Close
Faqja 7 prej 34 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 337
    srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    pyetja jote duhet shtru në formatin:

A e dini se sa shqiptarë ka kthy serbi dhe bullgari në islamikë për t'i dëbu si turq në Turqi dhe në Bosnje?

sepse dhe "argumentin" se "islami i ka shpëtu nga asimilimi" ka qenë serbi që ia ka thonë hoxhallarëve të ktyne, që ata me radhën e vet ia kan msu masnej kopesë që del sot ene e thotë tërë negroizëm si me qenë argument i ligjshëm

po ku me fol me shqiptarë që ia ka myll romi shqipfolës gojën dhe ia bo politikën si të dojë. patetike

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga pryll Lexo Postimin

A e dini se sa shqiptarë ka kthy serbi dhe bullgari në islamikë për t'i dëbu si turq në Turqi dhe në Bosnje?

sepse dhe "argumentin" se "islami i ka shpëtu nga asimilimi" ka qenë serbi që ia ka thonë hoxhallarëve të ktyne, që ata me radhën e vet ia kan msu masnej kopesë që del sot ene e thotë tërë negroizëm si me qenë argument i ligjshëm

po ku me fol me shqiptarë që ia ka myll romi shqipfolës gojën dhe ia bo politikën si të dojë. patetike
    Nese serbi "paska kthy ne islamik shume shqiptar" gjat kohes se okupimit..
    po juve kush ju asimiloj ne grek e italian pa ju sunduar (okupuar) askush, jeni bo krejt paskala, dhimitra, ferdinanda, vladimira, etj etj, ... bile bile as shqip nuk flasin

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Do me deviju temën e? Po ti para se ta devijosh mëso të lexosh titullin i herë, masnej temën, masnej ça është thonë më para, masnej me nge me nis nai përgjigje. Se nqs kjo lart supozohet se ishte përgjigje e noi farë soji dhe e nai farë lidhjeje me temën, arrijmë në përfundimin që ti je rom.

Pra ti po na thu se ti e di mirë që serbi të ka bo myslimon dhe ta ka martu fisin me magjypë dhe nuk të bo përshtypje fare që je magjyp dhe që sot të ka detyru me msu shqip duke mohu kështu identitetin tat të lavdishëm rom. Pra kjo është e ditur për ty, dhe masi e pranon kët dhe prekesh thellë në sedër për të mos ngel pa thon gjo vje ktu flet kodra mas bregu për ne (pra bo me dashje pa dashje dallimin mes teje dmth magjypit dhe nesh dmth shqiptarëve!) që supozohet se qekena "asimilu në grekë dhe italionë"...

Metodë e mirë me deviju temën, po s'është hera e parë që e boni. Pranej të propozoj për remiks. Kjo është si me shku Muhoja ke gjykatësi e me i thonë gjykatësi: Përderisa ke bo seks me 9vjeçare je pedofil. E Muhoja përgjigjet: Dhe ti je pedofil... Jo mër Muho ti je pedofil se ti ke bo seks me 9vjeçare, jo ne të tjerët. Kshu dhe puna jote.

Vdekje fashizmit.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga proscriptor Lexo Postimin
    Nuk i boni fare pershtypje fakti qe ajo qe keni thon me siper eshte aq e vertete saqe ska nga ta luje sumen, dhe e vetmja gjo qe i ngeli eshte te hudhi akuza se mos i shpeto situates. Pse e bone ti kte? - do thoshte Kastrioti. Po sepse e instinkti i tij eshte instinkt shkretinor, vetem identiteti fetar eshte ai qe i mbron keta islamike qe thone se une dalloj nga maqedonsi e nga serbi e nga bullgari nepermjet islamit. Pra ne cdo gje tjeter keta e ndjejne veten maqedonsa, serbe e bullgare dhe vetem islami i mbroka nga asimilimi. Pra kta ta thone vete qe jane magjype si serbet, maqedonsit e bullgaret, po kane problem identiteti dhe dun ta qujn veten shqiptare dhe duke u bo myslimone kujtojne se bohen shqiptare. Dhe masnej terbohen kur shofin qe nuk osh myslimanizmi qe te bo shqiptar.

Me vje keq per ket lufte titanike qe bohet ne qenien e tyre.

Jashte nga Maqedonia magjypet shqipfoles qe i marrin frymen shqiptareve.
    Maqedonia e shqiptareve.

dhe Liri Popullit
    Hulumtoni pak historin e orthodoksve (dikur shqiptar) te zones se Mavroves. Para 2 dite ishte nje emision per kto "shqiptar" qe sot jan shkri ne sllav , kishte nje Jovan rreth te 80-tave , ai dinte shqip shum mir , por djemt ishin shkri ne sllav.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nia2002_03.png
    Ja shikoje ket hart , ajo pjes e ngjyrosur me te gjelbert esht Mavrova , rreth e rrotull shqiptar , vetem kjo Komun na ka ngel mbrapa shpine me sllav ( shqiptar te asimiluar).

Maqedonia e shqiptarve , dot ishte nese sdot vraponit pas pasaportave greke dhe interesoheshit per shqiptaret , ndihma nga shteti am ka qen shum e vogel dhe cdoher jemi gjindur vet , sikur fmij jetim . Gjitha shtetet tjera kujdesen per njerzt e gjakut te tyre , Fyromi finanson qindra student nga Shqiperia , por qe ndjehem sllavo-maqedon. Greqia poashtu kujdeset per llojin e vet dhe jo vetem qe kujdeset per greket , por kujdeset qe edhe orthodokset ti bej grek.
    Serbia kujdeset per serbet kudo qe gjinden , Bosnje , Kosov , Mal te Zi , Kroaci , Slloveni , Fyrom .... diaspor... kur cenohen te drejtat e serbve menjeher reagon shteti am .
    Shqiperi eshte edhe Cameria

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Te nderuar bisedues,

problemin qe trajtohet ketu (asimilimi i shqiptareve ne kulturen islame) e gjejme ne te gjitha formacionet shteterore shqiptare, ne Kosove dhe Shqiperi poashtu, edhe pse ndoshta jo aq te theksuar si nder shqiptaret nga Maqedonia. Prandaj kete problem e shoh si problem te te gjithe kombit shqiptar, jo vetem te shqiptareve nga Maqedonia. Secili e dijme se edhe ne Kosove e edhe ne Shqiperi kemi mjaft te asosh, qe Islamin e kane alfan dhe omegan e jetes se tyre. Keshtu qe kujdes me termet etiketuese. Sepse keshtu nuk do te kontribojme aspak ne zgjidhje te ketij problemi. Gjendja e ketyre njerezve eshte pergjegjesi e te gjithe kombit tone, ngase te gjithe kemi deshtuar te mbrojme shoqerine tone nga influencimi islam i percjellur me infiltrim shekuj te tere! Eshte nje sjellje jofisnike nese ne tjeret te cilet patem fatin te mbijetojme apo te ndricohemi nga terri islamo-turk, te kthehemi sot prapa dhe te ia veshtiresojme rrugen me fyerje e etiketime kesaj pjese te kombit e cila akoma nuk ka kaluar nga ky terr. Ketyre njerezve ju duhet ndihme ne forme te arsimimit dhe dashurise vellezerore nga bashkekombasit e tyre, jo fyerje. Une jam vet musliman (formal) dhe njoh shume nga keta per te cilet flet autori, dhe e dij se shumica dermuese e tyre jane ne ate gjendje intelektuale sa qe besojne se Islami eshte Shqiptarizem. Kete e shihni vet nga "mbrojtesit" e tyre ketu ne forum: Po fole dicka kritikuese ndaj Islamit, menjehere behesh grek apo serb ne syte e tyre. E ku te shkosh me tej? Te luftosh verberimin me dhune? Jo. Keta njerez duhet trajtuar si femijet kur na thone se Donald Duck ekziston ne te vertete. Nje femij te vogel nuk mund te bindesh me dhune apo fyerje se Donald Duck nuk ekziston ne te vertete. Ate duhet ta marresh per dore, te bisedosh me dashuri vellezerore me te, ta ushqesh, ta arsimosh, dhe pastaj ai me kohen do e tregoj frytin. Kete rruge kalojme te gjithe. Kete me se miri e dijme ne "femijet e rritur"..
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 01-08-2008 më 16:15

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    ej, une i indinjuari analfabet e lexova komplet artikullin e totten. Nuk kam ca me thene, por do doja te mesoja me teper, nqs kjo ceshtja e wahabbizmit trajtohej ashtu sic duhej prej nesh. Por kam pershtypjen se shume ktu po ja fusin kot fare... dmth ku do me dal ti i zoti i temes? kush eshte shqetsimi jot?

edhe nqs ke mundesi ta shpjegosh shqetsimin tend pa perdorur gjuhe hiperbolike e metaforike. Pa e banalizuar a pa e bujqizuar problemin. Pastaj po kta te tjeret, tip pryll e m'the t'thash, ku duan te dalin kta? Kane kta te njejtin shqetsim me te zotin e temes? Apo eshte kjo nje teme ku secili vjen e vjell vrer?

Totten transmeton shqetsimin e Shpetimit... pastaj i zoti i temes nuk kuptohet nese ka te njejtin shqetsim me Shpetimin e Totten... kurse ky prylli kepucari ka shume problem me Shpetimin edhe e banalizon komplet problemin si kepucar qe eshte... edhe pastaj i zoti i temes behet me te... qe me ben mua te dyshoj nese ky ja ka idene edhe vete se ku do te dali.

Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    ej, une i indinjuari analfabet e lexova komplet artikullin e totten. Nuk kam ca me thene, por do doja te mesoja me teper, nqs kjo ceshtja e wahabbizmit trajtohej ashtu sic duhej prej nesh. Por kam pershtypjen se shume ktu po ja fusin kot fare... dmth ku do me dal ti i zoti i temes? kush eshte shqetsimi jot?

Me i llaf der tashi gjithe shkrimet qe ke bo ne teme...

car s'shef knej - dhe thojn masnej qe hudhen akuza kot.

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Hulumtoni pak historin e orthodoksve (dikur shqiptar) te zones se Mavroves. Para 2 dite ishte nje emision per kto "shqiptar" qe sot jan shkri ne sllav , kishte nje Jovan rreth te 80-tave , ai dinte shqip shum mir , por djemt ishin shkri ne sllav.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nia2002_03.png
    Ja shikoje ket hart , ajo pjes e ngjyrosur me te gjelbert esht Mavrova , rreth e rrotull shqiptar , vetem kjo Komun na ka ngel mbrapa shpine me sllav ( shqiptar te asimiluar).

Maqedonia e shqiptarve , dot ishte nese sdot vraponit pas pasaportave greke dhe interesoheshit per shqiptaret , ndihma nga shteti am ka qen shum e vogel dhe cdoher jemi gjindur vet , sikur fmij jetim . Gjitha shtetet tjera kujdesen per njerzt e gjakut te tyre , Fyromi finanson qindra student nga Shqiperia , por qe ndjehem sllavo-maqedon. Greqia poashtu kujdeset per llojin e vet dhe jo vetem qe kujdeset per greket , por kujdeset qe edhe orthodokset ti bej grek.
    Serbia kujdeset per serbet kudo qe gjinden , Bosnje , Kosov , Mal te Zi , Kroaci , Slloveni , Fyrom .... diaspor... kur cenohen te drejtat e serbve menjeher reagon shteti am .
    ate shkrimin ku prylli repliko masterin per te njejtin "argument" si ky i yti, s'e ke lexu apo s'e ke kuptu?

psh kur te thot tjetri qe ti islamiku je pedofil, pergjigja jote se dhe kristiani eshte pedofil, nuk e adreso fare faktin qe ti je pedofil, po ne fakt e prano. kshu qe ca pergjigje kujto se jep ti se po na luni menc? kerdine paska bo sllavi

Le qe s'e kam marre vesh se ca lidhje ka me temen apo me ate shkrimin tim me para kjo "replika" jote ndaj meje...

Ca them une e ca thu ti. Pra ti po prano qe e vetmja gjo qe e dallon shqiptarin e Maqedonise nga sllavi eshte islami, perndryshe bohet sllav. Pra ti po thu qe ne fakt shqiptaret e Maqedonise jane sllav dhe islami eshte ajo qe i bo shqiptare...

E ke lexu shkrimin tim te cilin supozohet se po me repliko apo jo, se me duket se ke problem ket punen e leximit a kuptimit te asaj qe lexo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Unë si e mendojërderisa në shqipëri ishte e ndaluar feja në komunuzëm, në Maqedoni shqiptarët katolik u asimiluan në Maqedon, ndërsa ato musliman u orientuan kah turqizmi.Sa i takon arabizimit, ktheni kokën dhe anëve tuaja, arabizimi ka lëshuar rënjë në të gjitha trojet (flasim) shqiptare, pa shtrirje demografike të shqiptarëve.A keni vërejtur se kush më shumë është bërë pjesë e kësaj strategjie fetare arabe( i njejti problem është dhe me fetë tjera në rethet shqiptare).Nga rethi që njoh unë zakonisht janë implikuar moshat e reja që ende nuk e kanë formuar personalitetin e vet, ato që kanë probleme familjare, fëmijët (rinjtë) me prindër të divorcuar,dhe të ritur që luftojnë për egzistencën e familjeve të tyre.Dhe sigurisht të paguhesh mirë për të mbajtur sesione (interesi) fetare, dhe të mbushish xhepin për propagandë fetare nuk është ndonjë mund i madh.Por mua nuk më mundon ky imazh (modë) që preferojnë ato por shpërlarja e trurit që u bëhet këtyre individëve, që në vend të "tungjatjeta" ato përdorin "alekum selam', dhe vërtet duhet të na brengos ky fakt se është në ritje e sipër.
    Kjo shihet çdo ditë në çdo reth kur sheh vajza 10 vjeçare që ndoshta nuk dinë dhe çka është zoti ato janë të mbuluara me çfardo çarçafi në kokë dhe që mua më aludojnë veçse në "Të mjerë"
    Edhe unë jamë e fesë islame, e respektoj, por nuk lejoj fenë të ma imponiojnë të tjerët sipas dëshirës së tyre
    E theksoj se nuk duhet të meret si problem i arabizimit të shqiptarëve në Maqedoni por i gjithë shqiptarëve kudo, dhe tek çdo fe tjetër që ne kemi

Faqja 7 prej 34 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •