes.
    Në mëngjes në asnjë varg,
    S’kishte mbetur asnje lule.

...

Me poshte eshte ajo cfare ke lexuar ne forum.

Po rikthehem tek pyetjet tuaja. Mund te them se jam i bindur ne ate qe kam thene per Kadarene. Ne jemi nje komb multifetar, ku asnjera nuk eshte ngulitur thelle. Madje ne kete kuptim eshte mrekulli kur mendon se toleranca fetare tek ne eshte kaq brilante, sa tek kombi yne. Nese tek ne kane kaluar shume pushtues dhe diktatura, ata kane ardhe me dhune, asnjeri nuk ka ardhe me fjale dhe vepra te mira. Nese u krijuan idhuj dhe mite, ato jane krijuar vecse me gjak, shume gjak te pafajshem. Kadare ka ardhur ne te gjitha shtepite shqiptare me fjalen dhe vepren e tij, dhe sigurisht pa asnje sforcim, por gjithmone me nje dashuri te pashoqe. Fjalet e tij ne momente kyce, kane zene vend me shume se cdo fjale e cdo politikani. Ai nuk ka pranuar, kete e ka konfirmuar me gojen e tij, te jete president i shqiptareve. Une nuk po e bej udheheqes me zor, ai qe do ta pranoje, do te gjeje nje udheheqes shume me te mire se te gjithe ata qe kane qene deri tani.
    Kaq per sonte.
    Jam kurioz te di, cfare mjekeje jeni?
    Pershendetje!
    Shtepia e vjeter

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Publikohet raporti vjetor mbi lirinë fetare në botë
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 02-03-2007, 06:14
  3. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Raporti i Grupit Ndërkombëtar të Krizave
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-06-2005, 03:21
  5. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •