Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 100
    .. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Se kan fajin kta, e ka fajin zoti qė ka shkrujt 3-4 libra nė vend qė tė shkruante vetėm njė.
    Para se te shkruash dicka, ben mire ta lexosh dhe pastaj postoje ketu.. C`jane keto shkrime keshtu, zoti qenka fajtor sepse njeriut si ti beje mendja, e shkruan nje liber dhe pastaj behen edhe disa tjere me te..

Dhe nqs nuk e ke ditur zoti e ka shkruajtur vetem nje liber dhe ai eshte Kurani, dhe nuk ka shkruajtur 3-4 libra si e thua ti, ato tjerat jane te shkruara nga njeriu, si i ka thene mendja ashtu e ka bere..

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ne fakt kjo eshte teori e gabuar! Une bazohem ne Kuran , ku thuhet se per ceshtje fetare gjykimi i takon Allahut e jo njerezve.
    Per mendimin tim muslimanet nuk duhet te reagojne ne ate menyre ndaj ofendimeve qe u behen, sepse ka Zot i cili do te kujdeset ne menyre te duar ndaj cdo njeriu qe ofendon kete fe!
    Sot eshte koha qe muslimanet te tregojne vlerat e verteta qe na i meson KURANI se cdo njeri ka te drejte te besoj ose mos besoj, dhe secili nese ndjen nevoje per te ofenduar Perendine , le te bej kete, fundja nuk jam une ai i cili ofendon Perendine, nuk do te pergjigjem une per keto ofendime, por tipat qe ofendojne.
    Ma mer mendja se nqs muslimanet do te tregoheshin me te durushem, keto ofendime do te kishin marre fund si rrjedhoje e faktit qe njerezit do ta kuptonin se per musliman besimi esht dicka individuale, se cdo besimtare ka pergjegjesi vetem per veprat e tija dhe cdo jobesimtare do te pergjigjet per veprat e tija!
    Per mua lete ofendojne sa te kene qef, dem nuk me bejne mua por vetes se tyre!

GV_USA
    Po perse atehere nese nje mysliman kalon ne fen e krishter denohet me vdekje po ne emer te kuranit,perse nuk i besohet zotit qe ai ta denoj por njerzit e bejn kete.
    Se a je mysliman apo katolik per mua nuk ka aspak rendesi,se a i takon nje partie apo tjetres po ashtu nuk qon pesh,se a ji i zi apo i bardhe po ashtu,se a je femer apo mashkull gjithashtu nuk ka rendesi.
    Feja eshte diqka qe njeriu e spjegon si diqka abstrkte apo nje prrall qe nese te pelqen ke deshir ta degjosh po nese jo ateher nuk e ndegjon.
    Para nje jave ne zllakuqan te klines nje familje prej 19 antaresh ju rikethy fes se vet pra nga mysliman ne katolik,dhe tani me intereson perse kete familje duhet allahu ta dergoj ne ferr,qfar mekati na paska ber,apo ndoshta ne qe mbajm nje fe te imponuar do shkojm ne ferr ket nuk po e kuptoj.

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga drenicaku Lexo Postimin
    apo ndoshta ne qe mbajm nje fe te imponuar do shkojm ne ferr ket nuk po e kuptoj.
    Ju mbani njė fe tė imponuar?!!!!!!!!!!.
    Cilėn fe ( atė qė e shani)?
    Pse juve personalisht ju ėshtė imponuar feja?
    Ama musliman qenke!

Stė pėlqen ndro fenė more se spo i plas kujt se ēfar feje jeni ju, hajt mos rrej kėtu se tė imponon dikush fenė.

Mua as kush smė ka imponur fenė, vetė e kam zgjedhur dhe jam i lumtur pėr zgjedhjen qė kam bėrė.
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga muli21 Lexo Postimin
    Ama musliman qenke!

Stė pėlqen ndro fenė more se spo i plas kujt se ēfar feje jeni ju, hajt mos rrej kėtu se tė imponon dikush fenė.

Mua as kush smė ka imponur fenė, vetė e kam zgjedhur dhe jam i lumtur pėr zgjedhjen qė kam bėrė.
    Sigurisht qe na eshte imponuar feja.Nuk kam shume informacione per te kaluaren e larget te fisit tim,por nga ana e burrit kane patur stergjyshin te krishtere.Te degjosh historine te rrengjethet mishi. .I shfarrosen komplet si fis per arsye fetare,dhe ata dy -tre qe munden te shpetonin per arsye mbijetese,nderruan indentitetin, nderruan fene .Tani jane muslimane.Nuk te duket imponim ky ty?Ne brezat e rinj e kemi humbur interesin e fese dhe nuk duam t'ja dime shume se kujt besim i perkasim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 10-08-2008 mė 21:36

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156
    dea_07
    Ne? brezat e rinj e kemi humbur interesin e fese dhe nuk duam t'ja dime shume se kujt besim i perkasim.
    Jo jo mua askush sma ka imponuar fenė dhe e dyta mos i pėrfshijė tė gjithė.
    Ju mundet tė mos keni interesim, por unė po, kam interesim pėr fenė time.

dea_07
    nuk duam t'ja dime shume se kujt besim i perkasim
    nga kjo qė thoni ju, po duket qė asnjė besimi nuk i pėrkisni.
    Ėshtė mirė tė gjesh vetėn dikund, ma mirė me besim se pa besim.
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Se kan fajin kta, e ka fajin zoti qė ka shkrujt 3-4 libra nė vend qė tė shkruante vetėm njė.
    GABIM!!!

Njerėzimi shkoi vite dritė larg zhvillimit qė kur u vendos qė zoti tė ishte NJĖ i vetėm.
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Jo jo mua askush sma ka imponuar fenė dhe e dyta mos i pėrfshijė tė gjithė.
    Ju mundet tė mos keni interesim, por unė po, kam interesim pėr fenė time.

.
    Ty dhe mua normal qe s'na e imponoi njeri fene .Imponimi i fese eshte bere ne kohen e sundimit turk e jo tani.Prinderit i kam ateist,por e kane zemren me te mire se shume besimtare qe kam njohur ne jete.Vec mire kane bere,su kane rene njeriu me qafe per asgje.Ne femijeve nuk na kane ndaluar te besojme ne ndonje fe.Ne shtepine time gjen edhe biblen edhe kuranin.
    Nuk eshte se nuk besoj fare ne zot ,por se kam gjetur veten ne asnje nga fete .E kam lexuar dhe kuranin edhe biblen ,por nuk kam vajt asnjehere ne kishe apo xhami dhe nuk e ndjej te nevojshme.Zoti per mua eshte kudo dhe jo vetem brenda kishes apo xhamise.Rendesi ka te ecesh ne rrugen e zotit dhe jo te lutesh,te falesh brenda institucionit fetare dhe jashte vazhdon jeten si nje ateist.Vetem kete ndryshim kam vene re midis besimtareve musliman dhe ateisteve ne Shqiperi te pakten.Te paret vene ne keto institucione, te dytet jo.Kjo ka qene dhe nje nga arsyet qe nuk kam dashur te vej neper keto institucione.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Ama musliman qenke!

E muli muli

Nuk eshte qeshteja e jote ketu,ne po bisedojm ne tansi se si u eshte imponu feja shqiptarve me dhune,por ti nuk ke faj se aq din ti.
    Tani kur shqiptaret kan mundesi me shume per te mesuar per historin e vet,besoj shume qe nje dit edhe ti muli do vesh gishtin ne kok dhe te ndrrosh mend,deri ateher beja qefin veti e knaqu me ate dijen tende qe ke e qe len shum per te deshiru.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Hyj-njeriu cdo te behet me demokracine nese keto banda fetare islamike e marrin pushtetin? A kthehet shoqeria si ne mesjete ku njerezit digjen te gjalle? Ato jane shtete qe kane arme berthamore nuk eshte si Iraku? Cfare demokracie eshte ajo kur nje person prej Pakistanit vjen ne shtepine tende dhe mendon se ka te drejte te predikoje urrejtje per ty, beson se ka te drejte qe te te imponoje takse (sepse feja e tij e urdheron), te tregon sesi ti duhet te sillesh ne shtepine tende. A ka poshterim me te madh se kjo? A do ta toleroje kete? A do te lejonin islamiket ne shtetin e tyre nje njeri qe i kercenon se nese nuk konvertohen ne doktrinen qe ai beson do te mund te vritet?
    http://www.youtube.com/watch?v=lvg7l...eature=related
    Tani nese marrin pushtetin demokracia do perfundoje ne kosh te plehrave por jemi ende larg nje skenari te tille.
    Nuk mund te besoj se nje shoqeri racionale si ajo e perendimit te mos jete ne gjendje te gjeje nje menyre demokratike per zgjidhjen e ketij problemi. Per momentin nuk eshte dhe aq shume e kushtueshme psh per britanine ti marre ata 2 milione islamiket e ti vervise per by-the jashte britanise e ta mbushe hendekun me indiane, kineze apo amerikolatins, por kjo do kushtonte shume ne besimin ndaj institucioneve demokratike e ndaj demokracise.

A nuk eshte valle sfide vete morali qe mbart demokracia, pra qe njerezit nuk duhen diskriminuar per arsye fetare ? Kete sfide duhet ta fitoje me mjete morale e jo me mjete amorale.

Secili flet duke ndjekur nje linje arsyetimi e mua nuk eshte se me behet vone shume per demokracine ne vetvete, por duke qene se shqiperia ka marre ate rruge me duket e demshme qe parimet baze te dhunohen nga vendet qe merren si shembull e sidomos duke pare se konfliktet fetare marrin me vete edhe masen e madhe qe se can koken per fene por qe ne nje pike gjendet befas brenda konfliktit. Shqiperia ka shumicen myslymane apo ateiste po qe quhet myslymane e keta nje konflikt mund ti marre me vete.
    Jemi ne shqiptaret ne radhe te pare qe kemi nevoje per nje zgjidhje demokratike te problemit islamik se po zuri flaka fshatin edhe po ishe per nje moment kunder eres, nuk je aspak i sigurte ,pasi era mund ta ndryshoje drejtimin e te mori dreqi pastaj.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e PantherTouch
    Anėtarėsuar
    12-02-2004
    Postime
    31
    E di cfare eshte ironike ,
    Kur vjen muhabeti ke islamistat (per te cilet se rruj hic) shkaktohet nje reagim tip bubullime me gjemime e shkrepje e vari lesht, nderkohe Rusia psh. tak fak i ngordh nja ca mijra te pafajshem, as qe e rrun njeri. As tek statistikat s'vene te shkretet. Thjesht ca tip analistash tallin tajaret.

Po keshtu te iken mendja kur shef Zeit Geist (qe downlodohet kollaj fare ne torrent, dhe qe pjesen e pare kur flet per fene e ka fare nobel, i ben keta fetaret helaq) , dhe kur shef fakte te mirefillta fizike dhe fare te pakundershtueshme qe as qe behet fjale ta kene bere mjekroshat (ata zhulsat pe verteti flasim), atehere llaftariset njeriu i shkrete dhe thote, po keta akoma me zhulsat merren. Keta e kane krimin mrena.

Keshtu qe djelma eshte e komplikume bota dhe vetem perfitimet e levizin, keshtu qe mos ju trembni zhulsave me gamile po te bardhve me gollaro.

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Gjykata dėnon Sali Veselin pėr vrasjen e Ekrem Rexhės, komandat Drinit
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 07-12-2011, 06:31
  3. Islami Nė Trojet Iliro-shqiptare Gjatė Shekujve
    Nga Arber gerguri nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 16:01
  4. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46
  5. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •