Unë si e mendoj

ërderisa në shqipëri ishte e ndaluar feja në komunuzëm, në Maqedoni shqiptarët katolik u asimiluan në Maqedon, ndërsa ato musliman u orientuan kah turqizmi.Sa i takon arabizimit, ktheni kokën dhe anëve tuaja, arabizimi ka lëshuar rënjë në të gjitha trojet (flasim) shqiptare, pa shtrirje demografike të shqiptarëve.A keni vërejtur se kush më shumë është bërë pjesë e kësaj strategjie fetare arabe( i njejti problem është dhe me fetë tjera në rethet shqiptare).Nga rethi që njoh unë zakonisht janë implikuar moshat e reja që ende nuk e kanë formuar personalitetin e vet, ato që kanë probleme familjare, fëmijët (rinjtë) me prindër të divorcuar,dhe të ritur që luftojnë për egzistencën e familjeve të tyre.Dhe sigurisht të paguhesh mirë për të mbajtur sesione (interesi) fetare, dhe të mbushish xhepin për propagandë fetare nuk është ndonjë mund i madh.Por mua nuk më mundon ky imazh (modë) që preferojnë ato por shpërlarja e trurit që u bëhet këtyre individëve, që në vend të "tungjatjeta" ato përdorin "alekum selam', dhe vërtet duhet të na brengos ky fakt se është në ritje e sipër.
Kjo shihet çdo ditë në çdo reth kur sheh vajza 10 vjeçare që ndoshta nuk dinë dhe çka është zoti ato janë të mbuluara me çfardo çarçafi në kokë dhe që mua më aludojnë veçse në "Të mjerë"
Edhe unë jamë e fesë islame, e respektoj, por nuk lejoj fenë të ma imponiojnë të tjerët sipas dëshirës së tyre
E theksoj se nuk duhet të meret si problem i arabizimit të shqiptarëve në Maqedoni por i gjithë shqiptarëve kudo, dhe tek çdo fe tjetër që ne kemi
Krijoni Kontakt