Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 118
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-06-2008
    Postime
    157
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    Rrusho, problemi eshte ketu: ne vend qe nje universitet te jete lavdi ndaj nje personazhi te caktuar te historise, ai nderon gjithe popullsine e Vlores duke u quajtur Universiteti I Vlores. Emer shume i pershtatshem! I lumte atij qe ka marre nje nisme te tille.
    Vlores s'po ia heq kush Ismailin e poashtu jam e sigurte qe Vlora nuk eshte sinonim i Ismail Qemalit ndryshe dhe qytetit t'ja ndryshonit emrin ne Ismail City ne vend te Vlora city.

Kaq kisha une.
    vloren e ka nderuar dhe e nderon ismail qemali aq sa asnje vlonjat nuk e ka nderuar.. as selam musai e as avni rustemi. neve po i heqim emrat heronjve tane dhe po lejojme te hapen shkolla me emra te huaj si turgut ozal (per shembull).. qenkan bere shume shkolla me emrin isamail qemali.. po pastaj.. ai burre guxoi te jape pavaresine ne kohe cakenjsh dhe kjo pavaresi qe kemi sot eshte ne saje te tij.. mos valle do kishim keto mundesi shkollash kaq te shumta qe i paskemi me emra te njejte po te mos na kish hequr prangerine ky ismail qemali? ne i harrojme kusuret, por harrojme edhe ata qe na kane dhene jete, qe kane sakrifikuar te jemi keta qe jemi sot.. te mire apo te keqinj, por ama jemi NE dhe jo turq, sllave, greke, italiane apo gjermane, ruse a kineze.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Teliomenos1 : 28-07-2008 më 14:24

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Teliomenos1 Lexo Postimin
    vleren e ka nderuar dhe e nderon ismail qemali aq sa asnje vlonjat nuk e ka nderuar.. as selam musai e as avni rustemi. neve po i heqim emrat heronjve tane dhe po lejojme te hapen shkolla me emra te huaj si turgut ozal (per shembull)...
    Pse? Mendon ti qe jam pro shkollave te tilla? Organizimit arsimor nga ca jevg Turqie qe s'jane ne gjendje te organizojne arsimin ne vendin e tyre, pale te vine dhe te vjelin parate e shqiptareve ketu? Valle aq te paafte jemi ne shqiptaret sa te mos arrijme te organizojme resources arsimore?

Meritat Ismailit s'ja heq kush ama mjaft te gjoren, s'u la shesh, shetitore, kopesht, shkolle fillore, e mesme dhe tani dhe universitet pa u quajtur Ismail. Tani do kalojne dhe ne banjot publike...e njeriu i gjore, te pakten kur shkon ne banjo, s'e ka te nevojeshme t'a kete mendjen tek Ismaili. Nje qytet i tere s'mund te identifikohet me nje figure te vetme, hiqe mendesh ate pune. Jepi vendin e duhur ne librat e historise, jepi nje shesh me nje statuje, jepi nje shtepi muze. Keto jane nderimet me te pershtateshme dhe keshtu veprojne njerezit ne tere boten.

P.S.: Zaro, mbasi te fillosh te nderosh dhe ti Vloren me i cike fjalor qytetar atehere ndoshta mund te vazhdoj diskutimin me ty.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 28-07-2008 më 14:06
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Citim Postuar më parë nga jessi89 Lexo Postimin
    Universiteti i Vlores (U.I.V)
    Do me pelqente keshtu tia vinin qe ne fillim.
    jo UIQ po UIV

Rrusho, problemi eshte ketu: ne vend qe nje universitet te jete lavdi ndaj nje personazhi te caktuar te historise, ai nderon gjithe popullsine e Vlores duke u quajtur Universiteti I Vlores. Emer shume i pershtatshem! I lumte atij qe ka marre nje nisme te tille.
    Vlores s'po ia heq kush Ismailin e poashtu jam e sigurte qe Vlora nuk eshte sinonim i Ismail Qemalit ndryshe dhe qytetit t'ja ndryshonit emrin ne Ismail City ne vend te Vlora city.

Kaq kisha une.
    Jo po t'ja vëmë vëmë dhe rrugëve emrar Vlora. Rruga Vlora, bulevardi Vlora, lagje Vlora. Me shembuj të tillë absurdë nuk mund të nxjerrësh gjë në dritë.

Ta kishin vënë Vlora që në fillim do ishte në rregull. Të dy emrat janë të përshtatshëm, po t'ja heqësh emrin Ismail Qemali nuk ka kuptim. Ky emër është një nder për të gjithë vlonjatët besoj.

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Jo po t'ja vëmë vëmë dhe rrugëve emrar Vlora. Rruga Vlora, bulevardi Vlora, lagje Vlora. Me shembuj të tillë absurdë nuk mund të nxjerrësh gjë në dritë.

Ta kishin vënë Vlora që në fillim do ishte në rregull. Të dy emrat janë të përshtatshëm, po t'ja heqësh emrin Ismail Qemali nuk ka kuptim. Ky emër është një nder për të gjithë vlonjatët besoj.
    Hajde llogjikim hajde! Po pse s'thua qe s'i paska ngelur krenari tjeter Vlores pervec Ismail Qemali? Sikur t'ja kishe vene Vlora, te pakten do kishe nderuar tere qytetin, jo vetem nje individ.

Tere ky komocion per asgje. Biles do ishte mire qe me gjithe universitetet shteterore te qyteteve te tjera te vepronin ne te njejten forme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Blue_Sky e pare e punes mos me be moral po deshe fol po desh hesht, preferohet kjo e dyta kur sdi cthua.Po tregon nje dobesi te theksuar personaliteti tani. Ti ske problem se Ismail Qemali po nderohet me shume sec duhet(gje e pamundur kjo per nje hero te tille) se athere do te bezdiste dhe A.Xhuvani i Elbasanit, apo Luigj Gurakuqi i Shkodres ose Fan Noli i Korces etj. Ty te bezdis emri myslimam. Fal propogandes amerikane/zioniste/hollandeze myslimanin e asocion direkt me te keqen etj. Prandaj sipas teje dhe shokeve te tu duhet zhdukur cdo gje qe na lidh me te keqen apo jo? Do te kisha me shume respekt ne rast se do thoshe ate cmendon vertet ne vend te ketyre prrallave qe shkrove me lart, nejse be cte duash.
    Ndryshuar për herë të fundit nga zari : 28-07-2008 më 14:58

Hajde llogjikim hajde! Po pse s'thua qe s'i paska ngelur krenari tjeter Vlores pervec Ismail Qemali? Sikur t'ja kishe vene Vlora, te pakten do kishe nderuar tere qytetin, jo vetem nje individ.

Tere ky komocion per asgje. Biles do ishte mire qe me gjithe universitetet shteterore te qyteteve te tjera te vepronin ne te njejten forme.
    Se kuptova për kë llogjikim po flet. Se di ku e lexove te komentet e mia që vetëm Ismail Qemalin ka Vlora për tu krenuar.

Nëse janë ankuar vlonjatët për emrin jam mëse dakort që ti ndrrohet. Mbase paska ndonjë që e ofendon ai emër. Nëse nuk është ankuar njeri, aëherë pse duhet të ndrrohet? Le t'ja vënë emrin Vlora diçkaje që do ndertohet në të ardhmen.

Pastaj arsyeja e dhënë nga ata që po ndërrojnë emrin nuk është kjo që thua ti.

Se kisha parë atë komentin e parë nga Blue_sky. Tani po e kuptoj pse qenka kaq e motivuar për t'ja hequr emrin Ismail Qemalit.

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga zari Lexo Postimin
    Blue_Sky e pare e punes mos me be moral po deshe fol po desh hesht, preferohet kjo e dyta kur sdi cthua.Po tregon nje dobesi te theksuar personaliteti tani. Ti ske problem se Ismail Qemali po nderohet me shume sec duhet(gje e pamundur kjo per nje hero te tille) se athere do te bezdiste dhe A.Xhuvani i Elbasanit, apo Luigj Gurakuqi i Skodres ose Fan Noli i Korces etj. Ty te bezdis emri myslimam. Fla propogandes amerikane/zioniste/hollandeze myslimanin e asocion direkt me te keqen etj. Prandaj sipas teje dhe shokeve te ty duhet zhdukur cdo gje qe na lidh me te keqen apo jo? Do te kisha me shume respekt ne rast se do thoshe ate cmendon vertet ne vend te ketyre prrallave qe shkrove me lart, nejse be cte duash.
    Po dhe ato me bezdisin, xhanem. Ndaj dhe thashe qe duhet vepruar ne te njejten forme dhe me universitetet e tjera ne Shqiperi. Jam vertete e mendimit qe aty ku behet shkence, ku tentohet te ecet perpara, duhet pasur neutralitet.

Une jam vete e fese islame(edhepse ne praktike ateiste) por ne asnje forme nuk mund te imagjinoj qe simbolet e shkences/perparimit/pavaresise kombetare te serviren ne nje pjate te argjendte me emra Greke/Turq/Arabe/Serbe/... E njejta gje ka ndodhur dhe ne vendin ku banoj: kane neutralizuar totalisht nomenklaturen e institucioneve shkencore dhe te arsimit te larte.(edhepse deri para 50 vjetesh kane qene katolike deri ne palce) Mendon qe keto nuk i donin heronjte e tyre kombetare?

Sidoqofte keto jane mendime personale dhe mund te mos jesh dakord, e drejta jote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 28-07-2008 më 15:01

Po dhe ato me bezdisin, xhanem. Jam vertete e mendimit qe aty ku behet shkence, ku tentohet te ecet perpara, duhet pasur neutralitet.

Une jam vete e fese islame(edhepse ne praktike ateiste) por ne asnje forme nuk mund te imagjinoj qe simbolet e shkences/perparimit/pavaresise kombetare te serviren ne nje pjate te argjendte me emra Greke/Turq/Arabe/Greke/Serbe/... E njejta gje ka ndodhur dhe ne vendin ku banoj: kane neutralizuar totalisht nomenklaturen e institucioneve shkencore dhe te arsimit te larte.(edhepse deri para 50 vjetesh kane qene katolike deri ne palce) Mendon qe keto nuk i donin heronjte e tyre kombetare?
    Po nëse emrin Ismail Qemali e shef më parë si emër mysliman e pastaj si emër heroi shqiptar, atëherë paske me vërte probleme.

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Propozohet ndalimi i makinave të vjetra
    Nga ALBA në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-01-2006, 10:01
  2. Marsi Ris, propozohet si ambasadore amerikane në Tiranë
    Nga StormAngel në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-10-2004, 23:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •