Close

Rezultati i Sondazhit: A korruptoheni nga Paraja?

Votues
47. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

22 46.81%
  • Jo

25 53.19%
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 70
  1. #-9
    progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119

A korruptoheni nga Paraja?

Paraja ka force magjike per te korruptuar shpirtin e njeriut.

Mendoni se shpirti juaj e perballon kete force?

Ne nje moment te veshtire ne jete, kur jeni ndeshur me shume probleme financiare...fati u ve ne prove! Ju gjeni nje valixhe te mbushur me para qe kalon shumen £ milion. Mendoni se keni force te luftoni te gjitha shqisat e trupit tuaj qe te thone "mbaje per vete", dhe ne te kundert ju kryeni veprimin e duhur moral dhe e dorezoni ne polici?

Votat jane anonime keshtu qe mos hezitoni te pohoni ate qe ndjeni.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

2. #-8
    ***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    me te then te drejten une do i mbaja paret sepse une e gjet (sic e ke shkruajtur ti )dhe nuk ja kam vjell njeriut...ka dash zoti dhe me coj mua ti gjej dhe nuk do u ndjeja keq por do u gezoja dhe do i nadja me njerzit qe i kam me afer si familien time(dhe ket gje qe i gjeta une nuk e quaj korruptim por fat!)....meqe e hape temen ketu ne gjermani ka gjetur nji plak nja 400 000€ me nji qese ne tren ishte e shkruajtur ne gazet dhe cfare beri ai shkoj i dorzoj ne polici dhe polocia tha po nuk erdhi personi me i mare ato lek deri ne vitin tjeter nentor do i mabj te gjitha ajo firma trenit ku ai i ka gjet(ICE)....ato boll lek kan...thash me veten time sa budalla(i drejt) paska qen ky plak mer.......
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

3. #-7
    progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Ne te vertete Tironcja_BLN, dicka qe e gjen ne rruge nuk te perket ty por dikujt tjeter. Shuma e madhe e parase ne kete rast e prish balancen e arsyjetimit te paster per te vendosur mbi nje veprim logjik. Ne baze te ligjit, je i/e detyruar ta dorezosh ne organet perkatese. Te mbash dicka qe nuk te perket ty ka fare pak ndryshim nga vjedhja. Kur deshton te kryesh nje veprim, qe ne fakt eshte veprim i drejte moral, ne te cilin motivacioni kryesor eshte paraja, duke rezultuar ne nje veprim ilegal apo te pa ndershem ....quhet korrupsion.

Sa per ta bere te ditur, kete veprim do kryeja dhe une. Por ama e pranoj qe eshte korruptim.

4. #-6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-07-2008
    Postime
    98
    Lind pyetja: Si u gjend kjo valixhe?

Vet eshte thene: Fati te ve ne prove. Kush gjen ate shume falas? Nothing is free. :P Une ne fakt do behesha e dyshimte per ate gje. Ne kete bote ajo shume sjell vetem probleme, e sidomos kur nuk dihet nga vjen ose kur vjen ne nje menyre shume te dyshimte.

Me cudit shume fakti se sa larg do shkonin njerezit per parane. E sidomos intereset qe krijohen per shkak te parase. Lidhjet fallco qe krijohen qe ti merret paraja personit tjeter ose thjesht per te jetuar pak momente luksoze. Me kujtohet nje kenge qe e pashe pa dashje ne MTV: Let me see your grillll. haha Me vinte per te qeshur me vajzat qe ju ngjiteshin nga pas meshkujve per grills. :P Ehhhh ca s'ben paraja.

Kuptohet, kane njerez qe po luftojne per buken e gojes dhe eshte shume e lehte te biesh ne gracken e pranimit te asaj shume. Madje, i shtyn dhe njerezit te vjedhin. Me nje fjale varferia i ben njerezit te bejne gjera qe nuk do mendonin ti benin. Kur nje person ka varferi dhe ndesh me ate valixhe, nuk e di c'fare eshte e drejte per tu bere. Nje dite me vone ne jete, a do behet pishman ai person qe nuk e luftoi varferine ne menyre te drejte? Nuk e di.

5. #-5
    progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Lind pyetja: Si u gjend kjo valixhe?
    Rrethanat nuk kane te bejne me subjektin e diskutimit qe eshte "forca e parase per te korruptuar njeriun"

Por sa per te bindur ty, gjera te tilla kane ndodhur. Disa muaj me pare, ne oborrin e nje supermarketi ASDA qe nuk eshte shume larg vendit ku banoj une, nje nga punonjesit e supermarketit tek po mblidhte karrocat qe lenin bleresit verdalle neper parkingun e supermarketit , gjen nje nga karocat te mbushura plot me qeska plastike. Fillimisht kujton se eshte karroce me materiale te blera, e harruar nga klientet. Por kur shikon ne mbrendesi....qeskat ishin te mbushura plot me £. Perfundimisht e raproton tek manageret e supertmarketit te cilet njoftojne policine. Mbi kete shkruanin gazetat diten e radhes.

Ato mund te jene para te vjedhura, mund te jene produkt i veprimeve te tjera te paligjeshme. Sigurisht qe keto para i perkasin dukujt, por qe nuk i perkasin personit qe i gjen.

Kur thashe "Fati te ve ne prove" kisha menduar ta kufizoja "fati" ne thonjeza pasi une jam nje nga ata qe nuk besojne ne fat por ne veprim dhe arsyje.

6. #-4
    E Humbur Maska e elsaa
    Anėtarėsuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Ehhh c“fare dhurate e bukur do ishte .

BvizioN nese do ndodhesha ne nje moment te veshtire dhe me probleme financiare , dhe do te gjeja nje valixhe ose qofte edhe nje kulete me para , nuk do ta quaja prove te fatit por nje dhurate , dhe do filloja te besoja me shume qe Zoti ekziston .

Duke u nisur nga llogjika , sot te gjithe perdorin karta bankare .Shuma te tilla parash jane para te zeza dhe sikur ti dorezoja ne polici kujt do i perkisnin ato para ?
    Jo jo me mire mua
    Burrat Udhėheqin Botėn, Ndėrsa Gratė Udhėheqin Burrat

7. #-3
    Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044
    Varet nga shuma e parase dhe sa ja vlen rreziku apo bezdia, por sigurisht qe po.
    As qe du me dit!

8. #-2
    Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Hmm, edhe une do merrja ate valixhe. Pse jo!?...Mbi te gjitha jemi njerez dhe te gjithe do te vepronim njesoj. Por lind pyteja, a do te te gezonim ato para?
    Ne nje far menyre apo tjeter, 'krimi' yne do te denohej. Besoj thelle ne kete!
    • The rest is silence.

9. #-1
    USAlbania
    Anėtarėsuar
    27-05-2008
    Vendndodhja
    With money you can buy a bed, but not sleep.
    Postime
    524
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Hmm, edhe une do merrja ate valixhe. Pse jo!?...Mbi te gjitha jemi njerez dhe te gjithe do te vepronim njesoj. Por lind pyteja, a do te te gezonim ato para?
    Ne nje far menyre apo tjeter, 'krimi' yne do te denohej. Besoj thelle ne kete!
    M'varet se sa din te menaxhosh situaten e krijuar. Une per shembull do ti merja parate ( 400.000 Euro ) dhe do ti investoja te njejtat qe pas nje kohe te shkurter te arrije ti dubloj dhe ato 400.000 euro pastaj ti dergoj per vepra humanitare.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Varet nga sasia e parave.
    Sui generis

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Paraja...!?
    Nga Eda H nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 15-01-2024, 07:18
  2. Paraja dhe Pushteti
    Nga Laguna nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2004, 18:30
  3. Paraja dhe pushteti
    Nga Laguna nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 13:39
  4. Njeriu dhe paraja...
    Nga The Hobbit nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 03-01-2003, 19:26
  5. Paraja.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 23:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •