Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    i/e regjistruar Maska e Selami2006
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Te ?
    Postime
    367
    Citim Postuar mė parė nga muli21 Lexo Postimin
    Tė nderuar forumistė, kush din le tė tregoj diēka lidhur me alergjinė nga pickimi i bletės, a ka shėrim apo jo?

Unė personalisht ( babai ruan bletė, dhe shpesh kam dalė t'i ndihmoi) dhe shpesh mė kanė kafshuar bletėt, bile edhe nė numėr pėrnjėherė, mirėpo kur skam pasur problem, deri para nja tre vitesh, kur mė kafshoi nė pjesėn nė mes tė hundės dhe syrit.
    Shkova nė pasqyrė e shtypa vendin ku mė kishte kafshuar me tė vetmin qėllim qė tė nxjer helmin, mirėpo mbas nja njė ore pėr njė milisekond mu duk qė u pėrplasė kokėn shumė pėr diku ( pra ajo zgjati vetėm njė milisekond- si blic fotoaparati).
    Pjesa e ballit dhe njėri sy mu mbyllėn krejt dhe njė pjesė tė syrit tjetėr, prej tė enjturit.
    Nuk shkoi edhe pak kohė dhe mė vinte si alivanosje probleme me frymėmarjen dhe fillova tė humb vetėdijen, diku deri sa arita nė spital diku te 90% tė vetėdijės e kam patur tė humbur, vetėm qė diēka ndijsha ēfar flitnin.
    Nė rregull se e zgjata pak si shumė, mora barrna te mjeku, dhe pastaj nja gjysėm ore kam patur ethe maramendėse dhe dridhje tė krejt trupit, derisa mė liroi.
    Pastaj u bėra ma mirė, mirėpo mjekėt nuk mė vazhduan terapinė e rregullt, kėshtu qė kohė mbas kohe mu kthente situata ( jo bash nė ēat nivel qė ishte nė fillim, por shumė u pėrkeqėsonte situata), pėrsėri te mjeku,vetėm i ndronin terapitė ( si me bė eksperimente) e kėshtu me rradhė, kjo zgjati diku te dy javė tė tėra, biles diku njė javė e mė shumė si nė koma kam qėndruar, dhe kjo ēoi nė ērregullim tė zemrės dhe krejt organizmit dhe kjo ėshtė histori nė vete.
    Tash po mė interesonė kush sa ka mundėsi ndonjė kėshillė pėr kėtė ēėshtje.
    Shoki mua me ka pickuar ne vitin 25.06.1998 ndersa jam koru me 01.09.1998 se ma ka demtu aorten e zemres .
    dua te them se pickimi jo vetem qe eshte sherim i disa smundjeve por eshte dom i disa organeve te trupit sidomos te zemres

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    Secila alergji eshte jo pak e rreikshme por kjo nga pickimi i bletes ka nje preventive dhe ajo eshte qe sa me larg bleteve si dhe te mbani me vete rregullisht tableta kunder alergjise,te cilat mund ti gjeni ne te gjitha barnatoret.Eshte mire qe nese te pickon bleta te merrni pak uthull ta perzieni me kripe kuzhine dhe ta lyeni vendin ku jeni pickuar,keshtu qe kjo parandalon enjtjen.Kete e them nga pervoja ime edhe pse une nuk jam alergjik kete e preferoj gjithmone.
    Kaloni mire

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Une baben(por edhe vet jam)e kam bletare.Per cdo vit punoj me to,dhe nuk ka vit qe nuk me pickojne 10deri 20 blete.Kurrenjehere nuk kam reaguer me alergji.Kete vit sa filloi sezona e vjeljes se mjaltit me pickoi nje ne gishtin e vogel te dores.Mbas 10 minutash filluan duart te me kruhen me te madhe,pastaj filloi te me shtangohet goja dhe muskujt pertypes,dhe ne fund mu paraqiten pengesa ne frymemarrje,lodhje dhe plogeshti e pegjithshme.
    Pasi qe kemi pervoje edhe une edhe baba im,qysh me paraqitjen e kruarjes se duarve,hypem ne automobil dhe u nisem me shpejtesi per ne spital.Morra nje ineksion me tri kombinime,dhe mbas 15 min. filloi permirsimi.
    Duhet te theksoj se problemet me frymemarrje mu paraqiten pak para se te mberrija ne spital.

Tani per punen e alergjise.
    Lexova disa postime te cilat nuk jan aspak te sakta(i kishin me te nime dhe me tahmin).
    Pra.Cdo njeri mund te reagoj me alergji.Kur fillon alergjia,ate nuk e di askush.Te disa qysh me kafshimin e pare,kurse te disa tjere me kafshimin e 10000-te.Pra nuk ka kohe te caktuar.Edhe reagimet nuk jan gjithmone te njejta,por dallojne nga njeri te tjetri.
    Duhet dalluar reakcionin alergjik,ndaj dhembjes,skuqjes dhe ajtjes.
    Personat te cilet nje here kan reaguar me alergji,duhet te kene me vete inekcione(tabletat nuk bajne pune)te cilat duhet aplikuar vet nese hetohen shenjat e para te alergjise.
    Nuk duhet punuar me blete vetem,por gjithmon se pakut vet i dyti.

Thenja,se pickimi i bletes sheron nga reuma,eshte rren e kulluar.

Mjalti sheron shume semundje,por jo edhe pickimi i bletes.

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    ka persona qe i kane alergji bletet , dhe keta persona qofte dhe nje blete e vetme ta pickoje behen shume keq dhe shtrohen rende ne spital . une kam nje njeriun tim ai acarohet shume nese e pickojne bletet enjtet aq shume sa deformohet dhe ka temperature shume te larte .
    e mira per keta persona eshte te ruhen kur e dine qe kane probleme me bletet , por me duket se ka nje ilac dhe per kete .

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Harrova edhe nje gje.
    Eshte krejt njejt se ku te pickon bleta,ne goje,fyt,sy apo ne gisht te kembes.Nese je alergjik ndaj atij kafshimi atehere do te reagosh me alergji.
    Sa u perket ilaqeve afatgjata,egziston metoda e desenzibilizimit.Eshte e vetmja metode,perndrysh te gjitha ilaqet e tjera jan per veprim te menjehershem,dhe jo edhe per sherim alergjie.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Une baben(por edhe vet jam)e kam bletare.Per cdo vit punoj me to,dhe nuk ka vit qe nuk me pickojne 10deri 20 blete.Kurrenjehere nuk kam reaguer me alergji.Kete vit sa filloi sezona e vjeljes se mjaltit me pickoi nje ne gishtin e vogel te dores.Mbas 10 minutash filluan duart te me kruhen me te madhe,pastaj filloi te me shtangohet goja dhe muskujt pertypes,dhe ne fund mu paraqiten pengesa ne frymemarrje,lodhje dhe plogeshti e pegjithshme.
    Pasi qe kemi pervoje edhe une edhe baba im,qysh me paraqitjen e kruarjes se duarve,hypem ne automobil dhe u nisem me shpejtesi per ne spital.Morra nje ineksion me tri kombinime,dhe mbas 15 min. filloi permirsimi.
    Duhet te theksoj se problemet me frymemarrje mu paraqiten pak para se te mberrija ne spital.

Tani per punen e alergjise.
    Lexova disa postime te cilat nuk jan aspak te sakta(i kishin me te nime dhe me tahmin).
    Pra.Cdo njeri mund te reagoj me alergji.Kur fillon alergjia,ate nuk e di askush.Te disa qysh me kafshimin e pare,kurse te disa tjere me kafshimin e 10000-te.Pra nuk ka kohe te caktuar.Edhe reagimet nuk jan gjithmone te njejta,por dallojne nga njeri te tjetri.
    Duhet dalluar reakcionin alergjik,ndaj dhembjes,skuqjes dhe ajtjes.
    Personat te cilet nje here kan reaguar me alergji,duhet te kene me vete inekcione(tabletat nuk bajne pune)te cilat duhet aplikuar vet nese hetohen shenjat e para te alergjise.
    Nuk duhet punuar me blete vetem,por gjithmon se pakut vet i dyti.

Thenja,se pickimi i bletes sheron nga reuma,eshte rren e kulluar.

Mjalti sheron shume semundje,por jo edhe pickimi i bletes.
    Kur thash per tabletat e kam menduar edhe per ata qe asnjehere nuk kane qene te pickuar nga bletet sepse eshte nje preventive sipas rekomandimit te mjekut.Nuk e kam me ,,tahmin,,

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Harrova edhe nje gje.
    Eshte krejt njejt se ku te pickon bleta,ne goje,fyt,sy apo ne gisht te kembes.Nese je alergjik ndaj atij kafshimi atehere do te reagosh me alergji.
    Sa u perket ilaqeve afatgjata,egziston metoda e desenzibilizimit.Eshte e vetmja metode,perndrysh te gjitha ilaqet e tjera jan per veprim te menjehershem,dhe jo edhe per sherim alergjie.
    Si mendon, se nuk ka lidhje se nė cilin vend tė pickon a?
    Unė kam mendu qė nėse tė pickon nė krah apo dikund nė periferi mos ėshtė mė lehtė!
    Ēudi!
    Sidoqoftė faliminderit pėr informacionin!
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Alergjia
    Nga mbreta nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 26-09-2023, 22:46
  2. Poleni i bletes dhe shendeti
    Nga good girl nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-02-2007, 17:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •