Kur perfundon nje lidhje dashurore,natyrisht qe ka vuajtje dhe vuan me i dobeti.Ne se ja vlen te vuash per nje qe nuk te do,eshte nje emocion qe varet nga secili sepse secili ka menyren e vet te perjetimit te asaj ndarjeje.Kur behet fjale per nje ndarje,ka ekzistuar nje lidhje,nje ndjeje dhe nuk eshte e lehte ta pranosh.Natyrisht qe do ta perjetosh keq.
Ne jeten e perditeshme , dashuria duhet të jetë bazë e një besnikerie , ndershmerije dhe sinqeriteti , sepse verbesia ne dashuri , eshte sikur të ofron dikush ushqim dhe nuk posedon sy por ushqehesh pa e ditur se çfare je duke ngrënë...........
Njerëzit e uritur per nevoja te ndryshme sikur ato trupore seksuale , ne fakt nuk njofin kufijtë e logjikes dhe as nuk mendojnë me tru,e njejtë sikur i urituri qe nuk mund të zgjedhë se cilin ushqim do ta haj dhe si dallon shije , sepse urija e ka pushtuar dhe ska kohë të mendojë me gjatë .....
E njejtë eshtë edhe ajo e ashtu quajtura dashuri e verber qe nuk paska sy.....
Te dashurosh , do të thotë te jesh ne shkallen e pregatitjes së sferave jetësore , te pjekurisë sociale dhe të asaj personale, me një fjalë , shkruaj dhe mendoj për një dashuri te vertetë dhe jetë gjatë , e nëse flasim per avanturizem , atehere jemi të prirë vetem nga ndjenja dhe verbesia.....
Dhe kështu cdo gjë qe fillon shpejtë , perfundon shpejtë , cdo gjë qe fillon nga verbesia perfundon ne verbesi , ku vonë gjindet drita e vertet e nevojes jetësore.......
Shumë dashuri kan qenë pjesë e disfates nga verbesi dhe besimi i tepërt , sepse jeta ka binarë të ndryshem dhe të gjatë e në ata binarë kemi edhe vendet e stacionet e ndryshme të jetes.......
Per mua , dashurija e verber , nese dikush do të dashurohej ashtu ne mua , do ta quaja vetem një njeri shpirt semurë dhe i frikesuar nga vetmia , dhe asnjëherë nuk do ta llogaritja si pjesë e ardhmerisë dhe bashkejeteses ne jeten time.....
Por njeriun që nuk më deshi kurrë si do mund ta quaja?......Nuk kam vend për të....nuk kam as emër!!
"Carpe Diem"
Mendoj se ne femrat jemi te brishta dhe perveç dashurise kemi nevoje te marrim nga meshkujt dhe njefare mbrojtje pa te cilen na duket e pamundur te jetojme!
Por,ne te vertete ky eshte nje iluzion.....Gjate gjithe kohes qe kam qene e lidhur kam kuptuar se nuk jemi ne qe kemi nevoje per mbrojtjen e tyre.ky eshte vetem nje mantel virtual,jane ata qe kane nevoje per ne....
I them keto me nje ton bute ku kam pershtypjen qe nga momenti ne moment do te fiket...
"Carpe Diem"
Qe vuan njeriu i dashuruar,kjo dihet por nuk ja vlen te vuash sepse dihet qe jeta eshte e shkurter dhe nuk ka kohe.
Vetem per prinderit dhe femijet,edhe ne se nuk ke kohe,merre borxh.
Shpesh here mendoj qe nuk ia vlen të të dua...
**** ** ** ***** ** ***!
Mbase po te vepronim me llogjike nuk do te vuanim dhe nuk do dinim diferencen midis dhimbjes dhe lumturise!Ne jete pesojme dhe marrim mesimet e duhura...
E di shume mire qe dashuria nuk matet me llogjike,por ja qe tani mendoj qe vetem rruga e llogjikes mund te me çoje drejt nje dashurie te vertete.
Pershendetje
"Carpe Diem"
ahahahahah pyes vehten qe kur ke filluar te me ngjash ne te shkruarjo per gje por mu duk sikur e kisha shkruar une kete postim
Si gjithmone ngelesh burim i pashtershem ndjenjash dhe mendihmesh qe vetem ti di si ti nxjeresh ne siperfaqe me ane te ketyre fjaleve kaq te sinqerta dhe kaq shprehese...
Bissou ma cher![]()
Blossoms of heaven, Ashes of hell...
Krijoni Kontakt