Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 45
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

NASA: Në planetin Mars ka ujë, ja prova

Në Planetin Mars ka ujë. Ishte agjencia hapësinore amerikane Nasa e cila e konfirmoi këtë lajm falë sondës "Phoenix” e cila ka fotografuar fenomenin. Ky është një nga zbulimet më të rëndësishme që kanë bërë ndonjëherë shkencëtarët në tokë. Kjo dëshmon se planeti i kuq ka kushtet e duhura për zhvillimin e jetës. Edhe më parë ishte konfirmuar prania e ujit në gjëndje të ngrirë por këtë herë është konfirmuar se në Mars ka edhe ujë në gjendje jo të ngrirë.

Sui generis

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Sonda "Phoenix” konfirmoi ekzistimin e ujit në Mars

Kjo sondë arriti në Mars më 25 maj të këtij viti për një mision tre mujor. Por, NASA njoftoi se e ka zgjatur misionin e kësaj sonde edhe për dy muaj.

Agjencia e Gjithësisë e Shteteve të Bashkuara, NASA, bëri të ditur se sonda Feniks ka konfirmuar se në Mars ekziston uji. Shkencëtari i kësaj agjencie, Villiam Bojnton, nga Universiteti Arizona, tha se copa të akullit të ujit ishin parë edhe më herët, por testet e fundit nga sonda Feniks i kanë konfirmuar këto dëshmi.Shkencëtari tjetër i agjencisë NASA, Peter Smith, tha se testet e reja të kryera nga sonda Phoenix në akull, kanë konfirmuar se ky ishte ujë i ngrirë e jo karbon dioksid i ngrirë. Gjatë këtyre analizave, ne po ashtu shpresojmë të jemi në gjendje që të përgjigjemi në pyetjen që shkon përtej gjetjes së ujit të akullt, pra a është kjo zonë në Mars e banueshme? Zonë e banusheme do të thotë se kemi ujë fluid periodik. Ne kemi materiale që janë përbërës themelor për format e jetës. I mbetet misionit të ardhshëm të gjejë nëse ndokush jeton në këtë ambient, tha shkencëtari Peter Smith. Kjo sondë arriti në Mars më 25 maj të këtij viti për një mision tre mujor. Por, NASA njoftoi se e ka zgjatur misionin e kësaj sonde edhe për dy muaj.

/Kosova/

Sui generis

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    kto jane te gjitha budalleqe

atdhetar Maska e bledikorcari
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    duke bere cicin ne omonia
    Postime
    289
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    pse mo sulejman qenkan budallalle?pse do ti qe te kete vetem uje ne toke?
    mos ke ndonje fabrike me shishe uje dhe ste intereson qe te kete uje dhe andej lart?
    me mire per ty ore se do dergosh anijen tende kozmike dhe do mbushesh cisternat me uje dhe do ti shesesh ne toke ufo-ve te tokes
    PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-03-2004
    Postime
    108
    ku bazohesh ti qe keto jane budallaqe, te lutem na e verteto ti se keto jane ashtu sic thua ti, je i mirepritur te japesh shpjegimin dhe jo ta fusesh kot mos te dalesh nga tema!!!!!!!!!flm

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    pse nuk mundohesh te na vertetosh ti se kerkimet per uje ne mars jane te dobishme?

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    pse nuk mundohesh te na vertetosh ti se kerkimet per uje ne mars jane te dobishme?
    Kjo eshte e dobishme se njerezimi mundet me kolonizu ate planet, uji eshte mbi te gjitha dhe me ane te kesaj mund te permisohet atmosfera, Oksigjeni e shume gjera tjera.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Kjo eshte e dobishme se njerezimi mundet me kolonizu ate planet, uji eshte mbi te gjitha dhe me ane te kesaj mund te permisohet atmosfera, Oksigjeni e shume gjera tjera.
    'njerezimi' si koncept ka te njejten vlere shpjeguese ne epoken post-moderne, sic kishte 'proletariati' per boten komuniste. po ashtu, kane te njejten vlere propagandeske. e kam fjalen, cfare dmth 'njerezimi' per ty? kjo terme eshte kaq abstrakte, sa e kam veshtire te imagjinoj konkretisht se si do te jete e dobishme gjetja e ujit ne mars per te.

tek filmi swordfish eshte ky dialogu:

Gabriel: Have you ever heard of Harry Houdini? Well he wasn't like today's magicians who are only interested in television ratings. He was an artist. He could make an elephant disappear in the middle of a theater filled with people, and do you know how he did that? Misdirection.
    Stanley: What the **** are you talking about?
    Gabriel: Misdirection. What the eyes see and the ears hear, the mind believes.

kshtu ti vjen ktu e shkruan per 'njerezimin'.

Pasioni për shkencën Maska e Qendi
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    2,102
    Force-Intruder , je i sigurt se kjo foto eshte vertet nga Marsi??!!

p.s Unë jam i bindur ne ate qe ne Mars jetojne gjallesat.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    artful dodger haha ti paske nevoje per terapi.

Force-Intruder, dhe ku e ke marr ate foto po pretendon qe jane sekrete, ku eshte burimi?...ajo duket qe eshte shume fallce.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 02-08-2008 më 07:50

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ngrohja Globale
    Nga BvizioN në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 184
    Postimi i Fundit: 26-08-2013, 12:03
  2. Me duhen disa shenime per Henen planetin
    Nga Nur_11 në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-04-2009, 02:13
  3. Rrezik nga asteroid
    Nga StormAngel në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-08-2006, 20:02
  4. Varferia Kercenon Planetin
    Nga Kryeplaku në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-02-2003, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •