Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 118
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Aman o Qyfyre, më thuaj kush e mban mend sot se cili ka qënë ai bir krve që ia ka vënë emrin Unit të Vlorës Ismail Qemali, in the first place?

Po me ktë mendje vjen një tjetër që ia ndryshon emrin prapë. Që të mbahet mend edhe ai si personi që ia ka ndryshuar.

Edhe budallëku vazhdon pambarimisht....
    Ezekiel 25-17.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Për mendimin tim do ketë thënë: Dua që universitetin tim ta bëj "brand mark" dhe të lidhur komplet me qytetin e Vlorës.

Edhe ka qëndruar korrekt në këtë mendje.
    Ka hedh propozimin, ka bërë vlerësimet e veta dhe ka vendos. Demokraci jemi. Propozimi është pranuar, pritet të miratohet. Nuk u miratua, punë e madhe.

Unë kryesisht dua të mbroj integritetin moral dhe profesional të rektorit. Nuk më duket bashibozuk. Madje ka kërkuar që ta hedhin në votë të përgjithshme studentët ndryshimin e emrit ose jo. Mendim korrekt.

Perralla, universiteti i Vlores nderkombetar(???!!!!!) kur ky nuk zoteron gjera elementare te cilat e lene ne bisht ne krahasim me te Tiranes. Ky eshte karagjozllek i paster.
    Perpara se emri ti prishe pune ne 'aktivitetin e fuqishem nderkombetar' duhet te kete disa qindra studente te huaj qe studiojne aty, keshtu tregon njefare serioziteti ne kerkese. Po me hallakatje e hamendesi nuk shkohet asgjekundi.

Ka hedh propozimin, demokraci jemi. Po pse meqe jemi demokraci te mos hedhim propozimin se i duhet vene flaka shtetit , e hedhim ne referendum e shikojme se cfare do populli. Nuk u miratua, pune e madhe.

Cfare integriteti moral, ky qenka kungull dhe inacor:

Pas zgjedhjes së z. Shaska, u fiksua një takim, ku shkova posaçërisht në Vlorë, për t’i përcjellë përshëndetjet e Universitetit të Barit dhe për të përfunduar organizimin e konferencës së programuar. Rektori mbërrin në Vlorë dy ditë me vonesë, pasi ishte bllokuar në aeroport në Amerikë nga dëbora dhe të shtunën edhe pse e dinte që e prisja në Vlorë, nuk më pret duke më vënë në dijeni nëpërmjet sekretares së tij se “të shtunën nuk punoj”.

Shihe ketu, nuk eshte per tu marre me shpulla?

Kush jane studentet qe mund te vendosin per emrin e universitetit ? Sa kohe rri nje student ? Pasi iken nga universiteti perse duhet mbajtur emri qe vendosen votat e studenteve te ikur dhe jo emri qe do duan studentat e rinj ,perderisa eshte kategoria 'student' qe vendos?

Mire ai qe qenka ku rafsha mos u vrafsha, po edhe ti, quan si te logjikshme e korrekte nje vote qesharake studentore ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Aman o Qyfyre, më thuaj kush e mban mend sot se cili ka qënë ai bir krve që ia ka vënë emrin Unit të Vlorës Ismail Qemali, in the first place?

Po me ktë mendje vjen një tjetër që ia ndryshon emrin prapë. Që të mbahet mend edhe ai si personi që ia ka ndryshuar.

Edhe budallëku vazhdon pambarimisht....
    Prandaj nuk duhet filluar budallallëku se s'ka fund pastaj. Një emër që nuk ofendon asnjeri, dhe biles është nder për vlonjatët e shqiptarët nuk ka pse të ndrrohet. S'ke pse rregullon diçka që s'ka asnjë problem.

Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Perralla, universiteti i Vlores nderkombetar(???!!!!!) kur ky nuk zoteron gjera elementare te cilat e lene ne bisht ne krahasim me te Tiranes. Ky eshte karagjozllek i paster.
    Perpara se emri ti prishe pune ne 'aktivitetin e fuqishem nderkombetar' duhet te kete disa qindra studente te huaj qe studiojne aty, keshtu tregon njefare serioziteti ne kerkese. Po me hallakatje e hamendesi nuk shkohet asgjekundi.
    Shiko e merr ndonjë info për unin e Vlorës më parë. Të paktën e di që pedagogët i ka ndërkombëtarë?

Uni i Vlorës nuk synon të jetë më i mirë në çdo degë e departament të ofruar me atë të Tiranës. Por ka departamente si ai i matematikës ku vërtet mund të konkurrojë. Aty ky rektori në fjalë synon specializim të Unit.
    Duke i dhënë dhe brandin psh si më i miri në republikë për matematikën.
    Edhe Unit fitojnë pikë në arenën ndërkombëtare nëpërmjet kërkimeve shkencore. Ashtu marrin fonde më shumë dhe u rritet prestigji.

Ka hedh propozimin, demokraci jemi. Po pse meqe jemi demokraci te mos hedhim propozimin se i duhet vene flaka shtetit , e hedhim ne referendum e shikojme se cfare do populli. Nuk u miratua, pune e madhe.
    Mos i fut kot si nga krushka.
    Uni ka pavarësi ose më saktë duhet të ketë pavarësi menaxhimi.
    E di që këtu ku jam unë ndalohet me ligj të shkelë këmbë polici në ambjentet universitare?? E di që studentët mund të vendosin bojkotimin e mësimdhënies, greva, e të tjera aktivitete?
    Si do e formosh ti shqiptarin e së ardhmes pa pasur pikë të drejte mbi institucionet ku punon e jeton përditë?

Cfare integriteti moral, ky qenka kungull dhe inacor:
    Po po, sepse nuk priti nipin e Ismail Qemalit ditën e shtunë. Pse nuk vjen dhe ky profesori të japë mësim në Vlorë? Sinqerisht do e desha ta bënte këtë të mirë, vetes dhe Vlorës.
    Për të tjerat, nëse janë kaq shpirtvegjël sa të merren me thashetheme midis vedit në qafë paçin veten.
    Ezekiel 25-17.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Uni i Vlorës nuk synon të jetë më i mirë në çdo degë e departament të ofruar me atë të Tiranës. Por ka departamente si ai i matematikës ku vërtet mund të konkurrojë

Imagjino sa prapa eshte dhe kete prapambetje ma sjell si argument per te mbeshtetur tezen nderkombetare ?!
    Universitetet ne Shqiperi vuajne ne radhe te pare nga korrupsioni e biles cdo shqiptar do te studioje jashte , ti me flet per nderkombetarizim . Ore e kupton ca flet ti apo po ben cmos per te gjetur argumenta per te mbeshtetur nje teze te pambeshtetshme.

Uni ka pavarësi ose më saktë duhet të ketë pavarësi menaxhimi.
    E di që këtu ku jam unë ndalohet me ligj të shkelë këmbë polici në ambjentet universitare?? E di që studentët mund të vendosin bojkotimin e mësimdhënies, greva, e të tjera aktivitete?
    Si do e formosh ti shqiptarin e së ardhmes pa pasur pikë të drejte mbi institucionet ku punon e jeton përditë?

Po prit mor bir njeriu, se shkallet kapercehen nje nga nje, perndryshe bi e thyen koken. Ohu sa problematika kane universitetet shqiptare para se te shkojne tek keto qe thua ti.
    Problematika nr 1 eshte marrja e provimeve ne mase me leke.
    A ben dot gje ky ufoja ne kete drejtim ? Universiteti i Vlores kalohet me pak leke mer burri i dheut se me shume e ka zene ai i Tiranes. Me kete te merret , jo me kodra pas bregut e te kerkoje qiqra ne hell.

Po po, sepse nuk priti nipin e Ismail Qemalit ditën e shtunë

Ore Edepsez po nuk e lexove qe behej fjale per nje konference ? Minimumi i ketij (qe se kuptoj se cduan ne shqiperi ne poste drejtues njerez qe merren me matematike , mjekesi e veterineri) do ishte ta merrte ne telefon dhe me edukate ti thoshte se te shtunen nuk mundet pasi ka nje problem familjar, keshtu qe nese kishte mundesi ta linin per te henen.
    Po ky qenka edhe sojsez i paedukuar.

Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Imagjino sa prapa eshte dhe kete prapambetje ma sjell si argument per te mbeshtetur tezen nderkombetare ?!
    Universitetet ne Shqiperi vuajne ne radhe te pare nga korrupsioni e biles cdo shqiptar do te studioje jashte , ti me flet per nderkombetarizim . Ore e kupton ca flet ti apo po ben cmos per te gjetur argumenta per te mbeshtetur nje teze te pambeshtetshme.
    Ça prapambetje mër?
    Po të them pra që pedagogët i ka ndërkombëtarë. Ça do më ti?
    Shif mer faqen e unit lexoje, interesohu, pyet search google etj.

Na këtu:
    http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Vlora

http://www.albmath.org/

http://www.albmath.org/ajme/

Research

Research

UV is the leading research university in Albania. It is the most active university in Albania in organizing research conferences, inviting researchers from leading institutions, and sending its own researchers abroad. Some of the most active areas of research are mathematics, computer science, and engineering. It has also active groups in Albanian literature, economics and finance, folk music and dance, education, etc.

Vlora Conference Center is a leading group in organizing conferences in Albania and has organized conferences in a yearly bases at the University of Vlora. Its board is made of internationally known scientists.

Të flas për ndërkombëtarizim se ky profesori ka ardh nga jashtë. Është gjë e rrallë kjo, dhe do mbështetje.

Po prit mor bir njeriu, se shkallet kapercehen nje nga nje, perndryshe bi e thyen koken. Ohu sa problematika kane universitetet shqiptare para se te shkojne tek keto qe thua ti.
    Problematika nr 1 eshte marrja e provimeve ne mase me leke.
    A ben dot gje ky ufoja ne kete drejtim ? Universiteti i Vlores kalohet me pak leke mer burri i dheut se me shume e ka zene ai i Tiranes. Me kete te merret , jo me kodra pas bregut e te kerkoje qiqra ne hell.
    Po ku di unë se ça do bëjë dhe a ka bërë? Kam gjë lajme për këto? Jo.
    Gazetat legene shqiptare vetëm lajme të tilla gjëmtojnë. Se mos flasin gjëkundi për ndonjë ligj a përpjekje në këtë drejtim.
    Po ti shife dhe gjykoje vetë mer.
    Problemi jo vetëm me arsimin në Shqipëri është mos prezervimi i një kulture të caktuar. Të gjitha të shkatërruara e të nisura nga fillimi. Duhet të kesh themele të shëndosha për të hedhur bazat e respektimit të rregullave dhe ligjeve.

Ore Edepsez po nuk e lexove qe behej fjale per nje konference ? Minimumi i ketij (qe se kuptoj se cduan ne shqiperi ne poste drejtues njerez qe merren me matematike , mjekesi e veterineri) do ishte ta merrte ne telefon dhe me edukate ti thoshte se te shtunen nuk mundet pasi ka nje problem familjar, keshtu qe nese kishte mundesi ta linin per te henen.
    Po ky qenka edhe sojsez i paedukuar.
    Po po dhe e paska fajin ky, e pse jo sekretarja? Amon se nuk e di ti...Prishen njerëzit kot për një fjalë goje e pastaj dalin e thonë nëpër gazeta.
    Edhe Xhevrija me Shanikon shahen përdita po gazeta nuk i merr.
    Tani e gjeti nipi të shkruajë?

Matematicienët çfarë duan? lol
    Tua lëmë ju llafologëve mer?
    Më afër teknokratit është një matematicien sesa juve.
    Më e mira fare është aty në mes, me inxhinierët. :P
    Ezekiel 25-17.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Nëse Universiteti i Vlorës kërkon të bëhet i njohur nuk i prish punë emri, përkundrazi Ismail Qemali përmendet në librat e historisë botërore dhe si i tillë Vlora duhet ta ketë për nder, gjithsesi.

Sot po dëgjoja në lajmë se: diplomat që janë shpërndarë këtë vit (para se të ndodhte mbledhja për ndryshimin e emrit) janë të shënuara 'Universiteti i Vlorës' dhe jo 'Universiteti i Vlorës, Ismail Qemali', pra është bërë faktike para se të bëhej "mbledhja" për ndryshimin e emrit.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Ça prapambetje mër?
    Po të them pra që pedagogët i ka ndërkombëtarë. Ça do më ti?

Ore ti me duket se je mazokist

Po ca rendesie ka se jane nderkombetare, kur ske studente te huaj. Ca do besh do reklamosh pedagoget? Niveli i nje universiteti shihet nga cfare prodhon , jo nga nderkombetarizimi i pedagogeve. Niveli i Un. te Vlores eshte per ti qare hallin.
    Tani cfare kerkon ti, te them une qe universiteti eshte bishe, po vijne te huajt per te studiuar e nga kerkimet ne fushe eshte zbuluar se emri 'Ismail Qemali' ben te mundur ardhjen e me pak studenteve te huaj, sesa po te jete Un. i Vlores?
    Po jo mer mik se nuk kam pjerdhur akoma.

Të flas për ndërkombëtarizim se ky profesori ka ardh nga jashtë. Është gjë e rrallë kjo, dhe do mbështetje.

Posi jo, tani pse ka ardhur nga jashte do i degjojme edhe pordhen ne atij. Pordha nuk i degjohet as plakut.

Po ku di unë se ça do bëjë dhe a ka bërë? Kam gjë lajme për këto? Jo.

Nje vrime te madhe ne uje ka bere. Kercet paraja per qejf, jo per gje po se ky roboja ne ate fushe mund vetem te publicizoje e jo te marre masa, se po te marre masa kunder do e hedhin per by-the jashte, ashtu si cdo njeri qe merr masa antikorrupsion ne nje kohe qe zgjidhet nga te korruptuarit.

Po po dhe e paska fajin ky, e pse jo sekretarja ?

Ku ka faj enver hoxha, fajin e kane ata poshte qe ja fusnin ,duke i thene gjera te rreme.
    Cari eshte i pafajshem, ai eshte babai i kombit rus, fajin e kane bojaret(feudalet) qe ja marrin shpirtin kombit. Vec ne e marrte vesh Cari se ci bejne feudalet e tij popullit , po do ja marre shpirtin .

Pasha zotin do me ?

Tani e gjeti nipi të shkruajë?
    Edhe kjo tipike. Nuk shihet cfare thote, po shihet se perse e tha tani. Po ca rendesia ka fakti eshte fakt, i thene tani apo pas 2 vjetesh. Ku e dime ne perse, mbase ishte i fyer per nenvleresimin a mbase mendoi te prese ca e ta rihedhe ne diskutim. Ka shume arsye pse, por fakti eshte fakt, ketu ska hamendje si tek : tani u kujtua ky dhe pse tani?

Matematicienët çfarë duan? lol
    Tua lëmë ju llafologëve mer?
    Më afër teknokratit është një matematicien sesa juve.
    Më e mira fare është aty në mes, me inxhinierët.

Po mor po, jepja shtetin brigadierit te punonjeseve te pularise ti, se eshte teknokrat me eksperience. Se keta te tjeret qe kane ne administrate njerez qe kane mbaruar, shkencat politike, juridikun dhe ekonomine, ja fusin pordhes keta,s'dine fare keta si drejtohet nje shtet.
    Me inxhinjeret e ke qellu lale, sidomos ata llac e tulla dhe ata te shpim-kerkimit ....te naftes

shif mer cka bo idioti, pa u vendosur akoma, ka nxjerre diplomat me ate emer, e paska bo me i vu njerezit para faktit te kryer t-rapi. Ai u dashka pushuar ne vend per shperdorim te detyres.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyj-Njeriu : 29-07-2008 më 18:12

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2008
    Postime
    9
    Universiteti Do Kete Nje Ndryshim Se S'bene Dhe Emri Do I Vihet " Sali Ismail Berisha"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Manchester, UK
    Postime
    1,079
    Me mire nje universitet me emrin "Ismail Qemali" e me cilesi pertoke apo nje universitet me emrin Universiteti i Vlores dhe me cilesi te konkurrueshme me perendimin? Padyshim i dyti. Po puna eshte se emri nuk i prish pune fare stafit dhe rektorit ne balle qe ta arrije ate cilesi. Sigurisht qe dhe "Universiteti i Vlores" eshte mese i pranueshem si emer, por kur heq nje emer te vene prej me teper se nje dekade, atehere kjo pune dashje padashje bie si ofeze.

Ismail bej Vlora eshte themeluesi i shtetit shqiptar. Ne rast se behet fjale per mosmeritim nuk Ismail bej Vlora i cili nuk eshte i denje per UV per mungese meritash akademike, por eshte UV qe, si gjithe universitetet e rretheve, me karakterin e vet lokalist nuk i ben nder, ose i ben nder te cunguar, kesaj figure mbareshqiptare.

Propozimi ne fjale provokoi nje debat qe per mendimin tim eshte i destinuar te jete shterpe. Ne fund te fundit behet fjale per emer, fasade, marketing, siperfaqe. Mendoj se arsimi ne Shqiperi ka nevoje per debat, por ne kahje te kundert. Ky debat duhet te jete i lidhur me thelbin, brendesine, cilesine dhe standartet. Nuk e di c'behet ne Universitetin e Vlores, por nqs sadopak krahasohet me ate te Elbasanit (per te cilin kam ca njohuri me teper) atehere ka 100 tema te tjera per te cilat mund te debatohet e te uleritet perpara se te rrahim uje ne hava per emrin.
    Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Propozohet ndalimi i makinave të vjetra
    Nga ALBA në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-01-2006, 10:01
  2. Marsi Ris, propozohet si ambasadore amerikane në Tiranë
    Nga StormAngel në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-10-2004, 23:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •