Po ti qenke i flliqt bre animal.
A mire te duket?? te dal motra yte me tanga mbi pantullona?
Po ti qenke i flliqt bre animal.
A mire te duket?? te dal motra yte me tanga mbi pantullona?
- Imagination is more important than knowledge.
Sipas njė studimi tė bėrė mbi pėrhapjen e Islamit nė Europė, theksohet se brenda dy shekujve Europa do tė jetė njė kontinent musliman.
E martė, 22 Korrik 2008 13:35
Jackie Smith, Ministri i Punėve tė Brendshme tė Anglisė, nė njė intervistė tė dhėnė rrjetit "BBC" ka dhėnė detale tė rėndėsishme pėr pėrhapjen astronomike tė Islamit nė Europė. Sipas Smith-it, ēdo vjet nė Angli 50 mijė anglezė konvertohen nė fenė Islame. Ministri poashtu ceku se qė nga sulmet e 11 shtatorit gjithsej 400 mijė anglezė kanė pranuar Islamin.
Jackie Smith ceku se nė Angli jetojnė mė se 2 milionė muslimanė dhe Islami ėshtė religjioni i dytė mė i madh nė vend pas Krishterimit. " Pėr tė pėrballuar nevojat e komunitetit musliman ne duhet tė themelojmė edhe njė Universitet Islam" shprehu ndėr tė tjerash ministri anglez.
Shpejtėsia e pėrhapjes sė Islami nė Europė ka shkaktuar habi tek politikanėt, udhėheqėsit fetar, studiuesit dhe nė mediat europiane. Ndėrsa ėshtė shumė interesante se kjo pėrhapje ka marrė hov tė madh pas sulmeve tė 11 shtatorit.
Studiuesit perėndimor theksojnė se arsyet kryesore tė kėsaj pėrhapjeje janė erozioni aktual i vlerave fetare dhe kulturore, nė anėn tjetėr gjithėpėrfshirėsia e Islamit e cila pėrmban njė sistem tė shėndoshė vlerash sociale dhe njė familje tė shėndoshė.
Sipas njė raporti tė publikuar tė revistės amerikanė "Times", nė Perėndim janė ndėrtuar me qindra xhami dhe nė shumicėn e qyteteve europiane pesė herė nė ditė dėgjohet ezani dhe falet namazi.
Burimet e OKB sė tregojnė se nė Europė jetojnė 21 milion muslimanė, ndėrsa sipas Dr. Mahmud Siddik-ut, afro 50 milion muslimanė janė nė Evropė.
Me rritjen e numrit tė muslimanėve nė Evropė po shtohen edhe numri i xhamive dhe Qendrave Islame.
-Nė vitin 1963 nė Angli numėroheshin vetėm 13 xhami ndėrsa sot Anglia posedon 600 xhami dhe 1400 OJQ Islame.
-Nė France jetojnė 6 milion muslimanė tė cilėt gėzojnė 1300 xhami dhe afro 600 OJQ Islame
-Gjermania numėron 1400 xhamia dhe 4 milion muslimanė
-Nė Itali janė mbi njė milion muslimanė dhe ka 450 xhamia dhe Qendra Islame.
Ndėrsa vetėm nė Romė ėshtė njė xhami me vlerė prej 30 milion dollarėsh.
-Brenda dekadės 1991-2001 numri i muslimanėve nė Kanada ka shėnuar rritje pėr 130%
-Nė Zvicėr pas ngjarjeve tė 11 Shtatorit 6 mijė njerėz kanė pranuar Islamin.
Jan Wax, ligjėrues nė Universitetin e San Diegos, pretendon se nė vitin 2020, 1/4 e evropianėve do tė jenė muslimanė. Po ashtu sipas studimit tė njėjtė potencohet se nė njė tė ardhme tė afėrt 20% tė fuqisė punėtore nė Europė do tė jenė muslimanė, tė cilėt do tė ndikojnė shumė nė rrjedhat politike nė Europė.
Ndėrsa sipas revistės italiane "The Journal" pas dy shekujve gati e gjithė Evropa do ta pranoj Islamin.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Beran : 30-07-2008 mė 09:35
Nuk eshte feja jone, por e magjypit, dhe arabit, ti nqs je magjyp dhe arab, dhe te djeg kur shahet kjo fe shko ngop zorren ne arabi, pse rri ne mes te Europes?
Te urresh islamin nuk do te thote te duash Grekun, vetem nje injorant mysliman e shef boten keshtu. Po Turku a nuk te ka vrare e prere per 500 vjet? Perse akoma mban lart kulturen dhe traditen e tyre?
Une mezi te marr vesh se cfare thua. Por ma mire tangat mbi pantallona sesa tia japesh motren minorene per grua nje muslimani injoranto-barbar, qe e trajton si skllave pa familje e pa mbrojtje, apo sesa te ta vrasin motren me gure si te jete kafshe.
Jo cdo gje qe eshte e degjeneruar per syrin e nje myslimani koketrash eshte e perdale. Nqs ferma vesh tonga mbi pantallona ne perendim ajo eshte zgjidhja e saj, por kur vesh ferexhete e felliqura islamike ajo e ben kete nga skllaveria e qelbersillekut magjypo-islamik.
Keshtu jane burrat myslimane. Kur femra u del jashte kontrollit u humb burreria sepse s'kane me cfare ta masin tjeter burrerine vecse duke i rene ne qafe femres te pambrojtur. Jane impotente dhe te paafte ne cdo fushe tjeter te jetes. Te veshur me zhele, fustane, e shapka si burra te tredhur, gjejne krenari e kenaqesi teksa vrasin femra te pambrojtura apo i keq-trajtojne ato. Rrace e felliqur.
Po ti e don grekun e the vet , Un nuk thash qe kush e uren ISLAMIN e don grekun , po thjeshte te thash se ti e don Grekun!
Edhe muslimanet nuk i trajtojn grate ashtu si mendon ti , je shum gabim! , si mendon ti ? se na i mbajme lidhur ata?? , si jetoni ju grate krishtere edhe grate muslimane jetojne, vetem se jam te mbuluara!
nuk bejne gjeste palidhje ti shfaqin rruges gjerat e mbrendshme.
Edhe je shum e pakuptueshme vet!! keshtu nuk e di a ua hedh nje sy postimeve qfar ben?
Un nuk thash qe t'ja jep motren ndonje Muslimani ai , un vetem tregova se vajzat krishtere dallohen ne pamje dmth , sepse kan shum deshire ti qesin gjerat e mbrendshme jasht.Postuar mė parė nga Zarathustra.
Kush e sheh kete te drejt , Zoti e ndihmoft.
Si mund te quash Miliona njerez Musliman magjup? , dmth edhe shoqeria jote qe ke ne Shqiperi jan magjup?
Po jua qfar jeni ???? mund t'me tregoni ?
Gjith te mirat.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Beran : 30-07-2008 mė 11:53
po kjo qe flet nga gjiri juaj, nuk ta mbush mendjen ty, apo edhe kjo po genjen?
lexoje:
Postuar mė parė nga Alma07
Me falni une jam nje nene shqiptare qe per fene islamike ,nuk shikoj djalin tim prej 5 vitesh...Si mund te ma shpjegoni o musliman te ktij forumi,si duhet une ta admirj o ta besoj kte fe ,qe me ndau birin nga gjiri mes gjith atyre sakrificash per ta rritur e ne fund ta kem armik sepse kta per fene e tyre mund edhe te te vrasin ...kam shkuar dhe ne egjipt atje ku kam djalin ,eshte shume e veshtire te mesosh e te pranosh jeten e nje femre muslimane atje...
Ju lutem une po ju jap nje ngjarje e ju kerkoj dhe ne nje fare menyre ndihme ,me shpjegoni se si duhet ta besoj une kte fe kur cdo dite qe kalon e urrej si fe po jo Zotin ,Zoti eshte nje i vetmi i madh per te gjitha fete ,e une besoj ne te vetmin zot te madh,......
Kjo nuk eshte as Muslimane te garantoj me qfar te duash.
Kjo ben vetem fore kurse eshte Muslimane dhe te ofendoj Muslimanizmin.
Po edhe nese eshte ! s'ka lidhje ajo n'varet nga burri i saj! se si ka burin , nuk jemi te gjith burat Musliman njelloj!![]()
Si mendon se t'gjith njelloj jemi? , ndoshta per ti dal zot fejes po edhe per ti dal zot popullit jemi njelloj !..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Beran : 30-07-2008 mė 12:03
nga nisesh ti qe behesh garant qe kjo nuk qenka myslimane? akoma me keq po nuk eshte myslimane dhe e kane detyruar kaq shume ato qe sheh dhe peson qe ta urreje fene islame. burri i saj nuk qenka mysliman.. sigurisht qe eshte dhe qenia e tij mysliman, hedh poshte ato qe ti mbrojte me lart duke na treguar se i trajtoni mire grate.. por nga ana tjeter nuk quan trajtim te keq te detyrosh gruan te vishet ne 40 grade celsius me ferexhe te zeze dhe te piqet nga vapa.. apo nen ferexhe mos valle eshte me rroba banjo qe te kete fresk.. ajo me ndergjegje kurre nuk do ta mbante veshur ate veshje furrnaltash.. por eshte e detyruar qe ta veshe se ndryshe do ti thone e perdale etj. per ti dal zot fese mua nuk me intereson sepse eshte nje mashtrim per te fituar ata qe punojne per te, por per ti dale zot vendit nuk kam asnje fije frenash. vras e pres me te miret e botes po te cenohet ai vend ku kam lindur. i genjen mendja se nje perce mban nderin.. percja ngrihet kollaj si edhe fustani dhe ja ku iku nderi.
Po per ti dale zot grus e me e vesh si arabike, per kete po . A e di ti, se femrat shqiptare me tradite nuk vishen kurre me te zeza pervec kur kane vdekje ne familje ?
I keni veshur si arabike dhe tani flisni per shqiptari. Pa me thuaj, a e njeh gruan si zonje shpie zotrote e ta lesh te takohet me miqte ?
Pale po tek nje postim me lart flet per tanga. Ti meso njehere traditen shqiptare pastaj fillo e fol .
Na ka mbyt evgjitizimi i shoqerise. Kur do beheni njerez xhanem!
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Krijoni Kontakt